Forum TR
ForumTR Servisleri: ForumTR Video - ForumTR Haber - ForumTR Oyun - ForumTR Chat - ForumTR Mail - ForumTR IRC
Go Back   Forum TR > Paylaşımlarım > Kişisel Sayfam

√––––•(-•вαѕση'υи кişiѕєℓ ѕαуfαѕι•-)•––––√

Paylaşımlarım Kategorisinde ve Kişisel Sayfam Forumunda Bulunan √––––•(-•вαѕση'υи кişiѕєℓ ѕαуfαѕι•-)•––––√ Konusunu Görüntülemektesiniz => GÜNCEL Çay ile gelen bir bardak keyif Özellikle Türk insanı için sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi çayın aslında bilmediğimiz bir çok özelliği ...

Cevapla
 
Konu Araçları
Eski 20-07-07, 20:15   #1 (permalink)
Ps Öğrenen Delikanlı (:
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Yer: LJLJLJLJ
Mesajlar: 1,429
Rep Puanı: 21017648
BaSoN Rütbe: Artı 11BaSoN Rütbe: Artı 11BaSoN Rütbe: Artı 11BaSoN Rütbe: Artı 11BaSoN Rütbe: Artı 11BaSoN Rütbe: Artı 11BaSoN Rütbe: Artı 11BaSoN Rütbe: Artı 11BaSoN Rütbe: Artı 11BaSoN Rütbe: Artı 11BaSoN Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 210221

Cool √––––•(-•вαѕση'υи кişiѕєℓ ѕαуfαѕι•-)•––––√





GÜNCEL

Çay ile gelen bir bardak keyif



Özellikle Türk insanı için sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi çayın aslında bilmediğimiz bir çok özelliği var. Sütsüz ve şekersiz alındığı sürece kalorisi olmayan çay, vücudun su dengesinin korur, kahveden çok daha canlandırıcı ve tazeleyicidir...

Tiryakilere çay ile ilgili bilgiler...

ÇAYIN KİMYASI

Camelia Sinensis bitkisinin yaprakları, çaya kendine has koku ve tadını veren birçok kimyasal madde, amino asitler, karbonhidratlar, mineral iyonları, kafein ve polifenolik bileşimler içerir. Ayrıca % 75-80 oranında su içerirler; ki bu oran işleme sürecinin ilk soldurma aşamalarında % 60-70’e düşer. “Oolong” ve “siyah çay” işlemenin mayalanma (veya oksitlenme) aşamasında, polifenolik flavanoller (veya katekinler) havadaki oksijenle oksitlenerek o benzersiz tad ve rengi yaratırlar. Kavurma (veya kurutma) işlemi, oksidasyona neden olan enzimi etkisiz kılar ve hatta içinde bulunan su oranını % 3’e düşürür.

Siyah çayın kokusu çok karmaşıktır. Bugüne kadar hidrokarbonlar, alkoller ve asitler olmak üzere 550’den fazla kimyasal madde tespit edilmiştir. Bunların çoğu işleme sırasında oluşur ve kimyasal madde kendi önemli özelliklerini ekkeleyerek, çayı içenin koku alma duyusuyla çayın tadına katkıda bulunur. Ancak tad, esas olarak çeşitli (çok yaygın ama hatalı olarak tanen diye bilinen) polifenolik bileşimlerin kafeinle değişime uğraması sonucu ortaya çıkar.

Kafein, çayın en önemli bileşenlerinden biridir. Hafif bir uyarıcı olarak hareket eder ve midedeki sindirim sağlayan suların faaliyetini artırır. Her tip çay -yeşil, Oolong, siyah- farklı miktarlarda kafein içerir.
Yeşil çayda Oolong’dakinden daha az kafein vardır. Oolong’daki kafein ise siyah çaydakinden daha azdır. Genel olarak ortalama bir fincan çay 8,36 mg, Oolong çayı 12,55 mg ve siyah çay 25-110 mg kafein içerirken, ortalama bir fincan kahve 60-120 mg kafein içerir. Dolayısıyla kafein alımı konusunda endişelenenler yeşil çay veya Oolong çayı gibi açık renkli, hafif demli çaylar tercih etmelidirler. Önemli başka bir nokta da, kahvedeki kafeinin vücut tarafından çok çabuk emilmesidir. Buna bağlı olarak kahve uyarıcı etkisiyle kan dolaşımını ve kadiyovasküler faaliyeti hemen artırır. Oysa çaydaki poliflavanoller emilme hızını yavaşlatır. Kafeinin etkileri daha yavaş hissedilirken vücutta kalma süresi daha uzun olduğu için çay, kahveden çok daha canlandırıcı ve tazeleyici bir içecektir.

ÇAYIMDAKİ SORUN NE?
Çay sert ve acı: Büyük olasılıkla fazla çay koymuşsunuzdur. Genellikle, gerektiğini düşündüğümüzden daha azı yeterli olacaktır. Başlangıç olarak, “bir ölçek de demlik için” kuralından vazgeçin. İkinci olasılık da gereğinden daha uzun bir süre demlemenizdir. Çıkarılabilir filtreli demlikler veya presli “cafetiere” tipi çaydanlıklar idealdir.
Çay bulanık görünüyor: Bu aslında iyi bir işaret olabilir; kaliteli Assam Çayı köpüklenebilir ve ışığı yansıtır. Ancak çay gerçekten çok bulanıksa ya su ya da çay kötüdür.
Çayda metalimsi bir tad var: Bu sorun genellikle kötü sudan kaynaklanır veya çay kalitesizdir.
Çay tortulu görünüyor: Bu da, genellikle kötü sudan kaynaklanır, sudaki tortular bardağın veya fincanın yan duvarlarına yapışır. Sorun düşük kaliteli, küçük yapraklı çayların kullanımına da bağlı olabilir. Şişe suyu veya filtreden geçirilmiş su deneyin.
Çayın tadı yavan: Bunun nedeni kötü kalite çay kullanıyor olmanız. Kendinize daha iyi davranın ve daha iyi çaylar kullanın. Suyu tekrar kaynatmış veya servis yapmayan kaynamasını beklememiş olabilirsiniz.
Çay tatsız: Çay, rafınızda gereğinden uzun bir süre beklemiş olabilir. Küçük miktarlarda ve sık sık çay alın, hem böylece değişik lezzetli çayları da deneme şansınız olacaktır.

ÇAY ÇEŞİTLERİ
Assam: 1830’larda Hindistan’ın kuzeydoğu vilayetlerinden Assam’da İskoçyalı Robert Bruce tarafından keşfedildi. Koyu renkli, güçlü ve kokuludur.
Seylan: Küçük kalite farklılıkları ile Sri Lanka’dan gelen her çay bu cinstendir. Ne kadar yüksekte yetişirse o kadar kalitelidir. Hoş kokulu ve aromalıdır.
Darjeeling: Dünyanın en kaliteli çaylarından biridir. Nepal yakınlarındaki dağların doruklarında yetişir. Çayların şampanyası da denilen Darjeeling’in tadı misket ya da frenküzümüne benzetilir.
Earl Grey: Darjeeling, Assam, Seylan siyah çaylarından birisi ile bergamot yağının özel uyumunu yansıtır.
English Breakfast: Güne iyi bir başlangıç için, Hindistan ve Seylan’ın güçlü çaylarından bir harman.
Formosa Oolong: Aroması şeftaliyi andıran Tayvan mahsulü.
Gunpowder: Toplandıktan sonra yapraklarının sıkıca sarıldığı yeşil Çin çayı. Tad ve aroması ince ve kırılgandır.
Jasmine: Yasemin çiçekleri eklenmiş yeşil ya da siyah ve yeşil çay karışımı.
Lapsang Souchong: “Souchong”, Çin orijinalinde çayın büyük yapraklarını tanımlar. Kuvvetlidir, duman rengindedir ve zengin bir aroması vardır.
Orange Pekoe: “Pekoe” çayın küçük olan yaprak boyutlarını tanımlar. Bu siyah çay kökenine ve işlenmesine bağlı olarak aromasında çeşitlilik gösterir.

ÇAY DEMLEMENİN ALTIN KURALLARI

Taze ve soğuk su kullanın.
Daha iyi bir demleme ısısına ulaşmak için demliği ısıtın.
Çayın ölçüsüne dikkat edin; fazla çay koymak hem ekonomik değildir hem de çay acı olur.
Su kaynadığı anda, suyu demliğe ekleyin.
Tüm lezzetin açığa çıkabilmesi için 3-5 dakika demleyin.
Eğer çayınızı süt ile içmek istiyorsanız daha iyi karışması için fincana önce sütü koyun.
Çayı kuru, hava almaz bir kapta muhafaza edin.



__________________________________________________ _______________

Sevgisizlik de bebeği ağlatıyor

Ailelerin, çocuklarıyla ilgili en fazla yakındıkları sorunların başında gelen “ağlamanın”, herhangi bir biyolojik rahatsızlık değil, sevgisizlikten de kaynaklanabileceği belirtildi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Acil Tıp Birimi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hayri Levent Yılmaz, bebeklerin sadece hastalandıklarında değil, duygusal yönden açlık hissettiklerinde ve ilgisiz kalındığında da ağlayabildiklerini söyledi.

Doç. Dr. Yılmaz, hiçbir rahatsızlığı olmamasına rağmen günde 3 saatten daha uzun süren, haftada 3 günden daha fazla tekrarlayan bebek ağlamasının mutlaka dikkate alınması gerektiğini ifade etti. Doç. Dr. Yılmaz, “Ağlayan bebek yakınması, çocuk acil polikliniklerinde sık karşılaşılan, hem anne ve babayı endişelendiren hem de hekime dedektiflik görevinde genellikle faili meçhul dosyalar açıp kapattıran bir yakınma” dedi.

Ağlamanın genellikle fiziksel sağlık açısından sorun oluşturmadığını belirten Doç. Dr. Yılmaz, “Bu durumlarda hekimin ağlayan bebeğin ağlama nedenini çok dikkatli bir öykü, fizik inceleme ve yakın gözlemle bulması ve tedavi etmesi gereklidir” dedi.

Doç. Dr. Yılmaz, ağlama nöbetlerinin bebeklerde genellikle yaşamın 2 ve 3. haftasında başladığını, saatlerce sürebildiğini, ağlamanın çoğunlukla ikindi zamanı, akşamları ve gece yarısında tetiklendiğini, 4’üncü aydan sonra ise genellikle ortadan kalktığını, ancak günde 3 saatten fazla süren ağlamanın mutlaka nedeninin araştırılıp çözüm yoluna gidilmesi gerektiğini kaydetti



SİNEMA KÖŞESİ

TAVSİYELERİM

Little Man(Küçük Adam)



Yönetmen Keenen Ivory Wayans
Senaryo Keenen Ivory Wayans, Shawn Wayans
Oyuncular Marlon Wayans, Linden Porco, Gabriel Pimental, Shawn Wayans, Tracy Morgan
Filmin Türü Komedi, Polisiye
Orijinal Adı Little Man
Yapımcı Firma Warner Bros
Yapım Yılı 2006
Yapım Ülkesi ABD
Orijinal Dili İngilizce
Filmin Süresi 90 dakika
Dağıtıcı Firma Warner Bros
Vizyon Tarihi 25.08.2006


İÇERİK

Revolution Stüdyoları’nın müthiş komedisi “Little Man/Küçük Adam”da, büyük şeyler küçük paketlerde geliyor. DARRYL EDWARDS (Shawn Wayans) baba olmaya o kadar isteklidir ki sepetteki ufak tefek, bebek yüzlü hırsız CALVIN SIMS’i (Marlon Wayans) gerçek bir bebek zanneder. Ortağı PERCY P (Tracy Morgan) Calvin’e çalıntı bir elması bulmakta yardım ederken, Darryl ve karısı “bebeği” evlerine alırlar.

Yıllarca hapis yattıktan sonra, şartlı tahliyeyle serbest bırakılan, aşırı kısa boylu ama çetin ceviz mücevher hırsızı CALVIN SIMS (Marlon Wayans) artık hırsızlıktan emekli olmanın zamanı geldiğine, ama önce son bir vurgun yapması gerektiğine karar verir. Ünlü bir suç patronu, Calvin ve eski ortağı PERCY P’ye (Tracy Morgan) ünlü Queen Diamond (Kraliçe Elmas) için 100.000 dolar önerir. Calvin mücevher mağazasının güvenliğindeki bir gedikten dolayı, bu işin çocuk oyuncağı olacağını düşünür. Ama soygunda bir aksilik olur ve Calvin mücevheri VANESSA EDWARDS’ın (Kerry Washington) el çantasına atmak zorunda kalır. Vanessa ve kocası DARRYL (Shawn Wayans) büyük bir soygunda piyon olduklarından habersiz, Chicago banliyösündeki evlerine dönerler.

Darryl ile Vanessa’nın da kendilerince sorunları vardır. Darryl babalık sorumluluğu almak için yanıp tutuşmaktayken, kısa süre önce bir reklam şirketinin başkan yardımcılığına getirilmiş olan karısı Vanessa, çocuk sahibi olmanın kariyer basamaklarını tırmanmasına engel olacağından endişelenmektedir. Ayrıca, çok istekli olmasına rağmen Darryl’ın baba olmaya henüz hazır olmadığını düşünmektedir.

Darryl ile Vanessa’nın konuşmalarına kulak misafiri olan Percy ve Calvin, çiftin bu açığından yararlanarak çalıntı mücevheri geri almak için bir plan hazırlarlar: Calvin “bebek” numarası yaparak, çiftin evlerine girecek ve mücevheri alıp kaçacaktır. Bir bebek sepetinin içinde Darryl ile Vanessa’nın kapısının önünde bekler. Darryl bulduğu bebeğe haftasonu bakarak babalığa hazır olduğunu kanıtlamak için eline geçen bu fırsata balıklama dalar. Şaşırtıcıdır ama Vanessa da bunu kabul eder.

Edwards çiftinin evine giren, sert ve alaycı Calvin anlar ki “bebek” olarak yaşamak cehennem gibidir ve elmasa ulaşmak da sandığından çok daha zordur. Edwardslar’ın en iyi arkadaşları GREG ile BRITTANY (Lochlyn Munro & Brittany Daniel) ve RICHARD ile JANET (Fred Stoller & Alex Borstein) yeni anne babaya bebek hediyeleri ve tavsiyeler verirlerken, Vanessa’nın şüpheci babası POPS, (John Witherspoon) Calvin’in sahtekâr olduğunu ortaya çıkarmaya kararlıdır.
__________________________________________________ ____________

Blood Diamond(Kanlı Elmas)



Yönetmen Edward Zwick
Senaryo Charles Leavitt
Oyuncular Leonardo DiCaprio, Djimon Hounsou, Kagiso Kuypers, Arnold Vosloo, Antony Coleman
Filmin Türü Aksiyon, Drama
Orijinal Adı Blood Diamond
Yapımcı Firma Warner Bros. Pictures, Virtual Studios
Yapım Yılı 2006
Yapım Ülkesi ABD
Orijinal Dili İngilizce
Filmin Süresi 138 dakika
Dağıtıcı Firma Warner Bros
Vizyon Tarihi 09.02.2007



Filmin Konusu

1990’larda Sierra Leone’de gelişmekte olan kaos ve iç savaşın fon oluşturduğu “Blood Diamond/Kanlı Elmas” Güney Afrikalı paralı asker Danny Archer ile Mendeli balıkçı Solomon Vandy’nin hikayesi. Her iki adam da Afrikalıdır, ama geçmişleri ve şartları olabildiğince farklıdır. Ne var ki, hayatlarını değiştirebilecek pembe bir elması bulmak için çıktıkları serüvende yazgıları kesişir.



Kaçakçılık suçundan hapiste olan Archer, ailesinden koparılıp elmas madenlerinde çalışmaya zorlanan Solomon’un olağanüstü bir elmas bulup sakladığını öğrenir. İki adam, Archer’la gittikçe artan bağı yüzünden gazetecilik idealleri değişime uğrayan Amerikalı gazeteci Maddy Bowen’ın yardımıyla, asilerin hakimiyetindeki topraklara bir yolculuğa çıkarlar. Bu yolculuk değerli bir elması ele geçirmekten de öte Solomon’un ailesini kurtarmasını, Archer’ın da bir daha asla sahip olamayacağını düşündüğü ikinci bir şans elde etmesini sağlayabilecek niteliktedir.
__________________________________________________ _______________

SAĞLIK

ÇAY VE SAĞLIK

Keşfedildiğinden bu yana çayın, sağlığa yararlı birçok yönü olduğu düşünülmüştür ve modern araştırmalar da yüzyıllar boyu ileri sürülenlerin doğru olduğunu göstermektedir. Çayın en önemli özelliği tamamen doğal bir ürün olması, kokulu çaylardaki çiçek, meyve veya baharatlar hariç hiçbir yapay renklendirici, koruyucu ve kokulandırıcı içermemesidir. Ayrıca sütsüz ve şekersiz alındığı sürece kalorisi yoktur ve vücudun su dengesinin korunmasında önemli bir rol oynar.

Çay doğal olarak florür içerdiği için, diş minesini kuvvetlendirir ve ağızdaki bakterileri kontrol altında tutarak plak oluşumunu azaltır, diş eti hastalıklarına karşı koruma oluşturur. Yapılan araştırmalar, hem yeşil hem de siyah çayların tüketilmesinin kanser riskini -özellikle akciğer, bağırsak ve cilt kanseri- azaltabileceğini göstermektedir. Siyah çayın bileşenlerinin antioksidan etkisinin olabileceği, kanser yapıcı hücrelerin oluşmasını engelleyebileceği düşünülmektedir. Geçtiğimiz yıllarda yapılan çeşitil araştırmalar çayın kalp hastalıkları, felç ve tromboza karşı olası etkilerini göstermektedir. Çaydaki kafeinin kalp ve dolaşım sistemi için hafif bir uyarıcı olabileceği ve böylece arteoskleroz (damar sertliği) olasılığını azaltabileceği düşünülmektedir. Ayrıca çaydaki polifenollerin, kolekstrolün damarlar tarafından emilmesini ve kan pıhtılarının oluşmasını engellediğine de inanılmaktadır.

Çaydaki kafein, konsantrasyonu artırabilir, tat ve koku alma duyularını güçlendirebilir. Çayın hazım sağlayan sıvıları, böbrekler ve karaciğer de dahil olmak üzere metabolizmayı uyarır. Böylece toksinlerin ve diğer istenmeyen maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.




__________________________________________________ _____________

EĞLENCE

FIKRALAR

Kurusun

Bir gün doktorlar, tımarhanede yaptıkları araştırmada en akıllı deliyi seçeceklermiş. Bir gün delilerden biri bahçede bulunan havuza düşmüş ve boğulmak üzereymiş. Delilerden biri havuza düşen arkadaşını kurtarmaya çalışmış. Bunu gören doktorlar arkadaşını kurtaran deliyi yanlarına çağırmışlar ve "seni en akıllı seçiyoruz" demişler. Doktorlardan biri: "Peki kurtardığın arkadaşını çağır da sana teşekkür etsin" demiş. Deli: "Gelemez ki!" Doktor: "Neden gelemezmiş?" Deli: "Çünkü kuruması için onu astım!"


