Son Dakika Haberlerini Takip Edebileceğiniz FrmTR Haber Yayında. * FrmTR Sohbet Kontrol Panelinizde.
Forum TR
Go Back   Forum TR > > >
FrmTR'ye Reklam Vermek İçin: [email protected]
Cevapla
 
Konu Araçları
Eski 15-11-09, 22:15   #1
Saw

Varsayılan 10.Sınıf Tarih Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Sınav Soruları


1-Türklerin Balkanlara hakimiyetini engellemek için yapılan savaşları sırası ile yazınız.
2- İstanbul’un fethinin ekonomik sonucu ve bu sonucun Osmanlı Devleti’ni ve Avrupa’yı nasıl etkilediği hakkında kısaca bilgi veriniz.
3-Fatih Sultan Mehmet döneminde Bizans’ın yeniden canlanmasını engellemek için hangi fetihler yapılmıştır?
4-Kırım’ın fethinin önemi nedir?Maddeleyiniz.
5-Ankara Savaşının en önemli sonucu nedir?Yazınız.
6-Otlukbeli Savaşı hangi Osmanlı hükümdarı zamanında ve hangi devletle yapılmıştır?
7-Osmanlıların başta Balkan fetihlerinde uyguladıkları;fethettikleri yerleri Türkleştirip,Müslümanlaştırmak amaçlı faaliyetlerinin adı nedir?
8-Fatih Sultan Mehmet,İstanbul’u fethettikten sonra Ortodoks Kilisesine neden dokunmamış,hatta onları koruması altına almıştır?Yazınız.
9-Ankara Savaşından sonra kurulmayan tek beylik hangisidir?
10-II.Bayezid döneminde fazla fetih olmamasının ve durgun geçmesinin en önemli nedeni nedir?Yazınız.
11-İlk Osmanlı-Bizans Savaşı hangisidir?Yazınız
12-İmzaladığı hangi antlaşmadan sonra II.Murat tahtı çocuk yaştaki oğluna terk ederek hükümdarlıktan ayrılmıştır?
13-Osmanlılara çeyiz ve miras yoluyla geçen Türk beyliği hangisidir?Yazınız
14-İstanbul’u ilk kuşatan Osmanlı padişahı hangisidir?
15-Fetret Devrine son vererek,Osmanlı Devletinin ikinci kurucusu sayılan Osmanlı hükümdarı kimdir?
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-11-09, 15:09   #2
anqaralı_06

Varsayılan C: 10.Sınıf Tarih Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Sınav Soruları


kardeş bide cvpları yazsaydın süper olucaktı cevapları atana 9999999999999999+ rep atıcam
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-11-09, 20:14   #3
143meftah143

Varsayılan C: 10.Sınıf Tarih Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Sınav Soruları


ya kardeşim diğer konunada yazdım sorular yanlış yalan yanlş yazma bize:örnek kısa olra kbize ozmn dev kurluş yeri başkenti oğuzun kacıncı boyu veya kosava svaşı veya osm.dev gelişme nedeleri soruldu yalan yanlş yazma
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-11-09, 21:32   #4
19tuncay07

Varsayılan C: 10.Sınıf Tarih Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Sınav Soruları


Ağırlıklı olarak Yükseliş devri sorulmuş . Bizim sınavımızda ağırlık Kuruluş dönemindeydi. Bu okuldan okula değişir.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-11-10, 20:14   #5
fugs34

Varsayılan C: 10.Sınıf Tarih Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Sınav Soruları

1.Yavuz Sultan Selim musul,kerkük,erbil'i hangı basarısıyla osmanlı topraklarına katmıstır..
CEVAP: çaldıran savaşı

2.Osmanlının kuzey afrikadaki üstünlüğü nasıl pekişmiştir.
CEVAP: cerve savası

3.osmanlı devletı soyu nerden gelmektedir.
CEVAP: bozok kolunun oğuz boyundan

4.fetret devri nasıl baslamıstır.
CEVAP: Ankara savasından sonra Timur'un osmanlı toprak bütünlüğünü bozmasıyla baslamıstır.

5.osmanlılarda ilk ımtıyaz tanınan devlet hangısıdır?
CEVAP: venedik

6.kırımı osmanlı topraklarına hangı padısah katmıstır.
CEVAP: F.S.mehmet

7.akdeniz ve kızıldenızı bırlestırmeyı on goren proje hangısıdır?
CEVAP: Süveyş kanalı projesı

8.1533 Osmanlı Avusturya arasında yapılan İstanbul anlasmasının önemi nedir?
CEVAP:Osmanlının üstünlüğünü gösterir..aynı zamanda ıkı devlet arasında ımzalanan ılk anlasmadır.

9.hint seferının basarısız olma nedenlerı nelerdır?
CEVAP: osmanlı devlet adamlarının bu sefere gereken onemı vermemesı... osmanlı gemılerının oksanus sartlarına dayanaklı olmaması...

arkadaslar hatırladıgım kadarını yazdım..bir tesekkuru cok gormeyelım...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Cevapla

Bu konunun kısa yolunu aşağıdaki sitelere ekleyebilirsiniz

Taglar
sαω

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smiley Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı



5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Şikayet Mailimiz. İçerik, Yer Sağlayıcı Bilgilerimiz. Reklam Mailimiz. Gizlilik Politikası


Reklamı Kapat

Reklamı Kapat