Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen DIABOLUS
Bende 500ytl civarında bi para ayırdım.Bu fiyata bulabileceğim en iyi performans makine ne olur.Mercek büyüklüğünün çok önemli olduğunu duymuştum.Bu doğrumu ve mercek büyüklüğü pixelden daha mı önemli onu öğrenmek istiyorum.Bilen arkadaşlardan rica ediyorum.Şimdiden teşekkürler
|
Merhabalar, ayırdığın bütçe civarında sana tavsiye edebileceğim Canon A620-A610-A540-A530 olabilir. Bu makineler çok iyi makinelerdir, Canon kompakt makinelerinde sınıfına göre çok iyi lensler kullanıyor kesinlikle pişman olmazsın.
Mercek büyüklüğü değil, mercek kalitesi yani camı çok önemlidir. Kaliteli bir fotoğrafı etkileyen en büyük etkenler:
1. fotoğrafı çeken
2. lens
3. makine (body)
megapiksel sadece çektiğin fotoğrafın boyutunu ifade eder, kalitesini değil. Fakat günümüzde megapiksel değerleri bir pazarlama stratejisi olarak kullanılıyor, aynı ekran kartlarındaki bellek miktarının kullanıldığı gibi. Size, çoğu 8-10 megapiksellik makineden çok daha iyi fotoğraf çekebilecek 4mp'lik fotoğraf makineleri gösterebilirim. Bu yüzden makinelerdeki MP değerlerine bakarak tercihinizi yapmayınız. Fikrimce iyi bir makineyle çekilmiş 3MP'lik bir fotoğraf çoğu ihtiyacı ve baskıyı karşılamak için yeterli olacaktır.