View Single Post
Eski 25-07-13, 19:08
EVRIM GERCEGI EVRIM GERCEGI çevrimdışı
Varsayılan C: Sebebiyet dinler mi ?

Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen siradanbirinsan Mesajı Göster
Kardeşim onlar bana göre çelişki değiller.
Benim için inancım herkesin kabul etmesi gereken mutlak gerçek.

Peki sen benim mutlak gerçeğime inanıyor musun ?
Hayır.
Yeterli değil diyorsun.

Peki benden senin gerçeğine,evrime (ama bu bilimde mutlak bir gerçek değildir ki bilimde mutlak gerçek olmayanı kabul etmem) inanmamı neden bekliyorsun ?

Evrime inanıyor musun yani ?
Bunu mu diyorsun ?
Hayır desen de şu anki bilim bunun bir inanç meselesi olduğunu ortaya koyuyor.
Tabi bu da senin inancındır.

Ama dediğim gibi bilimde inanç olmaz.
Bilimsel sahada çalışan biri olarak bilimde inancın olduğunu ilk defa sizlerden duyuyorum.
Gelelim mutlak gerçeğe.Bizim için mutlak gerçek test edilebilen,gözlenebilen,gerektiğinde istatistiğe dökülebilen analitik düşüncenin kümülatif ürünüdür.

Kuran'da "bana göre" çelişki gibi duran ama sizlere göre gayet tutarlı olan birkaç ayet meali sunayım o halde.Takdir sizlerin.

bunlar sadece bir kısmı

Alıntı:
Allah gönderdiği kanunları, hükümleri değiştirir mi?

Bakara-106. “Herhangi bir Ayet’in hukmunu yururlukten kaldirir veya unutturursak, onun yerine daha hayirlisini veya benzerini getiririz. Allah’in herseye gucunun yettigini bilmezmisin? “

Hac-52. Senden önce hiçbir resûl ve nebî göndermedik ki, bir şey temenni ettiği zaman, şeytan onun bu temennisine dair vesvese vermiş olmasın. Ama Allah, şeytanın vesvesesini giderir. Sonra Allah, âyetlerini sağlamlaştırır. Allah, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Nahl-101. Biz bir âyeti değiştirip yerine başka bir âyet getirdiğimiz zaman -ki Allah, neyi indireceğini gayet iyi bilir- onlar Peygamber’e, “Sen ancak uyduruyorsun” derler. Hayır, onların çoğu bilmezler.

Rad-39. Allah, dilediğini siler, dilediğini de sabit kılıp bırakır. Ana kitap (Levh-i Mahfuz) O’nun yanındadır.

Aşağıdaki ayetlerde ise farklı söylenir;

Fatır-43. “… Hayır! sen Allah’ın kanununda değişiklik bulamazsın. Sen Allah’ın kanununda asla bir döneklik bulamazsın. “

Feth-23. “… Allah kanununda hicbir degişiklik bulamazsınız. “
saygılar
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla