Son Dakika Haberlerini Takip Edebileceğiniz FrmTR Haber Yayında.
Forum TR
Go Back   Forum TR > Genel Kültür > Zeka Soruları & Bilmeceler
FrmTR'ye Reklam Vermek İçin: [email protected]

hadi biraz oyun oynayalım..(devamlı güncellenecektir)......by decantee

Genel Kültür Kategorisinde ve Zeka Soruları & Bilmeceler Forumunda Bulunan hadi biraz oyun oynayalım..(devamlı güncellenecektir)......by decantee Konusunu Görüntülemektesiniz => Ne zamandır girmiyordum bu zeka soruları bölümüne.. Bir de katkım olsun istedim... Not: Sorular tamamen kendi imalatımız olup, özenle sizler ...

Beğenenler1Beğenen

Kapalı Konu
 
Konu Araçları
Eski 12-10-06, 16:03   #1

Varsayılan hadi biraz oyun oynayalım..(devamlı güncellenecektir)......by decantee


Ne zamandır girmiyordum bu zeka soruları bölümüne..
Bir de katkım olsun istedim...
Not: Sorular tamamen kendi imalatımız olup, özenle sizler için hazırlanmıştır.

SORU 1----------


Bir oyun oynayalım şimdi, kolay kolay merak etmeyin..
Ben bir kelime,ve ilişkili diğer kelimeleri yazacağım...Siz de boşluğu dolduracaksınız...
Tam zeka sorusu diyemiyeceğim. On dakika sürmez sizin için. İpucu verilebilir..

Karpuz----------->oyunlar
tarak------------>bayanlar
balık------------->manyak
masa------------->vitale
lanet------------->???????


CEVAP: LOS ANGELES
CEVABI BİLEN=" Keshkül"------+1783 rep kazandı

---------------------------------------------------------------------------
SORU 2----------

Yukarıdaki soru biraz zorladı sizi sanırım....Biraz daha hafifletelim o zaman
Aşağıda turuncu renkli kareye ne gelmesi gerekir..Göründüğü kadar zor değil, emin olun...




Biraz ipucu vermem gerek sanırım, ipucunu da, şifreleyerek vereceğim...

Aşağıdaki şifreleme biçimi Almanlar tarafından bulunmuş, çözülemiyeceği sanılırken, İngilizler çözmüş. (Enigma)
Anahtar kelime yokken çözmek neredeyse imkansız, ama ben size anahtar kelimeyi de vereceğim.
Sadece biraz ilgilenmeniz yeter. Hatta şifrenin baş harfi "u". Bir de kopya benden. İpucunu çözerseniz, yukarıdaki karışık gibi görünen bulmacayı çözmeniz daha kolaylaşır. Ama şart da değildir.




CEVAP: 4
CEVABI BİLEN=" Keshkül"------hediyesi sonra gelecek

------------------------------------------------------------------------

SORU 3----------

Hadi bakalım, çok iyi gidiyorsunuz..

Sıradaki sorum size hediye.. Katılımın artmasını temenni ederim..

Aşağıda ne yazıyor??




CEVAP: TEBRİK EDİYORUM
CEVABI BİLEN=" Medikal"------hediyesi +1804 rep[/SIZE]


SORU 4----------

Soru dayanmıyor size.
Aşağıda ne yazıyor? Buyrun..



CEVAP: SORU
CEVABI BİLEN=" KUBADABAD"------hediyesi +1807 rep

SORU 5----------

Soruları biraz basitleştirmeye karar verdim.. Sevinmeyin zorlaşacak

Sarı dişliyi ok yönünde döndürürsek, A ve B ağırlıkları nasıl hareket eder? (Aşağı veya Yukarı)


CEVAP: A yukarı, B aşağı
CEVABI BİLEN=" KUBADABAD"------hediyesi rep verildi[/SIZE]

SORU 6----------

Aşağıdaki şekil, karelerin üst üste oturtulmasıyla meydana gelmiştir. Bu görüntüyü verebilmek için, en az kaç adet kareye ihtiyaç vardır??? (Ve tabii ki nasıl???)



CEVAP:
CEVABI BİLEN=" Something"------hediyesi rep verildi[/SIZE]


SORU 7----------

Sizi zeka küpleri sizi, bir soruyu da günlerce düşünün be. Soru hazırlamak kolay zannediyorsunuz sanırım.
Zeka küpü dedim de aklıma geldi.Biraz gözlerinizi yoralım...

Bir küpün açık şeklini veriyorum size.



Ve soru. Aşağıdakilerden hangisi bu küpün kapanmış halidir???
Hadi bakalım...




CEVAP: 6 numara
CEVABI BİLEN=" Something"------hediyesi rep verildi[/SIZE]


SORU 8----------

Aşağıdaki 3x3 karenin ortası boştur ve oyuna dahil değildir. Kalan diğer karelere 1'den 8'e kadar olan sayıları yerleştirin. Ancak, hiçbir ardışık sayı birbirine komşu olmasın. (Önemli: Hem yan yana, hem alt alta, hem de çapraz olarak komşu olmayacak)
Hadi kolay gelsin..




