Eski 08-04-04, 19:52 #1
bboyseco bboyseco çevrimdışı
Varsayılan Web sitesi yapımı???

arkadaşlar web sitesi yapmam gerekiyor bedava servis bilen verebilir mi? freeservers vardı ben 2-3 sene önce ilgileniyodum bu işle o galiba şimdi 7 gün-trial olmuş. bunu dışında var mı kolay bi site? okuldan istediler herkesin bi kişisel web sitesi olacak diye html kod dan falan bahsettiler ama nasıl yapacağımı bilmiyorum zaten göstermediler okulda da. bi yardımcı olabilecek arkadaş var mı? html kod falan kullanmadan kendim hazırlamak istiyorum freeservers da olduğu gibi. bi de programlar varmış front page gibi. bunların kullanımı nasıl? ilke kez kullanan biri hazırlayabilir mi?
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-04-04, 16:54 #2
DeLeTeMaN DeLeTeMaN çevrimdışı
Varsayılan Cvp: Web sitesi yapımı???

mynet ten yapabilirsin ben bile yapabiliyorum
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-04-04, 17:51 #3
emmi emmi çevrimdışı
Varsayılan Cvp: Web sitesi yapımı???

arkadasım bedava host adresleri verdim daha önce bundan sonra konu acmadan önce sitede arama yap lütfen. yine yardımcı olayım sana.
bedava hostlar burda var gir bak
http://www.hostbul.net/ucretsizwebalani.asp
site yapmayı öğrenmek içinde buraya bakabilirsin. kod falan kulanmadan yardımcı olur insallah.gönderiyom. site şimdi kapanmıs onun için link veremiyom
Her internet kullanıcısı (özellikle de kendi evinde bilgisayarı ve internet bağlantısı varsa), bir süre sonra kendisine kişisel bir internet sitesi kurmak ister. Birçok kişi için bu iş çok zor görünür. İşin aslı çok da kolay değildir. Ancak imkansız da değildir. Sadece yeteri kadar zamanınızın olması ve bu işi gerçekten istemeniz lazım. Bu bölümde bir webmaster(yani en azından webmaster olduğunu sanan birisi olarak) olarak size rehberlik etmeye çalışacağım. Site kurmayı başlıklar altında adım adım anlatmayı uygun buldum. Tek bir kuruş ödemeden site nasıl yapılır yazımda bulabilirsiniz. Şimdi kolları sıvayalım ve koyulalım işe.

...Adım adım sitemizi Kuralım...

1) Sitenin amacını belirleme;
Sitenizi kurmaya başlamadan önce sitenizin amacını belirlemelisiniz. Çünkü buna göre içeriğini belirleyeceksiniz. Mesela amacınız sadece kendinizi tanıtan bir site olabilir. Bu durumda içeriğiniz az olacağından daha çok görsel yöne ağırlık vermelisiniz. Ancak siteniz webmaster'lık üzerine olacaksa bu durumda buna göre kaynaklar bulmalısınız. Bundan dolayı ilk etapta "Ben bu siteyi neden kurmak istiyorum" sorusuna cevap vermelisiniz.

