Reklamsız Forum İçin Tıklayınız. * FrmTR Sohbet Kontrol Panelinizde. * FrmTR'nin resim sitesi Resimci.Org yayında
Forum TR
Go Back   Forum TR > >
FrmTR'ye Reklam Vermek İçin: [email protected]
Cevapla
 
Konu Araçları
Eski 21-05-10, 13:06   #1
bencegiceregiyok

Varsayılan Pmyo Mülakat Soruları Ve Açıklamaları


Merhaba arkadaşlar

Mülakat soruları ve cevapları konusunda birbirimize yardımcı olalım.Sorular altta.

1.İyi bir poliste olması gereken özellikler sizce nelerdir?
2.Atatürk'ün İnkılapçılık İlkesini anlatınız.
3.Atatürk'ün Laiklik İlkesini anlatınız.
4.Atatürk'ün Halkçılık İlkesini anlatınız.
5.Atatürk'ün Milliyetçilik İlkesini anlatınız.
6.Atatürk'ün Cumhuriyetçilik İlkesini anlatınız.
7.Atatürk'ün "Yurtta sulh,cihanda sulh" sözünden ne anlıyorsunuz?
8.Atatürk'ün Devletçilik İlkesini anlatınız.
9.Atatürk'ün "muasır medeniyet" sözünden ne anlıyorsunuz.
10.İnsan hakları sizin için ne ifade ediyor?
11.Yasama,yürütme ve yargı hakkında bilgi veriniz.
12.Polislik denince aklınıza neler geliyor?
13.Neden Polis olmak istiyorsunuz?
14.İlk yardım nedir ve iyi bir ilk yardım nasıl olmadır?Açıklayınız.
15.herhangi bir doğal afette,arama kurtarma çalışmalarının önemi nedir?
16.Empati nedir?Empati iletişiminden ne anlıyorsunuz?
17.Polis-Medya ilişkisi denince aklınıza neler geliyor.
18.Polis-Halk ilişkileri denince aklınıza neler geliyor.
19.Stres nedir?Stresle mücadele yöntemleri nelerdir?
20.Hangi iletişim yöntemlerinde daha başarılı olduğunuzu düşünüyorsunuz?
21.Sizce polis olmanın en zor yanları nelerdir?
22.Başarıyı nasıl tanımlar ya da değerlendirirsiniz?
23.Takım ruhundan ne anlıyorsunuz?
24.İnternet hakkında ne düşünüyorsunuz?
25.Eleştiri nedir ve nasıl olmalıdır?
26.Terör denince ne anlıyorunuz?
27.Kitle iletişim araçlarından en yaygın olarak hangisini kullanıyorsunuz?
28.Demokrasi denince ne anlıyorsunuz?
29.Polislik mesleğine kabul edildiğinde hangi birimde çalışmak isterdiniz?Neden?
30.Polislik mesleği hakkında ne düşünüyorsunuz?
31.AB hakkında bildiklerinizi anlatınız.
32.YTL'ye geçiş hakkında bildiklerinizi anlatınız.
33.Büyükşehirde yaşam hakkında ne düşünüyorsunuz?
34.Ailenin başarıya etkileri hakkında ne düşünüyorsunuz?
35.Çevre kirliliği hakkında ne düşünüyorsunuz?
36.Spor yapmak başarıyı nasıl etkiler?
37.Arkadaşlık hakkında ne düşünüyorsunuz?
38.Teknoloji yaşamımızı size göre nasıl etkilemektedir?
39.Kitap okuma oranını artırmak için neler yapılabilir?
40.İnsan hakları konusunda neler düşünüyorsunuz?
41.Hedefleriniz nelerdir?
42.Sokakta yaşayan çocuklar hakkında ne düşünüyorsunuz?
43.Türkiye'deki işsizlik konusunda ne düşünüyorsunuz?
44.Sosyal çevrenin başarı üzerindeki etkileri nasıldır?
45.Köy,İlçe veya büyükşehirde yaşamak meslek seçiminde etkili midir?Neden?
46.Üniversite eğitimi hakkında neler düşünüyorsunuz?
47.Kan davaları hakkında neler düşünüyorsunuz?
48.Televizyon yaşamımızı size göre nasıl etkilemektedir?
49.Töre cinayetleri hakkında ne düşünüyorsunuz?
50.Hobi sahibi olmak önemli midir?Sizin hobileriniz var mıdır?

Mesela 1.soru hakkında bilgisi olan arkadaşl şöyle cevap yazabilir.

1.sorunun cevabı bana göre der vs... devam ettirir.Her soru hakkında fikir sahibi olalım yoruma açık bir konudur.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-05-10, 20:46   #2
long_007

Varsayılan C: Pmyo Mülakat Soruları Ve Açıklamaları


1.İyi bir poliste olması gereken özellikler sizce nelerdir?

CEVAP: ZEKİ,AKILLI,ÇALIŞKAN,BİLGİLİ VE ÇALIŞTIĞI KURUMA DEĞİL ŞAHISLARA BAĞLI BİRİ OLMASIDIR..


