Son Dakika Haberlerini Takip Edebileceğiniz FrmTR Haber Yayında.
Forum TR
Go Back   Forum TR > Bilgi Bankası (Databank) (Ödev) > Lise Bilgileri > Biyoloji
FrmTR'ye Reklam Vermek İçin: [email protected]

Kalıtım Çözümlü Test

Lise Bilgileri Kategorisinde ve Biyoloji Forumunda Bulunan Kalıtım Çözümlü Test Konusunu Görüntülemektesiniz => 1. Canlılarda çeşitli kalıtsal Özelliklerin kuşaktan kuşağa aktarımını sağlayan yapıya ne ad veri*lir? A) Kromozom B) Mutasyon C) Gen D) ...

Cevapla
 
Konu Araçları
Eski 07-02-08, 16:16   #1

Wink Kalıtım Çözümlü Test


1. Canlılarda çeşitli kalıtsal Özelliklerin kuşaktan kuşağa aktarımını sağlayan yapıya ne ad veri*lir?



A) Kromozom B) Mutasyon
C) Gen D) Genotip

2. l. Dil yuvarlama

II. Altı parmaklılık 7. III. Yarık dudak

IV. Kulak memesinin yapışık yada ayrık olması

Yukarıda kilerden hangileri kalıtsal özelliklere Örnek verilebilir?

A) l-II B) II-IV
C) II-III-IV D) l-II-III-IV

3. Genetik biliminin temelini ilk ortaya atan kişi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Mendel B) Lamarck
C) Kettlewell D) Darvvin



4. l. Kolay yetişir olması

II. Değişik karakterler taşıması

III. Bir mevsimde bir kaç döl alınabilmesi

Mendel'In çalışmalarında bezelye bitkisini seç*mesinin sebebi yukarıda kilerden hangileridir?

A) Yalnız l B) Yalnız III C) l - III D) l - II - III



5. Aşağıda verilen bilgilerden hangisi yafijıştjr?

A) Dominant karakter bütün döllerde etkisini gös*terir.

B) İki gen aynı ise homozigottur,

C) Fenotip canlının genlerinin toplamıdır.

D) Resesif karakter yalnız arı döide etkisini göste-



6. Aşağıda verilenlerden hangisi mutasyona ait

özellik değildir?

A) DNA'nın yapısını değiştirmesi r.,*

B) Genlerde ani değişmeler olması

C) Etkisinin eşey hücrelerinde olduğu zaman gö*rülmesi

D) Kalıtsal bir özellik olmaması

7. l. Isı

II-isik

III. Nem

IV. Besin ênbsp;

Canlılarda modifikasyonun gerçekleşmesi için yukarıdakilerden hangileri gereklidir?

A) l-II-IV B) l -II -III
C) II-III-IV D) l-II-III-IV

8. Aşağıdaki verilen bilgilerden hangileri doğru*dur?

I, Karakterleri kontrol eden genler allel genlerdir.

II. Her karakterin bir çift geni vardır. III. Resesif karakterler büyük harfle gösterilir.

A) Yalnız l B) l - II C) II - III D) l - II - III



9. Bezelyelerde baskın ve çekinik karakterlerin verildiği eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?

Çekinik,

A) Kırmızı çiçek Beyaz çiçek

B) Kısa gövde Uzun gövde

C) Yuvarlak meyve Buruşuk meyve

D) San meyve Yeşil meyve

10. l. İki farklı arı dölün çaprazlanması sonucu %100 melez olan F-j dölü elde edilir.

II. Melez dölün genlerinden biri, diğeri üzerinde baskındır. F-, dölünün fenotipi baskın karakte*re benzer.

III. İki melez dölden 1/4 oranında baskın arıdöl. 2/4 oranında melez döl ve 1/4 oranında çeki*nik arı döl elde edilir.

Yukarıdakilerden hangileri Mendel'in yaptığı çalışmalar sonucunda elde edilmiştir?

A) l - II B) II - III C) l - III D) l - II - III



Cevaplar:1-C 2-D 3-A 4-D 5-C 6-D 7-D 8-B 9-B 10-D
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-02-08, 18:23   #2

Varsayılan C: Kalıtım Çözümlü Test


Paylaşım İçin Teşekkürler...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-02-08, 18:23   #3

Varsayılan C: Kalıtım Çözümlü Test



Paylaşım İçin Teşekkürler...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-02-08, 14:40   #4

Varsayılan C: Kalıtım Çözümlü Test



yaa arkadaslarr bna kalıtımla ilgili soru diilde kalıtsal hastalıklar ile ilgili doktorla bi röportaj yapma ödewm warrr yardmcıı olunn
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-04-12, 18:40   #5

Varsayılan C: Kalıtım Çözümlü Test

bnmde oyle bi ödewim war onun için doktorlara gitmelisin yani kimse yardım edemez
  Alıntı Yaparak Cevapla
Cevapla

Bu konunun kısa yolunu aşağıdaki sitelere ekleyebilirsiniz

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smiley Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Şikayet Mailimiz. İçerik, Yer Sağlayıcı Bilgilerimiz. Reklam Mailimiz. Gizlilik Politikası


Reklamı Kapat

Reklamı Kapat