View Single Post
Eski 24-03-04, 15:57
palio76 palio76 çevrimdışı
Varsayılan Cvp: Acil Yardım Ltf..Billion BIPAC-711CE ADSL Modem/Rooter

Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen deaThkiSs
arayüzü nasil bilmiyorum ama genel anlatiyim..
telekomdaki santrale degisen encapsulatin degerini pppoa vcmux veya ppoE LLC yi seç.. vpi degeri 8 vci degeri 35 gir.. bak bakalim 81 li bi ip aliyomu
sonra usbden baLaman sart degil... ethernette olur..
usb kullancaksan sürücüyü yüklemen gerek..
ethernet kullancaksan.. modemi taktigin ethernet otomatik ip alacak sekilde ayarli olsun.. bu sekilde dene...
olmazsa ipleri su sekilde ayarla.. ip adresini 192.168.1.3 gibi bi ip ver alt ag gecidi sanirim 192.168.1.254 ag maskesi 255.255.255.0 dns'Leri 212.156.4.1 212.156.4.4 olarak gir..

bagLAnti payLasimini yaparsin zaten sanirim..

İlgin için teşekkür ederim.

Usb yi kullanmam gerek çünkü adsl hattı aynı zamanda web server olarak da kullanacağım..

ip yi otomatik de aldıramıyorum çünkü aynı zamanda ağımda çalışan bir proğram var..Bu nedenle ipleri manual vermem lazım sanırım..Ama olmuyor..İnternet bağlantı paylaşımımı server uzerinden mi vermem gerekiyor?? 2 si ayrı ayrı olsa olmazmı??

Yukarıdaki ayarları henuz denemedim ayrıca distributor firmadan da yardım istedim bana bir dosya yolladılar ama pekbişey yazmıyor..router kullanmadım hiç bu nedenle ayarları nasıl yapılıyor bilmem..bende proğramın ing. kullanımı ve menulerinin olduğu bir klavuz var bunu sana mail yoluyla atabilirim eger istersen....

buarada ben usb den kullandığımda modemi(ayarları yapılmış ve çalışan yani bu modem değil) o makinada windows 98 yüklü ve ben bağlantı paylaşımı verdim

ana makinamın ipsi
192.168.0.1 oldu

bu arada proğramı kullandığım (ağda) makinamın ip si de
192.168.1.111
255.255.255.0

bu durumda ne yapmam gerekiyor??
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla