FrmTR ForumTR Forum TR

FrmTR ForumTR Forum TR (https://www.frmtr.com/)
-   Network ve İnternet (https://www.frmtr.com/network-ve-internet/)
-   -   ıp cakısması (https://www.frmtr.com/network-ve-internet/5290-ip-cakismasi.html)

KEEET1 12-04-04 07:02

ıp cakısması
 
internet cafe işleticisiyim ADSL kullanıyorum ve ağ üzerinde her bilgisayar otomatik ip alıyor ama her seferinde bir bilgisayar başka bir bilgisarla aynı ip'i alıyor. Bu yüzden aynı ıp'iyi alan bilgisayarlardan biri ağı görmüyor acaba aynı ıp'yi alamasının nedeni ve cözümü nedir bilmem sorunumu anlatabildimmi :confused: şimdiden tşkler

meumeu 12-04-04 09:40

Cvp: ıp cakısması
 
statik ip ver 192.168.0.0-192.168.0.254 aralığında

ExCoDeR 12-04-04 10:06

Cvp: ıp cakısması
 
meumeu arkadaşa katılıyorum statik ip ver hem daha garanti olur her seferinde obtain ip alip çakısmasından iyidir

Cronic 12-04-04 11:23

Cvp: ıp cakısması
 
IP dagıtan makinada DHCP ayarları olmalı. Buradan dagıtılan IPlerin range i olmalı. Mesela DHCP 192.168.0.1 - 192.168.0.100 arasındaki IP leri dagıtsın seklinde IP scope ayarı olmalı. Burada muhtemelen 1 adet IP eksik belirtmişsin.
Bi diger sebep de 1.makina IP almış ve 2. makina IP almamış iken DHCPye reset atmıs olabilirsin, onceden o IPyi verdigini unutmus olabilir. Bu durumda her 2 bilgisayarda da
start->run->cmd
command penceresinde
ipconfig/renew
komutunu calıstır. Gidip tekrardan bi IP alsınlar.

KEEET1 12-04-04 18:35

Cvp: ıp cakısması
 
Alıntı:

Gerçek Mesajı Gönderen Cronic
IP dagıtan makinada DHCP ayarları olmalı. Buradan dagıtılan IPlerin range i olmalı. Mesela DHCP 192.168.0.1 - 192.168.0.100 arasındaki IP leri dagıtsın seklinde IP scope ayarı olmalı. Burada muhtemelen 1 adet IP eksik belirtmişsin.
Bi diger sebep de 1.makina IP almış ve 2. makina IP almamış iken DHCPye reset atmıs olabilirsin, onceden o IPyi verdigini unutmus olabilir. Bu durumda her 2 bilgisayarda da
start->run->cmd
command penceresinde
ipconfig/renew
komutunu calıstır. Gidip tekrardan bi IP alsınlar.

peki ip scope ayarları nerede aradım bulamadım ve nasıl değiştirecem büyük ihtimal senin dediğin gibi olacak manuel ip verdiğimde adsl ile nete bağlanamıyorum yardımlarınız icinde şimdiden tşkler

MuRaT55 12-04-04 19:28

Cvp: ıp cakısması
 
DHCP server 100 IP dagitacagina 150 tane dagitsin.. anladigim kadariyla Cronic bunu demek istemis..

deaThkiSs 12-04-04 21:13

Cvp: ıp cakısması
 
modemin markasi nedir?.. tanidik bişise yerini söyLiyim..

Cronic 12-04-04 21:59

Cvp: ıp cakısması
 
Alıntı:

Gerçek Mesajı Gönderen MuRaT55
DHCP server 100 IP dagitacagina 150 tane dagitsin.. anladigim kadariyla Cronic bunu demek istemis..

evvet onu demek istediydim. :D
Ayarlar modemden modeme fark arzettiginden tam bi tarif yapamıcam :o

KEEET1 13-04-04 04:32

Cvp: ıp cakısması
 
modemden olacağı hic aklımın ucundan gecmemişti ve sorun cözüldü yardımcı olan herkese cok tşkler :D


Tüm saatler GMT +3. Şuan saat: 17:34
(Türkiye için artık GMT +3 seçilmelidir.)