2)Sitenin içeriğiniz belirleme;
Sitenizin amacını belirledikten sonra geçiyoruz en önemli işe. Bu kısımda yapmanız gereken işin süresi sitenizin amacına değişir. Çok uzun da sürebilir. Tabi bu ilk etapta, daha sonra sitenizi güncelleyeceksiniz. Unutmaytın ki Güncellenmeyen bir site asla ziyaretçi çekmez. Neyse geçelim içeriğe. Bu adımda sitenizin konusuna göre internetten veya sitenizle ilgili olan kaynaklardan içerik arayacaksınız. Bu aşamada içeriği düzenlemenize gerek yok. Daha sonra tasarım aşamasında o işi halledeceğiz.
İnternette sizin yapmayı düşündüğünüz sitenize benzer birçok site bulabilirsiniz. Hemen o siteleri ziyaret edin, bakın onlar nasıl yapmışlar. Mesela fotoğrafcılık ile ilgili bir site yapacaksanız diğer fotoğrafcılık sitelerini gezip bir fikir elde edebilirsiniz. O siteler fotoğrafları hangi kriterlere göre sınıflandırmış, ne tür resimler kullanmışlar vb.. Size tavsiyem site yapmaya başlamadan önce bol bol sörf yapın. Ancak bu şu demek değil; "Bak sitelere millet nasıl yapmışsa sen de aynısınız yap." Orjinalitesi olmayan bir site kopyadan öteye gidemez. Siteniz mutlaka kendinize özgü olmalı. Çok beğendiğiniz ve herkesin görmesini istediğiniz güzellikler, yazılar veya fotoğraflar hariç hiçbirşeyi kopyala/yapıştır yapmayın. O siteye kendi sitenizde link verin daha iyi. Böylece site sahibine de saygılı olmuş olursunuz. Bir siteden kendi sitenize birşeyler alacaksanız mutlaka sitenin sahibine sorun ve izin alın, muhtemelen kullanmanıza izin verecektir. Çünkü bilgi paylaştıkça artar. Sitenize ne bulursanız koymanızı da tavsiye etmiyorum ve en önemlisi program dosyaları hariç hiçbirşeye link vermeyin. Ya bir siteye tamamen link verin yada hiç vermeyin. Mesela sitenizde dolaşan birisi "Fıkralar" diye bir linke tıkladığında başka bir sitenin fıkralar bölümüne gidecekse, o bölüm hiç olmasın daha iyi. Çünkü sitenizden çıkan birisi geri gelmez! Sitenizin içeriğini topladıktan sonra diğer adıma geçebiliriz.

3)Sitenizi hangi programla yapacaksınız
Tamam, güzel, sitenize içerik de buldunuz ama html bilmiyorsunuz (yoksa biliyormusunuz, hadi canım bilseniz burda ne işiniz var). Ne olacak şimdi. Allah razı olsun elin oğlu onu da düşünmüş. Frontpage veya Dreamwaver tam bu iş için yapılmış diyebiliriz. Ben size Frontpage 2000'i tavsiye ederim. Gerçi bu tip programlar baya pahalı ama almaya değer. Tabii benim gibi öğrenciyseniz veya alacak durumunuz yoksa tek çare kopya kullanmakta. Kopya olarak bu programı birçok yerde 3-5 dolara bulabilirsiniz. Programı belirledikten sonra ya benim gibi birkaç gün programı iyice kurcalayıp, heryerine el atarak öğreneceksiniz ya da bir kitap alacaksınız. Heryerde Frontpage kitabı bulabilirsiniz. Bilgisayar dergilerinden de birşeyler öğrenebilirsiniz. Hatta şunu söyleyebilirim ki "her ay düzenli olarak 1 yada 2 bilgisayark dergisi almalısınız. Size tavsiyem öncelikle PcLife, sonra PcNet. Programı kullanmayı iyice öğrenmeden sakın siteyi tasarlamaya başlamayın. Yoksa ilerde programın bir özelliğini öğrendiğiniz zaman bütün siteyi tekrar elden geçirmek zorunda kalabilirsiniz.
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-04-04, 17:57 #4
emmi emmi çevrimdışı
Varsayılan Cvp: Web sitesi yapımı???

