Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen 0nur0nline
Herkes biliyor ki yüksek kalorili şeyler yiyeceğini ama sağlık açısından her yüksek kalori değerine sahip yiyecek yada içeceklerin tüketilmesi sağlıklı olmadığından "yüksek kalorili besinleri" biraz açarsanız ne olduğunu daha yararlı olacaktır ayrıca sporla bu durumu desteklersek elbette yararı olacaktır ben kilo alıp yukarıda tutunamayanlardanım eski kiloma tekrar düşüyorum problem benim için burada 
|
fındık, badem, ceviz, kaju ve antep fıstığı gibi kuruyemişler, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir ve hurma gibi kurutulmuş meyveler de hem besleyici hem de kalorisi yüksektir. Zeytinyağı, avokado yağı ve hindistancevizi yağı gibi bitkisel yağlar, sağlıklı yağlarda yüksek kaloriye sahiptir. ayrıca tam yağlı süt, yoğurt, peynir ve kefir gibi süt ürünleri de sağlıklı kalorilerle kilo alımını destekler. et ve balık tarafında ise kırmızı et, tavuk, somon ve ton balığı yulaf, tam buğday ekmeği, tam buğday makarna, esmer pirinç, nohut, mercimek ve fasulye gibi tahıllar ve baklagiller de sağlıklı ve yüksek kalorili besinlerdir. yani içinde şeker olmayan besin değeri yüksek doğal gıdalar, internette
kilo alma ile ilgili bir sürü bilgi bulabilirsin. çok çabuk kilo veriyosan da bu düzende bir diyeti dönem dönem değil normal beslenmen haline getirmen gerekiyor