Eski 03-01-07, 17:34 #21
merrrakli merrrakli çevrimdışı
Varsayılan Kategorilerin Gösterimi

Konu : Kategorilerin Gösterimi
Seviye : Basit
Kaynak Dosyalar : http://rapidshare.com/files/10053474/kategori.rar.html

Resimde veritabanındaki tabloları, adres subuğundaki url i ve kategorilerin sayfa üzerinde görüntüsünü verdim. Sanırım içeriği anlamanız için yeterlidir.


Mesajı son düzenleyen merrrakli ( 03-01-07 - 18:38 )
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-01-07, 20:38 #22
heval_47 heval_47 çevrimdışı
Varsayılan C: ASP Konu Anlatımı ve Örnek Uygulamalar [Güncellenen İçerik]

kardeşim resmen döktürüyorsun süper bişiya bu allah razı olsun devamını sabırsızlıkla bekliyoruz
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-01-07, 17:32 #23
merrrakli merrrakli çevrimdışı
Varsayılan Access te Tarihleri String olarak Kaydetmek ve Okumak

Konu : Access te Tarihleri String olarak Kaydetmek ve Okumak
Seviye : Basit
Kaynak Dosyalar : http://rapidshare.com/files/10188924/tarih.rar.html

Access veritabanında tarih alanı her zaman sorun çıkartır. Çünkü tarih istemcinin bilgisayar tarih-dil ayarları ile yakından alakalıdır. Veritabanına kaydederken tarihin farklı formatlarda olması bazı sorgulama ve okuma hatalarına sebep olabilir.
Bunun en kısa ve mantıklı kurtuluş yolu tarih alanını tarih-saat veri türü şeklinde değilde fonksiyon yardımı ile normal veri türüne çevirerek kaydetmek gerektiğinde yine tersine bir fonksiyon ile bu string i date-time türüne çevirmekten geçer.
İşte size bununla ilgili gerekli fonksiyonlar..


Kod:
function fonkTarihFormatKontrol(dtTarihSaat)
 fonkTarihFormatKontrol = isdate("" & Mid(dtTarihSaat, 1,2) & "/" & Mid(dtTarihSaat, 3,2) & "/" & Mid(dtTarihSaat, 5,4) & " " & Mid(dtTarihSaat, 9,2) & ":" & Mid(dtTarihSaat, 11,2) & ":" & Mid(dtTarihSaat, 13,2) & "")
end function
Kod:
function fonkStrindenTarihFormatina(dtTarihSaat, blnSaat)
if fonkTarihFormatKontrol(dtTarihSaat) then 
 if strComp(Month("04/05/2002"),"4") = 0 then
  if blnSaat then 
   fonkStrindenTarihFormatina = cdate("" & Mid(dtTarihSaat, 3,2) & "/" & Mid(dtTarihSaat, 1,2) & "/" & Mid(dtTarihSaat, 5,4) & "") 
  else
   fonkStrindenTarihFormatina = cdate("" & Mid(dtTarihSaat, 3,2) & "/" & Mid(dtTarihSaat, 1,2) & "/" & Mid(dtTarihSaat, 5,4) & " " & Mid(dtTarihSaat, 9,2) & ":" & Mid(dtTarihSaat, 11,2) & ":" & Mid(dtTarihSaat, 13,2) & "")
  end if
 else
  if blnSaat then  
   fonkStrindenTarihFormatina = cdate("" & Mid(dtTarihSaat, 1,2) & "/" & Mid(dtTarihSaat, 3,2) & "/" & Mid(dtTarihSaat, 5,4) & "")
  else	
   fonkStrindenTarihFormatina = cdate("" & Mid(dtTarihSaat, 1,2) & "/" & Mid(dtTarihSaat, 3,2) & "/" & Mid(dtTarihSaat, 5,4) & " " & Mid(dtTarihSaat, 9,2) & ":" & Mid(dtTarihSaat, 11,2) & ":" & Mid(dtTarihSaat, 13,2) & "")
  end if	
 end if
else
 if strComp(Month("04/05/2002"),"4") = 0 then
  if blnSaat then  
   dtGecici = DatePart("m",strTarihTR) & "/" & DatePart("d",strTarihTR) & "/" & DatePart("yyyy",strTarihTR)
  else
   dtGecici = DatePart("m",strTarihTR) & "/" & DatePart("d",strTarihTR) & "/" & DatePart("yyyy",strTarihTR) & " " & DatePart("h",strTarihTR) & ":" & DatePart("n",strTarihTR) & ":" & DatePart("s",strTarihTR)
  end if
 else
  if blnSaat then  
   dtGecici = DatePart("d",strTarihTR) & "/" & DatePart("m",strTarihTR) & "/" & DatePart("yyyy",strTarihTR)
  else	
   dtGecici = DatePart("d",strTarihTR) & "/" & DatePart("m",strTarihTR) & "/" & DatePart("yyyy",strTarihTR) & " " & DatePart("h",strTarihTR) & ":" & DatePart("n",strTarihTR) & ":" & DatePart("s",strTarihTR)
  end if	
 end if
 fonkStrindenTarihFormatina = dtGecici
end if
end function
Kod:
function fonkSifirEkle(intVeri)
if intVeri > 9 then 
 fonkSifirEkle = intVeri 
else 
 fonkSifirEkle = "0" & intVeri
end if
end function
Kod:
function fonkTarihtenStringFormatina(dtTarihSaat)
if not isDate(dtTarihSaat) then
 dtTarihSaat = fonkStrindenTarihFormatina(dtTarihSaat, false)
end if
 fonkTarihtenStringFormatina = fonkSifirEkle(Day(dtTarihSaat)) & fonkSifirEkle(Month(dtTarihSaat)) & Year(dtTarihSaat) & fonkSifirEkle(Hour(dtTarihSaat)) & fonkSifirEkle(Minute(dtTarihSaat)) & fonkSifirEkle(Second(dtTarihSaat)) & ""
end function
Kod:
function fonkGun(dtVeri)
select case DatePart("w", dtVeri)
case 1 : fonkGun = "Pazar"
case 2 : fonkGun = "Pazartesi"
case 3 : fonkGun = "Salı"
case 4 : fonkGun = "Çarşamba"
case 5 : fonkGun = "Perşembe"
case 6 : fonkGun = "Cuma"
case 7 : fonkGun = "Cumartesi"
end select
end function
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-01-07, 20:46 #24
merrrakli merrrakli çevrimdışı
Varsayılan META Tagları

Konu : META Tagları
Seviye : Basit
Kaynak Dosyalar : yok


Burada tüm meta taglarından bahsetmiyeceğim Özellikle her sitede kullanılması gereken ya da normal bir sayfada mutlaka bulunması gereken ve arama motorlarına rehberlik yapacak taglardan bahsedeceğim.
Bu şekilde Arama motorları sayfalarınızı sizin isteğiniz bilgiler ve bu bilgiler doğrultusunda indexleyecektir.

Anlatmak yerine kendi yaptığım bir sitenin meta taglarını ve google'de indexlenmiş halini göstererek söze başlayacağım.

Son olarak bu tagları her sayfanın üstüne eklmek yerine include ettiğiniz bir asp dosyasını her sayfanın başına eklemek daha uygun olur.


sitede geçerli meta tagları


googlede görünen hali



bu kodlar mutlaka <head></head> tagları arasında olmalıdır.

<head> tagını açıyoruz
[CODE]
<head>

Türkçe karakterlerin doğru çıkması için bunlarda bir tanesini ya da ikisinide yazmalısınız bunların yerine UTF-8 karakter setinide kullanabilirsiniz.
Kod:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-9">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254">
En önemli kısım burası buraya yazacağınız yazı Arama sayfasında başlık olarak çıkacaktır bakınız google görünümüne.. Aşağıdaki kodlardan en üsttekini yazmanız yeterli ancak tümünüde yazabilirsiniz.
Kod:
<title>Binboga Bali Aricilik Entegre Tesisleri</title>
<meta name="Title" content="o00 Binboga Bali Aricilik Entegre Tesisleri 00o">
<meta name="page-topic" content="Binboga Bali Aricilik Entegre Tesisleri">

Arama motorlarının botuna 3 günde bir gel beni ziyaret et ve yeni sayfaları kaydet... diyoruz. Buradaki gün sayısını siz isteğinize göre girebilirsiniz.
Kod:
<meta name="Revisit" content="After 3 days">

index,follow diyerek Ana sayfa ve bu anasayfada geçen linklerden ulaşılan tüm alt sayfaları indexle demek istiyoruz.
Ana sayfayı indexlemesini istemiyorsak noindex
Ana sayfada linkleri olan alt sayfaları indexlemesini istemiyorsak nofollow
Ana sayfayı ve ana sayfada linkleri olan alt sayfaları indexlemesini istemiyorsak none
yazmalıyız.

