En Komik ve Eğlenceli Videolar Burada. * FrmTR Sohbet Kontrol Panelinizde.
Forum TR
Go Back   Forum TR > > >
FrmTR'ye Reklam Vermek İçin: [email protected]
Cevapla
 
Konu Araçları
Eski 07-02-08, 16:27   #1
KiLLMeSh0w

Wink Fotosentez - Çözümlü Test


FOTOSENTEZ TEST SORULARI

1. Aşağıdakılerın hangisinde fotosentez dogrudan etkili değildir?

A) Oksijenin üretilmesinde

B) Organik besin oluşturmasında

C) Havanın karbondioksit yönüyle temizlenmesinde

D) Bitkilerdeki fazla suyun terleme ile kaybedil-mesinde

2. I. Oksijen II. Enzim III. Organik besin

Hayvan hücreleri; oksijenli solunum sıra-sında yukarıdakilerden hangilerini dışarı-dan alır?

A) Yalnız l B) l - II C)l-lll D) II-III

3. I. Suyun kullanılması II. Karbondioksidin kullanılması III. Olayın canlı hücrede gerçekleşmesi

olaylarından hangileri, hem solunumda hem de fotosentezde ortak olarak gerçekleşir?

A) Yalnız III B) l - ll C)l-lll D) II-III

4. l.Su

II. Karbondioksit III. Enerji IV. Oksijen

Solunum olayında yukarıdakilerden hangileri elde edilmez?

A) Yalnız IV B) l - II C) III - IV D) l - II - III

5. Fotosentez sonucu oluşan besin aşağıdaki-lerden hangisine dönüştürülemez?

A) Protein B) Yağ C) Madensel tuz D) Nişasta



6. Klorofil taşıyan yeşil yapraklı bir bitki kapalı bir ortama x canlısı ile birlikte konuluyor. Bu ortam-daki gazların miktarının günün belirli bir zaman aralığında değişmediği gözleniyor.

Bu durumun oluşmasında etkili olan olaylar aşağıdaki verilenlerden hangileridir?

A) Fotosentez - Solunum

B) Sindirim - Boşaltım

C) Solunum - Protein sentezi

D) Fotosentez - Nişasta sentezi

7. Aşağıdakilerden hangisi hücrede birim za-manda üretilen ATP miktarı ile doğrudan ilgilidir?

A) Fotosentez B) Solunum C) Protein sentezi D) DNA eşlenmesi

8. Hücrede görülen oksijenli solunum ve foto-sentez olayı ile ilgili olarak;

I. Atmosferdeki oksijen ve karbondioksidin belirli bir dengede kalmasını sağlarlar. II. Karbon devrinde görev yaparlar. III. Enerjinin kullanılabilir hale dönüşmesini sağ-larlar.

verilenlerden hangileri doğrudur?

A) Yalnız l B) l - II C) II-III D)l-ll-lll

9. Bitki hücresinde;

I. Glikozdan karbondioksit ve suyun oluşması II. Proteinden aminoasitlerin oluşması III. Karbondioksit ve sudan glikozun oluşması

olaylarından hangileri solunum olarak değer-lendirilebilir?

A) Yalnız l B) Yalnız III C)l-ll D) II-III

10.Aşağıdakilerden hangisi yalnız fotosentez olayına özgüdür?

A) Enzim kullanılması

B) Olayın canlı bir hücrede gerçekleşmesi

C) Olay basamaklannda ATP harcanması

D) Işık enerjisinin kullanılması



11. Çiçeğin hangi kısmı fotosentez yapabilmektedir?

A) Taç yaprak B) Dişi organ C) Çanak yaprak D) Erkek organ



CEVAPLAR:1-D 2-C 3-A 4-A 5-C 6-A 7-B 8-D 9-A 10-D 11-C
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-02-08, 18:21   #2
DEBBAH1907

Varsayılan C: Fotosentez - Çözümlü Test


Paylaşım İçin Teşekkürler...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-02-10, 18:48   #3
hayali94

Varsayılan C: Fotosentez - Çözümlü Test


paylaşım için tşkler
  Alıntı Yaparak Cevapla
Cevapla

Bu konunun kısa yolunu aşağıdaki sitelere ekleyebilirsiniz

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smiley Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı



5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Şikayet Mailimiz. İçerik, Yer Sağlayıcı Bilgilerimiz. Reklam Mailimiz. Gizlilik Politikası


Reklamı Kapat

Reklamı Kapat