Reklamsız Forum İçin Tıklayınız. * FrmTR Sohbet Kontrol Panelinizde. * FrmTR'nin resim sitesi Resimci.Org yayında
Forum TR
Go Back   Forum TR > > >
FrmTR'ye Reklam Vermek İçin: [email protected]
Cevapla
 
Konu Araçları
Eski 13-01-07, 20:59   #1
Dєиiz_мx

Arrow Kesİr Problemlerİ



KESİR PROBLEMLERİ
*
Örnek 1
Ahmet parasının ini harcadığında geriye 80 000 lirası kalıyor.
Ahmet’in başlangıçta kaç lirası vardı?
*
A) 120 000************ B) 150 000************ C) 180 000************ D) 200 000
*
Çözüm
l. yol :
Parasının ini harcadığına göre, parasının tamamı
*

*
ll. yol :

2 birim ® 80 000 ise, 80 000 : 2 = 40 000 (1 birim)
Tamamı ® 40 000 x 5 = 200 000 liradır.
*
lll. yol :
Parasının tamamı x lira olsun:

Cevap D
*
Örnek 2
İbrahim parasının unu Şerife’ye verdiğinde; Şerife’nin parası, kendi parasının i oranında artıyor.
Buna göre, İbrahim’in parasının Şerife’nin parasına oranı kaçtır?
*
A) 3******************* B) 4******************* C) 8******************* D) 12
*
Çözüm
İbrahim’in parası : x TL
Şerife’nin parası : y TL olsun.
Verilenlere göre,

Cevap D
*
Örnek 3
Bir sayının i ile inin toplamı aynı sayının i ile inin toplamından 13 fazladır.
Buna göre, bu sayı kaçtır?
*
A) 35******************* B) 50******************* C) 60******************* D) 70
*
Çözüm
İstenen sayı x olsun. Verilenlere göre,
*
Cevap C
*
Örnek 4
Bir kesrin değeri tir. Bu kesrin paydasından 5 çıkarılır, payına 5 eklenirse kesrin değeri
oluyor.

Buna göre, ilk kesrin payı kaçtır?
*
A) 2******************* B) 3******************* C) 4******************* D) 5
*
Çözüm

Verilenlere göre,

Yani kesrin payı 5 tir.
Cevap D
*
Örnek 5
Bir bidonun kütlesi boş iken x gram, üçte biri su ile dolu iken y gramdır.
Bu bidonun tamamı su ile dolu iken, toplam kütle kaç gramdır?
*
A) 2x – 3y******************* B) 2x + 3y******************* C) 3y – 2x******************* D) 3x – 4y
*
Çözüm
Boş bidonun kütlesi : x gram
Bidonun tamamını dolduran suyun kütlesi : s gram olsun.
Üçte biri su ile dolu iken bidonun kütlesi* : y gram olduğuna göre,

Boş bidonun kütlesi : x gram ve bidonun tamamını dolduran suyun kütlesi : 3y – 3x gram olduğuna göre, tamamı su ile dolu bidonun kütlesi :

*Cevap C
*
Örnek 6
Ayşe’nin parasının si 200 000 lira ise, tamamı kaç liradır?
*
A) 650 000***************** B) 700 000***************** C) 780 000***************** D) 800 000
*
Çözüm

Cevap B
*
Örnek 7
Bir sayının inin 10 fazlası, aynı sayının 14 eksiğine eşittir. Buna göre, bu sayı kaçtır?
*
A) 30******************* B) 32******************* C) 35******************* D) 45
*
Çözüm

Cevap A
*
Örnek 8
Bir havuzun yarısı su ile doludur. Bu havuza 20 litre daha su ilave edilirse havuzun ü doluyor. Havuzun tamamı kaç litreliktir?
*
A) 56******************* B) 64******************* C) 70******************* D) 80
*
Çözüm



Cevap D
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-05-07, 18:47   #2
igrenc