CEVAP:
CEVABI BİLEN="Medikal"------hediyesi rep verildi[/SIZE]

SORU 9----------

Konu sabite alındı, herkese hayırlı olsun..
Şimdi gelelim yeni soruyo.
Klasik bir bulmaca vardır. 4x4=16 tane noktayı en az kaç noktayla birleştirmek gerekir diye. Altı çizgiyle çözümlü klasik bilinen de bir çözümü vardır (Aşağıda verdim).
Ancak, 6 adet çizgiyle bütün noktaların birleştiği en az iki tane daha çözüm vardır. Bu çözümler nelerdir??? El hiç kaldırmadan yapılacak..
Buyrun..



CEVAP:
CEVABI BİLEN= Medikal

SORU 10----------

Kısa bir soru geliyor hemen...
Aşağıdaki şekilde turuncu soru işaretlerinin yerine ne gelecektir.
Şekiller ve harfler arasında bağlantı kurmayı deneyin..
Kolay gelsin...




CEVAP:
CEVABI BİLEN= Medikal

SORU 11----------

Şekilli sorulardan vazgeçelim... Biraz da sözlü sorular..

Şimdi aşağıdakini dikkatli okuyun.

123 Kişinin katıldığı bir yarışma yapılıyor. 4 çeşit meyve (muz, portakal, elma, nar) 4 kutunun içine konuyor ve kutular kapatılıyor. 123 Adet yarışmacıdan kutuların içindeki meyveleri tahmin etmeleri isteniyor. Kutular açıldığı zaman görünüyor ki, 43 yarışmacı hiçbirisini doğru tahmin edememiş, 39 Yarışmacı sadece bir adet meyveyi tahmin edebilmiş, 31 tanesi ise sadece 2 meyveyi tahmin edebilmiş.
Soru şu:
Yarışmada kaç kişi üç meyveyi doğru tahmin edebilmiş, kaç kişi de dördünü de doğru tahmin etmiş.


CEVAP: 10
CEVABI BİLEN= Something--Hediyesi zaten verilmiş

SORU 12----------

Aşağıdaki şekli makasla iki parçaya bölüp, öyle bir birleştirin ki, ikinci şekli elde edebilin.

Şekil-1


?????

CEVAP:
CEVABI BİLEN= Kimse bilemedi...

SORU 13----------

Cevabı bilen kimse çıkmadı Zayıf noktanızı yakaladım demek.
Çok benzer bir soru daha geliyor. Buyrun...


10x10 metrelik bir halımız var. Bunu ortasında 8x1 lik bir akvaryum olan, 12x9 lık bir odaya yerleştirmek istiyoruz.
Gene tek kesme işlemi yapın. Göreyim sizi


Şekil:




CEVAP: http://www.frmtr.com/zeka-sorulari-b...antee-157.html
CEVABI BİLEN=tereddüt...+11540 rep aldı benden.



SORU 14----------

İki soru birden vereyim de, biraz daha hareket olsun. İyice okuyun şimdi..

Her zaman 1 ile 6 arasındadır.
Her zaman 15 ile 20 arasındadır.
Her zaman 5 dir.
Ama hiç bir zaman 21 değildir.
Uçmadığı zamanlar hariç.

Nedir bu??

CEVAP: ZAR
CEVABI BİLEN= Kimse bilemedi...


SORU 15----------

Uzay araştırmaları yapan büyük bir şirket, ayda büyük bir istasyon kurmak ister. Bunun için ayın tam ekvotor çizgisinden, ayı dolaşacak bir kablo tesis etmeleri gerekecektir. Bütün hesapları yapıp, işe başlarlar. Ama kabloyu serdikleri zaman kablonun bir metre kısa kaldığını görürler. Bu durumu çözmek için bir mühendis (ismi lazım değil) kabloyu bir miktar yerin altına gömmeyi teklif eder.
Soru şu; Kablonun tam olması için yerin kaç santim altına gömmek gerekecektir.
Buyrun..........
Ayın çapı=3476000 m

CEVAP: 0,15924 m
CEVABI BİLEN= Medikal...Aferin aldı benden.
Bir de +2164 rep puanı


SORU 16----------

Peki, 15. sorudaki mühendis, kabloyu gömmenin çok pahalıya mal olacağını farketti, bunun yerine kabloyu ekvatordan bir barça kuzeye kaydırmayı düşündü.
Soru şu; Kabloyu ekvatordan kaç metre kuzeye kaydırmak gerekecek??
Buyrun...


CEVAP: 743,98804737886911834785041322198 metre
CEVABI BİLEN= R_Y_A_Nl...Aferin aldı benden.



SORU 17----------

Hadi bakalım, bir soru daha benden. Dikkatli okuyun. Masal anlatacağım.
Uzun uzun zaman önce, bir ülkede bir kral yaşarmış. Bu kralın da 6 adet çocuğu varmış (Prens olurlar herbiri). Bir gün bu kral vefat etmiş. Mirasını da çocuklarına dağıtmak için ilginç bir yol seçmiş. Kral sarayın bütün odalarına sandıklarla altın yerleştirmiş. Her odaya da toplam oda sayısı kadar sandık koymuş. (Yani, 5 tane oda varsa, 5'er tane sandık). Her sandığın içine de, oda sayısı kadar altın koyulmasını istemiş.
Kral öldüğü zaman, bu sandıklardan birisini, çok sevdiği kraliyet berberine verilmesini, diğer altınların da kardeşler arasında eşit olarak paylaşılmasını vasiyet etmiş.
Peki sorun ne diyeceksiniz?
Sorun benim
Size sorum şu, kalan altınlar bu 6 kardeş arasında, her durumda eşit olarak paylaştırılabilir mi??? Sebebiyle birlikte tabii.
Bir daha okuyun, anlamadığınız yer olursa sorabilirsiniz...(Gerçi hep böyle havalı giriş yapıyoruz, sonra 30 saniye içinde çözülüyor ama)
Buyrun.