Kod:

<meta name="audience" content="all">
<meta name="robots" content="index,follow">


Arama motorlarında hangi kelimeler arandığında sayfanızın sonuçlarda görüntülenmesini istiyorsanız site içeriği ile ilgili kelimeleri aralarına virgül ya da boşluk koyarak yazınız. Ancak 255 karakteri geçmeyecek şekilde yazmaya dikkat ediniz.
Herkesin aradığı popüler kelimeleri yazarak akıllılık etmeye çalışmayın googleden bloke yiyebilir sayfanız hiç indexlenmeyebilir. Siteyi tanıtıcı gerekli kelime(ler)i giriniz.

Kod:
<meta name="Keywords" content="binboga,binboğa,binbogabali,binboğabalı,adana,kozan,bal,petek,kovan,arı,arıcılık,ari,aricilik,bee,biene,abeille,abeja,ape,bal,honey,honig,miel,miele,balarısı,balarisi,honeybee,honigbiene">
şeklinde adres çubuğuna ikon eklemek için kullanılır. Bunun için ico uzantılı dosya oluşturmalı ve ana dizine upload yapıp adresini bu tag içine yazmalısınız. Firefox normalde gösterirken Ekspplorer sık kullanılanlara ekledikten sonra gösteriyor sanırım...

<link rel="shortcut icon" href="http://www.binbogabali.com/ikon.ico">




tanımladığınız classları <head> tagları arasında yazabileceğiniz gibi css uzantılı bir dosya içerisine yazıp bu şekilde çağırabilirsiniz.
Kod:
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="stil.css">
Ayarlarımız tamamlandı <head> tagını kapatıyoruz
Kod:
</head>


leftmargin="0" topmargin="0" değerlerini 0 yaparak default olarak verilmiş olan soldaki ve üstteki boşlukları kaldırıyoruz. Sayfamızı üstte ve sola çekiyoruz bu şekilde yapacağımız sayfa için daha fazla alan kazanmış olduk.
Kod:
<body leftmargin="0" topmargin="0">

Son olarak sitenizi Google e kaydetmek ya da google arama botunun sitenizi çabuk indekslemeye davet etmek için http://www.google.com.tr/addurl/?continue=/addurl sayfasından gerekli bilgileri girebilirsiniz.


Ancak indexler arasında en kolay ve en sağlam şekilde yer almanın yolu http://www.dmoz.org e sitenizi kayıt/kabul ettirmeniz gerekli.
Burası saygın bir index olduğu için burada kaydı olan tüm adresler anında tüm dünya arama motorlarında yer alır.
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-01-07, 10:41 #25
Blacxtar Blacxtar çevrimdışı
Varsayılan C: ASP Konu Anlatımı ve Örnek Uygulamalar [Güncellenen İçerik]

walla kardeş bu iyiliğin unutululamazz çok tşk ler...
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-01-07, 19:02 #26
TheX TheX çevrimdışı
Varsayılan C: ASP Konu Anlatımı ve Örnek Uygulamalar [Güncellenen İçerik]

Bilgi paylaşılırsa değer kazanır.Saol tşkler.
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-01-07, 23:08 #27
hasırcı hasırcı çevrimdışı
Varsayılan C: ASP Konu Anlatımı ve Örnek Uygulamalar [Güncellenen İçerik]

eline sağlık arkadaşım devamını bekleriz bilgiyi paylaştığın için teşekkürler
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-01-07, 16:58 #28
merrrakli merrrakli çevrimdışı
Varsayılan Her yönüyle Upload

Konu : Veritabanına/Dizine Resim/Dosya Upload İşlemi
Seviye : Üst Düzey
Kaynak Dosyalar : http://rapidshare.com/files/11220861/upload.rar.html

Upload işlemi her zaman sorulan ancak tam anlamıyla çözümlenemeyen bir konudur.
Upload işlemi için çeşitli komponent(bileşenler) mevcuttur ancak her serverda yüklü olmadığı için kullanılamaz. FSO(File System Object) yardımıyla upload ise bu işin olması gereken halidir(default).

Burada bu konuyu her yönüyle içeren bir örneği verip kısaca özelliklerini açıklayacağım.

