En Komik ve Eğlenceli Videolar...   *   FrmTR Facebook App   *   FrmTR Android App
Forum TR
Go Back   Forum TR > Genel Kültür > Kültür
FrmTR'ye Reklam Vermek İçin Tıklayınız: reklam@frmtr.com

Mevlana'yı Şiirle Anlatıp Ödülü Kaptılar

Genel Kültür Kategorisinde ve Kültür Forumunda Bulunan Mevlana'yı Şiirle Anlatıp Ödülü Kaptılar Konusunu Görüntülemektesiniz => Bursa'da, bu yıl ikincisi düzenlenen 'Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması' sonuçlandı. Bursa'da, bu yıl ikincisi düzenlenen 'Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması' sonuçlandı. ...

Cevapla
 
Konu Araçları
Eski 20-12-11, 15:17   #1
ησ ωαу συт...
 
Giriş Tarihi: 13-03-2006
Yer: siz yurtsuz
Mesajlar: 3,348
Varsayılan Mevlana'yı Şiirle Anlatıp Ödülü Kaptılar


Bursa'da, bu yıl ikincisi düzenlenen 'Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması' sonuçlandı.



Bursa'da, bu yıl ikincisi düzenlenen 'Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması' sonuçlandı. Yarışmanın birincisi 'Bir Aşk Masalı' şiiriyle Gülizar Yıldız oldu. Yıldız, geçen sene de birinci olmuştu. Yarışmada üçüncü olan Özel Rafet
Kahraman Fen Lisesi'nden Eslem Atalay, 'Aşk' adlı şiirini okurken gözyaşlarına boğuldu.

Osmangazi Belediyesi, Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen 'Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması' sonuçlandı. Yarışmanın birincisi 'Bir Aşk Masalı' şiiriyle Gülizar Yıldız oldu. Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Milli Eğitim Müdür Vekili Recai Albay, Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cafer Altay, Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ, yarışmanın jüri üyeleri ile öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Geçen yıl yoğun ilgi gören yarışmayı bu yıl Bursa çapında düzenlediklerini söyleyen Başkan Mustafa Dündar, yarışmaya gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Dündar, Mevleviliğin merkezinin Konya olmasına rağmen, Bursa'nın da Osmangazi Belediyesi'ne bağlı Karabaş-i Veli Kültür Merkezi sayesinde Mevlevilikte söz sahibi olan önemli merkezlerden biri haline geldiğini ifade etti.

Dünyada her akşam sema gösterisinin yapıldığı tek mekân olan Karabaş-i Veli Kültür Merkezi'den Mevlana'nın hoşgörü ve barışçıl felsefesinin tüm kente yayıldığına dikkati çeken Dündar şunları kaydetti: "Bu merkez kardeşliğin, hoşgörünün ve insanlığın yaşadığı değerli bir merkez. Belki Bursalılar ve kendi ülkemiz bilmiyor olabilir ama dünya iyi biliyor bu merkezi. Bizlerde istedik ki bu güzelliği bu felsefeyi çocuklarımızdan başlayarak yeniden araştırılmasına, irdelenmesine vesile olalım, bu değerli yaşam biçiminin gelişimine katkı sağlayalım. Bugün burada emeğimizin karşılığını alıyoruz." diye konuştu.

Dündar'ın öğretmenlerden ve ailelerden de bir istediği oldu. "Çocuklarımıza Mevlana gibi barışı ve hoşgörüyü temel alan değerlerimizi öğretelim." diyen Başkan Dündar, "Mevlana'yı tanımak önce kendimizden başlar, sonra mahallemize, etrafımıza ve ailemize yayılır."

Dündar, daha önce ilçe şimdi ise Bursa çapında düzenlenen yarışmanın önümüzdeki yıl Türkiye genelinde yapılmasının da gündem de olduğunu vurguladı. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Recai Albay ise yarışmanın önemine değindi. Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ da yaptığı konuşmada Mevlana'yı ve yarışmanın konusu olan aşkı anlattı.

"BİR AŞK MASALI" İLE MUTLU SON

Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması'na Bursa genelinde 17 ilçeden 263 eser katıldı. Yarışmanın birincisi geçen yılın da birincisi olan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Gülizar Yıldız oldu. "Bir Aşk Masalı" adlı şiirini okuyan Yıldaz'a ödülünü Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar verdi. Genç kızı kutlayan Dündar, Mevlana'nın Mesnevi kitabını da hediye etti.

Anadolu Öğretmen Lisesi'nden İbrahim Önal "Suskun" adlı şiiriyle ikinci, Özel Rafet Kahraman Fen Lisesi'nden Eslem Atalay ise "Aşk" adlı şiiriyle üçüncülük ödülünün sahibi oldu. Yarışmada Özel Rafet Kahraman Fen Lisesi'nden Kübra Korkman "Bab-ı Yaren" şiiri ve Hürriyet Anadolu Lisesi'nden Melis Kınık "Neredesin Aşk" şiiriyle mansiyon ödülüne layık görüldü. Üçüncü olan, Özel Rafet Kahraman Fen Lisesi'nden Eslem Atalay şiirini okurken duygulandı. Salondakiler Atalay'a alkışlarıyla destek verdi.

Yarışma sonucunda, birinciye 2 bin, ikinciye bin 500, üçüncüye bin ve 2 kişiye de 500 TL mansiyon ödülü verildi.

Başkan Mustafa Dündar törenin sonunda yarışmanın jüri üyeliğini yapan Mustafa Armağan, Beşir Ayvazoğlu, Saadettin Eğri, Metin Önal Mengüçoğlu ve Cevat Akkanat'a teşekkür plaketlerini verdi. Yarışma kapsamında seçilen şiirler Osmangazi Belediyesi tarafından kitap haline getirilecek.



Haberler.com
The Legend Texas çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevapla

Bu konunun kısa yolunu aşağıdaki sitelere ekleyebilirsiniz

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smiley Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



Tüm saatler GMT +2. Şuan saat: 06:05
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


FrmTR Facebook | FrmTR Twitter | Vidyotup | YorumTR | Haberler | Okul Arkadaşım | Kıbrıs | Kısa Link | Domain
5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Şikayet Mailimiz. İçerik, Yer Sağlayıcı Bilgilerimiz. Reklam Mailimiz. Gizlilik Politikası


Search Engine Optimization by vBSEO