FrmTR ForumTR Forum TR

FrmTR ForumTR Forum TR (https://www.frmtr.com/)
-   Donanımlar (https://www.frmtr.com/donanimlar/)
-   -   ram test programı (https://www.frmtr.com/donanimlar/7970-ram-test-programi.html)

yesghost 02-05-04 18:22

ram test programı
 
arkadaşlar ddram i bunu nasıl test edebilirim hatasını anlamak için yardımcı olursanız sevinirim....

Ps_ychopat 02-05-04 21:57

Cvp: ram test programı
 
Ram'i en kolay test etme yolu, Denetim Masasina gir CTRL + A'ya bas ve Enter'a bas.. Eger sorunsuz bir sekilde acarsa Ram'ler iyi demektir..

yesghost 05-05-04 01:56

Cvp: ram test programı
 
sorunsuz birşekilde açıyor ama. aklınızda bulunsun arkadaşlar nforce2 chipset olanlar ram alırken dikat edin twinmos almayın randıman alamayabilirsiniz...

powerhead 05-05-04 04:48

Cvp: ram test programı
 
Dostum gerçekten haklı olduğunu bir sitede bulduğum açıklamayla kanıtlıyorum.
Nforce2 chipset alacak arkadaşlar dikkatli olsunlar, Tavsiye Edilmiyor!!!
Saygılar

yesghost 05-05-04 13:49

Cvp: ram test programı
 
twinmos kötü bir ram değil fakat nforce2 lerde uyumsuz ben değiştirecem takas yada yeni birtane almamalazım

ROHAN 05-05-04 14:15

Cvp: ram test programı
 
arkadaslar bendede nfoce2 chıpsetı var ve benımde ram twınmos eğer ram 1024 yapsam baska marka taksam farkedermı uymsuzluk olurmu aralarında?????

delibekir 05-05-04 14:16

Cvp: ram test programı
 
bende via var ram samsund uyumsuzluk olurmu rohan benden önce yazdın tühh

yesghost 08-05-04 21:00

Cvp: ram test programı
 
rohan sendeki boardne ve uyumsuzluk yaşadınmı oyundan çıkma donma reset atma gibi

Tepeli 09-05-04 01:04

Cvp: ram test programı
 
bi tanesi ucuza ram getirdi. daha hiç kullanılmadıklarını söyledi. 7 tane aldım. [512 X 6] + [1 + 256]. Sanıyorum ucuza aldım, 245 euro verdim.

Neyse, hepsini taktım. Sadece bir tane 512'lik rami taktığım bilgisayar problem yaptı. Şunu da söylemekte fayda var, ilk defa yapıyorum bu işi. 256'lığı çıkarıp da 512'lik yenisini takmıştım. ilk başta çalıştı. 6-7 saat kadar sonra müşteri CS oynarken birden bilgisayarda siyah bir ekran, işte bilgisayarın üretimcisiyle irtibat kurun falan yazıyor.

Ben hemen yenisini çıkarıp, eski 256'lığı taktım, bilgisyaar normal çalışmaya başladı. Fakat şimdi de böyle her 5 dakkada bir 20'şer saniyelik takılmalar söz konusu.

Acaba diyorum bu RAM arızalı değil de, ben mi bi hata yaptım. Yani bi hata yapmış olmam pek mantıklı olmaz, çünkü aynı işi 14 tane bilgisayarda yaptım. Onlarda sorun yok. yeniyi çıkarıp eskiyi taktığıma göre, bilgisayarın eskisi gibi problemsiz çalışmaya devam etmesi lazım. peki niye devam etmiyor. hatanın nerden kaynaklandığını nasıl bulabilirim?

ramlar SD 133 MHZ.

Ps_ychopat 09-05-04 01:23

Cvp: ram test programı
 
SD ise ve kart eski ise 1 module takabilecegin en buyuk 256 olabilir.. 512 takinca ya gormez, yada bilgisayari acmaz.. ikiside ayni sey nasilsa :D Anakartin modeli nedir ?

Tepeli 09-05-04 03:20

Cvp: ram test programı
 
inan benim için çok zor bir soru :( fakat şu kadarını söyliym. Çok eski değil. Dell Dimension 4300. 5 bilgisayarda problemsiz çalışıyor. Sadece bu bahsettiğim problem yaptı. Hem başta çalıştı, 4-5 saat sonra kapattı bilgisayarı.

gurhan36 10-05-04 14:25

Cvp: ram test programı
 
Arkadaşlar, Bende de nf2 chipsetli bir makina var benıim hepinize tavsiyem öncelikle ram'leri ( 2 x 256) şeklinde alın veee en önemli kesinlikle kingston ramleri tercih edin. cas ve ras değerleri kingston da tam tutuyor gerçek performasını veriyor. Adamlar gerçekten yapmışlar.... kolay gelsin

yesghost 15-05-04 06:47

Cvp: ram test programı
 
aslında bu ram meselerini iyi tartışmalı benim dilim yandı

DisappeaR 15-05-04 17:13

Cvp: ram test programı
 
Ben baştaki denetim masası deneyini yaptım 2-3 sn. sürdü..
Kapatması daha uzundu tabi :p

Herneyse ben Twinmos cls2.5 512 X 2 kullanıyorum memnunum
Ama Board Asus P4P8oo deLuxe..
Dediğiniz yavaşlık veya uyumsuzluk umarım sadece nforce2 içindir..

Ama ben bir yavaşlık görmedim..

yesghost 15-05-04 20:40

Cvp: ram test programı
 
twinmos kötü ram değilki olsun uyumsuzluk sözkonusu

OZKANYAVUZ 14-08-05 21:41

Cvp: ram test programı
 
nForce2 chipsetli Epox boardımın üzerinde 3 X 512 DDR 400 TwinMOS takılı ve 2 senedir hiç bir performans düşüklüğü yaşamadım. Acaba bahsettiğiniz sorun anakart markalarına göre değişiyor mu?

ctokay 15-08-05 00:03

Cvp: ram test programı
 
yau 2-3 sanıyede nasıl acılır alla alla? :D nası olutr yau? 30 dene pencere acıldı 2-3 sanıede acılması ımkansız program ekle kaldır felan da acılıo cunku ?:ka12:

muxa2017 05-06-07 20:59

C: ram test programı
 
arkadaslar ben size advanted windows care 2 profesoneli tavsiye ediyorum deneyin farkı gorun...

merdem44 12-10-07 23:22

C: ram test programı
 
ram test etmenin en kolay yolu winxp kurmaktır

H5N1 15-10-07 13:50

C: Cvp: ram test programı
 
Alıntı:

Gerçek Mesajı Gönderen Ps_ychopat (Post 80492)
Ram'i en kolay test etme yolu, Denetim Masasina gir CTRL + A'ya bas ve Enter'a bas.. Eger sorunsuz bir sekilde acarsa Ram'ler iyi demektir..

denedim hepsini açtı.hızlı bi şekilde demekki ram çalışıyor..bozuk olsa mavi ekran gelip ress atıyo dimi yada direk ress atıyo?


Tüm saatler GMT +3. Şuan saat: 17:03
(Türkiye için artık GMT +3 seçilmelidir.)