2.Atatürk'ün İnkılapçılık İlkesini anlatınız.

CEVAP: TOPLUMSAL İHTİYAÇLARI KARŞILAMAK İÇİN KURALALR KOYMAYI,DÜZENLEMELER YAPILIRKEN İZLENECEK YOL VE YÖNTEMLER BELİRLEMEYİ ÖNGÖRÜR..


3.Atatürk'ün Laiklik İlkesini anlatınız.

CEVAP: DİN VE DEVLET İŞLERİNİN BİRBİRİNDEN AYRILMASI,DEVLET DÜZENİNİN VE HUKUK KURALLARININ DİNE DEĞİL,AKLA VE BİLİME DAYANDIRILMASI,FAKAT KİMSENİN İNANCINA VE VİCDAN HÜRRİYETİNE KARIŞILMAMASIDIR..


4.Atatürk'ün Halkçılık İlkesini anlatınız.

CEVAP: BİR MİLLETİ OLUŞTURAN ÇEŞİTLİ MESLEKLER VE TOPLUMSAL GRUPLAR İÇİNDEBULUNDURAN İNSANLARIN,HALK TARAFINDAN HALK İÇİNDE YÖNETİLMESİDİR..


5.Atatürk'ün Milliyetçilik İlkesini anlatınız.

CEVAP: BİREYLERİN AİT OLDUKLARI MİLLETİN VARLIĞINI VE BİRLİĞİNİ SÜRDÜRMESİ VE YÜCELTMESİ İÇİN DİĞER BİREYLERLE ORTAK ÇALIŞMA BİLİNCİNE SAHİP OLUNMASIDIR..


6.Atatürk'ün Cumhuriyetçilik İlkesini anlatınız.

CEVAP: HALKIN KENDİ KENDİSİNİ YÖNETEBİLDİĞİ,EGEMENLİĞİN ULUSA AİT OLDUĞU VE HERKESİN EŞİT HAKLARA SAHİP VE ÖZGÜRCE KULLANDIĞI YÖNETİM BİÇİMDİR..


7.Atatürk'ün "Yurtta sulh,cihanda sulh" sözünden ne anlıyorsunuz?

CEVAP: DÜNYADA OLABİLECEK HERHANGİ BİR RAHATSIZLIĞIN HERKESE ZARAR VEREBİLECEĞİNİ,BU YÜZDEN DE MİLLETLERİN DİĞER MİLLETLERİN SORUNLARINA KAYITSIZ KALMAYACAĞINI BELİRTEN ATATÜRKÇÜLÜK İLKESİDİR..''YURTTA BARIŞ,DÜNYADA BARIŞ''


8.Atatürk'ün Devletçilik İlkesini anlatınız.

CEVAP: TOPLUM HALİNDE YAŞAYAN İNSANLARIN,,ARALARINDAKİ DÜZENİ KURMAK VE SÜRDÜRMEK İÇİN OLUŞTURDUKLARI GÜCE DENİR.


9.Atatürk'ün "muasır medeniyet" sözünden ne anlıyorsunuz.

CEVAP: AYNI ÇAĞDA YAŞAYAN İNSANLARIN MEDENİTLERİNE DENİR.MUASIR MEDENİYET HEDEFLERİ DE KENDİSİNDEN İLERİ BİR SEVİYEDE GÖRDÜĞÜ TOPLULUKLARLA AYNI SEVİYEYE GELME UĞRAŞIDIR..


10.İnsan hakları sizin için ne ifade ediyor?

CEVAP: TÜM İNSANLARIN SAHİP OLDUĞU FARZ EDİLEN TEMEL KAVRAM ''HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ''İÇİNDE BULUNDURAN BİR HAKDIR..


11.Yasama,yürütme ve yargı hakkında bilgi veriniz.

CEVAP: YASAMA;1982 ANAYASASININ 87,MADDESİNDE SAYILAN YETKİLERDİR.
YASAMA YETKİSİNDE BULUNAN MADDELER;
1. Kanun koymak, değiştirmek ve kaldırmak.

2. Bakanlar Kurulu ve bakanları denetlemek.

3. Bakanlar Kuruluna belli konularda kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi vermek.

4. Bütçe ve kesin hesap kanun tasarılarını görüşmek ve kabul etmek.

5. Para basılmasına karar vermek.

6. Savaş ilânına karar vermek.

7. Milletlerarası andlaşmaların onaylanmasını uygun bulmak.

8. Anayasanın 14’üncü maddesindeki fiillerden dolayı hüküm giyenler hariç olmak üzere, genel ve özel af ilânına karar vermek.

9. Mahkemelerce verilip kesinleşen ölüm cezalarının yerine getirilmesine karar vermek.

10. Anayasanın diğer maddelerinde öngörülen yetkileri kullanmak ve görevleri yerine getirmek.
YARGI; YÜRÜTMEYİ DENETLEYEN,VE VATANDAŞLARIN YASAL HAKLARINI KANUN ÖNÜNDE KORUNMASI İÇİN ÇALIŞAN ERKTİR.
YÜRÜTME;YARGI VE YASAMA İLE BİRLİKTE,GÜÇLERİN AYRILIĞI İLKESİNE DAYANAN DEMOKRASİ REJİMLERİNDEKİ ÜÇ ERKTEN(GÜÇ) BİRİDİR.


