Reklamsız Forum İçin Tıklayınız. * FrmTR Sohbet Kontrol Panelinizde. * FrmTR'nin resim sitesi Resimci.Org yayında
Forum TR
Go Back   Forum TR > >
FrmTR'ye Reklam Vermek İçin: [email protected]
Kapalı Konu
 
Konu Araçları
Eski 07-08-05, 16:28   #1
bLack §hadow§

40 Almanya'ya gitmek için vize , pasaport vs..


Arkadaşlar daha önce açılmış konulara baktım ama bana pek yardımcı olmadı bu konular.

Şimdi ben 18 yaşındayım.Kız arkadaşım bir alman. 17 yaşında.
Kendisi 3 haftadır Türkiye'de idi. Şimdi o da benim kış aylarında almanya'ya gelmemi istiyor.

Ailemle bu konuyu konuştum ancak onlar vize , pasaport vs.. işlemlerin çok çok pahalı olduğunu ve vize işlemleri için almanya'nın süründürdüğünü söylüyorlar. bu yüzden de bu işten oldukça uzak kalıyorlar.

Şimdi benim amacım bu konuda bilgilenmek ve ailemi de bilgilendirmek.

1. Ben 2 veya 3 haftalık bir seyahat yapmayı planlıyorum. Bu sürenin kısa olması bana sorun çıkarır mı? veya işimi kolaylaştırır mı?

2. Kız arkadaşım (alman) bana davetiye yazısı gönderebileğini düşünüyor. Ancak ben davetiyenin sadece akrabalardan alındığını biliyorum. Bir almandan da davetiye alabilir miyim?

3. Almanyaya gidince kızın evinde kalacağım. Bu bana vize işlemlerinde bir artı sağlar mı?

4. Bu sene liseyi bitirdim. ve ZDP (Zentrale Deutsche Prüfung) diplomam var. Bu diploma vize işlemlerinde en azından almanca bildiğime dair bir belge olarak benim işimi kolaylaştırır mı?

5. Vize alımında daha işimi kolaylaştırabilecek ne olabilir?

6. uçak bileti fiyatları yaklaşık 220 euro falan. Ancak ben pasaport , vize , harç (tam olarak bilmiyorum nedir. ailem söyledi) , ve konsolosluktaki tüm işlemler için ne kadar para bayılacağımı bilmiyorum. ailem 3-4 milyardan bahsediyor. bu yüzden de direk bu işten kaçıyor.

bana bu soruları yanıtlayabilecek bilgili bir arkadaş yardım ederse sevinirim. ayrıca sırf bu sorularla kalmayıp daha bşaka konularda yardım etmek isterse de çok iyi olur. çünkü unuttuğum sorular olabilir.

şimdiden teşekkürler.
 
Eski 07-08-05, 17:37   #2
panda79

Varsayılan Cvp: Almanya'ya gitmek için vize , pasaport vs..


kız arkadaşının yanına gittiğin fikri vize alabilmenin en büyük engelidir...

1. sürenin uzun veya kısa olması avantaj değildir. kaçak kalacak kişi için 1 günlük bile vize olsa yeter.
2. davetiyeyi herhangi bir tanıdığın gönderebilir, akraba olması şart değil. ama alman ve karşı cinsten biri olursa şansın azalır.
3. 2. cevap...
4. eğer üniversiteye kayıt yaptırmamışsan veya bir yerde çalışmıyorsan vize alman zor. almanca bilmen almanyaya gelmeni kolaylaştırmaz.
5. vize memurunun iyi gününde olması, davet edenin durumunun iyi olması, maddi durumunun yeterli olması, iyi bir işinin olması, kılık kıyafetinin düzgün olması ve şansının yaver gitmesi...
6. masraflar :
220 € uçak bileti
200 ytl 1 yıllık pasaport
30 ytl kadar seyahat sigortası
35 € vize harcı
80 ytl çıkışta havaalanında fon parası
------------------------------------
yaklaşık 800 ytl tutar bunlar. 750 € kadar cep harçlığı (3 hafta için) hariçtir...

ama uçak yerine 100 € verip otobüsle de gidebilirsin. veya önce istanbuldan yunanistana, oradan da almanyaya trenle yaklaşık 150 € ya gidebilirsin.

Mesajı son düzenleyen panda79 ( 07-08-05 - 18:17 )
 
Eski 08-08-05, 00:07   #3
bLack §hadow§

Varsayılan Cvp: Almanya'ya gitmek için vize , pasaport vs..


Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen panda79
kız arkadaşının yanına gittiğin fikri vize alabilmenin en büyük engelidir...
1. sürenin uzun veya kısa olması avantaj değildir. kaçak kalacak kişi için 1 günlük bile vize olsa yeter.
2. davetiyeyi herhangi bir tanıdığın gönderebilir, akraba olması şart değil. ama alman ve karşı cinsten biri olursa şansın azalır.
3. 2. cevap...
4. eğer üniversiteye kayıt yaptırmamışsan veya bir yerde çalışmıyorsan vize alman zor. almanca bilmen almanyaya gelmeni kolaylaştırmaz.
5. vize memurunun iyi gününde olması, davet edenin durumunun iyi olması, maddi durumunun yeterli olması, iyi bir işinin olması, kılık kıyafetinin düzgün olması ve şansının yaver gitmesi...
6. masraflar :
220 € uçak bileti
200 ytl 1 yıllık pasaport
30 ytl kadar seyahat sigortası
35 € vize harcı
80 ytl çıkışta havaalanında fon parası
------------------------------------
yaklaşık 800 ytl tutar bunlar. 750 € kadar cep harçlığı (3 hafta için) hariçtir...
ama uçak yerine 100 € verip otobüsle de gidebilirsin. veya önce istanbuldan yunanistana, oradan da almanyaya trenle yaklaşık 150 € ya gidebilirsin.

panda kardeş öncelikle cevaplar için teşekkür ederim.
şimdi senin söylediklerine birkaç soru daha yönelteyim.
1.davetiyeyi kız değilde ailesi gönderse?

2.ben konsoloslukta kız arkadaşım için gidiyorum demek zorunda mıyım? mesela mektup arkadaşımın daveti edeniyle turistik bir ziyaret yapacam diyemez miyim?

3. herhangi bir aksilik olmazsa üni. olacak inş. kış aylarında gitme durumum olursa üni. ye kayıt olduktan sonra olacak bu iş. almanca bilmenin etkisi olmaz derken , elimde bir diplomanın olması da bir işe yaramaz mı?

4. zaten bütün iş vize memurunda bitiyor. bir de şans tabii.
kılık kıyafetten kastın oraya giderken takım elbise mi giymeli? yoksa o da çok yapmacık mı kaçar?

800 ytl. az para değil. ama biriktirilir bir şekilde. biriktirmem lazım. en azından yarısını benim karşılamam lazım.

bir de davet eden kişinin alman olması şansını azaltır demişsin. neden azaltır? kendi hükümetinden bir insanın beni davet etmesi daha kabul edilebilir bir şey değil mi? tabi işin prosedürünü bilmiyorum. sadece olayları bilmeden düşününce bir almanın davet etmesi daha kabul edilebilir görünüyor. yine de sormak istiyorum

cevabını bekliyorum. teşekkürler saygılar
 
Eski 08-08-05, 02:30   #4
zaferxx

Varsayılan Cvp: Almanya'ya gitmek için vize , pasaport vs..


kardes arkadasin yukarda yazdiklari dogru.
Sen niye su bu kolaylastirirmi diyosun?vize almami?anlamadim.Vize almani kolaylastircak bisey yapmana gerek yok.
olay su..istek yapmak isteyenden vilayete göre degisir.is kadrolu olucak.seniin icin hersei karsilayabilicek durumda olcak.tamam.
Pürüz cikabilir(kiz alman).Tek yol denemek insallah gelebilirsin kardes
Gelirsen banada ugra ama ok=))
 
Eski 08-08-05, 03:34   #5
MERTY34

Varsayılan Cvp: Almanya'ya gitmek için vize , pasaport vs..

Öyle bir yazmışsınızki , arkadaşın gitmeye niyeti varsada vazgeçmiştir... Elinde davetiye olması , kalacak yer gösterebilmen , almanca bilmen en büyük avantajların...Eğer sabıkan falanda yoksa, Tatil vizesi ile çok rahat gidersin Almanya'ya...Eğer kış ayalarında gideceksen ve o dönemde herhangi bir üniversitede öğrenci olarak gözükebileceğine kesin gözüyle bakıyosan(Açık öğretim hariç) , kaçak olmadığını okulun için geri döneceğini düşüneceklerdir buda ayrı bi artıdır ... Pasaportunuda 1 yıllık yerine 6 aylık alabilirsin ... 1yıl içinde tekrar gitme durumun yoksa 60-70 milyon kadar kârın olur ...

Kesinlikle başvuruda bulun . %80 ordasın . %20 lik kısımda kısmet artık ...
 
Kapalı Konu

Bu konunun kısa yolunu aşağıdaki sitelere ekleyebilirsiniz

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smiley Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı



5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Şikayet Mailimiz. İçerik, Yer Sağlayıcı Bilgilerimiz. Reklam Mailimiz. Gizlilik Politikası


Reklamı Kapat

Reklamı Kapat