Son Dakika Haberlerini Takip Edebileceğiniz FrmTR Haber Yayında.
Forum TR
Go Back   Forum TR > Bilgi Bankası (Databank) (Ödev) > Lise Bilgileri > Yabancı Dil
FrmTR'ye Reklam Vermek İçin: [email protected]

İngilizce testi (4)

Lise Bilgileri Kategorisinde ve Yabancı Dil Forumunda Bulunan İngilizce testi (4) Konusunu Görüntülemektesiniz => ELS Issue19 Practice Exams 7 1-I wish you wouldn't………….me when I'm speaking - please let me have my say before ...

Cevapla
 
Konu Araçları
Eski 07-12-06, 23:23   #1

5 İngilizce testi (4)


ELS Issue19 Practice Exams 7

1-I wish you wouldn't………….me when I'm speaking - please let me have my say before you answer.
A) respond B) interrupt
C) imitate D) conflict E) address

2-If you're looking for a good restaurant, the receptionist should be able to…………one to you.
A)recommend B) explain
C)prefer D) advise E) reserve

3- She decided not to tell her father about her exam results until the guests left, because she was afraid that he might lose his………….. .
A)annoyance B) grief
C)shortage D) intention E) temper

4-Dennis …………. got more frustrated with his job and finally left it when he could no longer stand the conditions.
A) utterly B)honestly
C) gradually D) deliberately E) instantly

5-It's………….hot in Las Vegas in the summer, but the air is quite dry, so it's not as uncomfortable as you would think.
A) obviously B) superficially
C) bearably D) sincerely E) awfully

6-Florence's decision to move to Panama was completely……………- she didn't speak Spanish, had no Mends there and left a good job in London.
A) sensible B) irreversible
C) immoral D) irrational E) intentional

7-Experts in sports medicine study physiology………..examine the effect of different sports and exercises on the human body.
A) owing to B) in order to
C) so that D) in spite of E) therefore

8-…………Nina was born in Berlin, she doesn't have a German passport because her parents are Yugoslavian guest workers.
A) Since B) However
C) Although D) No matter E) As far as

9-Don't pay the workers all of the money…………. they've completely finished the work, or you might end up with a half-painted house.
A)until B) when
C)while D) since E) provided

10-High in the mountains, Flagstaff, Arizona, is quite cold all year, ………Phoenix, only 150 miles to the south, can get as hot as50 C in the summer.
A) while B) therefore
C) besides D) so that E).otherwise

11-Bill never heard …….. Kris again ……….the big argument they had in public.
A)of/until B)with/against
C) for/about D)from/after E)about/since

12-…….a high school student, Anne was obsessed ……..Byzantine art history, but now, she's studying science at university.
A) For / like B) Since/about
C) As/with D) From/over E) Like/on

13-After being very unconventional throughout her twenties, Maureen surprised her parents when she decided to……..and have a traditional family.
A) bring up B) settle down
C) drop off D) carry on E) set out

14-A 'beefalo' is an animal…………mother is a cow and father is a buffalo.
A) when B) which
C) that D) whom E)whose

15-Peter's not bad at maths, but he's not……….his brother, who's a scientific genius.
A) so well that B) the best of
C) well enough D) as good as E) rather good

16- If Prank gets any………., I'm afraid he won't be able to fit through the door. He already weighs 180 kilos!
A) fattest B) fat enough
C) so fat D) fatter E)too fat

17-As Soon as I finish writing this test, I'm going to have…………walk along ……… seashore.
A) a / the B) the / a
C) any / the D) some / - E) the / any

18-It's difficult to decide…………of these blouses will appeal most to my mother's taste.
A) what B) which
C) that D) why E) how

19-……..of the players……… contributed to the victory in his own way.
A) One/have B) All/were
C) Each/has D) Every/will have E) A few/will be

20-Wolves………in vast numbers throughout North America, but in the last couple of centuries, they……… quite rare, except in parts of Canada.
A) are living / became
B) could have lived/are becoming
C) have been living/will become
D) have lived/were becoming
E) used to live/have become

21-I………..the deadline for this paper is Friday, but there's no way I………it by then.
A) knew / have finished
B) know / will have finished
C) have known / finished
D) had known / would have finished
E) will know/am going to finish

22-Ouch! I……. inside because I……….. by mosquitoes out here.
A) will go/will have bitten
B) have gone/was being bitten
C) went/would have bitten
D) am going/am being bitten
E) go/am bitten

23-Though the book……….yet, many people……..it from the publisher already.
A)hasn't been published / have ordered
B)won't be published / ordered
C)isn't publishing / are ordering
D)wasn't published / will have ordered
E)won't have published / order

24-Patricia…………..French for more than two years before she………the opportunity to travel to France.
A)studied / was having
B)will have studied / will have
C)had been studying / had
D)was studying / would have
E)has been studying / is having

25-I'm glad that our iron ……….itself off if it………..too hot, because I very often leave it plugged in.
A)will be switched / is getting
B)switched / would get
C)switches / gets
D)is switching / will get
E)has switched / got

Find the best completion

26-We went to the travel agent's to book a flight, …………… .
A)only to learn that there were no seats left on the planes
B)who is likely to tell us that we'll need to get a visa before going
C)considering that the plane ticket was very expensive indeed
D)which also includes a few historical places, such as Hagia Sophia
E)and landed at Gatwick Airport in the middle of the night

27-…………unless he does very poorly in the final exam.

A)Dave has only done very little work for his finals
B)Joseph is certain to do well in his course
C)Greg has never been very good at taking tests
D)Paul couldn't have answered that question
E)Bill won't be able to graduate next month

28-Though both sides claim that they don't want a war, ………… .
A)it causes a lot of suffering to civilians
B) maintaining a military is very expensive
C)the peoples of both countries are against it as well
D)they don't seem to be able to agree in the negotiations
E)the presidents of both countries were once very strict generals

29-Harry has been earning a lot of money recently, ………… .
A)although he is one of the most industrious workers in the company
B)but he hasn't managed to save a thing
C)so he can barely afford to look after his expensive house by the sea
D)in spite of the fact that his job pays rather well
E)until he'd contracted a serious disease and missed a month of work

30-……… ,yet it is much safer than it used to be because of modern safety equipment.

A)With a little care, you won't encounter any mishaps
B)considering the great risk involved in automobile races
C)Skiing can be counted among the most dangerous sports
D)Household accidents account for many deaths of children
E)Drink-driving poses a great threat for innocent pedestrians

31-Whereas I really love the taste of coffee, …………. .
A)I can't stand it with milk and sugar
B)it is definitely my favourite hot drink
C)instant coffee is much easier to prepare
D)it is becoming increasingly popular in offices
E)it helps keep me awake when I have to work at night

32-……….., but with glasses, he can see as well as anybody.

A)Jeff used to wear contact lenses
B)Roy's eyesight is so bad that he's nearly blind
C)As a child, Richard's vision was perfect
D)Tim lost his glasses when he went camping
E)John leaves his glasses behind wherever he goes

33-Russia lost a lot of land when the Soviet Union broke up; ……….. .

A)nevertheless. not very many of them are very useful
B)even though many other things happened in the same year.
C)moreover, it is possible that they may try to find it again
D)in contrast, the rubble collapsed at the same time
E)however, it's still the largest country in the world

34-…………, which is a sport combining skiing and shooting.

A)I'm opposed to the use of guns in sport
B)Canadians traditionally do well in the biathlon
C)Every year many people die in hunting accidents
D)The Swedes have a skiing division in their army
E)More people die from guns in cold, snowy places

Read the passages and find the best mark the answers

The official language of the Czech Republic is Czech, a highly complex western Slavic tongue. Any attempt from foreigners to speak Czech will be heartily appreciated, so do not be discouraged if people fail to understand you, as most will be accustomed to hearing foreigners stumble through their language. If you don't know any Czech, brush up on your German, since, among the older generation at least, it is still the most widely spoken second language. Russian, once the compulsory second language has been practically wiped off the school curriculum, and the number of English speakers has been steadily increasing, especially among the younger generation.

35-It is clear from the passage that…………. .
A)more Czechs speak German than any other foreign language
B)as their own language is so difficult, Czechs prefer German
C)everyone in the Czech Republic speaks several languages
D)Czechs usually laugh at foreigners who try to speak Czech
E)Czechs learn English during childhood and German later

36-The author informs us that……….. .
A)it is now illegal for Czechs to speak Russian
B)Czechs do not want to speak German as it reminds them of the German occupation
C)most Czech schools offer courses in the Russian language
D)the influence of Russia is still felt in certain areas of the Czech Republic
E)Czechs were once required to study Russian at school

37-This passage would most likely appear in ………… .

A)a grammar book of the Czech language
B)a history book of the Czech Republic
C) a book about English language teaching
D)a travel guide for the Czech Republic
E) an article on the social history of the Czech people


The religion of the Jewish people, Judaism, is based largely on the teachings of Moses and other leaders as recounted in the Old Testament of the Bible. It is significant for being the oldest monotheistic religion - belief in one supreme being, which is given various names by the Jews themselves, including Yahweh, Jehovah and God. The two other important sacred books are the Talmud and the Torah, which contain the many laws and observances orthodox Jews are supposed to keep. The principal festival is the Feast of Passover: the principal place of worship is the synagogue and the priests are called Rabbis. Judaism is also noted for being the religion from which Christianity and Islam developed. There are about 14 million followers, about 3 million in Israel itself, and the remainder distributed throughout the world.

38-The passage suggests that Judaism is an important religion because …………….. .
A)it has three gods, all of whom are extremely powerful
B)it has many laws that the orthodox must follow
C)Moses was brought up under Jewish tradition
D)it was the first religion to believe in a single god
E)it has the largest number of followers among the major religions

39-It can be understood from the passage that………….. .
A)Yahweh and Jehovah are the names of Jewish holy writings
B)synagogues are rarely used these days, except by the orthodox
C)the constitution of Israel is based largely on the Torah
D)the job of the Rabbi is to enforce the law of the Talmud
E)the Jewish religion has at least three important sacred books

40-According to the passage, ………………… .
A)a large majority of the world's Jews live in Israel
B)Christianity and Islam have historical ties with Judaism
C)Judaism is the most common religion in the world
D)there is quite a strong Christian influence on Judaism
E)the Jewish religion is influenced by the teachings of both Islam and Christianity

Laws are the collection of rules by which any state maintains order within a society. In Great Britain, the law-making process is conducted by Parliament. Proposed new laws are presented as Bills and if, after debate, they are accepted by a majority vote in the House of Commons, they duly become law. In Great Britain, as in most countries, there are several distinct types of laws. Constitutional law is concerned with the processes of the government itself Company law deals with the operation of many of the nation's commercial and financial activities. These are branches of State law, that is, laws made by acts of Parliament. Common law, by contrast, is based on past decisions taken by the courts on various issues.