Temel ve Maymun

Nasa uzay üssünde yeni bir deneme yapılıyormuş. Gönüllü başvuranlar arasından Temel, astronot adayı olarak seçilmiş. Ön elemede oldukça sıkı testleri geçen Temel; 3 aylik ikinci bir eğitim ile iyi bir astronot olabilmiş. Beklenen an gelmiş ve Temel bir maymunla birlikte uzay mekiğine binerek havalanmış. Atmosfer aşıldıktan sonra Temel'in ilk işi; kendisine sıkı sıkıya söylenildiği gibi zarfları açıp maymunun ve kendisinin görev kartlarını okumak olmuş. Maymunun görevleri: "Yerküre ile bağlantıyı sürekli kontrol altında tutmak; her 2 saatte bir yörüngedeki sapmaları ayarlamak; füze içindeki hava basıncı, ısı, iletkenlik değerlerini aşağıya bildirmek; yakıt harcamasını ve motorların sırasını belirlemek..." diye devam ederken; okumaktan sıkılan Temel, kendi görev kartını açmış : "Maymunu iyi besle!"

Stil


Öğretmen öğrencilere soru soruyor: - "Ağaçta 7 kuş var. Avcı ateş ediyor, 3 tanesini vuruyor. Ağaçta kaç kuş kaldı?" Biri cevap veriyor: - "4 kuş kalır." Başka bir çocuk da hemen atılır: - "Hayır öğretmenim ateş edince bütün kuşlar uçar, ağaçta hiç kuş kalmaz..." Öğretmen bunun üzerine: - "Cevap yanlış ama stilini sevdim", der. Çocuk buna karşılık verir: - "Öğretmenim, ben de bir soru sormak istiyorum... Karşıdan 3 bayan geliyor, ellerinde dondurma var. Biri yalayarak yiyor, biri emerek, biri de ısırarak... Bu bayanlardan hangisi evlidir?" Öğretmen düşünüyor, düşünüyor... - "Emerek yiyen evlidir", diyor... Çocuk cevap veriyor: - "Hayır öğretmenim, parmağında alyansı olan... Ama ben de sizin stilinizi sevdim.."


KARİKATÜRLER






ŞİİR KÖŞESİ


SOL YANIM ACIYOR ANNEM


Merhaba anne,
Yine ben geldim.
Merak etme okuldan çıktım da geldim.
Anneler de babalar gibi merak eder mi bilmiyorum ama
Ali, "Okula gitmezsem annem çok kızar, merak eder."
demişti de onun için söylüyorum.
Geçen hafta öğretmen, sağ elimde sarımsak, sol elimde
soğan dedirte dedirte öğretti sağımı solumu.
Ben biliyorum artık anne, sağım neresi, solum neresi
Ağrıyan yanımın neresi olduğunu.
Şimdi iyi biliyorum anne.
Hani geçen geldiğimde:
Şuram acıyor işte, şuram demiştim de
Bir türlü söyleyememiştim ya acıyan yanımı anne
Bak şimdi söylüyorum. Şuram işte,
Sol yanım çok acıyor anne.
Hem de her gün acıyor anne her gün.

Dün sabah annesi Ayşe'nin saçlarını örmüştü.
Elinden tutup okula getirdi.
Yakası da danteldi.
Zil çalınca öptü, hadi yavrum sınıfa dedi.
Ben de ağladım,
Ağladım hiç de utanmadım.
Öğretmen ne oldu dedi?
Düştüm, dizim çok acıyor dedim.
Yalan söyledim anne.
Dizim acımıyordu ama sol yanım çok acıyordu anne.

Bugün ben de saçım örülsün istedim.
Babam ördü ama onunki gibi olmadı.
Dantel yaka istedim.
Babam; "Ben bilmem ki kızım." dedi.
Bari okula sen götür dedim.
"Kızım, iş..." dedi.
Ben de bana ne dedim, ağladım.
"Kızım, ekmek" dedi babam.
Sustum ama okula giderken yine ağladım anne.
Ha, bi de sol yanım yine çok acıdı anne.

