Reklamsız Forum İçin Tıklayınız. * FrmTR Sohbet Kontrol Panelinizde. * FrmTR'nin resim sitesi Resimci.Org yayında
Forum TR
Go Back   Forum TR > >
FrmTR'ye Reklam Vermek İçin: [email protected]
Cevapla
 
Konu Araçları
Eski 31-01-10, 15:49   #1
relakss

Question norveç vatandaşlığına geçiş yolları


arkadaslar bu siteyide norveç sevdam nedenıyle buldum iyikide bulmusum çok güzel bi site.şimdi konuya gelince ben norveçe gitmek istiyorum nişanlımla birlikte.ikimizde üniversite mezunuyuz iyi kötü.ama emin değiliz sığınmacı olarakmı?yada ne bileym tekrar bi üniv. kayıt yaptırıp o şekıldemı?yada işçi olarakmı hangi yol akılcıdır garantı olma olasılığı var.evlenmedenmi gitsek evliykenmi gitsek?bize yardım edecek kımse yok norveçte tanıdığımız falan yok.kendı çabamızla napabiliri?kendime ait işyeri dukkan arsa tapularım var nişanlım memur.bunların bi artısı olabılırmı?ordan bi avukata ulaşıp bilgi alsak süper olur galiba ama bunu nasıl yapabiliriz?bilgisi olan özellikle norveç vatandası olan türk dostların yardımı bizim için çok önemli olacaktır..
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-02-10, 14:17   #2
relakss

Varsayılan C: norveç vatandaşlı lütfen yardımm


arkadaslar bu konuda bilgisi olan hiçmi yok bu sitede tabiki var lütfen bana yardımcı olun bu konuda bilgi benim için çok önemli.isveç norveç finlandiyada oturan arkadaslar özelikle yardımlarınızı bekliyorum
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-02-10, 08:30   #3
zazadayi

Varsayılan C: norveç vatandaşlığına geçiş yolları


Aşağıda alıntı olarak verdiğim açıklama Norveç vatandaşlığına kabulun nasıl olacağını gösteriyor.Bazı önemli kısımları kalın olarak belirttim.İlk olarak son 10 yıl içinde 7 yıllık bir süreden bahsediyor.Yani 7 yıl ülkede ikamet etmiş olmanız şart.

Tabi bunu yapabilmeniz için öncelikli olarak oturma izni kategorilerine uymanız gerekiyor.



Alıntı:


Naturalisation as a Norwegian citizen

In principle, it is possible to naturalise as a Norwegian citizen after residing in Norway seven years over the last ten years.

---it is necessary to qualify for permanent residence and not have a criminal record. (If the foreigner has a criminal record a "quarantine" period dependent on the crime committed must lapse before the foreigner is allowed to apply for citizenship)


---citizens of other Nordic Council countries may naturalise after a two-year residence


---a person married to a Norwegian citizen may naturalise after three years residence during the last ten years, provided that the total period of time resident in Norway plus the total period of marriage equals at least seven years. (The time of residence and marriage may be earned at the same time; in effect foreigners married to Norwegian citizens can therefore obtain citizenship after four years marriage if they have been residing in Norway for at least three of them)



This rule also applies to non-married cohabiting partners and homosexuals in civil unions

---Former Norwegian citizens may naturalise after one year's residence during the last two years.



From 1 September 2008 an applicant for Norwegian citizenship must also give evidence of proficiency in either the Norwegian or Sami language or give proof of having attended classes in Norwegian for 300 hours, or meet the language requirements for university studies in Norway (which is met by being proficient in one of the Scandinavian languages).


Persons becoming naturalised Norwegian citizens are after acquisition of citizenship generally expected to prove they have lost or renounced any foreign citizenship they have.


Children aged under 18 years become Norwegian citizens upon the naturalisation of their parents if they have resided in Norway the last two years (though the residence period is not necessary for children aged under 18 years who are citizens of another Nordic Council country).
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-02-10, 14:47   #4
relakss

Varsayılan C: norveç vatandaşlığına geçiş yolları


zazadayi teşekkür ederim cevap yazdığın için tam sevindm birileri duydu sesimi diye ama ingilizce bilmiyorumki ... şimdi birini bulup tercüme etmek lazım
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-02-10, 15:57   #5
sirdeacon

Varsayılan C: norveç vatandaşlığına geçiş yolları

Norveçe gitmek için 4 yol var, 1. cisi üniversiteden master için kabul almak (ingilizce bilmiyorsan bunu yapamazsın) 2. si norveçli biri ile evlilik (orda 4 yıl yaşarsan vatandaş olabilirsin) 3. bir firma seni işe alıp davet etmeli ki norveççe bilmeden hiçbir firmanın davetiye yollayacağını sanmıyorum. 4. yolda iltica ki bunun için siyasi suçlu falan olman lazım sanırım. Bunun dışında iş kurmak gibi çok büyük paraların varsa belki bi şekilde oturma izni veriyorlardır. 2007 yılında itibaren Norveç'e oturma-çalışma izni veya vatandaşlık almak çok zorlaştırıldı.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Cevapla

Bu konunun kısa yolunu aşağıdaki sitelere ekleyebilirsiniz


Gönderme Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smiley Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı



5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Şikayet Mailimiz. İçerik, Yer Sağlayıcı Bilgilerimiz. Reklam Mailimiz. Gizlilik Politikası


Reklamı Kapat

Reklamı Kapat