41-The aim of laws, as described in the passage, is ……….. .

A)to punish people who insist on violating them
B)to secure the people's control of the government
C)to protect the government and people from chaos
D)to increase the government's authority over the people
E)to keep threats to the existence of the state under control

42-The author informs us that Constitutional law………….. .
A)cannot be changed by simple acts of Parliament
B)is composed of several distinct types of Bills
C)causes great concern to Members of Parliament
D)has little bearing on the government of Britain
E)is related to the way the government does its job

43-As is stated In the passage, the difference between State and common laws is that………. .
A)State laws only effect Members of Parliament, not common people
B)common law was only valid in the past, while State law is still used
C)only State laws actually have financial consequences to the people
D)the former are made by acts of Parliament, the latter, by the courts
E) the latter is applied to common people, but not to parliamentarians

The term 'castle' is most commonly applied to the fortresses belonging to European kings or important nobles during the Middle Ages. The first of this type were built by the Normans in France, during the eleventh century. They were constructed of wood and consisted simply of a tower built on a mound and stood in a courtyard, which was surrounded by a fence and a ditch. By the twelfth century, the wooden tower had given way to a stone one, containing living accommodation for the whole household, centred on the Great hall, and surrounded by a strong wall. As new methods of attack developed, the outer fortifications became more elaborate in order to withstand them.

44-We can conclude from the passage that…………. .

A)a castle was a certain type of early defensive structure
B)every noble in the Middle Ages had his own castle
C)the first fortress was built in Europe in the Middle Ages
D)the first castle built by the Normans remained inhabited for a century
E)castles were used for defence, not as residences

45- The author makes it clear that in the12th century, …. .

A)the Normans became less influential in Europe
B)the towers were built of stone
C)a castle consisted only of a tower
D)a castle was still a residence only for the army
E)castles were strong enough to repel any attack

46-We learn that castles became stronger and more defensive………….. .

A)as new and better construction methods were developed
B)as they began to accommodate larger populations
C)in reaction to the development of new military strategies
D)as more and more buildings were added for the increasing population
E) when stone and wood were used together as building materials

Mozart made his first visit to Prague with his wife Constance in 1787, staying with his friend and patron Count Thun. A year earlier, his opera The Marriage of Figaro, which had failed to please the opera snobs in Vienna, was given a marvellous reception in Prague. Encouraged by this, he chose to premiere his next opera, Don Giovanni, in Prague rather than in Vienna. He arrived with an incomplete score in hand, and finished it there, dedicating it to the 'good people of Prague'. Mozart's final visit to Prague took place in 1791, the year of his death. The climax of the stay was the premiere of Mozart's final opera, La Calmness di Tito, according to legend, completed on the coach from Vienna to Prague.

47- We learn from the passage that TheMarriage of Figaro………….. .

A)was given its first ever performance in 1786, in Prague
B)was more highly appreciated in Vienna than in Prague
C)had obviously not been a success in Vienna
D)was clearly the first opera that Mozart had ever written
E)encouraged Mozart to write his next opera Don Giovanni

48-The passage tells us that Mozart…………… .

A)gave the first performance of Don Giovanni in Prague
B)wrote and performed two complete operas while in Prague
C)only visited Prague twice, 4though he really liked the city
D)died in 1791 while he was visiting Prague to see his opera
E)moved from Vienna to Prague, where he was more appreciated

49-It is mentioned in the passage that La Clemenza di Tito…… .

A)was Mozart's least popular opera in Prague
B)was based on a legend which Mozart had heard in Prague
C)brought Mozart to Prague for a very short visit
D)was given its final form in Prague
E) was apparently unfinished when Mozart left Vienna


Ever since the 1978 Camp David Agreement and the 1979 peace treaty signed between Egypt and Israel, the Suez Canal has been filled with a constant flow of maritime traffic. It is 163 km long, but still not wide enough to accommodate modern ships sailing in opposite directions. There are plans to widen the canal but, for now, ships can pass only at two points - the Bitter Lakes and Al-Ballan. With a depth of 19,5 metres, the canal is deep enough for most ships, except for super tankers. The canal is the prime source of hard currency for Egypt's troublesome economy. Each of the 50 ships that pass through the canal each day is charged a fee based on its size and weight. The average fee is about $70,000.

50- It is implied in the passage that………… .
A)the famous Camp David is located near the Suez Canal
B)the Suez Canal was constructed sometime after 1979
C)there are no bridges anywhere that cr6ss the Suez Canal
D)in the period before 1979, fewer ships used the Suez Canal
E)the traffic on the Suez Canal makes shipping dangerous

51- The passage suggests that…………. .
A)the Egyptians could make more money if they widened the Suez Canal
B)without the canal, the Egyptian government would be much better off
C) super tankers must proceed very carefully while going through the canal
D)the bigger and heavier a ship is, the more it has to pay to use the canal
E)the Israelis get a sizeable commission from the Suez Canal's traffic

52-It can be determined from the figures in the passage that…………. .
A)most ships on the Suez Canal are under 20 metres tail
B)a large ship pays about $1,400 to pass through the canal
C)the Egyptians make, on average. over $3,500,000 a day from the canal
D)the Suez Canal is less than 20 metres wide in most parts
E)passage through the canal costs almost $100 per kilometre