Herkesin çorapları bembeyaz,
benimkiler gri gibi.
Zeynep, "Annem, beyazlara renkli çamaşır
katmadan yıkıyormuş" dedi.
Babam hepsini birlikte yıkıyor.
Babam çamaşır yıkamasını bilmiyor mu anne?
Uffff, babam, her gün domates
peynir koyuyor beslenmeme.
Üzülmesin diye söylemiyorum ama
Arkadaşlarım her gün kurabiye,
börek, pasta getiriyor.
Biliyorum babam pasta yapmasını
bilmez anne.

Hava kararıyor, ben gideyim anne.
Babam bilmiyor kaçıp kaçıp sana geldiğimi.
Duyarsa kızmaz ama çok üzülür biliyorum.
Kim bozuyor toprağını,
Çiçeklerini kim koparıyor?
İzin verme anne,
Ne olur toprağına el sürdürme!
Eve gidince aklıma geliyor bi de
bunun için ağlıyorum anne.
Bak, kavanoz yanımda,
toprağından bir avuç daha alayım.
Biliyor musun anne?
Her gelişimde aldığım topraklarını
Şu kavanozda biriktirdim.
Üzerine de resmini yapıştırıp
başucuma koydum.

Her sabah onu öpüyor kokluyorum.
Kimseye söyleme ama anne
Bazen de konuşuyorum onunla.
Ne yapayım seni çok özlüyorum
anne.
Ha unutmadan,
Öğretmen yarın anneyi anlatan
bir yazı yazacaksınız dedi.
Ben babama yazdıracağım.
Öğretmen anlarsa çok kızar ama
bana ne kızarsa kızsın.
Ben seni hiç görmedim ki neyi,
nasıl anlatacağım anne.

Senin adın geçince sol yanım
acıyor anne.
Hiç bir şey yutamıyorum.
Bazen de dayanamayıp ağlıyorum.
Kağıda da böyle yazamam ya anne.
Ben gidiyorum anne,
Toprağını öpeyim, sen de rüyama gel beni öp.
Mutlaka gel anne,
Sen rüyama gelmeyince
Sol yanımın acısıyla uyanıyorum anne.
Sol yanım acıyor anne.
İşte tam şurası,
Sol yanım çok acıyor anne.
Seni çok özledim anne, çooook...



Sayfamı Ziyaret Ettiğiniz İçin Teşekkür Ederim...

Mesajı son düzenleyen BaSoN ( 18-11-07 - 14:15 ). Neden: güncelleme!
BaSoN çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-07-07, 20:40   #2 (permalink)
One Turk Against The World.
 
Giriş Tarihi: 22-07-2006
Yer: İstanbul
Mesajlar: 56,419
Blog Mesajları: 1
Rep Puanı: 134995204
ALWAYS A CLASSIC Rütbe: Artı 11ALWAYS A CLASSIC Rütbe: Artı 11ALWAYS A CLASSIC Rütbe: Artı 11ALWAYS A CLASSIC Rütbe: Artı 11ALWAYS A CLASSIC Rütbe: Artı 11ALWAYS A CLASSIC Rütbe: Artı 11ALWAYS A CLASSIC Rütbe: Artı 11ALWAYS A CLASSIC Rütbe: Artı 11ALWAYS A CLASSIC Rütbe: Artı 11ALWAYS A CLASSIC Rütbe: Artı 11ALWAYS A CLASSIC Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 1350544

Send a message via MSN to ALWAYS A CLASSIC
Varsayılan C: √––––•(-•α∂яİαи мυтυ'иυи кişiѕєℓ ѕαуfαѕι•-)•–––R


Güzel olmuş emegine saglık
ALWAYS A CLASSIC çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-07-07, 20:49   #3 (permalink)
Forum Gurusu
 
