En Komik ve Eğlenceli Videolar Burada. * FrmTR Sohbet Kontrol Panelinizde.
Forum TR
Go Back   Forum TR > >
FrmTR'ye Reklam Vermek İçin: [email protected]
Cevapla
 
Konu Araçları
Eski 28-02-13, 18:32   #81
Myrica

Varsayılan C: Almanya'da Oturum izni ve Çalışma Müsadesi ile ilgili sorular buraya


alman vatandaşıyla evlenen 2 senede vatandaşlık mı alıyor?
normalde 10 sene yahu o iş.
Öyle saçmalık yapacaklarını zannetmem,yoksa bütün almancılar alman hatunlarla para karşılığı evlenirdi.Hatta sektörü olurdu bunun.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-02-13, 19:06   #82
BlackEagles.NL

Varsayılan C: Almanya'da Oturum izni ve Çalışma Müsadesi ile ilgili sorular buraya


Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen pargalı ibrahim Mesajı Göster
Selamın aleyküm. Ben Almanya'da yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Ancak bazı sorularım var. Almanya'da yüksek lisans yaptıktan sonra orada 1 yıl oturum izni almak için herhangi bir yere başvuru yapmamız gerekiyor mu yoksa otomatik olarak o hakkı kazanıyor muyuz? İkinci olarak öğrencilik yıllarımda bir kızla evlendiğimi varsayarsak, 2 yıllık eğitim sürecinden sonra vatandaşlık hakkı kazanır mıyım yoksa, belirli bir maddi gelirimizin olması şart mı? Eğer şart ise, bana iş verilir mi? ( Yani diyorsunuz ya hani önce almanyada sonra abde sonra başka yerlerde diye, o yüzden. Sonuçta ben ne alman vatandaşıyım ne ab vatandaşıyım. İş bulmam zor olur mu? yoksa alman vatandaşlarıyla aynı haklarla mı almanyada iş ararım? ) Son olarak ikimizinde ise girdiğini varsayalım; ben yüksek lisans hayatım boyunca evli kaldığım için yaklaşık 2 yıllık evlilik sürecinden geçtiğim için vatandaşlık kazanır mıyım? Almancami düzeltirim, İngilizcem o sürede çok iyi olacak. Almancamda iyi olur diye düşünüyorum. Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.
Almanya`da oturum izni almak o kadar kolay değil. Çok sıkı bir prosedür uygulanıyor artık.
Vatandaşlık başvurusu için, Almanya'da en az 8 yıl yasal olarak oturmuş olmak gerekir.


Süreli Oturum İzni

İkamet sahibine ve amacına göre verilen bir oturum müsadesi
biçimidir. Bu oturum izni, genelde Türkiye’den Almanya’ya
aile birleşimi vizesi ile giden eş ve çocuklara (aynı zamanda
Almanya’da yaşayanlara) verilen süreli oturum iznidir.

Bu izni alabilmek için gerekli koşullar sunlardır:

- Yeteri kadar oturacağı evinin olması

- Yeterli süre geçerli olan bir T.C. Pasaportunun olması

- Anlaşabileceği kadar Almanca bilgisinin olması

- İşlediği herhangi bir suçtan dolayı yurtdışı yasağı kararının
olmaması.

(Yabancılar Dairesi ek belgeler isteyebilir)



Yerleşim hakkı biçiminde oturum izni
(Niederlassungserlaubnis)

Bu izin, önceki süresiz oturum izni ve oturum hakkı yerine
getirilen bir oturum müsadesi biçimidir.

Aranan şartlar:

- En az ve aralıksız olarak 5 yıldan beri süreli oturma izni ile
Almanya’da ikamet etmiş olmak

- Kendi geçimini kendisi veya ailesi sağlıyor olmak,
yani yardıma muhtaç olmamak

- Almanca bildiğine dair sertifika
(entegrasyon kurslarına gitmiş olmak) veya Almanca biliyorsa,
entegrasyon kursları sonunda yapılan imtihanlara girip
sertifika almış olmak.

- Eşlerden herhangi birinin en az 60 ay emeklilik sigortasına
prim yatırmış olması

- Yurtdışı edilme kararının olmaması

- Yeterli evinin olması

- Çalışma müsadesinin alınmış olması



Öğrenci iken, öğrenci oturma izni başka bir oturum iznine
çevrilemez; ancak kişinin evlenmesi durumunda veya
üniversiteyi bitirdikten sonra kendi dalında iş bulursa
oturum izninin biçimi değişebilir.



