Cevapla
 
Konu Araçları
Eski 12-05-16, 18:41 #1
Minerva Minerva çevrimdışı
Arrow Sezen Aksu




Sezen Aksu (Fatma Sezen Yıldırım,13 Temmuz 1954; Sarayköy, Denizli),Türk şarkıcı, besteci, söz yazarı ve yapımcı.
Kariyerinde yirmi üç albüm yayınlanan sanatçının 1991 yılında yayınlanan "Gülümse" albümü Türk müzik tarihinde en fazla satan Türkçe albümlerden biri olmuştur. Aksu son olarak 2011'de "Öptüm" adlı albümünü piyasaya çıkarmıştır. Türk pop müziğinin "Minik Serçe"si olarak bilinen Sezen Aksu 33. Türkiye Hükûmeti'nde Kültür Bakanlığının tavsiyesiyle verilmeye başlanan Devlet Sanatçısı unvanına 1998'de lâyık görülmüş ancak bu ödülü geri çevirmiştir.

Diskografi
Allahaısmarladık (1977)
Serçe (1978)
Sevgilerimle (1980)
Ağlamak Güzeldir (1981)
Firuze (1982)
Sen Ağlama (1984)
Git (1986)
Sezen Aksu'88 (1988)
Sezen Aksu Söylüyor (1989)
Gülümse (1991)
Deli Kızın Türküsü (1993)
Işık Doğudan Yükselir (1995)
Düş Bahçeleri (1996)
Düğün ve Cenaze (1997)
Adı Bende Saklı (1998)
Deliveren (2000)
Şarkı Söylemek Lazım (2002)
Yaz Bitmeden (2003)
Bahane (2005)
Deniz Yıldızı (2008)
Yürüyorum Düş Bahçeleri'nde... (2009)
Öptüm (2011)

__________________
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-12-16, 00:06 #2
Novak Djokovic Novak Djokovic çevrimdışı
Varsayılan C: Sezen Aksu


Şarkıları aşırı güzel, adamı maffediyor.
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-09-17, 23:20 #3
THE Joker THE Joker çevrimdışı
Varsayılan C: Sezen Aksu


Biraz Pop Biraz Sezen - (2017) Eklenmesi gereken güzel bir albüm . Paylaşım için teşekkürler.
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Cevapla

Bu konunun kısa yolunu aşağıdaki sitelere ekleyebilirsiniz

Taglar
aksu, gülümse, olarak, sezen, öptüm

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smiley Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı



Tüm saatler GMT +3. Şuan saat: 02:50
(Türkiye için artık GMT +3 seçilmelidir.)

 
5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Şikayet Mailimiz. İçerik, Yer Sağlayıcı Bilgilerimiz. Reklam Mailimiz. Gizlilik Politikası. Tatil
Copyright © 2018