Giriş Tarihi: 13-08-2005
Yer: Mamuratül-Aziz
Yaş: 34
Mesajlar: 7,541
Rep Puanı: 65502108
fatihberdi Rütbe: Artı 11fatihberdi Rütbe: Artı 11fatihberdi Rütbe: Artı 11fatihberdi Rütbe: Artı 11fatihberdi Rütbe: Artı 11fatihberdi Rütbe: Artı 11fatihberdi Rütbe: Artı 11fatihberdi Rütbe: Artı 11fatihberdi Rütbe: Artı 11fatihberdi Rütbe: Artı 11fatihberdi Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 655135

Send a message via MSN to fatihberdi
Varsayılan C: √––––•(-•α∂яİαи мυтυ'иυи кişiѕєℓ ѕαуfαѕι•-)•–––R


Ellerine sağlık +19.715
fatihberdi çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-07-07, 20:50   #4 (permalink)
Banlandı
 
Giriş Tarihi: 15-08-2005
Yaş: 30
Mesajlar: 8,489
Rep Puanı: 12168680
вαчвαгs ♪ мєгcuгч Rütbe: Artı 11вαчвαгs ♪ мєгcuгч Rütbe: Artı 11вαчвαгs ♪ мєгcuгч Rütbe: Artı 11вαчвαгs ♪ мєгcuгч Rütbe: Artı 11вαчвαгs ♪ мєгcuгч Rütbe: Artı 11вαчвαгs ♪ мєгcuгч Rütbe: Artı 11вαчвαгs ♪ мєгcuгч Rütbe: Artı 11вαчвαгs ♪ мєгcuгч Rütbe: Artı 11вαчвαгs ♪ мєгcuгч Rütbe: Artı 11вαчвαгs ♪ мєгcuгч Rütbe: Artı 11вαчвαгs ♪ мєгcuгч Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 0

Varsayılan C: √––––•(-•α∂яİαи мυтυ'иυи кişiѕєℓ ѕαуfαѕι•-)•–––R


Eline sağlık,çok güzel hazırlamışsın.
вαчвαгs ♪ мєгcuгч çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-07-07, 21:15   #5 (permalink)
Banlandı
 
Giriş Tarihi: 18-08-2006
Mesajlar: 2,212
Rep Puanı: 3133307
TrİsTrAm Rütbe: Artı 11TrİsTrAm Rütbe: Artı 11TrİsTrAm Rütbe: Artı 11TrİsTrAm Rütbe: Artı 11TrİsTrAm Rütbe: Artı 11TrİsTrAm Rütbe: Artı 11TrİsTrAm Rütbe: Artı 11TrİsTrAm Rütbe: Artı 11TrİsTrAm Rütbe: Artı 11TrİsTrAm Rütbe: Artı 11TrİsTrAm Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 0

Varsayılan C: √––––•(-•α∂яİαи мυтυ'иυи кişiѕєℓ ѕαуfαѕι•-)•–––R

eline sağlık güzel bir sayfa hazırlamışsın
TrİsTrAm çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevapla

Bu konunun kısa yolunu aşağıdaki sitelere ekleyebilirsiniz

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smiley Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı


Tüm saatler GMT +3. Şuan saat: 21:26
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


ForumTR Mail'den Ücretsiz Bir Mail Almak veya Mail'inizi Okumak İçin Tıklayınız.

Almanya Vizesi | Rusya Vizesi | Ukrayna Vizesi | Fransa Vizesi | Vize İşlemleri | Almanya Otelleri | Tatil | Haberler | Karel Santral | Daily News

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir,
bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir,
yine de sitemizde yasalara aykırı unsurlar bulursanız sikayet@frmtr.com email adresine bildirebilirsiniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır.
Report Abuse, Harassment, Scamming, Hacking, Warez, Crack, Divx, Mp3 or any Illegal Activity to abuse@frmtr.com

Forums Directory

Search Engine Optimization by vBSEO

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500