Alman vatandaşı olanların eşlerine oturum izni

Eğer yabancıya yurtdışı kararı gelmemişse ve yabancı,
Almanya için bir tehlike teşkil etmiyorsa süreli oturum alabilir.

Yerleşim izni için en az 3 yıldan beri bir Alman vatandaşıyla
evli olmak, ortak aile hayatını sürdürüyor olmak,
resmi dairelerde anlaşılabilecek kadar Almanca bilmek ve
yurtdışı edilme kararı bulunmaması gerekir.


Üniversite yada Master bittikten sonra devlet senin oturumunu 1 sene uzatıyor. Bu 1 sene içinde bir iş buldun diyelim. İş verenden aldığın işe kabul kağıdını Arbeitsamt ve Ausländerbehördeye götürüyorsun. Ausländerbehörde ve Arbeitsamt sadece senin bu isi yapabilecegine karar verdikten sonra Aufenthaltserlaubnis` i veriyor.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-02-13, 22:29   #83
baris09k

Varsayılan C: Almanya'da Oturum izni ve Çalışma Müsadesi ile ilgili sorular buraya


Bu Konular degisik konu basliklari altinda yaziliyor arada kayniyor, ben toparlamaya calisip bu baslik altinda toplamak istedim, isteyen arkadaslar olursa hem yararlanirlar.

Visum - Vize: Konsolosluklarin verdigi en fazla 3 aylik olan haktir.

Aufenthaltserlaubnis-Aufenthaltstitel - Oturum Hakki: Almanya'daki Yabancilar dairesinin verdigi süreli Oturum hakkidir.

Unbefristet, Niderlassungserlaubnis - Sinirsiz Oturum: eski adiyla Unbefristet, yeni adiyla Niderlassungserlaubnis sinirsiz oturum hakki

sonrasi zaten isteyen icin Deutsche Staatsangehörigkeit, Alman Vatandasligi

Simdi gelelim aile birlesimi ile vizenizi aldiniz almanyaya geldiniz, ilk siniz vaktiniz olsada yabancilar dairesine gidip Oturum - Aufenthaltserlaubnis almak icin basvuruda bulunmak olsun.

Eşiniz eger alman vatandasi ise önce 1 veya 2 daha sonrasi uzatmaya gittginizde yine 1 veya 2 sene oturum alirsiniz. toplamda 3 seneyi tamamladignizda Sinirsiz Vize - Niederlassungserlaubnis'e basvurma hakkina sahipsiniz. bunu Oturum Yasasinin 28. Maddesinin 2. Bendi belirler.. Linki assagida vericem isteyenler girip ordan almancasini okurlar..

Link: [Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilir.ForumTR üyesi olmak için tıklayınız]

Esiniz eger türk vatandasi ise, sehirlere göre süreleri degismek sartiyla 1 veya 2 ser senelik oturum hakki alirsiniz taki bu 5 seneyi tamamlayana kadar, 5. senenin sonunda Sinirsiz Vizeye - Niederlassungserlaubnis'e basvuruda bulunabilirsiniz, tabi diger sartlarida yerine getirirseniz, Örgnegin 60 ay emekli kasasina ödeme yapmis olmak gibi, yani calismis olmak gibi.. bu sartlari Oturum Yasasinin 9. Maddesinin 2.Bendinin altinda sirali olan 9 Firka belirler.. diger sartlarida Linkten okursunuz..

Link: [Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilir.ForumTR üyesi olmak için tıklayınız]

- Tabi bu esiniz almanda olsa, türkte olsa sinirsiz vize öncesinde Integrasyon kurslarina katilip basarili olmaniz zaten temel sartlardan biri -

Eşi ne alman ne türk vatandaşı değilde başka eu ülkesi vatandaşı ise :
ne dil kursuna gitme zorunluluğu ne belli bir süre çalışma zorunluluğu ne yaşadığı evin metrekaresi ne geçimini nasıl sağladığını ıspatlayan belgeler şartlar aranmamakta ve ilk etapta 5 yıllık oturum izni verilmekte ve bu 5 yılın sonunda süresiz oturum verilmektedir.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gelelim Alman Vatandasligina gecmeye :

