|
C: Sebebiyet dinler mi ?
Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen youcansee
Ateist başına düşen ateistlerin öldürdüğü insan sayısının,müslüman başına düşen müslümanların öldürdüğü insan sayısından çok aşırı fazla olduğunu düşünüyorum .
Özellikle ateizmin zirve yaptığı son 100 yılda durum böyle.
Bu istatistik bana dünyanın barışçıl geleceği için atezimi desteklemememi söylüyor.
Sayıları diğerlerine oranla az ama dünyaya verdikleri zarara bakarsak çok dediğimiz diğer görüşten fazla insanlığa zarar vermişler.
Örneğini verdiğin stalin,mao,polpot gibi.
Kimse bana ateist bilimadamları şunu bunu buldu demesin,benim için ölen o milyonlarca insan bilimsel buluşlardan daha kıymetli.Birkaçbin insanı ilgilendiren bir hastalık için onyıllarca çalışıp birşey bulunuyor,o birkaç bin insan yaşatılıyor,ama diğer köşede milyonlarca insan öldürülüyor.Ayrıca ölüler bilimsel faydalardan yararlanamaz.
Ayrıca ateistler ateistlerin bilimsel buluşları ile övünüyorlarsa,ateistlerin öldürdüğü insanlarıda görmezden gelemezler.
Not: her görüştekiler gibi ateistlerinden iyisi veya kötüsü olabilir.bu mesajlarımda toplam kar-zarara baktım.
|
Yazdıkların normal bir insanın IQ seviyesinde birinin yazacaklarından çok daha aptalca.
Tarih bilginin hiç olmadığı görülüyorki ancak konuda ki kişileri örnek verebilmişsin.Daha yığınla böyle örnek var.Ama kimin umrunda ki?Zaten biz hiç bir zaman savaşların tüm sebebi din yüzünden oluyor demedik.Elbette insanlık tarihinde her zaman savaşlar olacaktır.Bizim sitemimiz yalan olan bir masal uğruna bu kadar kanlı savaşların olması ve dünyayı en az 100 yıl geriye getirmesi.Pinokyo masalı uğruna milyonlarca can gittiğini hiç gördünmü örneğin?
Ayrıca tarihin en kanlı savaşları din uğruna yapılan savaşlardır.Çünkü din bir afyondur.Bir kişi dinin etkisinde milyonlarca kişiyi öldürebilir.Hayattada arkasına bakmaz.Bir zamanlar din yüzünden o kadar savaş çıkıyordu ki.Neyseki atlattık artık o çağları.Fakat eğer din diye birşey olmasaydı bugün en az 1 milenyum ilerdeydi dünya.Ciddiyim.
Milyonlarca insanın ölmesi umrundaymış.Tanrı adına savaşması zorunlu bir dine inanıyorsun birde gelmiş burda maval okuyorsun.Bir gün o bin kişide olan hastalığa yakalansan topuğunu bir yerine vura vura o bilim adamlarının bilimsel buluşlarını ararsın.Peygamber dönemlerinde yaşayan senin gibiler binlerce insanın canını aldı.Eminimki sende alacaktın.
|