|
C: UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi TRT'de ! (2024-27) [TEK KONU]
Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen Raymond Reddington
Sevindirici gelişme ama en çok TrtSpor çalışanları adına sevindim. Aralık ayındaki suudi arabistan mevzusu patlak verdiğinde yandaş kanallar dilleri tutulmuş bir şekilde sahiplerinden icazet beklerken, Trtspor yorumcuları o akşam konuşulması gerekenleri kimseden çekinmeden çatır çatır konuşmuştu.
Hayırlı olsun.
Temenni: Umarım Trt Payı vergisi artmaz 
|
-Dediğin özel yayın Türk medya tarihinin parlak sayfaları arasına geçer. O malum skandalı yaşadığımız 29 Aralık akşamı ben de TRT Spor üzerinden bütün gelişmeleri takip ettim ve ilkeli, düzeyli, sorumlu, duyarlı, ciddiyetli bir yayıncılık ortaya koydular. O saatte yayında olan program Aktüel Futbol, program moderatörü Veli Yiğit ve yorumcuları eski NTVSpor'cu Evren Göz - en son Milliyet'te yazan Senad Ok - teknik direktör Alp Pehlivan'ı artı sahaya gönderdikleri adlarını unuttuğum ve korkusuzca, eğmeden-bükmeden gelişmeleri anlatan muhabirleri bir kez daha kutluyorum. Tabi bu başarıda BJK camiasının yaptığı haber/muhabirliğiyle yakından tanıyıp bu kanalın haber müdürlüğünü yapan, yandan yandaştan korkmadan ekibi yönlendirdiğini düşündüğüm Fırat Günayer'i de es geçmemek lazım. Normalde SZC'den takip etmem gerekirdi fakat özellikle oradan son ana kadar takip ettim. Fakat halen TRT'nin farklı kanalları arasında uçurumun olduğunu unutmamak lazım. Mesela Spor ekibindeki duyarlılığı Haber'den, 1'den göremedim, yayın akışlarını kesip hiç olmasa o tarihe geçen Aktüel Futbol programını eşzamanlı kendi kanallarından yayınlamalarını beklerdim. 
-TRT Spor en son ciddi bir marka yenilemesinden geçti 2022 başında. O zamandan beri içeriklerde ve sunumlarda bariz bir düzelme var, birkaç tutmadığım yorumcu dışında (Bünyamin Gezer, Kaya Çilingiroğlu vs.) daha dişe dokunur yayınlar yapılıyor, ondan önce de kanalı taşıyan isimler entellektüel bilgileriyle Erbatur Ergenekon ve Veli Yiğit'ti. 2023 Eylül'ünde de yayıncı kuruluşu bırakan, spor medyasının en aktif isimlerinden Özkan Öztürk bu kanala muhtemelen uzun vadeli bir iş planıyla transfer oldu ve adeta bir şaha kalkış hissediyorum. Bu şaha kalkış, bu tarz yüksek profilli bir yayın hakkıyla taçlanmayı hak ediyordu, sonsuza kadar milli takım maçlarıyla dönemezdi. Bu ya UEFA haklarıydı, ya da milyonların hayal ettiği TSL yayın hakkıydı. 
-Faturalardan TRT payları kalkalı epey oldu fakat hem vergilerle oluşan merkezi bütçeden pay alıyorlar hem de elektronik cihazların -cep telefonları bu silsileye dahil oldu- hatrı sayılır kısmından bandrol parası alınıyor. İddia, reklamlardan finanse edilebileceği yönünde. Bize zam olarak döner mi bilmem fakat bir futbolsever olarak gözüm TRT'de olacak. Yönetici kadrosundan yayın politikasına kadar politize olmasıyla ve sansürleriyle eleştirdiğimiz TRT'ye bazı konularda hakkını veririm, TRT1'in dizilerini, TRT Haber'in de habercilik politikasını kıyasıya eleştiririm:
https://twitter.com/MartynLovato/sta...39000381346165
|