CEVAP: Evet
CEVABI BİLEN= R_Y_A_Nl...Aferin aldı benden.


SORU 18----------

En hızlı soru üreten insan olacağım sanırım ben.
Yeni sorum geldi..


Q W E r t U Y I o P Ğ ü A s F D J G k L ş İ z C X v B m [Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilir.ForumTR üyesi olmak için tıklayınız] N M Ö Ç 8 r op ĞP 6Yy ğpğ Trs


Buyrun bakalım??

CEVAP: http://www.frmtr.com/zeka-sorulari-b...cantee-18.html
CEVABI BİLEN=Medikal...Aferin aldı benden.



SORU 19----------


Vereceğim rakamlar bir sayı dizisi değil, hemen sıkıntı yapmayın bu yüzden (Ben yaparım da )

7-10-23-93-102-121-132-147-166=?

Bu rakamların ortak noktası ne??
Sanırım böyle olmayacak, ipucu vermem gerek.
Size kimi soruyorum sizce??
Buyrun, başlayın...İki tane ipucu (!!!) verdim bile, daha da verilebilir



CEVAP: http://www.frmtr.com/zeka-sorulari-b...cantee-23.html
CEVABI BİLEN=Medikal...Aferin aldı benden.



SORU 20----------



Buyrun....
Ne var burada??
Yeni sorum bu


CEVAP: http://www.frmtr.com/zeka-sorulari-b...cantee-25.html
CEVABI BİLEN=Medikal...Aferin aldı benden.


SORU 21----------

Alın bakalım ya, sizi biraz uğraştırabilsem başarı sayacağım. Zor sorunca da sıkılıyorsunuz,, (Gaz verdim, geldi mi??)


Neyse, sorumuz kıza ve öz...

72=321
1080=2378
qk9=pe2

Bu sefer güzel bir soru oldu
Yakında kitap çıkaracağım böyle giderse..
Bu da yaratıcı bir soru oldu, ne dersiniz bilmem ama..


CEVAP: http://www.frmtr.com/zeka-sorulari-b...cantee-30.html
CEVABI BİLEN=Medikal...Aferin aldı benden.



SORU 22----------

Bir önceki soruda yaptığınız beyin fırtınası çok hoştu.
Daha az yorucu bir soruyla devam edelim..

084-097-0110-0114-0253-0100-097-0110/0100-097-0104-097/098-0252-0121-0252-0107
0222-0101-0121-0116-097-0110-0100-097-0110/0100-097-0104-097/0107-0246-0116-0252
070-097-0107-0105-0114/0100-0101/0118-097-0114
090-0101-0110-0103-0105-0110/0105-0104-0116-0105-0121-097-0231/0100-0117-0121-097-0114
069-0240-0101-0114/0111-0110-0117/0121-0101-0114-0115-0101-0110/0246-0108-0252-0114-0115-0252-0110
066-0117/0110-0101-0100-0105-0114/063

Bu soruma bir cevap istiyorum..


CEVAP: http://www.frmtr.com/zeka-sorulari-b...cantee-32.html
CEVABI BİLEN=snn_exen...+3100 rep aldı benden.



SORU 23----------


ar+ed=ha

ay+ni=to

ar.ay=?

Buyrun...
İdare edekoyun



CEVAP: http://www.frmtr.com/zeka-sorulari-bilmeceler/601434-hadi-biraz-oyun-oynayalim-devamli-guncellenecektir-decantee-36.html
CEVABI BİLEN=medikal...aferin aldı benden.


SORU 24----------



Yukarıda ne yazıyor?
Bu kadar.


CEVAP: http://www.frmtr.com/zeka-sorulari-b...cantee-38.html
CEVABI BİLEN=zeynep...aferin aldı benden.



SORU 25----------

16 + 53 + 3 + 27 + 7 = 14

Yukarıdaki eşitlik her hangi bir durumda doğru olabilir mi??
Buyrun?


CEVAP: http://www.frmtr.com/zeka-sorulari-b...cantee-40.html
CEVABI BİLEN=keshkül...aferin aldı benden.



SORU 26----------

Yeni sorum diğerlerinden farklı. Sözel bir mantık sorusu.
Bir hapishaneye 23 tane yeni mahkum gelir. Müdür bunları karşısına alır, ve şöyle bir konuşma yapar;
- Yarından itibaren sizi bir teste tabi tutacağım, hepinizi ayrı birer hücreye koyacağım ve her gün bir kişiyi şuradaki odaya götüreceğim. Odada iki adet düğme var (A ve B). Odaya giren kişi istediği düğmenin, ama sadece bir tanesinin, konumunu değiştirecek. (Yani kapalı ise açık, açık ise kapalı). Odaya giren her kişi sadece bir düğmenin konumunu sadece bir kere değiştirebilir. Başlangıç durumunda iki düğme de kapalıdır.
Odaya girme sırasını da kendim tayin edeceğim, karışık olacak, üstelik bir mahkumu bir kaç gün üst üste de odaya sokabilirim. Bu tamamen bana kalmıştır. Ama belli bir süre sonra, herkesi odaya en az bir defa girmiş olacak.
Sizden istediğim, herhangi bir anda, herhangi biriniz bana odaya her kesin en az bir defa girdiğini söylemesi. Eğer doğruyu söylerse, hepiniz serbest kalacaksınız, ama yanlışsa, hepinizi idam edeceğiz. Tabi , tahmin yapamazsanız da, ömürlerinizin sonuna kadar odalara girip çıkarsınız.
Bu gün serbestsiniz, istediğiniz planı yapın, yarından itibaren birisi bilinceye kadar, birbirinizi göremiyeceksiniz.
Sorum bellidir artık sanırım. Mahkumlar nasıl bir yol izlemeli ki, mahkumlardan birisi odaya herkesin en az bir defa girdiğini söyleyebilsin?

