Son Dakika Haberlerini Takip Edebileceğiniz FrmTR Haber Yayında. * FrmTR Sohbet Kontrol Panelinizde.
Forum TR
Go Back   Forum TR > > >
FrmTR'ye Reklam Vermek İçin: [email protected]
Cevapla
 
Konu Araçları
Eski 06-01-08, 14:25   #1
ßyNiqotin

Varsayılan 9. sınıf kimya testi


S.1. Saf X ve Y sıvıları homojen bir karışım oluşturuyor.

Karışımın, X ve Y sıvılarına göre hangi özelliği aynıdır?

A) Homojenlik B) Öz kütle

C) Kaynama noktası D) Buhar basıncı

E) Öz ısı



S.2. Şekerli suyun karışım olduğunu anlatmak için;

I. Normal kaynama noktası 100oC den büyüktür.

II. Su buharlaştırılırsa geriye şekerin kalması

III. Homojen yapılı olması

gerçeklerinden hangisi/hangileri en iyi açıklar?

A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II

D) II ve III E) I, II ve III



S.3. Aşağıdaki hangi olayda düzensizlik artmaz?

A) Suyun elektrolizle H2 ve O2 gazlarına ayrışması

B) Asetonun buharlaşması

C) CO2 gazının suda çözünmesi

D) Kuru buzun süblimleşmesi

E) Buzun erimesi



S.4. Aşağıdaki olaylardan hangisi hal değişimi ile ilgili değildir?

A) Buzun erimesi

B) Ağzı açık kapta kolonyanın zamanla azalması

C) Kışın camların buğulanması

D) Sıcak havada kokuların çabuk yayılması

E) Islanan kişinin üşümesi



S.5. KCl tuzu suda çözünüyor. Oluşan çözelti için;

I. Homojendir.

II. Aynı sıcaklıkta buhar basıncı saf sudan daha

yüksektir.

III. Doymamış çözeltisinin kaynama sırasında

sıcaklığı artar.



Yargılarından hangisi/hangileri doğrudur?

A) Yalnız I B) I ve II C) II ve III

D) I ve III E) I, II ve III



S.6. Madde Donma Nokt.(oC) Kaynama Nokt.(oC)

X -25 30

Y -5 78

Z 10 120



X, Y ve Z sıvılarının donma ve kaynama noktası

yukarıda verilmiştir.

Buna göre;

I. 25oC de üçü de sıvıdır.

II. Sıvı fazda en uçucu X dir.

III. -5oC de X ve Y katı fazdadır.

Yargılarından hangileri doğrudur?

A) Yalnız I B) I ve II C) I ve III

D) II ve III E) I, II ve III



S.7. Maddeye ait aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?

A) Maddenin en düzensiz hali gazdır.

B) Katı haldeki maddelerde tanecikler yalnız titreşim

hareketi yapar.

C) Genellikle katı hal, maddenin öz kütlesinin en büyük

olduğu haldir

D) Hacim, maddeler için ayırt edici özellik değildir.

E) Bütün maddelerin sahip oldukları potansiyel enerjileri

Aynıdır.

S.8 Doymamış tuzlu su çözeltisi ile ilgili;

I. Aynı sıcaklıkta su ilavesi ile buhar basıncı artar.

II. Ağzı açık kapta kaynarken sıvını buhar basıncı

o ortamın açık hava basıncından büyüktür.

III. Tuz ilave edilirse kaynama sıcaklığı artar.

Yargılarından hangisi/hangileri doğru değildir?

A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II

D) II ve III E) I ve III



S.9 I. Saf değildirler.

II. Homojendirler.

III. Hacmi, çözücü ve çözünen hacimlerinin

toplamına eşittir.

Yukarıdaki ifadelerden hangileri bütün çözeltiler için her

zaman doğrudur?

A) Yalnız I B) I ve III C) I ve II

D) II ve III E) I, II ve III



S.10 I. Çözünen maddeyi toz haline getirmek.