Find the sentence for the blank that covers the meaning
53-Cocoa is a product of Theobroma cacao, a small tree originally found in tropical America. It flowers directly from the trunk and branches, and has fruits containing 40-60 seeds. …………. . At the end of all these processes, raw or bitter chocolate is produced.
A)These seeds are the raw material from which chocolate is made
B)The ripe seeds are fermented, dried, roasted and ground to a paste
C)About 1 million tons of cocoa a year is produced in Africa and Brazil
D)In the 1800s, eating chocolate and powdered cocoa were developed
E)To make chocolate, cocoa butter has to be added to balance the sugar

54-…………. . It affects eight percent of men and one in two hundred and fifty women. It is particularly troublesome when individuals cannot distinguish between red and green - the colours of traffic lights.
A)Acute alcoholism is a serious problem in the northern part of Australia
B)The origins of the colours used in traffic signals is difficult to trace
C)While some people think green is a beautiful colour, others prefer red
D)Colour blindness is an inherited condition affecting the ability to see colours
E)Persistent headaches and blurred vision are symptoms that may indicate serious eye disorders

55- ……… . Both are derived from the Greek term for city-state and have to do with the administration and oversight of communities of people. Police operations vary from nation to nation. In some states, police forces arc highly militarised and nearly indistinguishable from the armed forces.
A)The words 'police' and 'politics' are related
B)Police forces are part of the criminal justice system
C)Interpol has caught thousands of international criminals
D)Many of the regulatory powers of government involve some kind of policing activity
E)Many countries have centralised, or national, police organisations

56-Janissaries were the elite troops of the Ottoman Army and were founded in the 14th century. ………. . From the 17th century onward, however, Muslims were recruited as well, and they became a powerful and influential force in the empire until they were massacred by Sultan Mahmud II in 1826.
A)The strong Islamic beliefs of the troops made them a powerful army
B)In the early 19th century, they tried to overthrow the reigning Sultan
C)The boys were chosen at a young age and taken away from their families
D)They lived in a special barracks inside' the walls of Topkapi Palace
E)Originally, they were recruited from Christian boys and captives of war

57-The Kani people belong to one of the poorest tribes in the southern Indian state of Kerala. These rain-forest dwellers live in fragile shacks. Each night they sleep with the fear that a passing herd of wild elephants could trample them to death. …………. . They believe that they are the descendants of the chief physician of the gods, and that his wisdom of healing has been passed down to them through the ages.
A)Elephants are not normally dangerous animals unless provoked
B)But even in poverty, the Kanis have not forgotten their mythical past
C)India has many such tribes with no traditions or even oral history
D)As you can imagine, this makes it hard to get a good night's sleep
E)It is interesting that, though largely Christian, Kerala had the world's first elected Communist government

58-…………. . By translating the results of scientific, experiments into mathematical terms, it is possible to develop assumptions and formulae for general application. Further experimentation is often suggested in this process. In this way, mathematics clarifies and furthers knowledge of the physical world.
A)The introduction of the decimal system into Europe greatly advanced the field of mathematics
B)Mathematics has become an essential tool in all sciences for the development of theory
C)Mathematics is the study of numbers and their logical relationships with each other
D)Though interesting in its own right, mathematics has few uses outside the realm of accounting
E)Arithmetic is the most ancient form of mathematics, and was known to the Egyptians

Find the Turkish equivalent

59-You can be certain that he will try every kind of fraud as a last resort in order to get what he wants.
A)İstediğini elde etmek için son çare olarak her türlü hileyi deneyeceğin den emin olabilirsiniz.
B)Onun, amacina ulasmak için her türlü hileye başvuracağından çok emin görünüyorsun.
C)Kendi isteğini kabul ettirmek için gerektiğinde hileye bile başvurabileceğinden eminiz.
D)Istediğini normal yollarla elde edemeyeceğini bildiği için hileye basvurmasi kesin gibi görünüyor.
E)Sen de biliyorsun ki istediğini elde edemezse, son çare olarak hile yapmayı deneyecektir.

60-The prime Minister made a long and effective speech in support of the government's policy.
A)Başbakamn yaptığı uzun ve etkili konuşmaran amacı, hhükümetin politikasına destek sağlamaktı.
B)Başbakan, yaptığı uzun ve etkili konuşmasıyla hükümetin politikasına destek sağlamaya çalıştı.
C)Hükümetin politikasını destekleme amacıyla başbakan uzun ve etkili bir konuşma yaptı.
D)Başbakanin hükümete destek sağlamak amacıyla yaptığı uzun konuşma çok etkili oldu.
E)Hükümetin politikasma destek sağlamak için uzun bir konuşma yapan başbakan amacına ulaştı.

61-We found out that our next door neighbour was suddenly taken ill at midnight and was driven to the hospital in an ambulance.

A)Gece yarısı aniden hastalanan yan komşumuzu hemen bir ambulansla hastaneye götürdük.
B)Aniden hastalanan yan komşumuzu ambulansla hastaneye götürüp geri döndüğümüzde neredeyse gece yarısı olmuştu.
C)Gece yarısına doğru, yan komşumuzun hastalandığını öğrenince hemen ambulans cağırıp onu hastaneye kaldırdık.
D)Yan komşumuz aniden hastalanınca, gece yarısı bir ambulans bulup onu hastaneye götürmek zorunda kaldık.
E)Yan komşumuzun gece yarısı aniden hastalandığını ve ambulansla hastaneye kaldırıldığını öğrendik.