Buyrun bakalım.


CEVAP: http://www.frmtr.com/zeka-sorulari-b...ml#post7535461
CEVABI BİLEN=donie darko...+3187 rep aldı benden.



SORU 27----------

Kısa bir soru, ve uzun bir cevap
Buyrun bakalım.
8 litrelik iki adet kabımız var. İçleri su dolu. ( A kabı ve B kabı olsun bunlar)
3 litrelik de boş bir kabımız var. (Hadi bu da C olsun)
4 adet de havuzumuz var.
Soru şu:
4 havuzu da, tam 4'er litrelik suyla doldurun.
Bilmeniz gerekenler:
-Başka bir araç kullanmayacaksınız.
-A ve B kabındakiler hariç suyunuz yok.
-Havuzun birine su koyduğunuz zaman geri alamazsınız.
-Kaplar simetrik değil, bu yüzden gözle ölçüm yaparak miktar belirleyemezsiniz. Doldurunca tam doldurmak zorundasınız.
-Kapların isimlerini kafadan verdim, anlaşmamız kolay olsun diye.
- Bu bir sorudan çok yarışma olacak, acaba kim en kısa yoldan yapacak diye.

Kolay gelsin..


CEVAP: http://www.frmtr.com/zeka-sorulari-b...cantee-44.html
CEVABI BİLEN=keshkül...aferin aldı benden.


SORU 28----------

777744433377733 63377722288777999

Bu kadar.
Ne yazıyor yukarıda?


CEVAP: http://www.frmtr.com/zeka-sorulari-b...cantee-45.html
CEVABI BİLEN=medikal...aferin aldı benden.


SORU 29----------

Hadi herkese kolay gelsin.
Bu soruyu, sayısal soru isteyen arkadaşa adadım

X ülkesi, Y ülkesine saldırmayı planlamaktadır. Y ülkesi ise, kendisi için bir savunma hazırlamaktadır. Y ülkesi savunması deniz ya da kara olarak seçecektir. Her iki ülke de (X ve Y) strajilerini kara veya deniz olarak seçmek zorundadır. İkisi de güçlerini deniz ve kara diye bölemez.


Aşagıdakileri dikkatlice okuyun.
-X denizden saldırır ve Y denizden savunma yaparsa, başarılı bir işgal ihtimali %80'dir.
-X denizden saldırır ve Y karadan savunma yaparsa, başarılı bir işgal ihtimali %100'dür.
-X karadan saldırır ve Y karadan savunma yaparsa, başarılı bir işgal ihtimali %60'dir.
-X karadan saldırır ve Y denizden savunma yaparsa, başarılı bir işgal ihtimali %100'dir.
Burada soru şu;
X'in saldırı planının başarılı olma ihtimali kaçtır? Daha da açıkcası, başarılı bir operasyon için, maksimum şans nedir?
Not: Y ülkesinin de, saldırıyı engellemek için bir plan yapacağını unutmayın. İki ülkenin de, kendisi için doğru olanı yaptığını düşünürseniz, olabilecek en yüksek başarı oranını (X için) soruyorum.
Not: Soru göründüğü kadar kolay değildir. Gaz vermek için söylemiyorum


ÇÖZÜLEMEDİ
--------------------------------------------------------------------------
Puan durumu:

Medikal:11
Keshkül:5
Something:3
R_Y_A_N:2
zeynep:1
snn_exen:1
donie darko:1
kubadabad:1


--------------------------------------------------------------------------

SORU 30----------

Başka bir soruyla devam ediyoruz.
Bunu çözün.
Decantee babanın bir çiftliği var. Çiftliğinde hayvanları var
Bu hayvanlar: Yılanlar, kuşlar,memeliler, böcekler ve örümcekler.
Şimdi kısa bir bilgi tazeleyelim;
Bütün hayvanların bir başı vardır.
Yılanların 0 ayağı vardır.
Kuşların iki ayağı vardır.
Memelilerin 4 ayağı vardır.
Böceklerin 6 ayağı vardır.
Örümceklerin 8 ayağı vardır.
Ama decantee babanın çiftliğindeki hayvanların bazılarında gariplikler vardır. 3 başlı bir yılan, 2 başlı bir kuş, 3 ayaklı bir memeli, 4 ayaklı bir böcek, 7 ayaklı bir örümcek. Aşağıdaki bilgileri dikkate alarak, çiftlikte hangi hayvandan kaç tane olduğunu bulmanızı istiyorum.
1- Toplamda 100 adet kafa ve 376 adet ayak var.
2- Her hayvandan farklı sayıda var.
3-En kalabalık grup, en az üyeli gruptan 10 adet fazla üyeye sahip.
4-Kuş ayaklarının sayısının iki katı kadar böcek ayağı var.
5-Yılan kafalarının sayısı ile örümcek kafalarının sayısı eşittir.
Buyrun bakalım.
Decantee'ın kafası dahil değil, bu tarzda espri yapmayın


CEVAP: http://www.frmtr.com/zeka-sorulari-b...cantee-48.html
CEVABI BİLEN=sσмєtнiηg...aferin aldı benden.