4)Sitenizi tasarlamaya başlayın;
Kendimize uygun bir tasarım programı seçtikten sonra sıra geldi sitenizin görünüşüne. Bu noktada birçok web sitesi gezmeliyiz. Onların nasıl tasarım yaptığına, menüleri nereye açıklamaları nereye.. yerleştirdiklerine bakmalıyız. Sonra siteniz sadece html ile mi olacak yoksa javascript kullanacakmısınız, ya da asp veya cgi kullanmayı biliyormusunuz, yoksa şimdilik sadece html olsun, sonra ufak ufak javalar falan da ekleriz mi diyorsunuz, bu sorulara cevap vermeniz gerek. Ben sadece html(ve belki de javascript) ile yapacağını farzediyorum ve ona göre anlatıyorum. Tabii bu html ne diyorsanız ilk önce onları öğrenmelisiniz.
Sitenizin içeriği kadar onu nasıl sunduğunuz da önemlidir. İlk önce sitenizin ana sayfasını kağıt üzerinde tasarlayın, menüleri nereye, reklamları nereye, kendi ismizini nereye.. koyacağınızı gibi. En ince ayrıntısına kadar ana sayfayı ayarlayın. Bundan sonra sitenizin görünüşünün belki de en önemli aşamasına geldi; Renk seçimi. Birkere sitenizin bütün sayfaları aynı renk düzeninde olmalı ve bütün sayfaların arkaplanı aynı olmalı. Sitenize koyacağınız arkaplan yazıların okunmasını güçleştirmemeli. Belli bir renk düzeniniz olmalı, mesela menüler sarı, arkaplan gri, linkler magenta ve altı çizgili değil, yazılar mavi üstüne beyaz gibi. Tabi bu saydıklarımı rastgele attım. Siz kendinize göre bir renk düzeni belirlemeli ve bunu bütün sayfalarınızda standard hale getirmelisiniz. Bunları yaptıktan sonra geldi başlığa. Sitenize güzel ve ilgi çekici bir başlık bulmalı ve bunu bir resim işleme programında hoş bir yazıyla yazmalısınız, örnek: benim sitemdeki başlık gibi. Gördüğünüz gibi benim sitemde her sayfanın başında "Kalkan Online" yazan bir image var.
Bütün bunlardan sonra sıra geldi merakla beklenen bölüme, sitenizi bilgisayarınızda hazırlamaya başlamaya. Bu arada şunu da söyleyim; hazır web tasarımlarını değiştirerek/geliştirerek kendinize uygun çok daha güzel bir görünüş elde edebilirsiniz. Tasarım için çok fazla zamanınız ya da uygun malzemeleriniz yoksa size bir hazır ve bedava tasarımı dönüştürmeyi tavsiye ederim. Buraya tıklayarak birçok hazır web'i resimleri ile birlikte görüp yükleyebilirsiniz. Bakmadan geçmeyin bence.
5)İçeriğinizi yerleştirmeye başlayın;
Bir sitede ziyaretçilerin belki de en çok dikkat ettikleri şey aradığını bulma kolaylığıdır. Bir kere ana sayfanıza giren bir ziyaretçi sitenizde ne var ne yok bir kanaat sahibi olmalıdır. Sitenizdeki herşey ana sayfanızda belirtilmelidir. Ve en önemlisi ana sayfanızın uzunluğu 1-2 ekran boyunu geçmemelidir. Mesela ana sayfanızda, sitenizdeki bölümleri birer paragrafla kısaca açıklayabilirsiniz, ziyaretçi nereye girdiğinde ne ile karşılaşacağını bilmelidir. Bunun için öncelikle sitenizin içeriğini kategorize etmelisiniz. Birbiriyle ilgili konuları aynı başlık altında toplamalısınız ve bu başlığı ana safyanızda belirtmelisiniz. Unutmadan belirteyim, sitenize çok fazla resim dosyası koymayın, veya koyuyorsanız da kesinlikle düşük çözünürlükde ve jpg veya gif formatında mümkün olduğunca az yer kaplayacak ve kolay download edilebilecek şekilde yerleştirin. Bir de sitenize download etmek için 500 kb'tan fazla dosya koymayın. Hatta hiç koymasanız da olur. Eğer bir download gibi bölüm yapacaksanız başka sitelere link verin. Çünkü server firmaların verdiği bedava yerler sınırlıdır. Artı sizin bunları upload etmeniz de çok uzun sürer. Mesela internet explorer 5.0' download etmek için sitenizi koymak istiyorsunuz. Bu durumda internette birçok yerde bulabilirsiniz bu programı. Oraya link verin. Hatta download bölümü yapmasanız daha iyi olur. Çünkü sizinki kişisel bir site. Downlaod etmek için insanlar genelde download.com gibi büyük sitelere girerler. Neyse bunları da belirtikten sonra sitenizi yapmak size kalıyor. Sitenizi frontpage gibi bir programla yaptıktan sonra diğer adıma geçebilirsiniz.

