View Single Post
Eski 29-08-23, 14:28
Thatcher Thatcher çevrimiçi
Varsayılan C: UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konf. Ligi Yayın İhalesi (2021-24) [TEK KONU

Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen Thatcher Mesajı Göster
Şurada ilan ettiğim basit bir sürpriz Exxenspor deneyimlerimi sizle paylaşmaktan mutluluk duyarım. Bu akşamki GS maçı öncesi sistemi dünkü ilk ayak play-off maçlarında denedim. Özetle:

-Çalışma mantığı S Sport Plus'a benziyor. O siteden maç izleyenler aşina olabilir. Tek farkı, yayını 15 dk geri sarabiliyorsunuz. Olumlu bir durum değil.

-Maç yayınları maç saatine yakın süre önce arka fonda CL müziğinin çaldığı, bağlanılan maça dair bir infocard ile aktif oluyor. 21:35 gibi Exxen dizilerinin VTR'leriyle yayın resmen aktif oldu. Ekranın sağ üst köşesinde Exxen'in logosu ve bağlanılan sunucuya dair (5 tane sunucu var sanırım) bir ikon var. Sonra CL jeneriği girdi, spiker giriş konuşması yapıp pası reklama attı.

-Reklam kuşağı, TV'deki reklamlarla aynı. Muhtemelen reklamlı üyelikte de, reklamsızda da aynı durumla karşılaşacaksınız, ben reklamlı açtım ve reklamlı üyelik sanırım Exxen dizi/programlarını etkileyecek Spor'u etkilemez, Maç başında, devre arasında ve sonunda gerek firmalarca verilen, gerek de Exxen dizilerinin tanıtım reklamlarıyla TV'deki gibi karşılaşıyorsunuz. Bu arada S Sport Plus'ın da özel belirlediği maçlara TV'deki gibi reklam kuşağı almaya başladığını da hatırlatırım. Reklam olmasa zaten ya boş stadyumu ya da pozisyon tekrarlarını izlerdiniz. Maç sonu reklamlar girip Şampiyonlar Ligi jingle'ı bittikten sonra birkaç Exxen dizisinin reklamı dönüp yayın Exxen logosu sabit olarak kapatılıyor.

-Zaman zaman ekranın altında, Digitürk'çülerin aşina olduğu kod uygulaması çıkıyor. 2023 şartlarında gereksiz ki TOD dahi bu uygulamayı yapmıyor.

-Yayınları 15 dk'ya kadar geri sarabiliyorsunuz. Yayını başından beri kaydeden S Sport Plus'a göre dezavantajlı. Bir başka dezavantaj ise, player'da çözünürlük ayarı yapamıyorsunuz. Muhtemelen bağlantı hızına göre otomatik yapılandırılıyor, yaptıkları yayının kalitesine güveniyorlar, dün Rangers-PSV maçında sorun yaşamadım fakat bazen ne olur ne olmaz diye bandwidth tasarrufu yapmak için kullandığım bir metot.

-Spor sayfasından geçmişteki spor yayınlarına ve içeriklerine, maçların 90 dk ve özetlerine erişebiliyorsunuz. Geniş bir zamanda orayı daha fazla kurcalayacağım.

-Fiyatın bu kadar tuzlu olmasının sebebi, illa ki o dandik Exxen dizi/programlarını da izlettirmek istemeleri, tek başına Exxenspor satın alınamıyor. Bu arada iptal ettirmek istediğimizde önce Spor'u, sonra da ana üyeliği iptal edecekmişiz deniyor. 4 ay sonra gruplar bitince bakarız.

-GS maçındaki durumunu test edeceğim. 3'ncü senesindeki sistemin çökmesini öngörmüyorum, çökerse gruplar başladığında korsandan devam edip cezalandırırım kendilerini dert değil. 5'nci madde istisna olmak üzere; S Sport Plus'ın sistemlerinden daha olumlu vibe verdiğini söyleyebilirim.

-Papara ile üyelik açtığım için müsaadem olmadıkça para çekemez benden.

-Turkcell TV+'a eklenen 24 saat yayın yapacak Exxen TV kanalı Exxen'de de ana sayfaya eklenmiş, bilgilerinize.
Buna ek olarak, geçen haftaki Molde - GS maçındaki tecrübemi şöyle not düşmüştüm:

Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen Thatcher Mesajı Göster
Bu arada dün şunu yazmayı unutmuşum meraklısı için: Maçı legal yayın Exxen'den izlemiştim. Maç önü programı yayınlanırken siteyi açmıştım, anormal bir sorun -takılma vs.- yaşamadım; bütçesi, iyi cihazı ve stabil bağlantısı olanlar güvenebilir diye düşünüyorum da ilk grup maçımıza asıl ilgi yoğun olacak. Exxen arabirimi ve yayınıyla ilgili görüşümü maça birkaç saat kala şurada yazmışım. Forumda maçı canlı analizlerken bakıyorum bütün golleri ilk ben anonse etmişim, illegalde sanırım yayın 1 dk farkla geliyor olmalı.
Şu da aklınıza gelebilir: Geçen hafta Adana Demirspor'un Genk deplasmanındaki maçındaki yayınla Exxen'deki yayınını karşılaştırdım 20-25 sn kadar geriden geliyor. S Sport Plus da o civarda bir farka sahipti.