Eski 24-05-04, 13:20 #1
apieiron apieiron çevrimdışı
Varsayılan Anakart ve bios problemi...

Anakart'ı arızalı olan bir bilgisayara ikinci el bir anakart aldık fakat her açılışta cpu frekansını ayarlamamı istiyor ayarlamadan devam edebilmem için F1
tuşuna basmam gerekiyor.Bios'tan cpu frkansını bırakında hangi ayarı değiştirirsem değiştireyim ayarlar açılışta eski haline dönüyor.Bir çoğunuzun bios pilinden kaynaklandığını söylediğinizi duyar gibiyim ama 3-4 tane farklı ve çalıştığını bildiğim pil ile denememe rağmen sonuç aynı.Şimdi sorun bence büyük ölçüde anarttaki bios pili yuvasında olabilir bunun dışında ne olabilir?başına daha önce böyle bir olay gelen varsa yada bir önerisi olan bana cevap yazarsa çok iyi olur bekliyorum.
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-05-04, 13:41 #2
Ps_ychopat Ps_ychopat çevrimdışı
Varsayılan Cvp: Anakart ve bios problemi...

Peki butun pillerin calistigindan ve omurlerini doldurmadiklarindan eminmisin ?

Eger pili koydugun yer pile temas etmiyor isede olmayabilir..

Jumper ayarlariyla oynadin mi ? bi bak bakalim Eger CMOS CLEAR Jumperindaysa cok ugrasirsin..
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-05-04, 14:17 #3
erg erg çevrimdışı
Varsayılan Cvp: Anakart ve bios problemi...

pil yuvası sürekli kısa devre yapıyor olabilir.. yaptıkca eski haline dönüyordur...


saat de sıfırlanıyor mu her sefer bu arada?
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-05-04, 15:03 #4
radyan radyan çevrimdışı
Varsayılan Cvp: Anakart ve bios problemi...

Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen apieiron
Anakart'ı arızalı olan bir bilgisayara ikinci el bir anakart aldık fakat her açılışta cpu frekansını ayarlamamı istiyor ayarlamadan devam edebilmem için F1
tuşuna basmam gerekiyor.Bios'tan cpu frkansını bırakında hangi ayarı değiştirirsem değiştireyim ayarlar açılışta eski haline dönüyor.Bir çoğunuzun bios pilinden kaynaklandığını söylediğinizi duyar gibiyim ama 3-4 tane farklı ve çalıştığını bildiğim pil ile denememe rağmen sonuç aynı.Şimdi sorun bence büyük ölçüde anarttaki bios pili yuvasında olabilir bunun dışında ne olabilir?başına daha önce böyle bir olay gelen varsa yada bir önerisi olan bana cevap yazarsa çok iyi olur bekliyorum.
dostum pil yuvasının yanında jumper ayarlarları oluyor bunu genelde Hp makinalarda pili çıkarsanda bios resetlenmiyor tahminim seninkide boyle bir sorun jumpere i degiştirip oyle unutmus olabilirler tam pilin yanında da olmaya bilir eger bana anakartın resmini yollayabilirsen yardımcı olablirim sana mail adresim: sertacaydemir@hotmail.com
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-05-04, 14:30 #5
L_O_T_W L_O_T_W çevrimdışı
Varsayılan Cvp: Anakart ve bios problemi...

Bence biosu jumperla sifirla. Ve Radyanin soyledigi bence cok olasi. Pil yada jumper. Baska ihtimal zaten zor.
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-05-04, 11:34 #6
apieiron apieiron çevrimdışı
Varsayılan Cvp: Anakart ve bios problemi...

Arkadaşlar Kusura bakmayın cevap yazamadım hepinize çok teşekkürler problem jumper'danmış onun yerine yeni bir jumper taktım ve şimdi herhangi bir problem olmaksızın çalışıyor.Cevap yazan elleriniz dert görmesin.
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Cevapla

Bu konunun kısa yolunu aşağıdaki sitelere ekleyebilirsiniz

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smiley Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı



Tüm saatler GMT +3. Şuan saat: 22:47
(Türkiye için artık GMT +3 seçilmelidir.)

 
5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Şikayet Mailimiz. İçerik, Yer Sağlayıcı Bilgilerimiz. Tatil