Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen SantaSouL
Kanun 1951 de çıkartılıyor. O dönem Mustafa Kemal Paşa'ya kim ne diye hakaret edebilir ki. Mesela şuan OSMANLIYA küfür edenler var. OSMANLI bir devletin adı, tıpkı SELÇUKLULAR, TİMURLAR gibi. İnsanlar senin, benim ecdadima sövüyor ve hiç kimse bu konudan dolayı yargılanmıyor. Hiç bir OSMANLI hükümdarına veya paşasına karsı koruma kanunu çıkartılmadı. Kaldı ki çağ açıp, çağ kapattılar. Türk tarihi boyunca hiç bir hükümdarın kanunla korunduguna dair bir videoi yazı okumadım. Hadi onları geçtim, Alemlerin sultanı, Kainatın yaratılış sebebi, Rabbimizin Habibi Muhammet Mustafa (S.A.V) efendimizi bile koruma kanunu yok. Yer yüzünde kanunla korunan baska bir lider örneği var mıdır?
Kutsallar çok farklıdır. Kutsallar bir toplumun inancları'dır. İnanc özgürlüğü kişilerin iradesindedir. Kendi tercihleridir. Bu toplum müslümandır ve değerleri kanunla korunur. Şahısları korumak farklıdır, kutsalları korumak farklıdır.
|
Ohhho ben ne diyorum siz ne diyorsunuz. Zerre katılmadım yorumunuza. Hani nereyi düzeltsem bilemedim çünkü komple yanlış sadece sunu deyim
Yazdığın mesaj da mesela din diyorsun dinle ilgili tam 6 tanede yalan/ yanlış bilgi var. Ama konu din olmadığı için girmeyeceğim onlara ama şunu yazayım tarihi yalan olarak:
Çağ açıp kapama hikayesi bizimkilerin uydurduğu bir şey

Hiçbir geçerliliği yok.. Kimse kabul etmiyor. Kendimiz çalıyoruz kendimiz oynuyoruz..
Yeni çağ coğrafi keşifler yani yeni dünyanın keşfiyle başlamıştır
Ben fizik özgürlüğü sonsuz olsun istiyorum ki bu yalandan uydurulmuş şeylere inanmayalım. Yoksa tarihle bir problemim yok, olan olmuş biten bitmiş benim yönüm geleceğidir her daim..
Ancak genç yaştan çocukların aklı bu tarz yalanlarla yıkanırsa elbetteki ona sonuna kadar karşıyım.
Tarihimize saygı duyalım ama tarihi yalanlarımıza saygı duymayalım bir zahmet
Eğitim hayatı çok başarılı ve zeki birisi olarak yaşan yanlış şeyleri eğitim kisvesiyle öğretmeyin. Ben bile bu kadar açık fikirli olmama rağmen diyorum bunlar nereden doldu beynimize diye?
Yalan kutsal olmaz kim adına uydurulursa uydurulsun. Doğrudur doğrudur, yanlış yanlıştır. Doğruluk yanlışlık eylemlerin içimdedir.
Kişi inanç ecdat odaklı hiçbir anlayış yok ben de. Bakış açım bu..
Ecdat konusuna gelirsek ayrıca yanlış yolda olsalar da mı ecdat diye başımıza öpüp koyacağız cidden anlamıyorum.
Bir de devletin bekası diye bir şey uydurulmuş. Adamlar küçücük bebekleri boğduruyor bu mu devlet bekası? Kundaktaki boğdurulan bebeğin suçu ne söyler misin?
Bunu eleştirmek ne ecdata hakaret ne inanca saygısızlık.. Gerçekleri konuşalım diyoruz bunun kötü yanı nedir?