View Single Post
Eski 15-05-04, 16:57
[MacGyveR] [MacGyveR] çevrimdışı
Arrow Cvp: Xbox Hakkında Sorun ve sorularını yazabilirsiniz.

4-Yeni Micrisoft Xbox2 2006'da Hazır Olacak

Microsoft başkanı Steve Ballmer açıklamasında "şirketin oyun konsolu Xbox'ın yeni modeli için kullanıcılar 2006'yı bekleyecekler" dedi.Oyun konsollarının piyasa ömrü yaklaşık 5 yıl olarak görülüyor. Xbox 'ın 2006 olarak açıklanan tarihi bu yüzden biraz uzun bir tarih, bunun sebebi Xbox'ın rakibi Sony PlayStation3'ün üretim tarihi olarak belirlenen 2005 yılına yetişmeyeceği görüşü.
Sony PlayStation3 için geliştirilen hücresel işlemcinin üretimi uzun süreceği açıklanması PlayStation3 'ün gecikeceği habercisi. Microsoft ile Nvidia arasında soğuk rüzgarlar esmeye başladı. Oyun konsollarının en önemli ve en pahalı parçası olan grafik işlemcileri üreticisi Nvidia Xbox'ın yeni modelinde Microsoft ile çalışma yanlısı olmadığının sinyallerini vermişti. ATI büyük ihtimal grafik işlemci konusunda Microsoft'un çalışacağı şirket olacak, 2005 tarihinin 2006 ya uzaması Microsoft'a daha uzun pazarlık yapma şansı tanıyacak.

-------------------------------------------------

5-Doom 3' ün Xbox için yeni ekran görüntüleri

Daha çok Doom-3 Resmi için Tıkla.
Hem PC hem de Xbox platformu için piyasaya çıkacak olan oyunun Xbox versiyonundan sızdırılan yeni ekran görüntüleri Gamespot' da yayınlandı. Ekran görüntülerinde öncelikle kaplamaların kalitesizliği göze çarpıyor... Daha önce oyunun PC versiyonundan alınmış ekran görüntüleriyle bu görüntüler arasındaki kalite farkı sadece kaplamalardan ibaret değil... Işıklandırma ve env. bump mapping kalitesi de biraz daha kötü gibi. Artık Xbox' un donanım özellikleri günümüzün canavar ekran kartları ve işlemcileri yanında sönük kalıyor. Dolayısıyla bu da oyunlara kalite farkı olarak yansıyor. Adres için ' devamı ' bağlantısına tıklayın.
Devam..?

-------------------------------------------------

6-Bu Aralar Xbox İle Uğraşıyorlar
Daha önceki haberimde donanım hacker’larının Xbox’ı modifiye edip farklı amaçlarla kullandığından bahsetmiştim. Bu haberimiz ise Xbox üzerine kurulu ödüllü bir yarışma. İsimsiz bir bağış sahibi Xbox Üzerinde Linux işletim sistemi çalıştıracak kişi veya takıma 200.000 $ dolar ödül veriyor. Aslında ödül 2 parça halinde ilk 100.000 $ lık kısım donanımsal olarak Xbox’ı modifiye ederek Linux işletim sisteminin çalışmasını sağlayan kişi/takım ‘a verilecek. Diğer 100.000$ lık bölüm ise hiçbir donanımsal değişiklik yapmadan yazılımsal olarak Xbox’daki mevcut işletim sistemini kırarak Linux çalışmasını sağlayanlara verilecek. Bu ödüllerin alınabilmesi için projenin Sourceforege adresinde Xbox Linux adı altında tüm dökümanlar ile yayınlanması gerekiyor. Detay bilgi ve kurallar için
Xbox Kurallar için Lütfen Tıklayın.

Mesajı son düzenleyen [MaKGayVir] ( 16-10-04 - 20:22 )