62-Almost all liquid or gaseous fuels be used in internal-combustion engines.

A) Hemen hemen tüm içten yanmalı motorlarda sivi ya da gaz yakıt kullanilabilir.
B) İçten yanmali motorlarm tümünde sivi ya da gaz yakıt kullanılmaktadır
C) Bilinen tiim sıvı ya da gaz yakıtlar içten yanmalı motorlarda kullanılmaktadır.
D) İçten yanmalı motorlarda hemen hemen tüm sıvı ya da gaz yakıtlar kullanılabilmektedir.
E)İçten yanmalı motorlarda kullanılan yakıtların neredeyse tümü sıvı ya da gazdır.

63-For most people today, cartoons have come to be an indispensable part of daily life.

A)Günümüzde karikatürler pek çok insan için günlük yaşamın vazgeçilmez birer parçası halini almıştır.
B)Pek çok günümüz insanı için karikaturler günlük yaşamda mutlaka olması gereken şeylerdir.
C)Bugün pek çok insanın günlük yasaminda karikatürlerin çok önemli bir yeri vardır.
D)Günümüz insanının günlük yaşamından kesitleri.en iyi anlatan kesinlikle karikatürlerdir.
E)Bugün karikatürler, insanlarin günlük yaşamlarından pek çok kesiti basarıyla yansıtmaktadır.

64-Our undertaking did not result in success, but nor was the outcome a complete failure.

A)Çabalanmızın sonunda geldiğimiz nokta ne başarılı ne de başarısız olarak tanımlanabilir.
B)Ne yazik ki girişimlerimizin, sonucu başarı değil tam bir başarısızlık oldu.
C)Bu kadar çabanın sonunda geldiğirniz nokta tam bir başarısızlıktı.
D)Sonunda basşarısız olduk fakat bence, girişimde bulunmamız bile bir başarıydı.
E)Girişimimiz başarıyla sonuçlanmadı ama sonuç tam bir başarısızlık değildi.

65-Although significant advances have been made in transplanting organs, the problem of the body’s rejection of the organs has not been completely solved.

A)Çok büyük gelişmelerin kaydedildiği organ naklinde şimdi asıl konu, vücudun nakledilen organıreddetmesi sorununu çözmektir.
B)Organ naklinde önernli gelişrneler kaydedilmiş olmasına rağmen, organ*larin vücut tarafından reddedilmesi sorunu henüz tam olarak çözülememiştir.
C)Bir organ nakil operasyonu çok başanh bile geçse, vücudun nakledilen organı reddedebileceği olasılığı her zaman rnevcuttur.
D)Organ naklinde çok büyük başarılar elde edilmiştir, ama vücudun bu organları reddetme olasılığı tam olarak ortadan kaldırılamamıştır.
E)Vvücudun nakledilen organları reddetmesigibi sorunlar hala geçerli olsa da, organ naklinde kaydedilen ilerlemeler çok önemlidir.

66-The full influence of mechanisation on agriculture began in the 1850s, when a variety of machines came rapidly into use.

A)1850'lerde başlayan tarım alanında makinalaşma, o yıllarda hızla kullanıma giren makinalar sayesinde olmuştur.
B)Tarım makinaları özellikle 1850lerde tam etkisini göstermiş,makinalaşmayla birliktehızlı üretim başlamıştır.
C)1850'lerde gerçekleşen makinalaşma, tarımı da tam anlamıyla etkilemiş, üretimi hızlandırmıştır.
D)Makinalaşmanın tarım üzerinde tam etkisi, ceşitli makinaların tam hızla üretime girdiği1850 lerde başlamıştır.
E)1850'lerde, hızla yeni makinalarm kullanilmaya başlanmasıyla birlikte, tarımda makinalaşma tam olarak hissedilmiştir.


Find the English equivalent

67-Modern Pakistan'ın resmi dillerinden biri olan Urdu dilinde edebiyat 16.yüzyılda gelişmeye başlamıştır.

A)Pakistan, which began to develop in the 16th century, has its official literature written in the Urdu language.
B)In the modem state of Pakistan, literature has officially been written in Urdu since the 16th century.
C)Literature in Urdu, one of the official languages of modem Pakistan, began to develop in the 16th century.
D)Pakistan, which has been developing since the 16th century, has literature in Urdu, one of its official languages.
E)In the 16th century, Pakistanis started to develop an official literature, which was in Urdu, among other languages

68-Bernini, heykeltraş ressam ve mimar olarak eşit derecede yetenekli olması bakımından son Rönesans mimarıdır.

A)The last Renaissance architect, Bernini, was equally good at sculpture, painting and architecture.
B)Like the great Renaissance architects, Bernini was equally capable as a sculptor, painter and architect.
C)Bernini was the last Renaissance architect in the sense that he was equally able as a sculptor, painter and architect.
D)In the context of the Renaissance, Bernini was just as qualified to be a sculptor, painter or architect.
E)Though he was equally capable as a sculptor, painter and architect, Bernini was noted as the last architect of the Renaissance.

69-Müdürün dünkü toplantıda söylediklerine bakılırsa, gelecek ay maaş artışı hiç de olası görünmüyor.

