Cevapla
 
Konu Araçları
Eski 10-10-19, 21:39 #1
Karaoglan Karaoglan çevrimdışı
Varsayılan Avustralya İşçi Alımı Şartları, Çalışma Koşulları ve Alım Yapılan Meslekler

Avustralya İşçi Alımı Şartları, Çalışma Koşulları ve Alım Yapılan Meslekler

Avustralya’da iş bulmak ve çalışmak isteyen kişiler için hazırladığımız bu haberimizde, Avustralya İşçi Alımı Şartları, Çalışma Koşulları ve Alım Yapılan Meslekleri detaylı olarak bulabileceksiniz.







Avustralya’da çalışma fırsatları kişilerin kendilerinin doğrudan iş yerine başvuruları veya Türk personel alım ilanlarına başvuruları ile mümkün olmaktadır. Avustralya iş imkânları için personel alımı ile başvuru yapacak kişilerin senelik olarak belli tarihlerde yurt dışı ülkelerinde açık varsa yayınlanan ilanları takip etmek başvuru tarihini geçirmemek için gereklidir. Bu alımlarda belli koşullara uygun olmak gerekmektedir.
Avustralya Türk Personel Alımı Şartları

Avustralya’nın Türk personel alırken koşulları arasında en önemlisi çalışmaya uygun sağlık durumudur. Harici olarak; 41 yaşına girmemiş olmak, en az lise mezunu olmak (Türkiye’de alınan diplomalar için denklik gerekmektedir), kamuda çalışmak için engelin olmaması, ağır hapis cezası (dolandırıcılık, rüşvet, sahtecilik vb. suçlar) almamış olmak, bilgisayar kullanabilmek gerekmektedir. Başvuru adayları yazılı ve sözlü sınava tabi olmaktadır.
Avustralya’da Çalışmak İçin Dil Yeterliliği

Avustralya’da çalışmak içi dil yeterliliği bazı alanlar için gerekli görülmektedir. Özellikle akademik çalışanlar için en azından IELTS’den 4.5, TOEFL’den 32 almak gerekmektedir. Bu sınavlara tabi olmayan adayların meslekleri doğrultusunda en azından yaşam şartlarını karşılayabilecek kadar dil bilmeleri gerekmektedir.

Avustralya Çalışma Vizesi

Avustralya çalışma vizesi çeşitleri şu şekildedir.
  • Geçici Çalışma vizesi sınıf kodu 403,
  • Eğlence sektörü geçici çalışma vizesi sınıf kodu 420,
  • Eğitim sektörü için geçici çalışma vizesi sınıf kodu 571
  • Gemici Vizesi sınıf kodu 988
  • Superyat Mürettabat Vizesi sınıf kodu 488 ve 988
  • Uzun süreli çalışma ve Tatil vizesi sınıf kodu 462
  • 31 yaşını geçmemiş ve en fazla 1 yıl önce mezun mühendislere yeni mezun mühendis vizesi (inşaat mühendisliği, yapı mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, mekanik, üretim ve bitki mühendisliği, maden ve malzeme mühendisliği, çevre Mühendisliği, kimya Mühendisliği)
Avustralya iş imkânları için bu vizelerden birine sahip olmak zorunludur. Başvuruları online olarak Avustralya Büyükelçiliği sitesi üzerinden yapılmakta; fakat belgelerin Ankara’da bulunan büyükelçiliğine şahsi teslimi ile işlem başlamaktadır. Belgeler:
  • 2 biyometrik fotoğraf
  • 3 aylık hesap hareketini gösteren banka hesap cüzdanı (içerisinde en az 3000 TL para olması)
  • Pasaportun dönüş tarihinden en az 6 ay fazla geçerlilik süresi ve 2’den fazla boş sayfa bulunması
  • Çalışma için istenen (meslek denkliği diploma denkliği vb.) belgeler
Belgelerin kopyaları değil aslı olması ve yasalara uygun olarak noterden onaylı İngilizcelerinin bulunması zorunludur. Belgeler için detaylı bilgi almak adına büyükelçiliği aramaları gerekmektedir.
Avustralya Meslek ve Diploma Denkliği


Avustralya’da mesleki ve diploma denkliği için öncelikle TOEFL veya IELTS sınavlarından alanları için gerekli görülen minimum puanı almış olmak gerekmektedir. Diploma ve kapalı zarf içerisinde damgalı transkript (+ders içerikleri) mesleki denklik için bu belgelere ek olarak eski iş yerlerinden alınan ve kişiden daha kıdemli birisi tarafından belge (çalışılan tarih, meslek yazmalı), SGK ve maaş bordrosu gibi belgeler gerekmektedir. Belgeler Avustralya hükümetinin ilgili birimlerinin atadığı bir yetkili tarafından İngilizce’ye çevrilmiş olmalıdır. Bundan sonra belgeler çalışılacak sektöre göre hizmet veren birimlere gönderilmektedir.
Avustralya’da Nitelikli Göçmen Olmak

