En Komik ve Eğlenceli Videolar Burada. * FrmTR Sohbet Kontrol Panelinizde.
Forum TR
Go Back   Forum TR > >
FrmTR'ye Reklam Vermek İçin: [email protected]
Cevapla
 
Konu Araçları
Eski 12-07-09, 23:41   #1
boramat

Varsayılan demir yüksekliği


6-7 yıldır süregelen halsizlik, kulak çınlaması gibi şikayetlerle defalrca doktora gittim defalarca kan sayımı yapıldı bir çok test yapıldı folik asit ve b12 nin alt sınırda olması dısında en ufak birşey çıkmadı, psikolojik olarak degerlendirildi bi dünya ilaç kullandım ama değişen birşey yok,

son 3-4 aydır çok çabuk yorulma ve ufacık hareketlerde bile şiddetli kalp çarpınıtısı nefes yetmemesi ile kardiyolojiye gittim her tür test yapıldı yine normal, doktorun tavsiyesi ile hergün düzenli spora başladım(2 aydır yapıyorum) ama değişen birşey yok,

b12 için 3 yıl kadar önce igne tedavisine başlanmış idi sonra b12 900 lere çıkınca tedavi kesildi gerçi son test igneden 1 gün sonra yapılmıştı belki ondan yüksek çıktı,

1.5 ay kadar önce yine b12 folik asite baktırdım folik 3,5 b12 180 çıkınca yine b12 ignesine ve 2-3 gündebir folik asit almaya(folbiol) başladım,

b12 oldum , 1 hafta sonra tekrar oldum, bundan 2 hafta sonra (2 gün önce) yine kansayımı yaptırdım 2 hafta önce b12 olmama rağmen b12 yine alt sınırda 224 çıktı ama bu testte ilk defa 7-8 yıldır ilk defa demir baglama kapasitesi ve serum demire bakıldı ve normal degerlerin çok dısında sonuclar

serum demir 320 (60-150)
demir baglama kapasitesi 64 (250-400) çıktı

su anki şikayetlerim

mide şişkinliği
kalp çarpıntısı
halsizlik
sağ böbrek civarında ağrı (1 haftadır var) gerçi bel fıtıgım da var
kulak çınlaması

akut hastalığım migren 15 yıldır var auralı ama son zamanlarda çok nadr oluyor

tam kansayımı normal çıktı

sadece hct 41,8 (42-52)

ve sınıra yakın olanlar

mpv 8,4 (8-15)
hgb 14,5 (14-17,4)
mchc 34,7 (30-35)

son gittiğim bu tetkikleri isteyn doktor 1 ay sonra tekrarlayalım dedi,
folbiol kullanmamın demiri yükseltmiş olabileceğini söyledi,
başka bir doktor arkadaş üniversite hastanesine gitmemi söyledi basit bir gastritle ilgili olabileceği gibi baska birşey de olabilir dedi,

kendi araştırmalarımdan çok tükettigim şeylerin içerikleirni araştırdım ki limon çok tüketirim hergün defalrca limon suyu içerim ve limon içinde sitrik asit (sitrat) demir emilimin arttırıyormuş

ayrıca çay da çok içerim (bu da demir emilimini azaltıyormuş)

gerekir diye belki de biraz fazla bilgi verdim yorumunuzu bekliyorum doktor arkadaşlar, acaba yıllardır çektigim sıkıntılar ilk defa bakılan bu demir fazlalığı ile ilgili olaiblir mi?
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-07-09, 10:18   #2
Kefaalem

Varsayılan C: demir yüksekliği


kallah kolaylıq versin
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-07-09, 04:27   #3
getasfalt

Varsayılan C: demir yüksekliği


periferik yayma eksik yapılanlar arasın da senin bir hematologa danışman lazım en başta
  Alıntı Yaparak Cevapla
Cevapla

Bu konunun kısa yolunu aşağıdaki sitelere ekleyebilirsiniz

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smiley Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı



5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Şikayet Mailimiz. İçerik, Yer Sağlayıcı Bilgilerimiz. Reklam Mailimiz. Gizlilik Politikası


Reklamı Kapat

Reklamı Kapat