6)Kendinize bir serverdan bedava yer alın;
Sitenizi tamamen hazırladıktan sonra tabii ki internete aktarmanız lazım. Zaten birçok kimsenin de en çok zorlandığı konulardan birisi burasıdır. İlk önce bir bedava serverdan yer almalısınız. Tabii bunun için bedava yer veren kuruluşları bilmeniz lazım. Benim tavsiye edebileceğim birkaç yer var; Bunlar brinkster.com, domaindlx.com, geocities.com, virtualave.net. Bu siteler ingilizce olduğu için belki yer almada problemleriniz olabilir. Bunun için size bir tane de Türkçe adres veriyim: Kolayweb (www.kolayweb.com). Bu site de 10 mb yer veriyor, bu yeni başlayan birisi için yeter de artar. http://www.brinkster.com 30 mb yer veriyor ve reklamsız, tek dezavantajı ftp desteği yok, yani dosyalarınızı broswer penceresinden yüklüyorsunuz. Brinkster'den bedava nasıl yer alacağınızı çok ayrıntılı ve resimli bir şekilde öğrenmek için buraya tıklayın.
Siz de web sitesi açmaya karar verdiyseniz sitenizi genel olarak planladıktan sonra yapmanız gereken ilk iş internetten bir alan alıp sayfalarınızı buraya koymaktır. Bu sayede insnalar sitenize girebilirler. Ben de burada internetten bedava yer almak konusunu ayrıntılı ve resimli olarak anlatacağım. Tabii bunun için bir server site lazım. Ben burada anlatmak için Brinkster isimli ( http://www.brinkster.com ) server'ı seçtim. Çünkü diğerlerine göre birçok artısı var ve ücretsiz. Buradaki anlatımın özellikle İngilizce'yi yeterince bilmeyen ya da bu işlerde acemi olanlara yardımcı olacağını düşünüyorum.

Şimdi bu Brinkster'ın kısaca genel özelliklerine bakalım:
- 30 Megabyte web alanı.
- FTP yok. Web tabanlı dosya yönetimi.
- Reklam ya da Banner gibi hiçbirşey yok.
- ASP (Active Server Pages) desteği var.
Gördüğünüz gibi yeterli alanı var ve en önemlisi reklam yok. Tertemiz bir sayfamız oluyor. Hem de bedava. Brinkster'da premium gibi seçeneklere ücretli üye de olabiliyorsunuz isterseniz, böylece ftp desteği ve 60 mb alan gbi özeliklere de sahip olabiliyorsunuz.