12.Polislik denince aklınıza neler geliyor?

CEVAP: ÜLKEYİ VE DEVLETİ KÖTÜLÜKLERDEN,BİRÇOK ZARAR VERİCİ UNSURLARDAN KORUMAK VE HALKA GEREKEN GÜVENCİ VEREN ,KORUYUCU ADINI TAŞIYAN KİŞİLERDİR..


13.Neden Polis olmak istiyorsunuz?

CEVAP: YAŞADIĞIM TOPLUMA VE HALKA DAHA İYİ HİZMET VERMEK,YAŞANILAN BİRÇOK MAĞDURİYETLERE EL UZATIP YARDIM EDEBİLMEK VE ÜLKEMİN KORUYUCULUĞUNU YAPMAK İÇİN,POLİS OLMAK İSTİYORUM..


14.İlk yardım nedir ve iyi bir ilk yardım nasıl olmadır?Açıklayınız.

CEVAP: HERHANGİ BİR KAZA YADA YAŞAMI TEHLİKEYE DÜŞÜREN DURUMLARDA,SAĞLIK GÖREVLİLEİN YARDIMI SAĞLANINCAYA KADAR,YARALININ DURUMUNU KÖTÜYE GİTMESİNİ VE HAYATINI KURTARMAK İÇİN GEREKLİ TIBBİ ARAÇ GEREÇLER ARANMADAN YAPILAN UYGULAMAYA DENİR..


15:Herhangi bir doğal afette,arama kurtarma çalışmalarının önemi nedir?

CEVAP: İNSAN YADA DOĞAL KAYNAKLI,DOĞAL KAYNAK YADA MÜLK KAYBINA YOL AÇAN DURUMLARDA,AÇILAN ZARARIN AZALTILABİLMESİ GEREKLİ ÇALIŞMALARIN YAPILDIĞI VE YARDIM PERSONELİNE GEREK DUYULDUĞU DURUMLARDIR..


16.Empati nedir?Empati iletişiminden ne anlıyorsunuz?

CEVAP: BİR KİŞİNİN KENDİSİNİ KARŞISINDAKİ KİŞİNİN YERİNE KOYARAK,DUYGU VE DÜŞÜNCE BAKIMINDA ONU ANLAMASINA DENİR.EMPATİ DENİLİNCE AKLIMA,KISA SÜRELİ BİR ROL DEĞİŞİKLİĞİ GELİR..


17.Polis-Medya ilişkisi denince aklınıza neler geliyor.

CEVAP: KAMU DÜZENİNİ VE GÜVENİNİ SAĞLAYAN POLİS ÖRGÜTÜ VE HALKIN ÜLKEDEKİ OLAYLARDAN HABERDAR OLMASINI MEDYA KURULUŞLARI SONUÇ OLARAK KAMU HİZMETLERİ SUNMAKTADIRLAR..POLİS VE MEDYA İŞBİRLİĞİ VE YARDIMLAŞMAYLA BU NEDENLERDEN DOLAYI BİR ZORUNLULUK GİBİ KARŞIMIZA ÇIKAR..


18.Polis-Halk ilişkileri denince aklınıza neler geliyor.

CEVAP: POLİSİN VE HALKIN DAHA İYİ BİR ŞEKİLDE BİRBİRLERİNİ ANLAYIP,ONA GÖRE İKİ TARAFIN GEREKLİ ŞEKİLDE BİRBİRİNE HİZMET VERMESİ.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-05-10, 22:31   #3
ridvan03

Varsayılan C: Pmyo Mülakat Soruları Ve Açıklamaları


teşşekurler saolasın
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-05-10, 10:33   #4
bencegiceregiyok

Varsayılan C: Pmyo Mülakat Soruları Ve Açıklamaları


19.sorudan itibaren herkes bir soruya cevap verirse seviniriz arkadaşlar.

Mesajı son düzenleyen bencegiceregiyok ( 22-05-10 - 10:36 )
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-05-10, 11:18   #5
sinanesk

Varsayılan C: Pmyo Mülakat Soruları Ve Açıklamaları

bu sorular her yerde sormuyorlar ben geçen sene afyonda mülakata gittim soru kağıdı felan çektirilmedi bana nerelisin dedi eskişehir dedim eskişehirin nüfusu kaç dedi söledim şınav mekik 10 ar dedi çektim gittim
  Alıntı Yaparak Cevapla
Cevapla

Bu konunun kısa yolunu aşağıdaki sitelere ekleyebilirsiniz

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smiley Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı



5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Şikayet Mailimiz. İçerik, Yer Sağlayıcı Bilgilerimiz. Reklam Mailimiz. Gizlilik Politikası


Reklamı Kapat

Reklamı Kapat