Alman Vatandasligina gecme haklarini genel olarak Vatandaslik Yasasinin 8., 9. ve 10. Maddeleri düzenler. Buna göre 8. Madde genel haklari, 9. Madde Alman esle evli olanlarin haklarini ve 10. Madde de geriye kalan yabancilarin yani esi alman olmayan veya bir sekilde Almanya'da kalanlarin haklarini düzenler

.. buna göre Esi alman olanlarin haklarini 8. ve 9. maddeler düzenler. bu maddeler de direk seneyle ilgili bir sey yazmaz. ama uygulamada alman esle evlendiniz almanyaya geldiniz 5. senenin sonunda Alman vatandasligina, diger kosullarida yerine getiriyorsaniz basvurma hakkiniza sahipsiniz. diger kosullar, almancayi bilmek, vatandaslik testini yapmak almanya hakkinda temel bilgilere sahip olmak, sosyal yardim almamak ve digerleri gibi.. Bu Maddlerinde bulundugu linkleri Assagida eklicem..

8. Madde Link: [Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilir.ForumTR üyesi olmak için tıklayınız]
9. Madde Link: [Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilir.ForumTR üyesi olmak için tıklayınız]

Süre ile ilgili uygulama bu Linkte: [Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilir.ForumTR üyesi olmak için tıklayınız]

Eşi türk olanlarin ise Alman Vatandasligina gecme haklarini 10. madde düzenler. buna göre sartlardan biri 8 sene Almanya'da kalmis olmak ve ve yukarda alman esle evli olanlarinda yerine getirdigi diger sartlar gibi.. bu yasaninda linklerini assagida eklicem..

10. Madde Link: [Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilir.ForumTR üyesi olmak için tıklayınız]

Bunun yaninda Oturum Yasalarinin tamamini bu Linkte: [Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilir.ForumTR üyesi olmak için tıklayınız]
Vatandaslik ile ilgi yasalari da bu Linkte: [Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilir.ForumTR üyesi olmak için tıklayınız]

bulabilirsiniz.

Mesajı son düzenleyen baris09k ( 28-02-13 - 22:39 )
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-03-13, 10:39   #84
pargali ibrahim

Varsayılan C: Almanya'da Oturum izni ve Çalışma Müsadesi ile ilgili sorular buraya


Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen baris09k Mesajı Göster
Bu Konular degisik konu basliklari altinda yaziliyor arada kayniyor, ben toparlamaya calisip bu baslik altinda toplamak istedim, isteyen arkadaslar olursa hem yararlanirlar.

Visum - Vize: Konsolosluklarin verdigi en fazla 3 aylik olan haktir.

Aufenthaltserlaubnis-Aufenthaltstitel - Oturum Hakki: Almanya'daki Yabancilar dairesinin verdigi süreli Oturum hakkidir.

Unbefristet, Niderlassungserlaubnis - Sinirsiz Oturum: eski adiyla Unbefristet, yeni adiyla Niderlassungserlaubnis sinirsiz oturum hakki

sonrasi zaten isteyen icin Deutsche Staatsangehörigkeit, Alman Vatandasligi

Simdi gelelim aile birlesimi ile vizenizi aldiniz almanyaya geldiniz, ilk siniz vaktiniz olsada yabancilar dairesine gidip Oturum - Aufenthaltserlaubnis almak icin basvuruda bulunmak olsun.

Eşiniz eger alman vatandasi ise önce 1 veya 2 daha sonrasi uzatmaya gittginizde yine 1 veya 2 sene oturum alirsiniz. toplamda 3 seneyi tamamladignizda Sinirsiz Vize - Niederlassungserlaubnis'e basvurma hakkina sahipsiniz. bunu Oturum Yasasinin 28. Maddesinin 2. Bendi belirler.. Linki assagida vericem isteyenler girip ordan almancasini okurlar..

Link: [Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilir.ForumTR üyesi olmak için tıklayınız]

Esiniz eger türk vatandasi ise, sehirlere göre süreleri degismek sartiyla 1 veya 2 ser senelik oturum hakki alirsiniz taki bu 5 seneyi tamamlayana kadar, 5. senenin sonunda Sinirsiz Vizeye - Niederlassungserlaubnis'e basvuruda bulunabilirsiniz, tabi diger sartlarida yerine getirirseniz, Örgnegin 60 ay emekli kasasina ödeme yapmis olmak gibi, yani calismis olmak gibi.. bu sartlari Oturum Yasasinin 9. Maddesinin 2.Bendinin altinda sirali olan 9 Firka belirler.. diger sartlarida Linkten okursunuz..