Bu kadar tanıtımdan sonra şimdi yer almaya başlayalım. Hemen yeni bir IE (ya da Netscape) penceresi açıp www.brinkster.com adresine girin .ama sen burda sadece nasıl yapılacağını öğren. burayı yapamazsan verdiğim diğer host isimlerini kullan
Burada sol taraftaki menüden "HOSTING Solutions" yazısının altındakilerden bedava olan "General Solution" linkine tıklayınBurada sizin seçtiğiniz "General Solution" türündeki üyelikle ilgili bilgiler var. Bunlara isterseniz baktıktan sonra hemen bu bilgilerin üstündei "Register for a new account" linkine tıklayınBurada sizden 3-4 üyelik şeklinden birisini seçmeniz isteniyor. Biz ücretsiz olan "General" seçeneğini seçeceğimizden üstteki iki radyo düğmesinden "Open a NEW account" yazısının önündekini tıkladıktan sonra General'in altındaki "Select Solution" butonuna basarak bir sonraki adıma geçelim..
Bu bölümde http://www.brinkster.com adresinden alınan bir web alanına dosyaların nasıl transfer edileceği, nasıl yönetileceği, kısaca bu hasabın nasıl kullanılacağını ayrıntılı bir şekilde anlatacağım. Öncelikle http://www.brinkster.com adresli siteye girip Login olmamız, yani kullanıcı adı ve şifremizi girerek bu hesabı kullanma yetkimizin olduğunu o siteye bildirmeliyiz. Siteye girdikten sonra hemen soldaki "Member Login" yazan yerin altına kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazıp "GO" butonuna basıp hesabınıza girmek için bekleyin (en fazla 1-2 dakika sürer)Bu bölümde bizim işimize yarayacak genel olarak iki işlem var;
- Dosya Upload etmek. Yani bilgisayarımızdaki doyaları internete aktarmak.
- Internet sitemizdeki bir dosyayı - ihtiyacımız olursa- download etmek.
Bunları yaparken tabii yeni klasör açmak ve o klasöre girmek gibi işlemler de var. Onları da açıklayacağım. Şimdi üstteki resimde kırmızı işaretli yere bakın (üstteki kırmızı), oradaki tuşların görevleri şunlardır;
- Create Dir: Yeni bir klasör oluşturmak için. Buna basıca bir pencere çıkar ve oraya oluşturmak istediğimiz klasör ismini yazarız. Bu sitede klasörün tamamını kopyalayamadığımızdan önce o klasörü oluşturmalı, sonra açmalı ve dosyaları oraya (en fazla 5'i birden) yüklemeliyiz. Burdaki klasör düzeni ve adları bilgisayarımızdaki ile aynı olmalı, yoksa çalışmaz.
- Open Selected Dir: Üstteki mavi işaretli yerde de görüldüğü gibi dosyalarımızın olduğu yerdeki klasörlerin istediğimiz birisinin üstüne tıklayıp sonra bu butona tıklarsak o klasör'ün içerisine gideriz. Sonra o klasördeki olması gereken dosyaları yükleyebiliriz.
- Delete: Bir dosyanın/klasörün üstüne bir kez tıklayıp bu butana basarsak o dosya/klasör silinir.
- Rename: Seçili dosyanın ismini değiştirmek için.
- Download File: Seçilen dosyayı bilgisaya kopyalayı sağlar.
Bunları açıkladıktan sonra en önemli olarak internete dosyalarımızı göndermek var. Üsteki resimde kırmızı içerisindeki 5 adet boşluğa(yukardaki resimde alttaki kırmızı işaretli yer) yanındaki Gözat(veya başka bir isim de olabilir) butonuna basarak göndereceğimiz dosyaları seçmeliyiz. Hepsini seçmek mecbur değil. Daha sonra o boşluklar dolacaktır. "Start File(s) Upload" butonuyla o anda aktif olan klasöre ismi yazılı olan dosyalar gönderilir. Dosyanın büyüklüğüne göre bu işlemin zamanı değişir. Mesela 20 kb'lık herhangi bir html dosyasının gönderilmesi 10-15 saniye sürerken 200 kb'lık bir resim dosyasının gönderilmesi 2-3 dakika sürebilir. Bu sizin internet bağlantı hızınıza ve o anki internet trafik yoğunluğuna göre değişebilir. Dosya gönderirken yukardaki ekran aynen kalır, bu sırada herhangi biryere tıklamamalısınız.
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-04-04, 18:01 #5
emmi emmi çevrimdışı
Varsayılan Cvp: Web sitesi yapımı???

