Reklamsız Forum İçin Tıklayınız. * FrmTR Sohbet Kontrol Panelinizde. * FrmTR'nin resim sitesi Resimci.Org yayında
Forum TR
Go Back   Forum TR > >
FrmTR'ye Reklam Vermek İçin: [email protected]
Cevapla
 
Konu Araçları
Eski 11-03-12, 20:41   #1
gyakin

Alarm Çözülemeyen matematik sorusu


1 inek 25 tl
1 koyun 10 tl
1 tavuk 0.25 tl

100 tl miz var
100 tane hayvan alıcaz

Hangi hayvandan kaçar tane alınır?

Not: her hayvan alınacaktır...

Mesajı son düzenleyen gyakin ( 11-03-12 - 21:04 )
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-03-12, 00:16   #2
aytmatow

Varsayılan C: Çözülemeyen matematik sorusu


Bu sayılarla çözülemez görünüyor çözüm yok
rakamlar farklı olabilir mi ?
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-03-12, 06:11   #3
Lindal Carnesir

Varsayılan C: Çözülemeyen matematik sorusu


Tavuk Sayisi = T
Koyun Sayisi = K

Case 1
1 inek alinirsa
10K+0,25T=75
K+T=99
burdan T=93,8 cikar.

Case 2
2 inek alinirsa
10K+0,25T=50
K+T=98
burdan T= 95,3 cikar..

Case 3
3 inek alinirsa
10K+0,25T=25
K+T=97
burdan T=97,9 cikar.

En az 1, en fazla 3 inek almak zorunda oldugumuza gore
Hatali Soru...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-09-12, 19:06   #4
matematikaski99

Varsayılan C: Çözülemeyen matematik sorusu


1 inek 25 tl
1 koyun 10 tl
1 tavuk 0.25 tl

100 tl miz var
100 tane hayvan alıcaz

Hangi hayvandan kaçar tane alınır?

Not: her hayvan alınacaktır...


cevap= 1 inek ve 1 koyun alırız = 25+10=35 tl , 60 tavuk alırız = 15 tl, şu an ki maliyet 35+15=50 şuan ki alınan hayvan sayısı=62 kalan=38 30 tavuk daha alırız=7,5 tl 8 tavuk daha
alırız 2 tl toplam : 1 koyun, 1 inek , 98 tavuk alırız yani toplam=100 elde kalan para=40,5 tl. Eğer yüz liramızın hepsini harcamak zorunda değilsek sonuç bu
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-09-12, 19:13   #5
matematikaski99

Lightbulb C: Çözülemeyen matematik sorusu

Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen Lindal Carnesir Mesajı Göster
Tavuk Sayisi = T
Koyun Sayisi = K

Case 1
1 inek alinirsa
10K+0,25T=75
K+T=99
burdan T=93,8 cikar.

Case 2
2 inek alinirsa
10K+0,25T=50
K+T=98
burdan T= 95,3 cikar..

Case 3
3 inek alinirsa
10K+0,25T=25
K+T=97
burdan T=97,9 cikar.

En az 1, en fazla 3 inek almak zorunda oldugumuza gore
Hatali Soru...
Soru hatalı değil yanlış ifade varsa iki cevap olur bi de şöyle düşünsen 1 koyun+1inek=10+25=35 98 tavuk = 98x0.25=24,5 tl 35+24,5=59,5 kalan=40,5 toplam yüz hayvan alınmış oldu. ve eğer tüm paranın harcanması gerekmiyorsa cevap bu olur.ve ayrıca 3 hayvandan da alınmış oldu. :d
  Alıntı Yaparak Cevapla
Cevapla

Bu konunun kısa yolunu aşağıdaki sitelere ekleyebilirsiniz

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smiley Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı



5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Şikayet Mailimiz. İçerik, Yer Sağlayıcı Bilgilerimiz. Reklam Mailimiz. Gizlilik Politikası


Reklamı Kapat

Reklamı Kapat