Upload uygulamasının özellikleri;
  • Veritabanına resim/dosya ile ilgili bilgileri kaydeder.
  • İstenilen dizine upload yapar.
  • Aynı isimli dosya yüklendiğinde yuklenen dosyanın isminin önüne [1] şeklinde bir ekleme yapar.
  • Yüklenecek dosya türlerini sınırlandırabilir.
  • Resmin boyutunu alabilir.
  • Resmin ölçülerini alabilir.
  • Resmin türünü alır.
  • Resmin yolunu kaydeder.
  • Resim ile ilgili bilgi eklenebilir

Bu işlemler önceden hazırlanmış classlar ile yapılmaktadır. Burada size düşen yukle.asp içerisindeki işlemleri kendi sisteminize uygulamakla sınırlıdır.

dosyaları C:\Inetpub\wwwroot\upload dizinine ya da tercih ettiğiniz başka bir dizine koyarak deneyebilirsiniz.


class kodları kodlama konusunda aşmış bir kişilik olan Lewis Moten'e aittir.
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-01-07, 19:55 #29
merrrakli merrrakli çevrimdışı
Varsayılan Ajax ile seçilen ilin ilçelerinin otomatik alınması

Konu : Ajax seçilen ilin ilçeleri almak [Asp + Ajax]
Seviye : Orta Düzey
Kaynak Dosyalar : http://rapidshare.com/files/11242516...RAKLI.rar.html

DEMO : http://www.binbogabali.com/il/default.asp




Bu işlemi bu kadar açık ve net hemde türkçe bir dil ile açıklayan başka bir örnek görmedim. Sanırım çoğu kişinin aradığı-yapmak istediği bir uygulama.
Veritabanında Tüm dünya ülkeleri (bu uygulamada dünya ülkeleri kullanılmamakta..) il ve tüm ilçelerimiz (http://tckimlik.nvi.gov.tr) den alınarak oluşturulmuştur. Ancak id numaralarını değiştirdim...
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-01-07, 20:15 #30
merrrakli merrrakli çevrimdışı
Varsayılan Formdan gelen bilgiler üzerinde biçimsel denetim

Konu : Formdan gelen bilgiler üzerinde biçimsel denetim
Seviye : Orta Düzey
Kaynak Dosyalar : http://rapidshare.com/files/11247195...RAKLI.rar.html

Konuk defteri ya da iletişim formlarında form elemanlarından gelen bilgiler bazen istediğiniz gibi olmayabilir kişi baş harfi küçük yada tüm harfleri büyük yazabilir yahut tümünü büyük yazması gereken bir durumda küçük yapabilir.
Bunları Replace ya da UCase LCase ile küçültüp büyültebiliriz.
Bu işlem basittir. Ancak türkçe klarakterler her zaman başınızı ağrıtır özelliklede büyük i (İ) bu sorunu halletmek için oturup bir fonksiyon yazdım çeşitli şekillerde denedim ve hiç bir hatalı durumla karşılaşmadım.

Kendime ait olan bu kodları burada paylaşıyorum. İşleyişte herhangi bir aksaklığa yol açan bir durum tespit edip yazarsanız kodu tekrar düzenlerim ancak şuan testlerden başarı ile geçmeyi başarmış bir fonksiyondur.
Düzenli ve türkçe karakterli günler temennisiyle...

fonkBasHarfiBuyut
ali, ALİ yazarsanız sonuç Ali olacaktır
Kod:
function fonkBasHarfiBuyut(veri)
dim strVeri
 strVeri = Trim(veri)

dim strBasHarf
 strBasHarf = Left(strVeri, 1)

dim strKalan
 strKalan = Right(strVeri, Len(strVeri)-1)


if InStr(1, "iİıI", strBasHarf, vbTextCompare) = 0 then
 strBasHarf = UCase(strBasHarf)
else
select case strBasHarf
case "i","İ"
 strBasHarf = "İ"
case "ı","I"
 strBasHarf = "I"
end select
end if

 fonkBasHarfiBuyut = strBasHarf & fonkTumHarfleriKucult(strKalan)
end function

fonkTumHarfleriKucult
Na yazarsanız yazın tüm harfler küçük olacaktır.
Kod:
function fonkTumHarfleriKucult(veri)
dim strVeri
 strVeri = Trim(veri)
dim strGecici
 strGecici = ""
 
dim strHarf
dim intSayac
for intSayac = 1 to Len(veri)
 strHarf = Mid(veri, intSayac, 1)
if InStr(1, "iİıIğĞöÖüÜşŞçÇ", strHarf, vbTextCompare) = 0 then
 strHarf = LCase(strHarf)
else
select case strHarf
case "i", "İ"
 strHarf = "i"
case "ı", "I"
 strHarf = "ı"
case "ğ", "Ğ"
 strHarf = "ğ" 
case "ö", "Ö"
 strHarf = "ö"  
case "ü", "Ü"
 strHarf = "ü"  
case "ş", "Ş"
 strHarf = "ş"   
case "ç", "Ç"
 strHarf = "ç" 
end select
end if
 strGecici = strGecici & strHarf
next
 fonkTumHarfleriKucult = strGecici
end function

fonkTumHarfleriBuyut
Na yazarsanız yazın tüm harfler büyük olacaktır.
Kod:
function fonkTumHarfleriBuyut(veri)
dim strVeri
 strVeri = Trim(veri)
dim strGecici
 strGecici = ""
dim strHarf
dim intSayac
for intSayac = 1 to Len(veri)
 strHarf = Mid(veri, intSayac, 1)
if InStr(1, "iİıI", strHarf, vbTextCompare) = 0 then
 strHarf = UCase(strHarf)
else
select case strHarf
case "i","İ"
 strHarf = "İ"
case "ı","I"
 strHarf = "I"
end select
end if
 strGecici = strGecici & strHarf
next
 fonkTumHarfleriBuyut = strGecici
end function

fonkMailTumHarfleriKucult
mail adresine türkçe büyük-küçük karakterler yazılmış ise bunları olması gerekenle değiştirip küçültülmüş olarak yazar.
Kod:
function fonkMailTumHarfleriKucult(veri)
dim strVeri
 strVeri = Trim(veri)
dim strGecici
 strGecici = ""
dim strHarf
dim intSayac
for intSayac = 1 to Len(veri)
 strHarf = Mid(veri, intSayac, 1)
if InStr(1, "İıüÜşŞöÖğĞçÇ", strHarf, vbTextCompare) = 0 then
 strHarf = LCase(strHarf)
else
select case strHarf
case "İ"
 strHarf = "i"
case "ı"
 strHarf = "i"
case "ü","Ü"
 strHarf = "u"
case "ş","Ş"
 strHarf = "s"
case "ö", "Ö"
 strHarf = "o"
case "ğ", "Ğ"
 strHarf = "g"
case "ç", "Ç"
 strHarf = "c"
end select
end if
 strGecici = strGecici & strHarf
next
 fonkMailTumHarfleriKucult = strGecici
end function

Mesajı son düzenleyen merrrakli ( 18-01-07 - 00:41 )
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-01-07, 20:31 #31
merrrakli merrrakli çevrimdışı
Varsayılan İlişkisel Veritabanı Mimarisi ve Tüm Kur'an-ı Kerim Ayetleri

Konu : İlişkisel Veritabanı Mimarisi ve Tüm Kur'an-ı Kerim Ayetleri Access + Sql
Seviye : Orta Düzey
Kaynak Dosyalar : http://rapidshare.com/files/11248054/meal.rar.html

Değerli hocam Süleyman ATEŞ Bey'e interaktif bir site yapmak istemiştim bu nedenle de kendisinin yazmış olduğu Kur'an mealinden bir veritabanı oluşturdum. Ancak kendisinin site konusunda destek almamı istediği arkadaş konuyla pek ilgilenmediği ve gereken bilgi desteğini vermediği için proje yarıda kaldı. Databaseyi Kur'an-ı kerimden herhangi bir kelime-bilgi aramada halen kullanmaktayım. Bu saklanacak bir veri olmak yerine bu ihtiyacı hisseden kişilerle paylaşılacak bir türde bir kaynak olduğu için burada vermeyi uygun buldum.
Veritabanı düzenlemeyi öğrenmek isteyenler inceleyip baksınlar. Özellikle Kur'an-ı Kerim konuları ile Ayetlerin bir birine bağlanma şekline dikkatlerini çekerim. (Tüm konular bitmemiştir...)


Konunun açıklığa kavuşması için sql konusunda en güzel yazılmış kitapçık olan byte dergisinin iki kitapçığının pdf formatınıda indirip incelemenizi şiddetle öneririm.
http://rapidshare.com/files/11249434/byte_sql.rar.html
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-01-07, 20:41 #32
merrrakli merrrakli çevrimdışı
Varsayılan Bolean (True-False) Değeri Taşıyan Form Elemanlarının Veritabanına Kaydedilmesi

Konu : Bolean (True-False) Değeri Taşıyan Form Elemanlarının Veritabanına Kaydedilmesi
Seviye : Basit Düzey
Kaynak Dosyalar : http://rapidshare.com/files/11250114...rakli.rar.html

Checkbox ya da radio form elemanlarından gelen verilerin veritabanına kaydedilmesi özelliklede kayıtlı olan bir bolean değerin sayfada gözterilmesinde (check edilmesi hususunda) sorunlar yaşanır.
Ek olarak bulunan dosya içerisinde bu işlemi çözebilmek için en basit ve çeşitli versiyonlarda örnekler sunulmuştur...