Bu ekranda yazan dosyalar gönderilmiş demektir. Tekrar dosya gönderme ekranına dönmek için kızmızı işaretli "here" yazısına tıklamalısınız. Bu sayfanın en üstündeki resimde mavi işaretli alt taraftaki yer ise dosya göndermeniz için kalan yeri gösterir. Evet burda ayrıntılı olarak bu işlemleri anlattım. Gerisi size kalmış
Eğer bir siteden bedava yer aldıysanız muhtemelen adresiniz çok uzun ve akılda kalması zordur. Mesela benim önceki konularda anlattığım gibi brinkster'den yer aldıysanız adresiniz "www25.brinkster.com/isminiz" şeklinde veya tripod'dan yer aldıysanız adresiniz "http://members.tripod.com/isminiz" gibi birşey olabilir. Bu durumda bu adresi hem arkadaşlarınıza söylemeniz zor, hem de onları aklında tutubilmeleri çok zordur. Öyleyse bizim daha kısa ve akılda kalır bir adrese ihtiyacımız var ki bu adresi broswer'ına yazan ve enter'a basan birisi bizim sitemize ulaşsın. İşte buna yönlendirme deniliyor. Bu yönlendirme servisinden aldığımız isim aslında bizim gerçek adresimiz değil. Gerçek adresimiz yine aynı kalıyor ama bu kısa adres o sitemize girmemizi kolaylaştırıyor. Bu şekilde adresinizi "www.isminiz.cjb.net" veya "www.isminiz.8m.com" gibi birşeyler yapabilirsiniz. Ben burada cjb yapmayı anlatacağım. Bir de türkçe http://www.yonlendir.com isimli bir site size tamamen türkçe bir isim verebiliyor. Bu serviste adresiniz "www.isminiz.ulkesi.com", "www.isminiz.arsivi.com" gibi 10'larca seçenekten birisi olabiliyor. Ama bence en kullanışlısı http://www.cjb.net olduğundan ya da benim sitemin adresi de öyle olduğundan(!) cjb'yi anlatacağım. Tabii bu servisi kullanmamız için halihazırda bir site adresimiz olması lazım. Hemen www.cjb.net adresine giderek başlayalım.
Yukardaki ekranda(cjb'nin anasayfası) büyük kırmızı işaretli hemen üstteki yere istediğiniz ismi yazın. Ama bu isim çok fazla kullanılan birşey olmasın. Eğer öyleyse sonuna bir sayı yazabilirsiniz ya da yeni bir isim bulun. Daha sonra "Register it!" butonuna basın. Aynı işlemi yukardaki create account'dan da yapabilirsiniz. Bu butona bastıktan sonra karşınıza;
....... is available. Click Here to register it! yazan bir sayfa gelirse bu ismi alabilirsiniz demektir. Eğer başka bir yazı gelirse bilin ki bu isim zaten kullanılıyor. Bu durumda başka bir isim seçmek durumundasınız. Eğer ismi kulanailiyorsanız gelmiş olan sayfadan "Click Here" yazan yere tıklayarak register etme sayfasına geleceksiniz. bu sayfadaki gerekli olan boşluklar ve açıklamaları şunlardır:
-What is your real web site adress: Buranın karşısındaki boşluğa web sitenizin gerçek adresini yazın. Mesela benim denemek amacıyla yaptığım sitenin adresi www25.brinkster.com/deneme007. Buraya bunu yazdım. Yani http://www.isminiz.cjb.net adresine giren bir kişi direk olarak bu adrese yönlendirilecektir.
-What is your e-mail adress: Buraya kullanmakta olduğunuz email adresini girin.
-Cloak URL: Burayı yes yaparsanız gerçek adresinizi ziyaretçiler göremez. No yaparsanız görebilirler. No yapmanız bence daha iyi. Ama yine de Yes yaparsanız "Title" boşluğunu da doldurmalısınız.
-Title: Eğer Clock URL'yi yes yaparsanız buraya Web sitenizin başlığını yani broswer penceresinin üstünde görünmesini istediğiniz yazıyı yazacaksınız. Mesela benim buraya "Kalkan Online" yazmam gerekir.
-Keywords: Bunun doldurulması zorunlu değil ama doldurmak isterseniz web sitenizde olan içeriği kısaca kelimeler halinde yazın. Mesela sitenizdeki konuya göre buraya "webmaster galatasaray futbol fıkra mp3" gibi birşeyler yazabilirsiniz.
-Description: Bu da mecbur değil. Buraya siteniz hakkında birkaç cümle yazabilirsiniz.
-Password: Bildiğiniz gibi buraya istediğiniz bir şifreyi yazacaksınız.
-Verify Password: Aynı şifreyi tekrar girin.
-Where did you hear about CJB.NET?: Buraya bu cjb.net'i nerden duyduğunuzu yazabilirsiniz. Buraya http://www.kalkan.cjb.net yazın.
-Please send me updates about new features and other important information.: Bu yazının yanındaki işretli kutucuğun işaretini kaldırın. yoksa size hergün birsürü gereksiz ve büyük ihtimalle de istemiyeceğiniz emailler gelir.
Hepsi bittikten sonra tek yapmanız gereken "I Agree to the terms and policies. Create my account!" yazılı butona tıklayıp beklemek. Adresin kaydedildiğini onaylayan bir sayfa gelecektir. Artık sizin de bir kısa adresiniz var. Tebrik ederim! Bu kısa adres(yönlendirme) hakkında sonradan değişiklikler yapabilirsiniz. Yukardaki görünen ekranda(Yani http://www.cjb.net ana sayfasında) Soldaki "Modify Account" butonuna tıklayıp gelecek sayfada şifrenizi girerseniz karşınza aynen kayıt sırasında olduğu gibi bir ekran gelir. Burdan hesabınız hakkında değişiklikler ya da eklemeler yapabilirsiniz. Mesela web sitenizin gerçek adresi değiştiyse, yani sitenizi başka server'a taşıdıysanız ya da herhangi bir sebeple giriş sayfanız(ana sayfanız)'ın bulunduğu yerde değişiklik yaptıysanız bunu burada değiştirerek düzeltebilirsiniz. Değiştirmezseniz ziyaretçiler sitenize giremez.
Web sitenizi hazırladıktan ve internette yayınlamaya karar verdikten sonra belki de ilk yapmanız gereken sitenize bir sayaç yerleştirmektir. Bu sayede sitenizin kaç defa ziyaret edildiğini öğrenebilirsiniz. Burada http://www.fastcounter.com adresli bedava sayaç hizmeti veren FastConter servisinden bir sayaç almayı ayrıntılı ve resimli olarak anlatacağım. Bu site bedava sayaç hizmeti veren sitelerin arasında en iyilerinden birisi. Sitenizin güne göre ziyaretçi sayısını gösterebiliyor. Ağağıda sağ tarafta bu siteden alınan bir sayacı görüyorsunuz. Sizin de alacağınız sayaç buna benzer olacak. Bu site size 10 farklı tip sunuyor, birini seçebiliyorsunuz. Hemen sayaç almak için aşağıdaki linke tıklayıp devam edin.
.ben de ki bilgiler bu kadar su an baska bi işle uğrasıyom onun için pek okuyamadım attığım mesajı.anlayamazsan resimli kısımlarda var .isteyen mailini yazsın onlara atayım.eyvallah
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-04-04, 18:51 #6
MaGiC_LiFe MaGiC_LiFe çevrimdışı
Varsayılan Cvp: Web sitesi yapımı???

