Bekçinin organları 5 kişiye can verecek
ÇANAKKALE'de yüksek tansiyona bağlı olarak beyin kanaması geçiren, kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 46 yaşındaki Hasan Dursun'un organları, 5 kişiye hayat verecek.
Çan Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tesislerinde 20 yıldır bekçi kadrosunda çalışan evli ve 2 çocuk babası Hasan Dursun'un geçen hafta evinde rahatsızlandığını anlatan ağabeyi 52 yaşındaki Ömer Dursun, “Yüksek tansiyona bağlı olarak geçirdiği rahatsızlık kardeşimin sonu oldu. Günlerdir tedavi altındaydı, ancak kurtarılamadı. Hasan eşi Sevinç ile yaptığı her sohbette, kendisinin ya da eşinin ölümü durumunda organ bağışı yaparak başka bedenlere hayat vermek istediğini söylüyordu. Ailemiz bunu vasiyet gördü. Hasan'ın istediğini yaptık” dedi.
Kardeşinin cenazesini, doğum yeri olan Yenice İlçesi'ne bağlı Davutköy'de toprağa vermek için teslim alan ağabeyi Ömer Dursun, “Acımız büyük. Bir o kadar da mutluyuz. Kardeşim ölümüyle bizleri üzdü ancak 5 kişiye hayat verecek. Bunun için mutluyuz. Onun vasiyet gibi, organ bağışı isteğini yerine getirdik. Bundan sonra benim de isteğim organlarımı bağışlamak. Bedenimiz toprak olacağına, şifa bekleyenlere fayda olsun” diye konuştu.
Yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirdikten sonra, tedavi altında tutulduğu Çanakkale Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Hasan Dursun'un karaciğer, iki böbrek ve korneaları, gece yapılan bir operasyonda, uygun hastalara nakil edilmek için 3.5 saat süren ameliyatla alındı.
Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden gelen ekibin başkanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, “Bölgemizde organ nakli bekleyen binlerce hasta var. Bu hastalardan yüzlercesi uygun böbrek ve karaciğer bekliyor. Organ bağışları bu hastalarımız için can simididir” dedi.
KURUMUŞ ÇİÇEĞİN YAPRAKLARINI EMANET ALMAYA GELDİK
Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Salih Gülten, beyin ölümü geçekleşen Dursun'un organlarını almak üzere gerçekleşen operasyon öncesi yaptığı konuşmayla ameliyat ekibini de duygulandırdı. Dr. Gülten, “Şehitleri bağrında barındıran Çanakkale'de, kurumuş bir çiçeğin yapraklarını emanet almaya geldik. Bu emanetler başka bedenlere hayat verecek” diye konuştu.
Hasan Dursun'un cenazesi doğum yeri olan Yenice'ye bağlı Davutköy'de ikindi namazının ardından toprağa verildi.
|