SORU 31----------


Yeni sorum satranç bilenlere.
Aşağıdaki oyun tahtasında hamle sırası beyazdadır. Ama belki dikkatinizi çekmiştir. Beyaz ne oynarsa oynasın siyah oyuncuyu mat etmektedir. Bir hamle hariç.
Sizden o hamlenin ne olduğunu bulmanızı istiyorum.
Beyaz oyuncu hangi hamleyi yaparsa siyah oyuncu "şah-mat" olmaz??




Buyrun devam edelim..

CEVAP: http://www.frmtr.com/zeka-sorulari-b...cantee-52.html
CEVABI BİLEN=medikal...aferin aldı benden.


SORU 32----------

Yeni sorum aşağıdaki şekille ilgili. Şekile iyice bakın;



Yukarıdaki şekilde her noktadan sadece bir kere geçmek kaydıyla kapalı bir şekil çizmenizi istiyorum. Ama her noktaya temas etmek zorundasınız.
Bazı siyah çizgiler önceden çizilmiştir. Bunlara da uymanız gerekecek..
Aşağıda yapılmış daha küçük bir örnek var.


Biraz uğraşın....


CEVAP: http://www.frmtr.com/zeka-sorulari-b...ml#post8149000
CEVABI BİLEN=R_Y_A_N..aferin aldı benden.


SORU 33----------

Yeni sorumda şekil yok.
Yazıyorum sadece.
Bir lokantanın mönüsünde her zaman aynı dokuz yemek vardır. A,B,C,D,E,F,G,H ve I.
Bir gün lokantaya 5 adet yabancı gelir. Hiçbirisi bu harflerin hangi yemeğe karşılık geldiğini bilmez. Siparişlerini verirler ve hangi harfe ait yemeği yediklerini bilmeden yerler. Servis yapan garson, sipariş edilen yemekleri masanın ortasına koyar, hiçbirisinin isimlerini söylemez, yabancılar da istediklerini yerler. Bu olay iki gün daha sürer, ve bu 5 yabancı, bütün yemeklerin hangi harfe karşılık geldiğini bulur.
Kısaca soru şu. Nasıl sipariş versinler ki, 3 gece sonunda bütün harflere karşılık gelen yemekleri bulabilsinler??
Buyrun..


CEVAP: http://www.frmtr.com/zeka-sorulari-b...cantee-54.html
CEVABI BİLEN=R_Y_A_N..aferin aldı benden.




SORU 34----------


Yeni sorum şekilli biraz.
Çok da basit.
Aşağıdaki şekillere bakın. Çok kenarlı kapalı bir cismin solda kapalı görünüşleri, sağda ise açık hali verilmiştir.
Ama 6 adet kapalı şekilden birisi yanlıştır.
Hangisi yanlış bulmanızı istiyorum.
Kolay gelsin.




CEVAP: http://www.frmtr.com/zeka-sorulari-bilmeceler/601434-hadi-biraz-oyun-oynayalim-devamli-guncellenecektir-decantee-55.html[/url]
CEVABI BİLEN=medikal...aferin aldı benden.



SORU 35----------

Kendiniz kaşındınız..
Buyrun yeni soru.
Aşağıda ne yazıyor...????


Kod:
[E]                      _[E]                     | |                  [E] _ __ ___   _____   _| | __ _ _ __   __ _ [E]| '_ ` _ \ / _ \ \ / / |/ _` | '_ \ / _` |[E]| | | | | |  __/\ V /| | (_| | | | | (_| |[E]|_| |_| |_|\___| \_/ |_|\__,_|_| |_|\__,_|


CEVAP: http://www.frmtr.com/zeka-sorulari-b...cantee-57.html
CEVABI BİLEN=R_Y_A_N..aferin aldı benden.




SORU 36----------

Çok iyi gidiyorsunuz dememe gerek bile yok.
Sizin çözme hızınıza yetişemiyor artık beynim.
Şekilli soru seven arkadaşlarıma bu soru.
Sizden aşağıdaki şekle bakıp, üç rakamlı şifreyi bilmenizi istiyorum.
Çok basit.
Buyrun.





CEVAP: http://www.frmtr.com/zeka-sorulari-b...antee-121.html
CEVABI BİLEN=Keshkül...aferin aldı benden.


SORU 37----------

Yeni sorum geldi. Hadi hayırlısı:

+ > ( % > ( ? ( %




CEVAP: http://www.frmtr.com/zeka-sorulari-b...antee-131.html
CEVABI BİLEN=Medikal...aferin aldı benden.



SORU 38----------


Sabahın erken saatlerinde, yeni sorum geliyor.
Aşağıdaki şekle bir bakın bakalım, kim ne söyleyebilecek bana.