A)According to what the manager said at yesterday's meeting, the possibility of a pay-rise won't even be discussed in the next month.
B)Judging from what the manager said at yesterday's meeting, a pay-rise next month does not seem likely at all.
C)From what was said at yesterday's meeting, it seems highly unlikely that the manager will get a pay-rise next month.
D)At yesterday's meeting about the pay-rise, the manager didn't say that a rise seemed likely to be given.
E)At yesterday's managers' meeting, it seemed as if nothing would be done about the pay-rise until next month.

70-Fabrikadaki patlamanin kurbanları henüz hiç tazminat alamadılar.

A)The victims of the explosion in the factory have not received any compensation yet.
B)The exploding factory has many victims, who have yet to be compensated.
C)The factory that exploded hasn't been offered any compensation yet.
D)The victims of the explosion couldn't get any compensation from the factory.
E)The factory has so far failed to compensate the victims of the explosion.

71-Beklenilenin aksine, son alınan kararlar hükümete önemli ölçüde oy kaybettirdi.

A)Though they had expected the opposite, the government’s important decisions have recently cost it a loss of votes.
B)The government already expected to lose a significant number of votes because of their recent controversial decisions.
C)Though they expected to lose many votes, the government has made some important decisions in recent times.
D)Although unexpected, the recent elections greatly influenced the government's decisions, as they lost a lot of votes.
E)Contrary to what was expected, the recently-made decisions have lost the government a significant amount of votes.

72-En çok korktuğu dersin sınavı tarihi yaklaştıkca, Susan daha da gerginleşti.

A)Susan greatly feared test days, and those of certain subjects more than others.
B)Susan was very nervous about the exam day and grew even more fearful as it got closer.
C)As the date of the most fearful exam approached. Susan became more frightened of the course.
D)Susan grew more and more nervous as the exam date of the subject she feared most drew nearer.
E)When the exam date got nearer, Susan's most feared course began to look more and more frightening.

73-Kendi istekleriyle olmasada zenci köleler, Amerika'nm ekonomik temellerinin atılmasında önemli bir rol oynamışlardır.

A)The foundation of the American economy was a role played largely by black slaves, though against their desires.
B)Although not according to their will, it was the black slaves who laid the foundations of the American economy.
C)Though not through their own will, black slaves played a major role in laying the economic foundations of America.
D)They didn't actually desire to do so, but many of the black slaves played important roles in laying the foundation of America's economy.
E)The most important role in the laying of the foundations of the American economy was played by black slaves, despite their reluctance.

74-Üçüncüderece bir yanık, yaşamı tehdit edebileceği için acil tıbbı müdahale gerektirir.

A)Proper medical treatment is required to stop third-degree burns from being life-threatening.
B)Since a third-degree burn can be life-threatening, it requires immediate medical treatment.
C)The lives of victims of third-degree burns can only be saved by emergency treatment.
D)Immediate medical treatment can save those with life-threatening third-degree burns.
E)Third degree burns, which can be life-threatening, should be handled with proper medical care.

Find what can be said in the given situation.

75-While on holiday in New York, you get lost driving and find yourself in a particularly bad neighbourhood. You just want to get back to your hotel, but have no idea how to get there. You see a policeman walking on the pavement, so you drive up next to him and ask:

A) Is this really Harlem? I've heard so much about it and seen it in films.
B) Exactly where am I? I don't like the look of this neighbourhood.
C) Could you recommend a good hotel around here? I'm tired of driving.
D) Could you help me? I’m trying to find my way back to my hotel.
E) What are you stopping me for? I haven't done anything wrong, have I?

76-While waiting in a long queue at the supermarket, you realise that you have forgotten to get something you need to make dinner. It will only take you a minute to pick it up and you don't fancy the idea of returning to the end of the queue, so you turn to the person behind you and politely request:

A)Could you hold my place, please? I've forgotten to get something.
B)This queue is horrible! Why is everybody shopping at this time?
C)Could you possibly let me go in front of you? I'm late for dinner.
D)Do you need anything else? I'm going to get some more biscuits.
E) Would you mind getting me some cheese from the dairy section?

77-You borrow your friend's bicycle to go to the shop and neglect to lock it up when you go inside. When you come out of the shop, you discover that it's been stolen. You feel horrible about it as you know it's entirely your fault. When you see your friend, you apologise and offer:
A)I'm sorry, but you should have told me there were vandals around here who damage bicycles.
B)You should never have lent me your bike. You know how irresponsible I am.
C)That bike of yours wasn't really worth stealing. The thieves should have noticed this.
D)I feel very bad about your bike. I really don't understand how it got broken.
E)I'm terribly sorry. Your bike got stolen, but I'll get you a new one.

78-You are on holiday, trying to find a hotel room when you come upon one that looks quite nice. One of your main concerns is the shower. You like having a shower at night, but hate a cold shower. To determine whether this is the room for you, you inquire of the receptionist:
A)Do you mind if I have a shower at night?
B)What time does the hotel close?
C)Is the tap water safe enough for a shower?
D)Can I have a shower before I pay?
E)Is the hot water on twenty-four hours a day?

79-You've ordered some essential materials for your business and the order is now over a week late. It's not the first time it’s happened with this supplier, so you decide you've had enough and will take your business elsewhere. To end your business relationship with your current supplier, you telephone them and briefly, but sharply, say:
A)Could you recommend another supplier? I really need this stuff.
B)Would it be possible to rush my order? It's somewhat important.
C)Don't bother sending that order, just double the next one.
D)You're too unreliable. Please cancel my order and my account.
E)Stop sending me things that I haven't ordered. or I won't pay for them.