database e kayıt işleminde olay aşağıdaki çerçeveli kısımdan ibarettir.
Kod:
dim strAlan
 strAlan = Request.Form("alan")
 
'////////////////////////////////////
if Request.Form("onay") <> "" then '/
 blnOnay = 1                       '/
else                               '/               
 blnOnay = 0                       '/                       
end if                             '/
'////////////////////////////////////

 strSql = "UPDATE tblOrnek SET "  
 strSql = strSql & "alan = '" & strAlan  & "', "
 strSql = strSql & "onay = " & blnOnay  & " " 'EVET/HAYIR Şeklinde düzenlenmeli...
 strSql = strSql & "WHERE id = " & intID
 objConn.Execute(strSql),,adCmdText + adExecuteNoRecords

Databaseden okuyup seçili ise şeçilmiş hale getirme işlemi...
Kod:
<!--#include file="inc_db.asp" -->
<!--#include file="inc_sayfa_ust.asp" -->
<%
dim intID
 intID = Request.QueryString("id")
 
if intID = "" then intID = 1

set objConn = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
 objConn.Open strConn

set objRs = Server.CreateObject("ADODB.Recordset")
 objRs.CursorLocation = 3
 objRs.CursorType = 0
 objRs.LockType = 3
 
 strSql = "SELECT id, alan, onay FROM tblOrnek WHERE id = " & intID
 objRs.Open strSql, objConn,,, &H0001

 intID   = objRs("id") 
 strAlan = objRs("alan")
 blnOnay = objRs("onay") 
%>

     <td width="600">
      <table border="1" cellpadding="0" cellspacing="0" width="50%">
       <tr>	
        <td colspan="2" class="yazi_01"><a href="sayfa.asp?id=1">1. veri</a> - <a href="sayfa.asp?id=2">2. veri</a></td>			 
       </tr>			 
			 		
       <tr>
        <td width="200" class="yazi_01"><% = strAlan %></td>
        <td width="100">
<%				
 Response.Write "<input type=""checkbox"" name=""onay"""
if blnOnay then Response.Write " checked"
if blnOnay then
'Response.Write " disabled"
else
'Response.Write " disabled"
end if
 Response.Write ">"
 Response.Write "<input type=""radio"" name=""onay"""
if blnOnay then Response.Write " checked"
if blnOnay then
 Response.Write " disabled"
else
 Response.Write " disabled"
end if
 Response.Write ">"
'##################################################################################################################### 
if blnOnay then
 Response.Write "<img src=""dugme_checkbox_aktif_01.gif"" border=""0"" alt=""Aktif Anket"" width=""21"" height=""21"">"
else
 Response.Write "<img src=""dugme_checkbox_pasif_01.gif"" border=""0"" alt=""Pasif Anket"" width=""21"" height=""21"">"
end If
'##################################################################################################################### 
'##################################################################################################################### 
if blnOnay then
 Response.Write "<img src=""dugme_radio_aktif_01.gif"" border=""0"" alt=""Aktif Anket"" width=""21"" height=""21"">"
else
 Response.Write "<img src=""dugme_radio_pasif_01.gif"" border=""0"" alt=""Pasif Anket"" width=""13"" height=""13"">"
end If
'##################################################################################################################### 
%>  				
        </td>
       </tr>
      </table>
		 </td>		 

<% 
 objRs.Close
set objRs = Nothing

 objConn.Close
set objConn = Nothing
%> 
<!--#include file="inc_sayfa_alt.asp" -->

Mesajı son düzenleyen merrrakli ( 11-01-07 - 20:48 )
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-01-07, 21:33 #33
merrrakli merrrakli çevrimdışı
Varsayılan Veritabanından birden fazla kayıt silmek

Konu : Veritabanından birden fazla kayıt silmek (Asp + JavaScript)
Seviye : Orta Düzey
Kaynak Dosyalar : http://rapidshare.com/files/12295075...silme.rar.html

Veritabanı ile ilgili işlemlerde bir veri üzerinde çalışmak birden fazla veri üzerinde aynı a nda çalışmak ile aynı değildir.
Bu işlem daha çok birden fazla veriyi aynı anda silmek ya da güncellemek için kullanılır.
Bunun akla hayale gelmedik çeşitli metotları vardır. Burada en basit olanını anlatacağım. Anlaşılır olmasını sağlamak için silme işlemini ve kayıtların sayfada gösterildiği sayfayı ayrı ayrı yaptım. Normalde bu tür işlemler aynı sayfada yapılır.



