FrmTR Oyun'da En Popüler Oyunları Ücretsiz Oynayın.   *   FrmTR Facebook App   *   FrmTR Android App
Forum TR
Go Back   Forum TR > Bilgi Bankası (Databank) (Ödev) > Lise Bilgileri > Kitap Özetleri
FrmTR'ye Reklam Vermek İçin Tıklayınız: reklam@frmtr.com

Gorki - Çocukluğum (Özet)

Lise Bilgileri Kategorisinde ve Kitap Özetleri Forumunda Bulunan Gorki - Çocukluğum (Özet) Konusunu Görüntülemektesiniz => Gorki - Çocukluğum (Özet) Maksim Gorki'nin hayatını yazdığı üç kitaptan birisidir Çocukluğum. Babası ölünce annesi tarafından büyük babasının evine bırakılan ...

Cevapla
 
Konu Araçları
Eski 24-08-11, 12:11   #1
Banlandı
 
Giriş Tarihi: 04-08-2011
Yer: Bandırma
Mesajlar: 1,865
Arrow Gorki - Çocukluğum (Özet)


Gorki - Çocukluğum (Özet)
Maksim Gorki'nin hayatını yazdığı üç kitaptan birisidir Çocukluğum. Babası ölünce annesi tarafından büyük babasının evine bırakılan küçük Aleksey, oldukça zor şartlarda “hayat okuluna adım atar. Küçük ve dar bir çevrenin yoksul insanları aralarındaki kaba ilişkiler, çetin koşullar, derin bir gözlemcilikle aktarılır Aleksey'in gözünden.
Kitap daha 5 yaşındayken babasının ölümüyle başlar ve anneannesinin yanına yerleşmeleriyle devam eder.
Aleksey küçük yaşta babasını kaybeder. Babasını kaybettiği gün kardeşi de ölü doğar. Aleksey büyükannesiyle beraber dedesinin evinde dayıları ve kuzenleriyle yaşamaya başlar. Dedesi kumaş boyama işleri yapan bir zengindir, fakat çocukları bütün varlığını yemiş bitirmiştir. En sonunda atölyeleri yanar ve iflas ederler.
Bu arada annesi evlenmiş ve bir oğlu olmuştur. Üvey babası oturdukları evi kumarda kaybettiği için annesi yanlarına yerleşmek zorunda kalır.
Aleksey diğer akraba çocukları gibi yaramazlık yaptığında dedesi onu cezalandırmaya ve dövmeye başlar, babası ise onu hiç dövmemiştir. Aleksey gün geçtikçe bu dayaklara alışır.
Ev içinde aile bireyleri arasında sürekli çatışmalar vardır. Yıllar geçer, Aleksey dedesi ve büyükannesi ile ayrı bir eve taşınırlar. Okumak isyediği için dedesi Aleksey'e okumayı öğretir ve bir dönem okula da gider. Bu arada annesinin durumu iyice kötülemiştir, kısa süre sonra ölür. Aleksey artık öksüzdür ve henüz 8 yaşındadır. Dedesi artık kendisine bakamayacağını söyler, bunun üzerine Aleksey de ekmek parasını kazanmak için çalışmaya başlar.

Alıntıdır
Cavalis çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-09-11, 17:31   #2
Geçerken Uğradım
 
Giriş Tarihi: 23-08-2011
Yer: Samsun
Mesajlar: 51
Varsayılan C: Gorki - Çocukluğum (Özet)


Teşekkür ederim
AlayRum çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevapla

Bu konunun kısa yolunu aşağıdaki sitelere ekleyebilirsiniz

Taglar
cavalis

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smiley Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



Tüm saatler GMT +2. Şuan saat: 00:38
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


FrmTR Facebook | FrmTR Twitter | Vidyotup | YorumTR | Haberler | Okul Arkadaşım | Kıbrıs | Kısa Link | Domain
5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Şikayet Mailimiz. İçerik, Yer Sağlayıcı Bilgilerimiz. Reklam Mailimiz. Gizlilik Politikası


Search Engine Optimization by vBSEO