Cevapla
 
Konu Araçları
Eski 05-08-13, 23:37 #1
yekzade yekzade çevrimdışı
Varsayılan Açık Öğretim Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Güncellenecektir






Sizler tarafından sorular soruları sürekli olarak güncelleyeceğim. Sorunuz ne ise kendinize hedef bir kelime belirleyin örnek; Dgs,ikinci üniversite tarzında Ctrl + F ile arama yapın. Sorunuz yoksa hem yanıtlayalım hem de buraya ekleyelim.


Soru1) Açık öğretim diplomamızı aldığımız zaman üzerine açık öğretim yazacak mı?
Cevap1) Ön lisans diplomasında yazar örnek olarak Tıklayın Ancak Lisans mezunlarında böyle yazı bulunmuyor Tıklayın

Soru2) Açık öğretim bitirdikten sonra örgün okumuş gibi olacay mıyız, o imkandan yararlanacak mıyız, herhangi bir kısıtlama olur mu tarzında sorular?
Cevap2) Örgün okuyan insandan farkınız bulunmuyor, herhangi bir farkı ya da kısıtlaması yok.

Soru3) Kayıt için gerekli evraklar nelerdir ve hangi tarihler arasında yapılacak?
Cevap3) Tarih genel olarak aşağı yukarı aynı aylarda yapılır Tıklayın

Soru4) İşlemlerin sırası var mı peki?
Cevap4) İşlemlerden öncelikle yapmanız gereken eğer İkinci Üniversite(Sınavsız yeni bir bölüm okumak) okumak isteyenler için öğrenci belgesi almış olmak, Dikey gegiç ve diğer işlemler içinse mezun olmak şartı, Daha sonra [Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilir.ForumTR üyesi olmak için tıklayınız] açılan pencerede yapmak istediğiniz işlemi seçin ve ön kayıt oluşturun çıktıyı alın, daha sonra para yatıracaksınız ve artık evrakları tamamlayıp bürodan kaydınızı onaylatacaksınız.

Soru5) Sınava ben Adana'da girmek istiyordum(girmiştim), fakat bir sebepten dolayı Afyon'da gireceğim ne yapmam lazım?
Cevap5) Tc kimlik ve şifrenizle otomasyona giriş yapayacaksınız [Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilir.ForumTR üyesi olmak için tıklayınız] Daha sonra sınavdan en az 1 ay önce yeni adresinizi ekleyip değiştirin.

Soru6) Açık öğretim okumak kolay mı? Çalışmadan geçilebilir mi? Hangi bölümler kolay?
Cevap6) Açık öğretim okumak çok zor olmasa gerek evet çalışmayan için zor çalışmadan geçmek şansa kalmış biraz da tutturma kabiliyetinize. Hangi bölümün kolay olacağını söylemek zor olur. Çalışmadan [Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilir.ForumTR üyesi olmak için tıklayınız] hepsi zor ancak çalışınca hepsi de yapılabilir. Örnek olarak Matematik olmayan bölümler var ya da yarı sayısal yarı sözel bölüm de var bu konuda yön vermek sizin biraz kendinizi anlatmanızla olur.

Soru7) Ben örgün okuyorum fakat bir yandan açık öğretim de okumak istiyorum bu mümkün mü?
Cevap7) Evet mümkün hatta sınava girmeden İkinci Üniversite hakkınızı kullarak kendi tarihinde kaydınızı yaptırabilirsiniz.

Soru8) Ben 2 tane açık öğretim okumak istiyorum bu mükün mü?
Cevap8) Siz hiç sol gözünüle sola sağ gözünüzle sağa bakabiliyor musunuz aynı anda? Hayır. yani maximum bir bölüm okunabilir açık öğretimden.

Soru9) Peki ben açık öğretimden başka bir bölüm okumak istiyorum ne yapmam lazım?
Cevap9) Açık öğretim bürosuna gideceksiniz kaydınızı sildireceksiniz.

Soru10) Ben ilk dönem harcı yatırdım ikinci dönemi yatırmadım borcum var mıdır, ya da ilk dönem harcı yatırdım fakat bir daha para yatırmadım kaydım donar mı?
Cevap10) Yatırdığınız dönemleri okuyacağınız için borcunuz yok yani paranız peşin alınıyor. Parayı yatırmazsanız kaydınız donar evet 2 sene boyunca para yatmazsa kaydınız kalır fakat pasif hale geçer pasif olan hesaplaryine para yatırılarak aktif hale gelir eğer bankada görünmüyorsanız bürodan aktif ettireceksiniz. (kafanız karışmasın takılmayın buraya)

Soru11) İlk dönem parayı yatırdım ikinci dönemi yatırmadan kayıt yeniletebilir miyim?
Cevap11) Hayıt yenilenetemezsiniz önce para sonra alışveriş hesabı.

