En Komik ve Eğlenceli Videolar...   *   FrmTR Facebook App   *   FrmTR Android App
Forum TR
Go Back   Forum TR > Danışman > Sağlık
FrmTR'ye Reklam Vermek İçin Tıklayınız: reklam@frmtr.com

"Uyku lensi ile net görme " Bu habere ne diyorsunuz ?

Danışman Kategorisinde ve Sağlık Forumunda Bulunan "Uyku lensi ile net görme " Bu habere ne diyorsunuz ? Konusunu Görüntülemektesiniz => evt arkadaslar haberle ilgili fikirleriniz nelerdir.. sizce uygunmuduur??? kaynak : takvim. com .tr/2007/03/18/pap119.html Uykuda lens rahatlığı Gözün şeffaf olan ön ...

Cevapla
 
Konu Araçları
Eski 09-07-08, 23:47   #1
Yabancı
 
Giriş Tarihi: 09-07-2008
Yaş: 21
Mesajlar: 13
Varsayılan "Uyku lensi ile net görme " Bu habere ne diyorsunuz ?


evt arkadaslar haberle ilgili fikirleriniz nelerdir.. sizce uygunmuduur???

kaynak :

takvim. com .tr/2007/03/18/pap119.html


Uykuda lens rahatlığı

Gözün şeffaf olan ön tabakasının şekillendirilmesine yarayan ortokeratoloji lensler, sadece gece uyurken takılıyor; gündüz çıkartıldığında ise cam gibi harika bir görüş netliği sağlıyor.



En önemli duyu organlarımızdan olan gözlerimize 'gözümüz gibi' bakmamız gerekiyor! Her ne kadar ülkemizde göz sağlığına yeterince önem verilmiyor olsa da, bu konuda yaşanan tıbbi gelişmeler yüz güldürüyor. Son olarak hazırlanan 'ortokeratoloji' adlı şekillendirici lensler, görme bozukluğu yaşayanları gündüzleri hem gözlükten hem de lens takmaktan kurtarıyor.

KORNEAYI ŞEKİLLENDİRİYOR
Ortorekatoloji; 'astigmat ve miyopun tedavi edilmesi veya en aza indirilmesi için özel olarak tasarlanmış lenslerle, kornea denilen gözün şeffaf ön tabakasının şekillendirilmesi' olarak adlandırılıyor. Ortorekatoloji, yani LK denilen bu şekillendirici lensler sadece geceleri uyurken göze takılıyor. Uyandıktan sonra gözden çıkarılıyor, çıkarılıyor, gözlüğe ve kontakt lense gün içinde ihtiyaç duyulmuyor. LK lenslerin rahat ve bakımının kolay olması da göz problemleri yaşayanlara büyük bir kullanım rahatlığı sunuyor.

KULLANIMI ÇOK KOLAY
LK lensler; spor meraklıları, endüstri çalışanları, kuru ve tozlu ortamlarda bulunan hastaların yanı sıra, göz kızarıklığı ile kuruluk yüzünden lens takamayan hastalar için de son derece ideal. Gündelik hayatta büyük kolaylık sağlayan ortokeratoloji, günlük işleri; gözlükleri temizlemeden, lensleri solüsyonla nemlendirmeden, gözlük kutusunu ve lens solüsyonlarını yanınızda taşımadan yapmaya olanak sağlıyor. Bu lensler ayrıca miyopun ilerleme hızını da önemli ölçüde yavaşlatıyor.

LAZERE KARŞI AVANTAJLI
Ortokeratolojinin lazer cerrahisine karşı da pek çok avantajı bulunuyor. Uzmanlar bunları şöyle sıralıyor:

* Lazer cerrahisi 18 yaşın üstündeki kişilere uygulanırken ortokeratoloji yedi yaşından büyük çocuklar da dahil her yaştakilere uygulanabiliyor.

* Ortokeratolojide işlem sonrası ağrı olmadığı gibi steroid ve antibiyotik gibi damlaların kullanılmasına da ihtiyaç duyulmuyor. GERİ DÖNÜŞ İMKANI VAR

* Eğer ortokeratoloji uygulanırken miyop artarsa, lensi değiştirmek daha kolay oluyor. Lazer cerrahisinden sonra numara artarsa tekrar ameliyat olmak gerekiyor.

* Lazer cerrahisinden daha ucuz.

* Uygulamadan memnun kalınmadığında geri dönüşümü söz konusu oluyor. Ancak lazer cerrahisinde geri dönüş mümkün olmuyor.

* Ortokeratoloji, göz numarası büyürken bile uygulanabiliyor. Fakat lazer cerrahisi sadece numara sabitlenince uygulanıyor.

YAŞ SINIRI BULUNMUYOR
LK lensler az veya orta derecede miyop ya da astigmatta olumlu sonuç veriyor. 5.0 dioptri ve daha yüksek numaralarda görme iyileşiyor fakat yine de bir gözlük gerekiyor. Bu uygulama belli bir şekli olan kornealarda veya şekil verilemeyen kornea dokusu olan hastalara yapılmıyor. Görmenin iyileşme hızı da kişiden kişiye göre değişiyor. Ortokeratoloji için yaş sınırı bulunmuyor. Hem çocuklar (7 yaşından itibaren), hem de yetişkinler için uygulanıyor. Özellikle miyop olup gözlük takmaya yeni başlayan çocuklarda mükemmel sonuçlar veriyor. Çünkü ortokeratoloji uygulaması miyopun ilerleme hızını yavaşlattığı gibi bazı olgularda durdurabiliyor.
ali_1500 çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-07-08, 21:14   #2
Güzel bir gün.. ;)
 
Giriş Tarihi: 28-09-2005
Yaş: 21
Mesajlar: 9,490
My Facebook
Varsayılan C: "Uyku lensi ile net görme " Bu habere ne diyorsunuz ?


Bizzat doktoruma danıştım ve kesinlikle yanlış olduğunu söyledi, Retinaya baskı yaparak bi süre sonra problemlere yol açıyormuş. Kullanmamakta fayda var
majjesty çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevapla

Bu konunun kısa yolunu aşağıdaki sitelere ekleyebilirsiniz

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smiley Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



Tüm saatler GMT +2. Şuan saat: 10:31
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


FrmTR Facebook | FrmTR Twitter | Vidyotup | YorumTR | Haberler | Okul Arkadaşım | Kıbrıs | Kısa Link | Domain
5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Şikayet Mailimiz. İçerik, Yer Sağlayıcı Bilgilerimiz. Reklam Mailimiz. Gizlilik Politikası


Search Engine Optimization by vBSEO