Cevapla
 
Konu Araçları
Eski 30-04-04, 12:44 #1
WARRiOR WARRiOR çevrimdışı
Varsayılan açılış sorunu

ya arkadaslar.. bir arkadasa bilgisayar topladım. ama ben hayatımda böyle bişey görmedim

açılıştaki mavi hareketli cizgi varya.. saydım her seferinde en az 30,35 defa geçiyor. Kafayı yicem..


Yaptıklarım:

bootvis hiç bişey yapamıyor
Hdd yeni. başka hdd ye xp kurdum o da aynı
ram i değiştirdim kendi ramlerimi taktım( değişik slotlarada taktım)
Ekran kartının driverını kaldırdım
Power Supply ı değiştirdim
Cd yi çıkardım
Anakartın ethernet ini devre dışı bıraktım
disket sürücüyü iptal ettim

Anakart benim eski Epox anakart. Kendi makinamdan direk onunkine taktım. Bozuk olmasına imkan yok bende çizgi bir defa geçiyordu çünkü

Güvenli kipte bile çok geç açılıyor. Elimde başka ekran kartı olmadığından başka kartla deneyemedim şu an.. acaba ekran kartından bi pislik olabilirmi? Oda yeni Gigabyte fx 5200.

kafayı yedim 3 saat uğraştım bulamadım bu olayı?
bu arada sp1 falan yuklu değil. ama onun etki edeceğini sanmıyorum
__________________

Mesajı son düzenleyen WARRiOR ( 30-04-04 - 14:53 )
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-04-04, 14:38 #2
internetalemi internetalemi çevrimdışı
Varsayılan Cvp: açılış sorunu


harbiden çok ilginç. işlemci hızın ve RAM boyutun nedir? çünkü ekran kartın fx5200 bunun sorun bile yapacağını sanmıyorum. geç açılmasında en önemli rol işlemci ve ram dir. bunlarda da sorun yoksa xp yi tekrar sil ve yükle. başka bir neden akıl edemiyorum.

yada işlemcin mesela Amd 2500+ dır. Ana karttan FSB yi azalttıysan ondan da yapabilir.
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-04-04, 14:52 #3
WARRiOR WARRiOR çevrimdışı
Varsayılan Cvp: açılış sorunu


işlemci 2500.. fsb normal benim eski ayarlar.. ram 256 ddr
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-04-04, 15:54 #4
orkosss orkosss çevrimdışı
Varsayılan Cvp: açılış sorunu

bios un ayarlarını sıfırla.
arkadaşa topladığım makinayı birileri karıştırmıştı.bana oynadıklarınıda söylemediler.makina win98 8 saatte filan kuruyordu.makinayı 2 kez komple söküp taktım.denemediğim parça ve driver kalmadı.bios girince olayı çözdüm.bir dene faydası olabilir.epoxlarda oc denemeleri sırasında sorunlarla karşılaşanlar olmuştu.seriyi hatırlamıyorum ama sonu 3i ile bitiyordu.
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-04-04, 19:03 #5
WARRiOR WARRiOR çevrimdışı
Varsayılan Cvp: açılış sorunu

hocam biosuda sıfırladım valla.. sıyırıcam en sonunda. neyse bi ekran kartı bulup onla deniyecem. baska bi sey kalmadı çunku sokmedigim
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-04-04, 19:28 #6
drunkard drunkard çevrimdışı
Varsayılan Cvp: açılış sorunu

Pc'ye bağlı 1 tanemi hdd var?
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-05-04, 19:59 #7
WARRiOR WARRiOR çevrimdışı
Varsayılan Cvp: açılış sorunu

evet bir tane
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-05-04, 05:22 #8
cokzor cokzor çevrimdışı
Varsayılan Cvp: açılış sorunu

şu aletin konfigürasyonunu yazsana. vede işletim sistemini. bide mavi çizgi nedir, hangisidir?
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Cevapla

Bu konunun kısa yolunu aşağıdaki sitelere ekleyebilirsiniz

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smiley Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı



Tüm saatler GMT +3. Şuan saat: 13:39
(Türkiye için artık GMT +3 seçilmelidir.)

 
5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Şikayet Mailimiz. İçerik, Yer Sağlayıcı Bilgilerimiz. Reklam Mailimiz. Gizlilik Politikası. Tatil
Copyright © 2019