80-You're trying to find a birthday present for one of your colleagues and aren't having any luck. Finally, you come across a clothes shop that is full of things you're sure she would like, but you aren't sure of her size or exactly what to get her. You decide it would be better if you could pay now, but she could come in by herself to choose, so you ask the shop assistant:
A)What do you think would be suitable for a woman of 40?
B)Do you happen to sell gift certificates?
C)Can I send my friend here to have an interview for the vacancy?
D)Can I borrow this skirt to see if she likes it?
E)What is the most popular gift for females?

81-While walking to work one day, you see an old man slip and on the pavement. You decide to do what you
can to assist him, so you go up to him and say:
A)Are you okay, Sir? Do you need any help?
B)Aren't you a bit old to be out on your own?
C)You must feel awkward. What happened to you?
D)You really must be more careful. It's slippery.
E)Come on I'll take you to the hospital by taxi.

Find the closest in meaning
82-The summers in Siberia are as hot as the winters are cold.
A)Though Siberia is known for its cold winters, at least the summer is nice.
B)In Siberia, the winters are very cold, and the summers are, too.
C)Siberia not only has very cold winters, but very hot summers as well.
D)Since this summer was very hot, Siberia is due for a bit cold winter.
E)While the summers are quite cool there, Siberian winters aren't bad.

83-While the bus is cheaper and faster, he decided to go by train.
A)Because the bus is so speedy and inexpensive, he thought he should go there on the train.
B)Since he knows that buses are not as fast and are rather pricey, he always travels by train.
C)Though the bus is less expensive, the train would have taken much less time to arrive at his destination.
D)Although he wanted to travel by tram, which is faster, the lower price of the bus made him change his mind.
E)He made up his mind to travel by train, though it is slower and more expensive than the bus.

84-There's no way l can finish this job in time.

A)I doubt that I will be able to finish this job according to schedule.
B)I'm hot sure what time I'll have finished this project.
C)I’ll definitely finish this job in time unless you get in my way.
D)It's not possible for me to complete this task by the deadline.
E)While it may be a bit late, I'm determined to get the job done.

85-Had you told us you were a vegetarian, we would have made you something else.

A)I'm glad you said you don't eat meat, or we wouldn't have prepared you a special dinner.
B)Although we weren't sure that you didn't eat meat, we prepared some vegetarian food anyway.
C)We had no idea you were a vegetarian, so we didn't make anything you could eat.
D)I wish you'd told us that you don't eat meat, then we wouldn’t have bothered to prepare all these dishes.
E)As we're all vegetarians here, we didn't have to make anything special for you.

86-He can't have really meant what he said.

A)It's not possible that his words truly reflected his feelings.
B)He should have judged the impact of what he was saying.
C)He told us that he didn't actually intend to say what he did.
D)There's no excuse for him saying he didn't mean that.
E)He ought to have lied and said something less offensive.

87-Nobody I know makes better pasta than Tony's mother.

A)I believe that the best pasta in the world is made by Tony's mum.
B)Of all the people I know, Tony's mother cooks the best pasta.
C)None of the people I know can fail to appreciate the pasta cooked by Tony's mother.
D)I know that Tony's mother can cook really delicious pasta.
E)I don't think there can be anyone who makes pasta better than Tony's mother.

Find the one that best completes

88- Terry:………….. .
Walter: Oh, he's in trouble with the boss.
Terry: Really? What for?
Walter: It seems he was late again and has been given ~ written warning.

A)When did Larry get in today?
B)What's the matter with Larry?
C)Have, you seen the boss yet?
D)Was Larry late again today?
E)Why is the boss so angry?

89- Kim: Who's that package from?
Nancy: ……………………….
'Kim: Well then, let me have it so I can find out.
A)It's from your brother in France.
B)It's the stuff you ordered last week.
C)I'm sending my dad a present
D)I don't know. It's addressed to you.
E)I bought it at Migros. It was on sale.

90- Grandpa: Have' I ever told you about the first time I visited Newcastle?
Grandson : I guess you have. ……………………..
Grandpa: No, it was long alter that. I was a married man then.
Grandson: Oh, I’d like to hear that story then!
A)Did you go there before or after you got married?.
B)How could you have forgotten that you were telling me about it just yesterday?
C)And, I must admit that I couldn't have endured so many problems' at such a young age.
D)But Johnny may not have heard that story, and I'm sure he'll be glad to listen to it.
E)Was it just after you left home at the age of twenty?

91- Patient: I just don't seem to be able to sleep at night.
Doctor: ……………………………………
Patient: No more than five or six.
Doctor: You must cut down, especially in the evening.

A)How often do you take naps in the afternoon?
B)What time do you 'usually go to bed at night?
C)How many cups of coffee do you drink a day?
D),Have you had any extra stress at work lately?
E)What time do you generally wake up in the morning?

92-lan: ………………
Mary: Ugh! What is it?
Ian: Some kind of spider, I think.
Mary: Please, get it off me now!

A)Don't walk barefoot around here because there may be dangerous insects.
B)You've got something crawling up your back.
C)I hope you don't have a phobia about insects!
D)I think something has just bitten me on the neck.
E)Oh, what a lovely creature! Can I keep it for my insect collection?

