View Single Post
Eski 25-08-05, 02:26
11001001 11001001 çevrimdışı
Varsayılan Cvp: Sizce piyasadaki en iyi 4X4 hangisi?

Selamlar,

Bende kendi görüşlerimi belirteyim izninizle.Öncelikle konuda adı geçen birçok aracın tam anlamıyla 4x4 klasmanına dahil olabileceğini zannetmiyorum.Ben şahsen arazi vitesini görmediğim arabaya 4x4 veya jip gibi tabirler kullanmaya biraz soğuk bakmaktayım.Ayrıca eskiden gerçek birer arazi taşıtı olan birçok araç(range rover,discovery,grand cherokee,cherokee liberty,hummer vs.) artık asfalttan başka bir zemine basmamaktadır.Tabi çoğu insan bu araçları gösteriş amaçlı aldığı için arazi fonksiyonlarının yerlerini bile bilme gereği duymuyor ve de arazi taşıtlarını ayağa düşürüyor.Yolda gördüğüm 10 suv'dan 8 inin hatta 9 unun asfalt dışında herhangi bir zeminde kullanıldığını hiç düşünmüyorum.İnşallah günün birinde insanlarımızın bu konudaki bilinci olması gereken düzeye gelir ve herkes isteğine ve kullanacağı yerlere göre araç satın alır.Böylece ne idiği belirsiz araçlar da daha fazla türemez.Mesela X5,jip diye geçiyor fakat önden %60 arkadan &40 çekiş sağlıyor.Ayrıca bildiğim kadarıyla arka aksta da defransiyel yerine elektrik motoru var.Lütfen X5 sahipleri kızmasınlar,çünkü aklıma ilk bu araç geldiği için yazdım.Son olarak,bence piyasadaki en iyi üç 4x4 Land Cruiser,Pajero ve Mercedes G serisi araçlardır.Üçüde birbirlerinden farklı alanlarda ilerde olduklarından tek araca indirgeyemedim.

Saygılar.
  Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı Yaparak Cevapla