adama öyle uzun uzun yazmışsın ki ( kopyala yapıştır ) adamın gözü korkmuştur sanırım.
dostum en kolay yollardan biride git amatörce bir kaç template bul kendine. sonra onları front page ile aç içerik ekle olsun bitsin sonra bunları hostuna upload et aha sana site.
( google de template diye arattır bulursun )
veya git freeserver lardan al bi tane veya ne bilem myneten falan onlar en basitleri.
zamanında arkadasım aynen sen gibi site yapacakmış okuldan istemişler oturduk güzel bi site yapıverdim elemana adam sınıfta kaldı sebep ise çok profosyonel olmuş bunu sen yapamazsın demiş kesinlikle başkasına yaptırma derim kendin otur birşeyler yapmaya çalış

http://www.dxbscripts.com/downloads/...Templates.com template adresi burdan bir kaç tane indirebilirsin mesela

Mesajı son düzenleyen MaGiC_LiFe ( 09-04-04 - 18:55 )
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-04-04, 18:58 #7
Riallus Riallus çevrimdışı
Varsayılan Cvp: Web sitesi yapımı???

geçenlerde googleda template diye arattım, binlerce site getirdi ama içlerinden bir tane bile free template bulamadım.
bi de yeni mi moda oldu ne, aynı seks sitelerinde olduğu gibi free template için yok burayı tıklayın yok burayı tıklayın, adamlar beni pinpon topu gibi döndürdüler. bannerlerinden para kazandırdım haybeye o oldu..
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-04-04, 19:09 #8
emmi emmi çevrimdışı
Varsayılan Cvp: Web sitesi yapımı???

abi okusun işte ya. yapacak siteyi bu sefer de nasıl yüklücem diye sorcak nasıl üye olurum diye sorcak falan yani. 2 satırda site kurulsa herkes site yapardı.zaten yapacağı okul için öz geçmiş link falan koymak bi kac ta istediği konular koysa yeter.
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-04-04, 20:06 #9
Aerials Aerials çevrimdışı
Varsayılan Cvp: Web sitesi yapımı???

bak amatör bişe istiosan bensana çoook basit bişe yaparım sen textleri değiştirirsin. elimden gelecek olan bu kadar.
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-04-04, 20:17 #10
sandman sandman çevrimdışı
Varsayılan Cvp: Web sitesi yapımı???