Avustralya’da nitelikli göçmen olarak (subclass 189), daimi çalışma ve oturma vizesi alınabilmektedir. Nitelikliden kasıt ülkenin ihtiyaç duyduğu meslek grubuna dahil olmaktır. Senelik olarak bu meslek grupları liste halinde yayınlanmaktadır. Ayrıca kişilerin; yaş, nitelikli İngilizce, nitelikli meslek ve tecrübe, eğitim ve kişisel diğer faktörlerden oluşan beş kriter üzerinden en az 60 puanlık bir skorlarının olması gerekmektedir. Kişilerin sağlık şartlarını da sağlaması zorunludur.
Kişilerin bu izin altında alabilecekleri diğer vizeler subclass 190 (eyalet sponsorlu göçmenlik vizesi), subclass 489 (nitelikli kırsal vize) olmak üzere iki tanedir.
Skorlarını toplayan ve şartları sağlayan kişiler bu vizeye başvurup Avustralya iş imkânları ile süresiz olarak para kazanmaya devam edecektir. Unutulmaması gereken 5 yılın sonunda Avustralya’dan giriş çıkış hakkı sona ermektedir. Giriş-çıkış yapmaya devam etmek için geri dönüş vizesi alınması gerekecektir.
Yurt dışı ve Avustralya işçi alım ilanlarını yakından takip etmek için mobil uygulamalarımızı indiriniz.
İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ
Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ
İnstagram Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanlari.com


Son Güncelleme: 24.09.2019 13:49

Yorumlar


Adınız

Yorum Gönder Kalan Karakter:









Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.





İlgili Haberler


Hindistan İşçi Alımı Şartları ! Hindistan İş İmkanları ve Alım Yapılan Meslekler



Finlandiya İşçi Alımı Şartları,Alım Yapılan Meslekler ve Çalışma Koşulları!



Fas İş İmkanları, İşçi Alımı ve Çalışma Şartları



İzmirim Kart TL Yükleme ve Bakiye Sorgulama İşlemleri



Metropol Kart Nedir, Geçen Marketler Hangileridir? (Yemek kartı, yakıt kartı, hediye kartı, yemek çeki)



Gratis Kart Ücreti, Puan ve Şifre Alma İşlemler




2019-TUS Ve STS Tıp Doktorluğu Sınav Sonuçları Açıklandı

ÖSYM Başkanlığı 2019 yılı Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavına ilişkin basın açıklamasında 2019-TUS Ve STS Tıp Doktorluğu sınav sonuçlarının açıklandığını adaylara duyurdu.
18 Eylül 2019 Çarşamba 10:38






ÖSYM Başkanlığı'nca yayımlanan basın açıklamasında 2019 yılı Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı sonuçlarına dair bilgi verildi Bu alanda iki farklı duyuru yayımlayan ÖSYM Başkanlığı; ilk duyurusunda, 2019-TUS ve 2019-STS Tıp Doktorluğu (2. Dönem) Sınav sonuçlarının açıklandığını bildiirdi.
Yayımlanan ikinci duyuruda ise kurum 2019-TUS (2. Dönem) ve 2019-STS Tıp Doktorluğu (2. Dönem) Sınavları Cevap Kâğıtları ve Aday Cevaplarının aday erişimine açıldığı bilgisini verdi.

ÖSYM'DAN TIPTA UZMANLIK GİRİŞ SINAVI DUYURUSU ÖSYM Başkanlığı'nca yayımlanan sonuç açıklama duyurusunda; 01 Eylül 2019 tarihinde uygulanan 2019-TUS (2. Dönem) ve 2019-STS Tıp Doktorluğu (2.Dönem) sınavlarına ait değerlendirme işlemleri tamamlandığı bilgisi verildi. Bu çerçevede sınava giren adayların sınav sonuçlarını 18 Eylül 2019 tarihinde saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecekleri belirtildi.
Yayımlanan diğer duyuruda ise adayların sınav sonuçlarının açıklandığı hatırlatılarak 2019-TUS (2. Dönem) ve 2019-STS Tıp Doktorluğu (2. Dönem) adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ve soruların doğru cevaplarının da yayımlandığı bildirildi.
Kamuilanlari.com
__________________
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Cevapla

Bu konunun kısa yolunu aşağıdaki sitelere ekleyebilirsiniz

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smiley Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı



Tüm saatler GMT +3. Şuan saat: 15:29
(Türkiye için artık GMT +3 seçilmelidir.)

 
5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Şikayet Mailimiz. İçerik, Yer Sağlayıcı Bilgilerimiz. Reklam Mailimiz. Gizlilik Politikası. Tatil
Copyright © 2019