Kolay gelsin


CEVAP: http://www.frmtr.com/zeka-sorulari-b...antee-137.html
CEVABI BİLEN=Medikal...aferin aldı benden.



SORU 39----------


Sık sık soruyorlar bana; "neden matematiksel sorular sormuyorsun?" diye. Konunun başlığı bile biraz "oyun" oynayalım. Oyun tadında geçsin istiyorum.
Matematik sorusu da sorabilirim ama, zorlarım o zaman.
Buyrun size el emeği bir soru.
Biraz işlem yapın, kolay gelsin.

ABCDEFGHIJ diye 10 basamaklı bir sayımız olsun. Buradaki her sayı, sıfır ile dokuz arasında (0-9) ve birbirinden farklı sayılar. Aşağıdaki verilenlere göre, bu sayıyı tahmin etmenizi istiyorum.

1-) A+D = kare bir sayı.
2-) G+J = üçgen bir sayı*
3-) B+I= çift sayı
4-) ExF= tek sayı
5-) CxH= asal sayı
6-)A/G=G/C
7-)E+I=B+H

Buyrun bakalım, kolay gelsin..

*= Üçgen sayı ne ola ki diyeceksiniz. 1 'den başlayarak ardışık sayıların toplanmış halleridir. (1,3,6,10,15,21,28,.................)



CEVAP: http://www.frmtr.com/zeka-sorulari-b...antee-140.html
CEVABI BİLEN=R_Y_A_N...aferin aldı benden.



SORU 40----------


Sırada bir mantık sorusu var. Aşağıda ;

Uzak bir ülkede insanlar, bir zehir içtiğin zaman, yaşamanın tek yolunun daha güçlü bir zehir içmek olduğuna inanırlarmış. Yani içtiğin zehirin üstüne daha kuvvetli bir zehir içersen, nötralize oluyormuş zehirler. Bu ülkeyi yöneten kral , zehirlenerek ölmekten çok korktuğu için, vezirini ve büyücüsünü çağırıp kendisine dünyanın en güçlü zehirini yapmalarını istemiş. Böylece zehirlenirse, kendisi bu zehiri kullanarak kurtulabilecekmiş. Vezir ve büyücüye de bir hafta süre vermiş. Bu bir haftanın sonunda, vezir ve büyücü önce karşı tarafın zehirini içecek, sonra da kendi zehirini içecekmiş. Böylece zehiri güçlü olan yaşayacak, diğeri de ölecekmiş.
Bir hafta süre biterken, vezir ne yaparsa yapsın büyücü kadar iyi olmadığını anlamış Bu yüzden bir hile yapmaya karar vermiş. Hilesini hazırlamış. Büyücü de, vezirin kendisi kadar iyi olmadığını, bu yüzden karşıdakinin hile yapacağını sezmiş, o da bir hile yapmış. Sonuçta büyücü hayatta kalmış, vezir ölmüş ve kral istediğini alamamış.
Bu hikayede neler olmuş bitmiş bana kim anlatabilecek????



CEVAP: http://www.frmtr.com/zeka-sorulari-b...antee-142.html
CEVABI BİLEN=medikal...aferin aldı benden.




SORU 41----------

Şimdiki sorumda sizden bir bilardo topunu kırmadan ne kadar yüksekten atabileceğinizi bulmanızı isteyeceğim.
100 katlı bir bina var, ve topun en az hangi yükseklikten atılınca kırılacağını bulmanız gerek. Bunu test edebilmek içinse sadece iki adet bilardo topunuz var. Siz cevabı bulmadan ikisi de kırılırsa, başarısız oluyorsunuz.
Tam olarak soru şu;
Elimizde iki tane bilardo topu ve 100 katlı bir bina var.
En az kaç atışla, bilardo topunun atınca kırılacağı en düşük noktayı (kattan bahsediyorum) bulabiliriz.

Buyrun bakalım.
En az kaç atış yapmak gerekir.
Tabi sadece sayı vermeniz biraz saçma olur, açıklama da rica edeceğim.



CEVAP: http://www.frmtr.com/zeka-sorulari-b...antee-149.html
CEVABI BİLEN=fubel...+10.000 rep puanı aldı benden.




SORU 42----------


Biraz ara verdik ama tekrar buradayız. Alıntı bir soruyla karşınızdayım
Aşağıda bir labirent var. O turuncu gördükleriniz noktalarla karşılaşınca mutlaka ya sağa ya da sola dönmeniz gerekiyor. Düz devam edemiyorsunuz. ENTER yazan yerden girip, EXIT yazan yerden çıkmanız gerekecek.
"Ne var bunda, herkes yapabilir bunu" dediğinizi duyar gibiyim.
Bana en az hamlede kim yapacak o lazım.
İlk giriş birinci hamle sayılacak, çıkışı da bir hamle sayın.
Geçtiğiniz taşları da söyleyebilirsiniz belirtmek suretiyle.




Buyrun.

CEVAP: http://www.frmtr.com/zeka-sorulari-b...antee-153.html
CEVABI BİLEN=fubel...aferin aldı benden.



SORU 43----------

Gene (ç)alıntı bir soru, ama bu sefer biraz daha zor.
Şimdi boş bir 6x6 kare vereceğim önce size. Yanlarında da rakamlar var.




