|
C: Kilo Almak ve Kilo Vermek İle İlgili Tavsiyeleriniz Bu Konuya...
Kilo vermek mi? Yağ yakmak mı? Öncelikle kafanızda bunu oturtmuş olmalısınız.
Spora başladığında 75 kilo olan bir erkek,1 yıl disiplinli bir çalışmanın neticesinde halen 75 kilo olabilir.
Ancak spora başladığında 94 cm olan beli 88 cm'dir.
29 cm olan kol kası 34 cm olmuştur.
Bu spora başladığım ilk yıl yaşadığım gerçek bir tecrübedir.
Peki bunu başarmak için neye ihtiyacımız var.
Maximum enerji harcamasıyla yapılan disiplinli bir antrenman. Spor salonunda ellerinde telefonla instagramda dolaşırken, koşu bandında yürümeye çalışan insanlar görüyorum. Bu ancak beyninizi çalıştırır. Başka da bir işe yaramaz dostlarım.
Spor salonuna girdiğinizde telefonunuzu soyunma odasında bırakın. Kafanızı ve ceplerinizi boşaltın. Ağırlaklara değil, kaslarınıza odaklanın. Ağırlıkları değil, kaslarınızı çalıştırın.
Maximum ağırlık
Maximum tekrar
Maximum odaklanma
İyi bir antremanın sırrı budur dostlarım.
Egolarınızdan sıyrılmanız çok önemlidir
Yeni başlayan bir hanımefendi 2 kilo ile kendini zorlayıp, gerekli eforu harcayabilir
Ya da genç bir erkek, 5 kilo ile istediğimiz maximum enerji harcamasına ulaşabilir
Herkesin kendi limiti vardır
En büyük rakibiniz kendiniz olmalı
Kendinizle yarışınız dostlarım
Peki bu kadar mı
Tüm yapılması gereken bu mu
Elbette hayır
Asıl önemli olan dostlarım
Spor salonunda yaptıklarınız değildir
Asıl önemli olan mutfakta yaptıklarınızdır
Lezzet odaklı beslenmek artık sizin için geride kalan kötü bir alışkanlık olmalıdır
Sanki körü körüne bir şeyler yediğinize ve bu konuda aslında nasılda kontrolsüz olduğunuza inanmalısınız
Artık tüm eski alışkanlıkları bir kenara bırakmalı ve sadece size ihtiyaç duyduğunuz besinleri, ihtiyaç duyduğunuz doğru zamanlarda tüketmelisiniz
Yani sadece enerji, gelişim ve ihtiyaç temalı beslenme
Şimdilik bu konuyu burada yarım bırakıyorum
Beslenme konusunda daha detaylı bir yazıyı farklı bir zamanda sizlerle paylaşmak istiyorum
Kolay gelsin dostlarım
|