Son Dakika Haberlerini Takip Edebileceğiniz FrmTR Haber Yayında.
Forum TR
Go Back   Forum TR > Bilgi Bankası (Databank) (Ödev) > Lise Bilgileri > Lise Bilgi İstekleri
FrmTR'ye Reklam Vermek İçin: [email protected]

Matematik Lise 2 Polinom Soruları 11 Tane

Lise Bilgileri Kategorisinde ve Lise Bilgi İstekleri Forumunda Bulunan Matematik Lise 2 Polinom Soruları 11 Tane Konusunu Görüntülemektesiniz => Arkadaşlar aşağıdaki polinom sorularının çözümleri lazım , doğru şıkları altta verdim . Bi bakarsanız sewinirim SORULAR 1) P(x,y)=(x-y-2)³+2y-2x+5 polinomunun (x-y+1) ...

Cevapla
 
Konu Araçları
Eski 11-10-08, 18:24   #1

Alarm Matematik Lise 2 Polinom Soruları 11 Tane


Arkadaşlar aşağıdaki polinom sorularının çözümleri lazım , doğru şıkları altta verdim . Bi bakarsanız sewinirim
SORULAR
1) P(x,y)=(x-y-2)³+2y-2x+5 polinomunun (x-y+1) ile bölümünden kalan kaçtır?
A)40 B)20 C)10 D)-10 E)-20

2) İkinci dereceden bir P(x) polinomunun baş katsayısı,katsayılar toplamının yarısına eşittir. P(x) polinomunun x ile bölümünden kalan 4 olduğuna göre;P(x) polinomunun (x+1) ile bölümünden kalan kaçtır?
A)16 B)12 C)9 D)8 E)6
3) İkinci dereceden bir P(x) polinomunun baş katsayısı,sabit terimine eşittir. P(x) polinomunun (x+2) ile bölümünden kalan 4,(x-3) ile bölümünden kalan 29 olduğuna göre,sabit terimi kaçtır?
A)-3 B)-2 C)-1 D)1 E)2
4) P(x)=x⁴-mx²+n polinomunun (x+1)² ile bölümünden kalan 2 olduğuna göre; (m.n) kaçtır?
A)5 B)6 C)7 D)8 E)9
5) P(x) bir polinom olmak üzere,
(x²+x-2).P(x)= x³+ax²+bx+3 olduğuna göre, ifadesinin değeri kaçtır?
A)1/7 B)1/3 C)2 D)3 E)7
6) P(x)=ax³+ x²-bx-6 polinomu (x²-x-2) ile tam bölünebildiğine göre;(a.b) çarpımı kaçtır?
A)7 B)9 C)12 D)14 E)18
7) P(x)= x²+mx+n polinomu (x²-3x+2) ile tam bölündüğüne göre,(m,n) ikilisi aşağıdakilerden hangisidir?
A)(3,2) B)(2,-3) C)(-2,-3) D)(2,3) E)(-3,2)
8) P(x) polinomunun (x³-1) ile bölümünden kalan (3x²+4x+1) olduğuna göre,P(x) polinomunun (x²+x+1) ile bölümünden kalan aşağıdakilerden hangisidir?
A)2x-1
B)x+1
C)2x+1
D)x-2
E)x+4
9) P(x) polinomunun (x²+3x-10) ile bölümünden bölüm Q(x) ve kalan (2x+1)dir.Buna göre,P(x) polinomu (x+5) ile bölündüğünde bölüm aşağıdakilerden hangisi olur?
A) (x-2)Q(x)
B) (x-2)Q(x)+1
C) (x-2)Q(x)+2
D) (x-2)Q(x)+3
E) (x-2)Q(x)+4
10) P(x) polinomunun (x³-2x+1) ile bölümünden kalan (2x²-mx+3) tür.P(x) polinomunun bir çarpanı (x-1) olduğuna göre,m kaçtır?
A)-5 B)-3 C)-2 D)4 E)5
11) P(x)=x³-ax²+bx+2 polinomunun (x²-3x+1) ile bölümünden kalan (x+3) olduğuna göre a kaçtır?
A)3 B)4 C)5 D)6 E)7

CEVAPLAR
1.E
2.D
3.E
4.B
5.A
6.D
7.E
8.D
9.C
10.E
11.B
HAYDİ KOLAY GELSİN

Mesajı son düzenleyen zeynepsahan ( 12-10-08 - 20:02 )
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-10-08, 10:37   #2

Varsayılan C: Matematik Lise 2 Polinom Soruları 11 Tane


Paylaişım için teşekkürler ..
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-10-08, 15:18   #3

Varsayılan C: Matematik Lise 2 Polinom Soruları 11 Tane



saol paylaşım için
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-10-08, 18:32   #4

Varsayılan C: Matematik Lise 2 Polinom Soruları 11 Tane



İsteklerinizi bu bölümden yapabilirsiniz.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-10-08, 12:27   #5

Varsayılan C: Matematik Lise 2 Polinom Soruları 11 Tane

Mrb 1. soruda x-y+1 e bölünecegi için x-y olan yerlere -1 yazarak doğru sonuca ulaşablirsin (-3)^3 -2(-1) +5=20
  Alıntı Yaparak Cevapla
Cevapla

Bu konunun kısa yolunu aşağıdaki sitelere ekleyebilirsiniz

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smiley Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Şikayet Mailimiz. İçerik, Yer Sağlayıcı Bilgilerimiz. Reklam Mailimiz. Gizlilik Politikası


Reklamı Kapat

Reklamı Kapat