Bu şekli , domino, triomino ve tetraminolara (herhangi bir şekilde) böleceksiniz. Yanlardaki rakamlar da, o satırları kesen şekillerin değerlerinin toplamı olacak. Durun durun küfretmeyin hemen
Aşağıya bir örnek çizdim. Biraz bakın anlarsınız zaten. Sonra ister kağıt kalemle, ister herhangi bir resim düzenleyicisiyle benim verdiğim örnekteki şekilleri kullanarak siz de büyük karede çözüme ulaşın.

Örnek şekil:



Göründüğü kadar zor değil söyleyeyim


CEVAP: http://www.frmtr.com/zeka-sorulari-b...antee-157.html
CEVABI BİLEN=fubel...aferin aldı benden.




SORU 44----------


Yeni sorumun bir özelliği var. İlk defa kendi çözmediğim bir soru koydum buraya. Cevabı biliyorum ama samimi söylemek gerekirse avatarımdaki geyik gibi bir süre bakmama rağmen nasıl çözeceğime dair bir şey uyanmadı bende.
Buyrun buradan.







SORU 45----------


Bu gün çok orjinal günümdeyim. Bir sorunun cevabını beklemeden diğer soruyu soracağım
Şöyle kendi sorum olsun, orjinal olsun. Eski günlerdeki gibi.
Buyrun yeni sorunuz aşağıda.
Aşağıdaki resimin bir adı var. Daha doğrusu bu bir albüm kapağı, bu albümün adını isteyeceğim sizden.
Nereden bileyim ben be dediğinizi duyar gibiyim.
Bulacaksınız.
Yardım edeceğim size merak etmeyin.




CEVAP: http://www.frmtr.com/zeka-sorulari-bilmeceler/601434-hadi-biraz-oyun-oynayalim-devamli-guncellenecektir-decantee-163.html[/url]
CEVABI BİLEN=fubel...aferin aldı benden.



SORU 46----------

Çok yağmurlu ve karamsar bir gündü. Decantee sıkıntısını yağmura mı borçluydu yoksa yağmur sadece bulanık ruh haline ses efekti yapan önemsiz bir ayrıntı mıydı???
Ya da bütün bunların bir önemi var mıydı? Hiçlik aslında herşeyi tanımsızlaştıran insan yapımı bir kelime değil miydi? "Herşey" yoksa "hiçlik" de anlamını yitirmiyor muydu? Denge evrenin aslında en büyük yasası mıydı?
Bir insanın kafasında bu kadar çok soru olması normal miydi? Yada kendi kendine saçma sorular sormayı bırakıp bir kadeh rakı mı içseydi??
Saatine baktı....Cık....Saat daha sabahın 10'u . Rakı için biraz erken. İşine yoğunlaşmak daha iyi.
Çözmesi gereken iki tane kayıp vakası vardı. R_Y_A_N ve Keshkül takma isimli iki kişi ortadan hiç iz bırakmadan kaybolmuşlardı. Bu ikisinin kaybolmasıyla ilgili hiç bir ipucu olmamasının yanında bu işi daha gizemli kılan bir olay olmuştu.
Fubel ve Nobel isimli iki gizemli kişi bu insanların kaybolmasına müteakip ortaya çıkmışlardı. Bu kaybolma olayları ile ilgileri olabilir miydi bu insanların? Görünüşte ikisi de masum gibiydiler.
Fubel biraz daha kendi halindeydi. Ama onda bir cevher olduğu her halinden belliydi.
Nobel denilen kişi ise inanılmaz bir enerjiye ve bilmece yaratma becerisine sahipti.
Biliyordu decantee, bir gün mutlaka buralardan gidecek, her şeyi arkasında bırakacaktı. Ama giderken bu isimler sayesinde içi rahat olacaktı." Hayır hayır, onlardan şüphelenmemek lazım. İşine bak sen decantee.."
Gene mi kendi kendi kendime konuşuyorum diye düşünüp gülümsedi decantee. Hem kendi kendine konuşup, hem nedensizce gülmesinden dolayı paranoid şizofreni başlangıcının bütün belirtilerini hakkıyla gösterebildiğine sevinip göğsünü kabarttı. Belirtilere şimdi durup dururken göğüs kabartma da eklenmişti.
Olaya konsantre olmalıydı. Ama kendi başına halledemiyordu. Üzerindeki baskı da artmaya başlamıştı. Şube amiri zeyd gözlerini üzerinden ayırmıyordu. Ne vardı sanki onunla zıtlaşacak. Laf söyleyecek adam mı bulamadın başka??
Ekipler amiri Zeynep de görünmüyordu ortalarda. Onunlar arası iyi sayılırdı, ama o da yoktu uzun zamandır. Ama decantee onun kayıp olmadığını biliyordu. Hissedebiliyordu buralarda olduğunu.
Geriye sadece eski dost, kadim arkadaş medikal kalıyordu. Ona yardım etse etse medikal yardım edebilirdi.
Hemen telefonu kaldırdı. Numaraları tuşlamaya başladı. Aklındaki binlerce düşünceye rağmen hata yapmadan numaraları tuşlamalıydı. Yavaşcaaa,,, Dokuzyüzkırkikiiii onaaaltııı kııırkkk. Medikalin orada olmasını umut ederek, bilmediği dualardan bir kaçını okumaya başladı.
Hmmm, telesekreter çıktı...
Hımmmm, telesekreter bir bulmaca soruyor. Tam medikalin tarzı. Dinle bakalım decantee, ne diyor iyice dinle.
Mekanik ve seksilikten hiç nasibini almamış kadın sesi mırıldandı;
"Medikal şu anda yok, ona mesaj bırakabilmek için soruyu cevaplayıp onay sesini bekleyin.
Soru ;
1 sayısının bu soru dünyasındaki karşılığı nedir?

