Son Dakika Haberlerini Takip Edebileceğiniz FrmTR Haber Yayında.
Forum TR
Go Back   Forum TR > Bilgi Bankası (Databank) (Ödev) > Lise Bilgileri > Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
FrmTR'ye Reklam Vermek İçin: [email protected]

Din İle İlgili 5o Soru-Cevap

Lise Bilgileri Kategorisinde ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Forumunda Bulunan Din İle İlgili 5o Soru-Cevap Konusunu Görüntülemektesiniz => DİN SORULARI Soru 1 : Kur’an’ı Kerim kaç yılda inmiş, tamamlanmıştır? Cevap : Kur’an’ı Kerim 22 sene, 2 ay, 22 ...

Cevapla
 
Konu Araçları
Eski 22-02-07, 00:20   #1

Arrow Din İle İlgili 5o Soru-Cevap


DİN SORULARI

Soru 1 : Kur’an’ı Kerim kaç yılda inmiş, tamamlanmıştır?
Cevap : Kur’an’ı Kerim 22 sene, 2 ay, 22 günde inmiştir.

Soru 2 : Allah(c.c.)’ın dilediği şeyleri Peygamberlerine bildirmesine ne denir?
Cevap : Vahiy denir.

Soru 3 : Kur’an’ı Kerim’de bulunan, adetleri 114 tane olan müstakil bölümlerine nedenir?
Cevap : Sure ismi verilir.

Soru 4: Kur’an’ı Kerim’de hakkında en çok ayet inen kavim hangisidir?
Cevap : İsrail oğulları.

Soru 5: Kur’an’ı Kerim’deki ilk surenin ismi nedir?
Cevap : Fatiha suresi.

Soru 6: Kur’an’ı Kerim’deki son sure hangisidir?
Cevap : Nas suresi.

Soru 7: Kur’an’ı Kerim’in kalbi olarak zikredilen surenin ismi nedir?
Cevap : Ya-sin suresi.

Soru 8: Kur’an’ı Kerim’deki en uzun sure hangisidir?
Cevap : Bakara suresi.

Soru 9: Kur’an’ı Kerim’deki en kısa sure hangisidir?
Cevap : Kevser suresidir.

Soru 10: Kur’an’ı Kerim’de besmele kaç defa zikredilmiştir?
Cevap : 114 defa.

Soru 11: Kur’an’ı Kerim2de kaç cüz vardır?
Cevap : 30 cüz.

Soru 12: Kur’an’ı Kerim hangi halife zamanında çoğaltılıp dağıtıldı?
Cevap : Hz. Osman (r.a.).

Soru 13: İmsak ne demektir?
Cevap : Sahurun bitimi, orucun başlama vaktidir.

Soru 14: Hicri takvim nedir ve kim başlatmıştır?
Cevap : Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in Mekke’den Medine’ye hicretini başlangıç kabul eden ve aya göre hesap edilen takvimdir. Hz. Ömer (r.a.) başlatmıştır.

Soru 15 : İslami yılbaşı hangi ay ile başlar?
Cevap : Muharrem ayı ile

Soru 16: Allah'ın bir olduğuna delilin nedir?
Cevap : Sure-i İhlas'ın ilk ayeti kerimesidir.

Soru 17: Bunun manası nedir?
Cevap: Sen söyle ki ey Habibim Allah birdir..

Soru18: İman-ı yeis nedir?
Cevap: Firavun gibi ölürken iman etmektir.

Soru 19: Kimin zürriyetindensin?
Cevap: Adem Aleyhisselam'ın zürriyetindenim.

Soru 20: Kimin milletindensin?
Cevap: İbrahim Aleyhisselam'ın milletindenim.

Soru 21: Kimin ümmetindensin?
Cevap : Muhammed Aleyhisselamın.

Soru 22:Peygamberimiz nerede doğdu ve şimdi nerede bulunuyor?
Cevap :Mekke'de doğdu. Elli yaşından sonra Medine'ye hicret etti. Şimdi Medine'de "Ravza-i Mütaharra"sındadır.

Soru 23:Peygamberimizin kaç adı vardır?
Cevap : Güzel isimleri çoktur. Fakat dördünü bilmek lazımdır. Bunlar: Muhammed, Mustafa, Ahmed, Mahmud.

Soru 24:Peygamberimizin en çok kullanılan ismi nedir?
Cevap : Hazret-i Muhammed Mustafa sallallahü aleyhi ve sellem'dir.

Soru 25:Peygamberimizin babasının adı nedir?
Cevap : Abdullah'tır.

Soru 26:Annesinin adı nedir?
Cevap : Amine'dir.

Soru 27: Süt annesinin adı nedir?
Cevap : Şifa Hatun'dur.

Soru 28: Dedesinin adı nedir?
Cevap : Abdülmüttaliptir.

Soru 29: Peygamberimiz kaç yaşında iken kendisine fiilen peygamberlik geldi?
Cevap : 40 yaşında.

Soru 30: Fiilen kaç sene peygamberlik yaptı?
Cevap : 23 sene peygamberlik yaptı.

Soru 31:Peygamberimiz nerede doğdu?
Cevap : Mekke-i Mükerreme'de.

Soru 32: Peygamberimizin mübarek hanımlarını sayarmısın?
Cevap: 1) Hazret-i Hadice 2)Hazret-i Sevde 3) Hazret-i Aişe 4) Hz. Hafsa 5) Hz. Zeynep b.Huzeyme 6) Hz. Ümmi Seleme 7) Hz. Zeynep binti Cahş 8) Hz. Cuveyriye 9) Hz. Ümmü Habibe 10) Hz. Safiyye 11) Hz. Meymune 12) Hazreti Mariye, (r.a)

Soru 33: Allah'ın yasakladığı en büyük günah nedir?
Cevap: Şirk'tir.