II. Çözücü miktarını artırmak.

III. Karıştırarak çözmek.

IV. Sıcaklığı artırmak.

İşlemlerinden hangisi/hangileri bir katının sıvıdaki

çözünürlüğünü ve çözünme hızını değiştirir?

A) Yalnız I B) Yalnız IV

C) I, III ve IV D) I, II, III, ve IV

E) II, III ve IV



S.11. X: Basınç artışı ile çözünürlüğü artan bir madde

Y: Çözünmesi endotermik olan bir madde

Z: Basınçla çözünürlüğü değişmeyen akışkan bir madde



X, Y ve Z maddeleri, maddenin üç farklı fazını temsil

ettiğine göre X, Y ve Z’nin fazları aşağıdaki hangi

seçenekte doğru verilmiştir?

X Y Z

A) Sıvı Gaz Katı

B) Katı Gaz Sıvı

C) Gaz Katı Sıvı

D) Katı Sıvı Gaz

E) Gaz Sıvı Katı

S.13 I. Sıvının yüzey büklüğü

II. Ortam sıcaklığı

III. Tanecikler arası çekim kuvveti

IV. Isıtıcı kaynağının şiddeti

Oda şartlarında bir sıvının buharlaşma hızı yukarıda–

kilerden hangisi/hangilerine bağlıdır?

A) I ve II B) I ve III C) I, II ve III

D) II, III ve IV E) I, II, III ve IV



S.14 I. Sıcaklık

II. Basınç

III. Temas yüzey hacmi

Yukarıdaki niceliklerden hangileri saf haldeki katı bir

maddenin sudaki çözünürlüğünü etkilemez?

A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II

D) I ve III E) II ve III



S.15 I. Öz kütle

II. İçerdiği ısı miktarı

III. Esneklik katsayısı

IV. Hacim

Yukarıdakilerden hangileri madde miktarına bağlı

değildir?

A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve III

D) I ve IV E) II,III ve IV



S.16 Aşağıdakilerden hangisi fiziksel bir olaydır?

A) Fotosentez

B) Kömürün yanması

C) Mumun erimesi

D) Yoğurdun ekşimesi

E) Asit çözeltisinin iletkenliği



S.17 I. Saf suyun elektrolizi

II. Bakır telin elektrik akımını iletmesi

III. Besinlerin sindirilmesi

Yukarıdaki olaylardan hangisi/hangileri kimyasaldır?

A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II

D) I ve III E) I, II ve III



S.18 Aşağıda verilen özelliklerden hangisi sadece katılar ve

sıvılar için ayırt edici bir özelliktir?



A) Süblimleşme B) Esneklik

C) Donma noktası D) Genleşme

E) Öz ısı

Cevaplar:1-a,2-c,3-c,4-b,5-a,6-b,
7-e,8-e,9-c,10-d,11-c,13-c,14-b,
15-c,16-c,17-e,18-d
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-01-08, 07:42   #2
loveway

Varsayılan C: 9. sınıf kimya testi


Allah razı olsun kardeş uğraşmışsın.Teşekkürler
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-01-08, 17:40   #3
xl_leanor

Varsayılan C: 9. sınıf kimya testi



sağol paylaşım için
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-01-08, 17:40   #4
xl_leanor

Varsayılan C: 9. sınıf kimya testi



Açık layıcı olaraq yanında çözümlerini fln da gösterseydin keşke
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-01-08, 11:51   #5
PsikoRanger

Varsayılan C: 9. sınıf kimya testi

cok saol kardes tamda sınavdan oncekı gun gordum
thanx
  Alıntı Yaparak Cevapla
Cevapla

Bu konunun kısa yolunu aşağıdaki sitelere ekleyebilirsiniz

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smiley Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı



5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Şikayet Mailimiz. İçerik, Yer Sağlayıcı Bilgilerimiz. Reklam Mailimiz. Gizlilik Politikası


Reklamı Kapat

Reklamı Kapat