Bu kadar mıydı soru??
Decantee dudağının kenarıyla hafifçe gülümseyip sekizyüzkırküç numarasını tuşladı.
Telesekreter bir süre bekledikten sonra, tam da decantee'ın tahmin ettiği gibi cevap verdi.
"Cevabınız doğrudur, mesaj bırakabilirsiniz...."
Mesaj, mesaj, mesaj,
Ne diye aramıştı medikali hızlıca toparlamaya çalıştı, neden insanlar telesekreter çıkınca karşılarına heyacanlanırlar ki diye de düşünmeden edemedi. Bunu boş bir vaktinde uzun uzun düşünme kararını aldıktan sonra kelimeler ağzından döküldü.
"Medikal beni araman gerek, yardımına ihtiyacım var. İşyerinde bulamazsan cepten bulabilirsin beni. Numarayı biliyorsun. Altıyüzotuzaltıı ile başlayan kontürlü hat. Beklerim"
Telefonu kapattı, arkasına yaslandı. Uyuyacak mıydı. Kendi kendine konuşmayı bırakabilse belki biraz kestirmek iyi gelecekti.
Gözleri yavaşca kapandı.
Yavaşca,,,
Koltuk sanki onu içine çekiyordu.
Her şeyi unutmak istiyordu.
Her şeyi..
Uğultu.
.....
.....
Uğultu mu??
Bu nereden çıktı, uyuması gerekmiyor muydu?
Birden aklına bir şey geldi ve koltuğundan fırladı.
Heyecanla bağırdı decantee;
İyi de ben gramer hatası yapmam ki........................


CEVAP: http://www.frmtr.com/zeka-sorulari-b...antee-172.html
CEVABI BİLEN=medikal...aferin aldı benden.




SORU 47----------


Uzun bir sorunun ardından daha kısa daha basit (???) bir sorudan devam ediyoruz..
Buyrun.


S1,T3,T6,S6,T3,T10
CL8,T3,S6,CL3,CL11,S6,CL11
S8,S1,CL9,T3,T5,S7,T3



CEVAP: http://www.frmtr.com/zeka-sorulari-b...antee-179.html
CEVABI BİLEN=R_Y_A_N...aferin aldı benden.



SORU 48----------


Aklıma bir soru gelinceye kadar size aperatif tarzında bir soru sorayım.
Hep sorulan tarzda bir soru, ben de hazırlayayım dedim bir tane, belki de sorulmuştur daha önce...

10 basamaklı bir sayı olsun..
ABCDEFGHIJ
Bu sayının ilk rakamı (A) bu sayıdaki 0 (sıfır) ların adeti olsun.
Bu sayının ikinci rakamı (B) bu sayıdaki 1 (bir) lerın adeti olsun.
Bu sayının üçüncü rakamı (C) bu sayıdaki 2 (iki) lerın adeti olsun.
.................................................. .....(diye gidiyor)
Bu sayının onuncu rakamı (J) bu sayıdaki 9 (dokuz) ların adeti olsun.

Bu sayı kaçtır...
Buyrun, idare edin artık beni bir süre...



CEVAP: http://www.frmtr.com/zeka-sorulari-b...antee-182.html
CEVABI BİLEN=fubel...aferin aldı benden.

Mesajı son düzenleyen decantee ( 10-05-07 - 01:23 )
 
Eski 12-10-06, 16:17   #2

Varsayılan Cvp: hadi biraz oyun oynayalım......by decantee


"Ben bir kelime,ve ilişkili diğer kelimeleri yazacağım" Hiç bir ilişki yok igib geliyor.
"İpucu verilebilir.." Lutfen alabilir miyim?
 
Eski 12-10-06, 16:20   #3

Varsayılan Cvp: hadi biraz oyun oynayalım......by decantee


tutankamun olabilirmi?
 
Eski 12-10-06, 16:20   #4

Varsayılan Cvp: hadi biraz oyun oynayalım......by decantee


Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen Keshkül Mesajı Göster
"Ben bir kelime,ve ilişkili diğer kelimeleri yazacağım" Hiç bir ilişki yok igib geliyor.
"İpucu verilebilir.." Lutfen alabilir miyim?
Çabuk pes etmedin mi????
Biraz deneme yapsaydın...

Aslında "ilişki" kelimesi buradaki olayı tam ifade etmiyor.
andurin38 bunu beğendi.
 
Eski 12-10-06, 16:23   #5

Varsayılan Cvp: hadi biraz oyun oynayalım......by decantee

Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen R_Y_A_N Mesajı Göster
tutankamun olabilirmi?
Olamaz
Değil..
Biraz ipucu size...Siz bu ilişkiyi kuramazsınız..
OK mi??
 
Kapalı Konu

Bu konunun kısa yolunu aşağıdaki sitelere ekleyebilirsiniz

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smiley Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Şikayet Mailimiz. İçerik, Yer Sağlayıcı Bilgilerimiz. Reklam Mailimiz. Gizlilik Politikası


Reklamı Kapat

Reklamı Kapat