Soru 34: Melek nedir?
Cevap: Allah'ın nurdan yarattığı ve istedikleri şekle girebilen, daima ibadet eden günahsız varlıklardır.

Soru 35: Bizi itikattaki mezhebimizin imamı kimdir?
Cevap: Ebu Mansur Muhammed Matüridi Hazretleridir.

Soru 36: Namazın kazaya kalmasının meşru sebepleri kaçtır, sayarmısınız?
Cevap: Üçtür. A) Uyku B) Muharebe esnasında düşmandan hiç fırsat bulamamak C) Unutmak.

Soru37 : Kaç tane kandil vardır, nelerdir?
Cevap: Beş tane kandil vardır.
Mevlid Kandili : Peygamberimizin dünyaya geldiği gecedir.
Regaib Kandili : Hz. Amine'nin Peygamberimize hamile olduğunu anladığı gecedir.
Mirac Kandili : Peygamberimizin, ilahi saltanatı seyretmek üzere Allah'ın daveti ve gücü ile bir mucize olarak göklere ve daha nice alemlere seyahat ettiği gecedir.
Berat Kandili : Kur'an-ı Kerim'in levh-i mahfuzdan sema-i dünyaya indirildiği, insanların bir senelik hayat ve rızıklarının gözden geçirildiği, müslümanların af ve lütuflara nail olduğu gecedir.
Kadir Gecesi : Kur'an-ı Kerim'in dünya semasından Peygamberimize indirilmeye başladığı gecedir.

Soru 38: Kabir suali kime sorulmaz?
Cevap: Peygamberlere, çocuklara ve delilere

Soru 39: Din nedir?
Cevap: Akıl sahibi insanları kendi istek ve arzularıyla sırf hayır ve saadete ulaştıran, ilahi bir kanundur.

Soru 40 : Kur’an’ı Azimüşşan’da bulunan sureleri meydana getiren cümlecik yada bir kaç kelimeden oluşan, 6666 adet varolan Allah kelamlarına ne ad verilir?
Cevap : Ayet denir.

Soru 41: Sevapta ve günahta en küçük bir şeyin unutulmayacağı hangi ayetle anlatılır?
Cevap : Zilzal suresi 7 ve 8 ayetler.

Soru 42: Fatiha suresinde sapanlar olarak nitelendirilenler kimlerdir?
Cevap : Hıristiyanlar.

Soru 43: Kur’an’ı Kerim’de din kelimesi hangi manada kullanılmıştır?
Cevap : Ceza, mükafat, hüküm, hesap.

Soru 44: Mekke’de Kur’an’ı Kerim’i ilk kez açıktan okuyan kimdir?
Cevap : Abdullah bin Mesut (r.a.).

Soru 45: Kur’an’ı Kerim’i usulüne göre okumayı belirleyen kuralların tümüne ne ad verilir?
Cevap : Tecvit.

Soru 46: Kur’an’ı Kerim’de tek ismi zikredilmiş kadın kimdir?
Cevap : Hz. Meryem.

Soru 47: Ayeti celilelerin mana ve ilahi işaretlerini, insan aklının imkanı ölçüsünde yapılan tercümelere ne ad verilir?
Cevap : Meal adı verilir.

Soru 48: Kur’an’ı Kerim Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’e nerede ve ne zaman nazil
olmaya başlandı?
Cevap : Mekke yakınlarında Hira mağarasında, 610 yılı Ramazan ayında nazil olmaya başladı.

Soru 49: "Bela" zamanı neye derler?
Cevap: Misak'a derler. Yani Cenab-ı Hakk ruhlarımızı yarattığı vakit bunlara hitaben:
"Elestü birabbiküm" yani (Ben sizin rabbiniz değil miyim ?) diye sordu.
Onlar da: "Bela" (Evet Rabbimizsin) dediler. O zamandan beri Müslümanım demektir.

Soru 50: İslam nedir?
Cevap: Peygamber Efendimizin tebliğ buyurduğu hükümleri kalb ile tasdik, dil ile ikrar edip, onları bütün hayatında yaşamaktır.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-02-07, 18:19   #2

Varsayılan C: Din İle İlgili 5o Soru-Cevap


elinee sağlık ..
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-02-07, 07:38   #3

Varsayılan C: Din İle İlgili 5o Soru-Cevap



teşekkürler..
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-07-10, 16:21   #4

Question C: Din İle İlgili 5o Soru-Cevap



yha ben bi soRu soRcam.
içki iCin ce mındaR oluosun diolaR.Ve bu mındarlık 40 gun sürüyomuS.
40 gün iceRisnde ibadetlerinde kabul olmuomus bu doRumu.
yanlıssa doRusuunu bi soyleyebilirseniz sewinirim cok önemli lütfen.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-08-10, 17:45   #5

Varsayılan C: Din İle İlgili 5o Soru-Cevap

ABİ İÇKİ İÇMEK HARAMDIR VEDE GÜNAHTIR BU NEDENLE ALLAH (c.c) BUNU YASAKLAMIŞTIR AMA BİRA İÇERSEN SADECE GÜNAH GELİYOR...



DÜNYADA HİÇ KİMSEYE GÜVENME ÇÜNKÜ BEYAZ GÜLÜN BİLE GÖLGESİ SİYAHTIR..
  Alıntı Yaparak Cevapla
Cevapla

Bu konunun kısa yolunu aşağıdaki sitelere ekleyebilirsiniz

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smiley Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Şikayet Mailimiz. İçerik, Yer Sağlayıcı Bilgilerimiz. Reklam Mailimiz. Gizlilik Politikası


Reklamı Kapat

Reklamı Kapat