Soru12) Ders ekle-sil nasıl yapılacak ne yapmam lazım?
Cevap12) 1. sınıfa kayıt yaptıran öğrenciler ekle sil yapamazlar. Aynı şekilde dgs ile geçiş yapıp 3.sınıftan başlayanlar da ekle sil yapamazlar. Bu arkadaşlar bankaya direk parayı yatırırlarsa kayıtları onaylanır. Diğer arkadaşlar öncelikle ders ekle-sil yaptıktan sonra parayı yatırmaları gerekir. eğer para yatarsa önce, kaydınız otomatik olarak yenilenir.

Soru13) Ders seçimi yapıyordum, dersi onayladım, bir de baktım eyvahhh dersin birini seçmeyi unutmuşum ne yapacağım şimdi?
Cevap13) Sıkıntı yok, kayıt tarihlerinin sonunda örnek olarak Eylül 13-27 aslında 24son 3 gün de mazeretliler için veriliyor 27 oluyor. Son 3 günde ders ekle sil ekranına tekrar girip dersi seçip aldığınız dersin cüzi bir miktarını yatıracaksınız 5-10tl civarında tekrar onaylayacaksınız.

Soru14) Peki parayı yatırıp kaydı yeniledikten sonra işimiz bitiyor mu?
Cevap14) Hayır büroya gidip bandrol vurduracaksınız kimlik kartınıza, daha sonra kitaplarınızı alacaksınız.

Soru15) Peki kitapları sonra alsak olmaz mı?
Cevap15) Olur olur da erken almanda fayda var sonra kitapları bulamayabiliyorsun. Malum açık öğretimin eksiklerinden biri bu.

Soru16) Kimlik kartımı kaybettim ne yapacağım?
Cevap16) Kayıtlı bulunduğunuz büroya gideceksiniz 15-20tl civarında bir para bayılacaksınız 2hafta kadar içinde yeni kimlik kartınızı alacaksınız.

Soru17) Ben 2 yıllık örgün ya da açık öğretim bitirdim, dgs ile sınavsız 3. sınıftan devam etmek istiyorum ne yapmam lazım, hangi bölümleri ve hangi dersleri seçebilirim?
Cevap17) Ne bitirirsen bitir seçebileceğin dersler aşağı yukarı aynı; İşletme, İktisat, Kamu yönetimi, Konaklama İşletmeciliği, Çalışma Ekonomisi, Uluslararası İlişkiler, Maliye aşağı yukarı bu şekilde. Bazı derslerde bir tane ders farkı olabilir devamı niteliğinde olduğu için.

Soru18) Sistem değişti kredili sistem hakkında bilgim yok nasıl geçeceğim yeni not sistemi ne, nasıl?
Cevap18) Burdan bilgi alabilirsiniz takıldığınız yerde bu başlık altından sorun Tıklayın

Soru19) Ben açık öğretim okumak istiyorum, taban puanı geçtim acaba yazacağım bölüm gelir mi?
Cevap19) Eğer kontenjan sınırı yoksa tabiki gelir.

Soru20) Bütün Bölümlerde staj var mı?
Cevap20) Hayır bütün bölümlerde staj yok hatta tez de yok.

Soru21) Peki Staj olan bölümlerde süreç nasıl işler? Mesela Sosyal Hizmet?
Cevap21) 2. sınıfa geçmeye hak kazanan öğrencilere aöf tarafından zarf gönderilir. İçeriğinde ne yapmanız gerektiği ve süreç hakkında bütün bilgiler yer alır. Size o zarf gelmedikçe bir bir şey yapamazsınız.

Soru22) Peki staj olan bölümlerde staj zorunlu mu?
Cevap22) Evet zorunlu.

Soru23) Bütünleme gelir mi acaba, bütünleme kaldırıldı mı kesin olarak?
Cevap23) Bütünleme duman oldu tarih oldu. Kesin olarak gelmeyecek, Tek dersten kalan ve mezun olamayan öğrenciler için tek ders sınavları yapılacak.

Soru24) Açıköğretimden Örgün Eğitime Geçmenin Şartları Nelerdir ?
+ Cevap24) Kredili sisteme geçtiği için net bir bilgim yok güncellenecek.

Soru25) Açık öğretim okuyorum kredi, burs alabilir miyim?
Cevap25) Alamazsın fakat bazen valilik, işkur vb kurumlar bir defaya mahsus yardım veriyorlar ancak onlardan yararlanabilir.