4Layouts.Com bevada template bulabilirsin burda
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-04-04, 23:53 #11
Ecocan Ecocan çevrimdışı
Varsayılan Cvp: Web sitesi yapımı???

Emmi harika bir yazı olmuş ellerien sağlık!
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-04-04, 04:17 #12
merakli merakli çevrimdışı
Varsayılan Cvp: Web sitesi yapımı???

Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen MaGiC_LiFe
Arkadaşım bu linki vermişsin ancak rar dosyalar şifreli şifresini biliyor musun ?
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-04-04, 07:41 #13
Hasann Hasann çevrimdışı
Varsayılan Cvp: Web sitesi yapımı???

Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen merakli
Arkadaşım bu linki vermişsin ancak rar dosyalar şifreli şifresini biliyor musun ?
bak bu sifrelerin hepsini dene yüzde yüz birindan biri olur..

Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen $ifreler !!!
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-04-04, 08:30 #14
efrasyab efrasyab çevrimdışı
Varsayılan Cvp: Web sitesi yapımı???

Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen Riallus
geçenlerde googleda template diye arattım, binlerce site getirdi ama içlerinden bir tane bile free template bulamadım.
bi de yeni mi moda oldu ne, aynı seks sitelerinde olduğu gibi free template için yok burayı tıklayın yok burayı tıklayın, adamlar beni pinpon topu gibi döndürdüler. bannerlerinden para kazandırdım haybeye o oldu..
1 gb template verdik sana daha ne yapalım. allah gözünü doyursun.
güzel template isteyen arkadaşlar http://www.templatespace.com/members
user:imhosted03
pass:imhosted03

takılın.
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-04-04, 11:28 #15
bboyseco bboyseco çevrimdışı
Varsayılan Cvp: Web sitesi yapımı???

arkadaşlar allah hepinizden razı olsun çok yardımcı oldunuz yakın zamanda basit bi site yapmaya başlıycam bu frontpage in trial versiyonu da upload yapabiliyor mu? yani daha önce kullanmadığım için bilmiyorum da, nerden bulabilirim bu programı pcnet gibi dergilerde var mıdır? bi şi daha : bu program html kodları da gösteriyor mu? mesela bi site tasarladım bunun kodlarını görebilir miyim? ilginize teşekkürler...
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-09-06, 18:15 #16
bobboken bobboken çevrimdışı
Varsayılan Cvp: Web sitesi yapımı???

www.sitearaclari.com dan da sayaç ekleyebilirsin üstelik ziyaretçi defteri ve ankette var ben orayı kullanıyorum gayet iyi
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-04-07, 22:56 #17
djugur101 djugur101 çevrimdışı
Varsayılan C: Web sitesi yapımı???

kardeş eyvallah inan çok iyi anlatmışsın yeni birisi için anlattıkların çok guzel saol tşk
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-09-07, 12:47 #18
asil_kan asil_kan çevrimdışı
Varsayılan C: Web sitesi yapımı???

peki online oyun sitesi nasıl yapcam
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-09-07, 17:36 #19
underkane underkane çevrimdışı
Varsayılan C: Web sitesi yapımı???

web sitesi yapmak isteyen hatta yapıp programlamak bu işi öğrenmek uzman olmak isteyen herkez için bi site egitimofis com
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-09-07, 17:37 #20
underkane underkane çevrimdışı
Varsayılan C: Web sitesi yapımı???

egitimofis com bide bu siteye bakın
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Cevapla

Bu konunun kısa yolunu aşağıdaki sitelere ekleyebilirsiniz

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smiley Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı



Tüm saatler GMT +3. Şuan saat: 05:51
(Türkiye için artık GMT +3 seçilmelidir.)

 
5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Şikayet Mailimiz. İçerik, Yer Sağlayıcı Bilgilerimiz.