Silme işleminden önce silinebilecek kayıtların sayfada gösterilmesi gerekir.
Kayıtları sayfaya döktüğümüz asp dosyamız.

default.asp
Kod:
<%
'merakli tarafından oluşturulmuştur
'merrrakli@hotmail.com 
Option explicit
 Response.Buffer = true
%>
<!--#include file="inc_db.asp" -->
<!--#include file="inc_fonksiyon.asp" -->
<%
dim objConn
set objConn = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
 objConn.Open strConn 	
%>
<!--#include file="inc_sayfa_ust.asp" -->	 
        <table align="center" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"  width="100%">
         <tr>
          <td height="400" valign="top">

           <table border="1" cellpadding="1" cellspacing="0" width="100%">
           <form action="sil.asp" method="POST">
<%
dim objRs 
set objRs = Server.CreateObject("ADODB.Recordset")
 objRs.CursorType = 0
 objRs.CursorLocation = 2
 objRs.LockType = 1
 
dim strSql 
 strSql = "SELECT * FROM tblUye"
 objRs.Open strSql, objConn, , , &H0001
 
'///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
if objRs.EOF then  
'///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
 Response.Write "            <tr>" & vbNewLine & _
 "             <td bgcolor=""#ffcc00"">&nbsp;</td>" & vbNewLine & _
 "            </tr>" & vbNewLine & _
 "            <tr>" & vbNewLine & _
 "             <td align=""center"" valign=""middle"" height=""350""><b>Veritabanı boş</b></td>" & vbNewLine & _
 "            </tr>" & vbNewLine & _
 "            <tr>" & vbNewLine & _
 "             <td bgcolor=""#ffcc00"">&nbsp;</td>" & vbNewLine & _
 "            </tr>" & vbNewLine
'///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
else
'///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 Response.Write "            <tr bgcolor=""#ffcc00"">" & vbNewLine & _
 "             <td width=""55%"" class=""baslik_01"">AD SOYAD</td>" & vbNewLine & _
 "             <td align=""right"" width=""40%"" class=""yazi_01""><b>Tümünü seç</b></td>" & vbNewLine & _ 
 "             <td align=""center"" width=""5%""><input type=""checkbox"" name=""sec"" value=""1"" onclick=""javascript:fonkTumunuSec(this.form);""></td>" & vbNewLine & _ 
 "            </tr>" & vbNewLine
 
dim strRenk  
dim intSayac
 intSayac = 0

do while Not objRs.EOF

if intSayac mod 2 then
 strRenk = "#e8e8e8"
else
 strRenk = "#ffffcc"
end if

 Response.Write "            <tr bgcolor=""" & strRenk & """>" & vbNewLine & _
 "             <td colspan=""2"" width=""95%"" class=""yazi_01"">" & objRs("UYE_AD") & " " & objRs("UYE_SOYAD") & "</td>" & vbNewLine & _
 "             <td align=""center"" width=""5%""><input type=""checkbox"" name=""id"" value=""" & objRs("UYE_ID") & """></td>" & vbNewLine & _ 
 "            </tr>" & vbNewLine
 
 intSayac = intSayac + 1
 objRs.MoveNext
 
loop
 Response.Write "            <tr bgcolor=""#ffcc00"">" & vbNewLine & _
 "             <td colspan=""2"" width=""95%"" align=""right""><input type=""submit"" value="" Sil "" onClick=""JavaScript:return confirm('Seçili kayıtları silmek istediğinizden emin misiniz?');""></td>" & vbNewLine & _
 "             <td align=""center"" width=""5%"">&nbsp;</td>" & vbNewLine & _ 
 "            </tr>" & vbNewLine
'///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
end if 
'///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 objRs.Close
set objRs = Nothing
%>
           </form>						 
           </table	
          </td>
         </tr>
        </table>
<!--#include file="inc_sayfa_alt.asp" -->
<%
 objConn.Close
set objConn = Nothing
%>


Silme işlemini yapacak sayfamız.
sil.asp
Kod:
<%
'merakli tarafından oluşturulmuştur
'merrrakli@hotmail.com 
Option explicit
 Response.Buffer = true
%>
<!--#include file="inc_db.asp" -->
<%
dim intID
 intID = Trim(Request.Form("id"))


dim arrID 
 arrID = Split(intID, ",")

dim objConn
set objConn = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
 objConn.Open strConn 	
 
dim intSayac
for intSayac = LBound(arrID) to UBound(arrID) 

 objConn.Execute("DELETE FROM tblUye WHERE UYE_ID = " & arrID(intSayac)),,adCmdText + adExecuteNoRecords

next 

 objConn.Close
set objConn = Nothing


 Response.Redirect "default.asp"
%>
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-01-07, 00:34 #34
merrrakli merrrakli çevrimdışı
Varsayılan Sayfa düzeninde asp i etkin kullanmak