93- Leonard:………………..
Walter: Yes, I phoned him from work last week.
Leonard: Really? I didn't know that he'd had a telephone installed. Can I have his number?
Walter: Sure. It's 867-5309.

A)Have you spoken to Arthur recently?
B)Did anyone call while I was out?
C)I heard Tony's nephew died in a car accident.
D)Are you still not talking to Albert?
E)I called Bob at home yesterday evening.

94- Olivia : Could you give me a lift to the station?
Sam : ……………………..
Olivia: 0h, no problem then. Thanks a lot, anyway.
A)When do you have to be there?
B)Why don't you take the train?
C)Sorry. but my wife's got the car.
D)Where are you going? On holiday?
E)Sure, but can you wait a few minutes?


Find the odd sentence

95-
(I)The usual way to have your distant vision tested is to stand twenty feet from a chart of different-sized letters. (II) For children or people who cannot read, charts with pictures are usually available. (III) A visual test can also be done with an instrument set up to simulate the same distance. (IV) Similarly, there are ways to test hearing over a distance. (V) Near vision is tested by having people read standard-sized type at a closer distance.

A)I B)II C)III D)IV E)V

96-
(I)The Ryder Cup is the trophy awarded in biennial matches between men's professional golf teams of the United States and Europe. (II) The governing body of golf in the United States is the United States Professional Golfers' Association, which was founded in 1894. (III) The cup was donated in 1927 by British seed merchant Samuel Ryder, who had started playing golf at the age of 50. (IV) Made of 14-carat gold on a wooden base, the cup stands 16 inches high and weighs 4 pounds. (V) The figure at the top of the trophy is modelled on Ryder's coach, British professional golfer, Abe Mitchell.

A)I B)II C)III D)III E)V

97-
(I)The urge to travel is as old as civilisation. (II) However, due to the huge amounts of money required, worldwide travel is mostly enjoyed by the citizens of developed countries. (III) The great historian Herodotus roamed the ancient world, examining the customs of many lands before writing his famous 'History'. (IV) Hundreds of years later, a young man from Venice named Marco Polo set out with his father for China, and his writings opened the Far East to Europeans of his time. (IV) About the same time Ibn Battutah, an Islamic scholar, travelled about 75,000 miles and recorded his wanderings in the widely-read 'Rihlah', meaning ‘Travels'.

A)I B)II C)III D)IV E)V

98-
(I)Tennis elbow is an inflammation of the outside of the elbow caused by overstressing the joint, as in playing tennis. (II) This can also be caused by using the arm for unaccustomed activities, such as sawing, chopping or hammering. (III) When a ball strikes a fingertip, severe pain occurs immediately. (IV) The basic problem is that the forearm cannot stand the abnormal strain. (V) Each impact is absorbed by the elbow and may create inflammation.

A)I B)II C)III D)IV E)V

99-
(I)I had seen a battle on the television that was being fought in a tropical rainforest. (II) I had never believed that the quiet streets I knew so well could change into a battlefield. (III} But now those formerly neutral streets were suddenly filled with a spirit of revenge and tension. (IV) I could never understand how the fighters themselves, whatever side they were on, could take aim and fire in these streets. (V) Were they all drugged like the leader of the gang, Ahmed?

A)I B)II c)III D)IV E)V

100-
(I) Queen Christina brought foreign scholars to the palace, among who was the philosopher Rene Descartes. (II) She demanded that Descartes came to instruct her at 5.00 a.m. three days a week, which he did, even though he was a late-riser. (III) Christina, on the other hand, rarely got out of bed before noon, and often slept through lunch. (IV) She questioned him about the interplay between science and religion. (V) He tried to persuade her that all animals were mechanisms and she responded that she had never seen a watch give birth.

A)I B)II C)III D)IV E)V



PRACTICE EXAM 7
1.B 2.A 3.E 4.C 5.E 6.D 7.B 8.C 9.A 10.A
11.D 12.C 13.B 14.E 15.D 16.D 17.A 18.B 19.C 20.E
21.B 22.D 23.A 24.C 25.C 26.A 27.B 28.D 29.B 30.C
31.A 32.B 33.E 34.B 35.A 36.E 37.D 38.D 39.E 40.B
41.C 42.E 43.D 44.A 45.B 46.C 47.C 48.A 49.E 50.D
51.D 52.C 53.B 54.D 55.A 56.E 57.B 58.B 59.A 60.C
61.E 62.D 63.A 64.E 65.B 66.D 67.C 68.C 69.B 70.A
71.E 72.D 73.C 74.B 75.D 76.A 77.E 78.E 79.D 80.B
81.A 82.C 83.E 84.D 85.C 86.A 87.B 88.B 89.D 90.E
91.C 92.B 93.A 94.C 95.D 96.B 97.B 98.C 99.A 100.C
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-12-09, 17:10   #2

Varsayılan C: İngilizce testi (4)


......paylaşım içiin cokk teşekkurlerrr .......D: ....
  Alıntı Yaparak Cevapla
Cevapla

Bu konunun kısa yolunu aşağıdaki sitelere ekleyebilirsiniz

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smiley Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Şikayet Mailimiz. İçerik, Yer Sağlayıcı Bilgilerimiz. Reklam Mailimiz. Gizlilik Politikası


Reklamı Kapat

Reklamı Kapat