__________________

Mesajı son düzenleyen yekzade ( 06-08-13 - 02:45 )
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-08-13, 09:39 #2
yekzade yekzade çevrimdışı
Varsayılan C: Açık Öğretim Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Güncellenecektir


Soru26) Ben daha bu sene kayıt olacağım örgüne fakat aynı zamanda bu yıl yine açık öğretim okumak istiyorum bu mümkün mü ve ne yapmam lazım?
Cevap26) Örgün e kayıt tamamlandıktan sonra, öğrenci belgesi alacaksınız ve daha sonra ikinci üniversite kapsamında dilediğiniz bölüme kayıt yaptırabilirsiniz.

Soru27) Ben kaydımı sildireceğim (Kayıt Sildirme), ne yapmam gerekiyor?
Cevap27) Aöf bürosuna gitmeniz yeterli

Soru28) Ben ..... bölümünü okuyordum, fakat ara vermek zorunda kaldım. Acaba kaydım hala duruyor mudur? (Kaydın donması)
Cevap28) Evet duruyor para yatırmak yeterli, bankada görünmüyorsanız eğer aöf bürosuna gidiniz.

Soru29) Açık öğretim okurken bir açık öğretim daha tercih edebilir miyim? Okuyabilir miyim? Kaydımı yaptırsam diğer kaydım silinir mi?
Cevap29) Bu gibi soruların tek bir cevabı var, aöfta birden fazla bölüm aynı anda okunmaz sistem okumanıza da izin vermez.

Soru30) Kayıt tarihini kaçırmışım (1gün ve daha fazlası), acaba kayıt olmam için bir şans daha var mı?
Cevap30) Üniversite ek süre tanımıyorsa nere olursa olsun kayıt söz konusu olamaz.

Soru31) Sınav günüm ile Ehliyet sınavım aynı güne denk geliyor, İş yerim çağırıyor, başka işlerim var ne yapabilirim?
Cevap31) Aöf sınavları Türkiye genelinde aynı tarih aynı saatte yapıldığı için ertelenme ya da mazeret sınavı yapılmadığından ön planda tutulmalıdır.

Soru32) Son dönemim artık fakat ortalamam 1.99 veya altında ne yapabilirim durumum nedir?
Cevap32) Şartlı olan derslerden alarak bir dönemde 2.00 ın üzerine çıkacaksınız.

Soru33) X bölümünü okuyorum bu dönem staj varmış fakat ben çalışıyorum bir işte ne olacak?
Cevap33) Aöf stajını yapmak zorundasınız yapmazsanız mezun olamazsınız. Eğer çalıştığınız sektöre aöf onay veriyorsa orda yapabilirsiniz aksi durumda staj zorunlu

Soru34) Sınav binasına telefon, hesap makinesi, çanta gibi eşyalar alınıyor mu?
Cevap34) Telefon vs benzeri haberleşme araçlarında kullanılan hiç bir cihaz alınmaz, çanta kontrol edildikten sonra alınır, aynı şekilde hesap makinesi (hafızasız olanlar) alınır.

Soru35) X İli doğumluyum, Y ili ikamet ediyorum, Z ili kayıt yaptırabilir miyim?
Cevap35) Evet yaptırabilirsin

Mesajı son düzenleyen yekzade ( 25-09-14 - 01:04 )
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-09-13, 17:55 #3
forgg forgg çevrimdışı
Varsayılan C: Açık Öğretim Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Güncellenecektir


ben gss için açıköğretime kaydolmak istiyorum ek tercihlerde hangi bölümü yazayım sizce beni pek uğraştırmayacak bir bölüm önerirseniz sevinirim. Birde 1 yılda toplam ne kadar harcarım bu aöf ye cevaplarsanız sevininirim
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-10-13, 00:07 #4
yekzade yekzade çevrimdışı
Varsayılan C: Açık Öğretim Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Güncellenecektir


Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen forgg Mesajı Göster
ben gss için açıköğretime kaydolmak istiyorum ek tercihlerde hangi bölümü yazayım sizce beni pek uğraştırmayacak bir bölüm önerirseniz sevinirim. Birde 1 yılda toplam ne kadar harcarım bu aöf ye cevaplarsanız sevininirim
biraz geç oldu ancak, dilediğin bölümü yazabilirsin o sana kalmış uğraştırmayacak bir bölüm arıyorsan halkla ilişkiler olabilir. 410 civarında
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-11-13, 17:17 #5
senche senche çevrimdışı
Varsayılan C: Açık Öğretim Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Güncellenecektir


faydalı bilgiler okudum hepsini sağol.
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla
Cevapla

Bu konunun kısa yolunu aşağıdaki sitelere ekleyebilirsiniz

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smiley Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı



Tüm saatler GMT +3. Şuan saat: 21:23
(Türkiye için artık GMT +3 seçilmelidir.)

 
5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Şikayet Mailimiz. İçerik, Yer Sağlayıcı Bilgilerimiz. Reklam Mailimiz. Gizlilik Politikası. Tatil
Copyright © 2016