İnanmayabilir ne var bunda? İnsanların özgürlüğüdür.. İnanç vicdanı bir harekettir. Tıpkı sevmek ve saygı duymak gibi..
Siz merak etmeyin yeni nesin her şeyi herkesten iyi biliyor.. Hepsini de okuyup anlıyoruz
Biz anlayamıyorsak tarihi, dini, olguları bizden öncekiler zaten hiç anlayamamıştır. 21. Yüzyılın insanlarıyız biz.. Gelecek yüzyılın insanları her şeyi bizden daha iyi anlayacaklar. Bu felsefeyi Türkiye’ye kazandırmak lazım..
İnanın ki Z kuşağı dinini de tarihini de çok iyi biliyorum. Bu millette yüzyıllar boyunca o kadar yalan enjekte edildi ki, yeni bir farkındalık geliştirdik.
Motto da şu, biri yalan uyduruluyor ve ya eleştiriye sansür yapılıyorsa bil ki orada bir bozukluk vardır..
Yapay zekanın keşfedildiği dönemdeki bizler bilmeyeceğiz de öncekiler yapmayın lütfen
Gelecek nesiller ise her zaman bizden ileri olacak onu da söyleyeyim.
Zamanla insanların hayatı medeniyeti yorumlayış tarzları değişir. Türkiye’deki sorun sadece bu küçük yaştan insanların beynini yıkanması.. O çok sıkıntı..
Yoksa eski olaylar beni ilgilendirmez. Bana sorarsanız zaten tarih, sosyoloji, siyaset teoloji filan bir bilim bile değil.. Ben sosyal bilimleri diye bir şey kabul etmiyorum. Bilim Tıp, Farmoloji, Fizik, Kimya, Biyoloji, Kuantum Mekaniği, Yazılımcılık
Aynı şartlar altında aynı sonuçlar vermeyen şeyler bilim değildir, yorumdur. Su dünyanın her yerinde deniz seviyesinde 1 atm basınçta 100 derece de kaynar bak bu bilimdir. Ama Türk tarihine gelirsek o öyle yorumlar bu böyle yorumlar burada bilim yok.. Belgeye dayanarak bunu yapsalar en azından disiplin olur..
Diyorum ya bize de bunu çağ açıp kapama diye öğrettiler sonra okuduk ki yalan çıktı.. Böyle uydurulmuş yalanlar insanların güvenini kırıyor tabii
Türkiye’de o da yok maalesef..
Benim bahsettiğim şeyler Türkiye,Irak,İran, Afganistan gibi düşünce özgürlüğünün olmadığı veya sorunlu olduğu ülkelere biraz farklı gelebilir ama gerçekler bunlar maalesef..
Neyse yeter bu kadar ben kendimi ifade ettiğimi düşünüyorum.
Son olarak şunu yazayım: Cumhuriyetten yanayım ve laikliğin bu ülke için gerekli olduğunu düşünüyorum. Yenilik ve eşitliğe ve sosyal adalete de çok önem veririm. Ve diyorum ki, bu kanun da diğer filir özgürlüğünü engelleyen tüm kanunlar gibi kalkmalı..
Bu ülkede her şeyi düşünmek, söylemek ifade etmek özür olmalı..

İşte o zaman gerçek bir ülke oluruz.
İnternetle büyüyen nesil neyseki bu açıdan bir tık daha iyi..