Link: [Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilir.ForumTR üyesi olmak için tıklayınız]

- Tabi bu esiniz almanda olsa, türkte olsa sinirsiz vize öncesinde Integrasyon kurslarina katilip basarili olmaniz zaten temel sartlardan biri -

Eşi ne alman ne türk vatandaşı değilde başka eu ülkesi vatandaşı ise :
ne dil kursuna gitme zorunluluğu ne belli bir süre çalışma zorunluluğu ne yaşadığı evin metrekaresi ne geçimini nasıl sağladığını ıspatlayan belgeler şartlar aranmamakta ve ilk etapta 5 yıllık oturum izni verilmekte ve bu 5 yılın sonunda süresiz oturum verilmektedir.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gelelim Alman Vatandasligina gecmeye :

Alman Vatandasligina gecme haklarini genel olarak Vatandaslik Yasasinin 8., 9. ve 10. Maddeleri düzenler. Buna göre 8. Madde genel haklari, 9. Madde Alman esle evli olanlarin haklarini ve 10. Madde de geriye kalan yabancilarin yani esi alman olmayan veya bir sekilde Almanya'da kalanlarin haklarini düzenler

.. buna göre Esi alman olanlarin haklarini 8. ve 9. maddeler düzenler. bu maddeler de direk seneyle ilgili bir sey yazmaz. ama uygulamada alman esle evlendiniz almanyaya geldiniz 5. senenin sonunda Alman vatandasligina, diger kosullarida yerine getiriyorsaniz basvurma hakkiniza sahipsiniz. diger kosullar, almancayi bilmek, vatandaslik testini yapmak almanya hakkinda temel bilgilere sahip olmak, sosyal yardim almamak ve digerleri gibi.. Bu Maddlerinde bulundugu linkleri Assagida eklicem..

8. Madde Link: [Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilir.ForumTR üyesi olmak için tıklayınız]
9. Madde Link: [Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilir.ForumTR üyesi olmak için tıklayınız]

Süre ile ilgili uygulama bu Linkte: [Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilir.ForumTR üyesi olmak için tıklayınız]

Eşi türk olanlarin ise Alman Vatandasligina gecme haklarini 10. madde düzenler. buna göre sartlardan biri 8 sene Almanya'da kalmis olmak ve ve yukarda alman esle evli olanlarinda yerine getirdigi diger sartlar gibi.. bu yasaninda linklerini assagida eklicem..

10. Madde Link: [Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilir.ForumTR üyesi olmak için tıklayınız]

Bunun yaninda Oturum Yasalarinin tamamini bu Linkte: [Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilir.ForumTR üyesi olmak için tıklayınız]
Vatandaslik ile ilgi yasalari da bu Linkte: [Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilir.ForumTR üyesi olmak için tıklayınız]

bulabilirsiniz.
Hocam verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Lakin bir sorum var, diyelim ki ben yüksek lisans öğrenim süreci içerisinde alman vatandaşı biriyle evlendim, 2 yıllık eğitimim bittikten sonra 1 yıl içinde işte buldum ve 1 yıl kadar çalıştım. Toplam 3 sene olduğunda sınırsız oturum hakkı için başvuruda bulunabiliyor muyum? (Ben bu 3 senede yılda 5-6 defa evime gideceğim, Türkiyeye döneceğim yani.) Aralıksız bir şekilde almanyada olmayacağım açıkçası. Türkiyeye gidip geldiğim için sınırsız oturum iznine başvuramaz mıyım? Aynı şey vatandaşlık içinde geçerli mi?
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-03-13, 21:50   #85
baris09k

Varsayılan C: Almanya'da Oturum izni ve Çalışma Müsadesi ile ilgili sorular buraya

Yapabilirsin ama her şehirdeki yabancılar şubesi aynı değil başka şartlar isteyebilme hakları var baştan söyleyimde.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Cevapla

Bu konunun kısa yolunu aşağıdaki sitelere ekleyebilirsiniz

Taglar
almanyada, bana, bir, iyi, seni

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smiley Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı



5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Şikayet Mailimiz. İçerik, Yer Sağlayıcı Bilgilerimiz. Reklam Mailimiz. Gizlilik Politikası


Reklamı Kapat

Reklamı Kapat