Konu : Sayfa düzeninde asp i etkin kullanmak
Seviye : Basit Düzey
Kaynak Dosyalar : http://rapidshare.com/files/12315740...uzeni.rar.html

Asp bilmekten daha çok asp i nasıl kullandığın da çok önemlidir!
Asp bilen ve adam gibi sistematik sayfalar yapmak isteyen herkes mutlaya bu konuyu okumalıdır demiyorum EZBERLEMELİDİR hatta YUTMALIDIR!

Sağı solu sarkmayan neyi niçin yaptığını bilmek isteyenlere ithaf olunur...
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-01-07, 16:30 #35
Thteam Thteam çevrimdışı
Varsayılan C: ASP Konu Anlatımı ve Örnek Uygulamalar [Güncellenen İçerik]

abi süpersin devamı gelicekse bekliyoruz
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-01-07, 19:19 #36
merrrakli merrrakli çevrimdışı
Varsayılan C: ASP Konu Anlatımı ve Örnek Uygulamalar [Güncellenen İçerik]

Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen Thteam Mesajı Göster
abi süpersin devamı gelicekse bekliyoruz
İki tane kıçı kırık kod için onlarca mesaj atanlar sanırım buradaki bizzat kendi yazdıklarımın çoğunluğu oluşturduğu ve 6-7 yıllık tecrübeyle yazılan kodları ya görmüyorlar ya da bunların değerini anlamayacak kadar cahiller.
Bu kodların çoğunu para ile bu kadar temiz yazdıramayacaklarını bilselerdi sanırım olayı anlarlardı..

Neyse vakit buldukça yazmaya devam edeceğim.
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-01-07, 19:10 #37
mahmocum mahmocum çevrimdışı
Varsayılan C: ASP Konu Anlatımı ve Örnek Uygulamalar [Güncellenen İçerik]

Ellerine, emeğine, klavyene sağlık. Ders niteliğinde kodlar yazmışsın + emek verip resimlerle desteklemişsin. Umarım paylaşımın devam eder.
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-01-07, 15:30 #38
t_dalkilic t_dalkilic çevrimdışı
Varsayılan C: ASP Konu Anlatımı ve Örnek Uygulamalar [Güncellenen İçerik]

Kardeş cok güzel bir çalışma yapmışsın yazdıklarını ders olarak çalışıyorum.
Kolay gelsin
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-01-07, 23:43 #39
azgon azgon çevrimdışı
Varsayılan C: ASP Konu Anlatımı ve Örnek Uygulamalar [Güncellenen İçerik]

Yeminle diyorum kursta böyle gösterilmiyor. Ne diyeceğimi bilmiyorum. allah razı olsun. Eline koluna sağlık. Süper ötesi bir çalışma Devamını dörtgözle bekliyorum
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-01-07, 00:02 #40
merrrakli merrrakli çevrimdışı
Varsayılan C: ASP Konu Anlatımı ve Örnek Uygulamalar [Güncellenen İçerik]

Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen azgon Mesajı Göster
Yeminle diyorum kursta böyle gösterilmiyor. Ne diyeceğimi bilmiyorum. allah razı olsun. Eline koluna sağlık. Süper ötesi bir çalışma Devamını dörtgözle bekliyorum
Teşekkür ederim
Merak ettiğiniz ya da kafanızı kurcalayan yerleri sorarsanız vakit buldukça bu yönde yazılarda yazabilirim.
Birde bu iş sanırım kursta ve ya okulda öğrenmekle olmuyor çalışmak kafa yormak en önemlisi de denemekle oluyor. Örneğin ben hiç bir kursa gitmedim hiç bir bilen bir kimseden de sor(a)madım. Çünkü çevremde böyle biri hiç bir zaman olmadı.
Tek dostum ayrılmaz yardımcım Google.
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Cevapla

Bu konunun kısa yolunu aşağıdaki sitelere ekleyebilirsiniz

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smiley Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı



Tüm saatler GMT +3. Şuan saat: 23:09
(Türkiye için artık GMT +3 seçilmelidir.)

 
5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Şikayet Mailimiz. İçerik, Yer Sağlayıcı Bilgilerimiz.