3 C: Kesİr Problemlerİ


ya iğrecç olmuş valla ne bu yaa salak salak seyler yazmışınız saka saka neyse ya güsel ama o kadarda deill
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-01-09, 21:07   #3
yusufkaya54

Varsayılan C: Kesİr Problemlerİ


tşkkrler işime yaradı
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-03-09, 12:59   #4
mrt_zlatan

Varsayılan C: Kesİr Problemlerİ


1. Bir öğrenci cebindeki paranın 1/5 i ile, 150 bin liralık otobüs biletlerinden 20 adet almıştır. Buna göre, öğrencinin cebinde kaç milyon lirası vardı?
A) 3
B) 5
C) 15
D) 25
E) 30
2. Değeri 5/7 olan bir kesrin payının 2 katının 3 fazlası, paydasının 21 fazlasına eşittir.
Buna göre, bu kesrin payı ile paydasının toplamı kaçtır?
A) 7
B) 14
C) 36
D) 72
E) 108
3. 5 elma 1 kg' dır. 8 kg elma 1.600.000 TL olduğuna göre, 3 elma kaç bin TL' dir?
A) 40
B) 60
C) 90
D) 120
E) 160
4. Barış, belli bir yolun 1/5 ini koşarak alıyor. 303 metre daha yürüyünce yolun yarısına
geliyor.Buna göre, yolun uzunluğu kaç metredir?
A) 2150
B) 2100
C) 2050
D) 1950
E) 1010
5. Bir sınıftaki sınıf başkanlığı için A, B ve C adaydır.Öğrencilerin 3/5 i A ya, geri kalanların 2/3 ü B ye diğerleri de C ye oy verirse öğrencilerin kaçta kaçı C ye oy vermiş olur?
A) 3/10
B) 2/5
C) 1/5
D) 1/10
E) 2/15
6. 2/7 si ile 22 metre kumaş alınabilen paranın geri kalanının 1/11 i ile kaç metre kumaş
alınır?
A) 28
B) 22
C) 15
D) 11
E) 5
7. Bir top kumaşın 1/3 ü ile 1/2 sini satan bir terzinin elinde 40 metre kumaş kalmıştır. Buna göre, bu terzi kaç metre kumaş satmıştır?
A) 40
B) 80
C) 120
D) 200
E) 240
8. Tolga' nın bilyesinin 3/7 si, Bahadır' ın bilyesinin 7/11 ine eşittir. İkisinin bilyeleri farkı 32 olduğuna göre, Tolga' nın bilye sayısı kaçtır?
A) 98
B) 78
C) 72
D) 66
E) 48
9. Bir stadın şeref tribünündeki koltukların 1/5 i doludur. Şeref tribününe 121 kişi daha dahil olunca tribündeki koltukların 3/4 ü doluyor. Buna göre şeref tribünü kaç kişiliktir?
A) 110
B) 220
C) 330
D) 440
E) 550
10. Bir kesrin değeri 3. tür.Kesrin pay ve paydasına 2 eklediğimizde kesrin değeri 13/17
oluyor. Buna göre ilk kesrin payı kaçtır?
A) 45
B) 36
C) 32
D) 24
E) 18
YANITLAR : 1.C 2.D 3.D 4.E 5.E 6.E 7.D 8.A 9.B 10.D
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-03-09, 19:09   #5
alperen(zekalı)

13 C: Kesİr Problemlerİ

Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen igrenc Mesajı Göster
ya iğrecç olmuş valla ne bu yaa salak salak seyler yazmışınız saka saka neyse ya güsel ama o kadarda deill
Bu ne ya ne analıyo ki ben 2. sınıf arıyom
  Alıntı Yaparak Cevapla
Cevapla

Bu konunun kısa yolunu aşağıdaki sitelere ekleyebilirsiniz

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smiley Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı



5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Şikayet Mailimiz. İçerik, Yer Sağlayıcı Bilgilerimiz. Reklam Mailimiz. Gizlilik Politikası


Reklamı Kapat

Reklamı Kapat