ForumTR Sunar: EFES Online. Çok Kullanıcılı Çevrimiçi Dev Oyun. Tamamen Ücretsiz Olan EFES'e hemen üye olun.
Forum TR
Go Back   Forum TR > Eğlence > Benim Memleketim
Üye Ol Bloglar Arama Sosyal Gruplar Forumları Okundu Yap
ForumTR'ye Reklam Vermek İçin Tıklayınız: network@frmtr.com

KÜtahya'nin İncİsİ Sİmav

Eğlence Kategorisinde ve Benim Memleketim Forumunda Bulunan KÜtahya'nin İncİsİ Sİmav Konusunu Görüntülemektesiniz => SİMAV Hititlerin(M.Ö.2000-1200) kesintili de olsa uzun süre Simav`a hakim olduğu yöremizde ilk önemli devlet kuranlar Frigler`dir. Bu sebeple en eski ...

Cevapla
 
Konu Araçları
Eski 20-07-06, 16:48   #1
Meraklı
 
Giriş Tarihi: 11-11-2005
Mesajlar: 342
Rep Puanı: 1235952
asicocuk1 Rütbe: Sıfırasicocuk1 Rütbe: Sıfırasicocuk1 Rütbe: Sıfırasicocuk1 Rütbe: Sıfırasicocuk1 Rütbe: Sıfırasicocuk1 Rütbe: Sıfırasicocuk1 Rütbe: Sıfırasicocuk1 Rütbe: Sıfırasicocuk1 Rütbe: Sıfırasicocuk1 Rütbe: Sıfırasicocuk1 Rütbe: Sıfır
Rep Gücü: 12414
Arrow KÜtahya'nin İncİsİ Sİmav


SİMAV
Hititlerin(M.Ö.2000-1200) kesintili de olsa uzun süre Simav`a hakim olduğu yöremizde ilk önemli devlet kuranlar Frigler`dir. Bu sebeple en eski yöre adları Frigçe ve onlardan önce buralarda yaşayan yerli halkların dillerine (Luwice´ye) aittir. Daha sonra Helence ve Romalılar zamanında Latince kullanılmıştır
· Simav adının o tarihte kullanılan dilde göl ve tırmanılan yer anlamına gelen Anauwa dan geldiği M.Ö.7.y.y. dan sonra Helen döneminde değişime uğrayarak Synaos adını aldığı düşünülür. Simav, konumu itibarı ile dağ eteğinde yani yamaçta kuruludur. Aynı zamanda göl kenarındadır. Şimdi bu göl kurutulup tarıma açılmıştır. Ortaçağ başlarında kentimiz bir piskoposluk merkezidir. Şehir merkezinde kazılarda ortaya çıkan yapı duvarlarından ilk ve orta çağa ait olduğu görülmüştür.
· Kentimizin ortasında bir tepe üzerinde (Hisar-Asar) diye bilinen kale kalıntısı vardır. Bu kale şimdi halk tarafından mesire ve dinlenme yeri olarak kullanılmaktadır. Daha aşağılarda ise (ova) yapılan temel kazılarında ise 2-3 metre derinlerde Roma ve Bizans dönemlerinden kalma sağlam temellere, horasan duvarlara, birkaç ton gelecek düzgün kesilmiş taşlara rastlanmıştır.

-Simav`ın merkez nüfusu 1997 sayıma göre 26.000 olarak görülmekte ise de; 2000 yılı genel nüfus sayımında resmi olmayan geçici sonuca göre 37.000 olarak tespit edilmiş, fakat gündüz nüfusu bunun iki katını aşmaktadır.
· Simav`ın Anadolu Selçuklu Hükümdarlarından Kutalmışoğlu Süleyman Şah zamanında alındığı bilinmektedir. Tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte 6 Mayıs 1073 zikredilir. Etrafı mis kokulu çam, kayın, gürgen, meşe, kestane ormanları ile çevrili, doğanın tüm renklerini içine alan bitki örtüsü ile kaplı İç Ege`nin şirin bir ilçesi olan Simav`da belediye teşkilatı 1867 yılında kurulmuştur.

-Türkiye´nin en eski ilçelerinden biriside Simav´dır. Bu yüzden eski el sanatlarının bölgedeki merkezi haline gelmiştir.
· Şimdi bir kısmı unutulmaya yüz tutmuş bu sanatlardan bazıları halıcılık, debbağlı (Tabaklık), ağdacılık, hasırcılık, semercilik olarak sayılabilir.
SİMAV EYNAL KAPLICALARI
· Şehir merkezine 4 km. mesafede Gölcük dağının eteğinde geniş bir alana yayılmış tesisleriyle, gerdanlık gibi asılı görünüm veren mülkiyeti Simav belediyesine ait Eynal Kaplıcası, Simav Belediyesi bünyesinde işletme olarak çalıştırılmaktadır.
· Simav denilince akla ilk gelen Eynal Kaplıcasıdır. 3 Bin yıldan beri hastalara şifa dağıtan Eynal Kaplıcası için; 1671yılında
· Evliya ÇELEBİ
· " Dünyada ve Anadolu' da pek çok kaplıcayı gezdim gördüm . Ama Eynal Kaplıcası gibisini görmedim . Böylesi yeryüzünde yoktur." diye belirtmiştir.
-Eynal Kaplıcasındaki sıcak su kaynakları termal oteller ve motellerin yanında; Jeotermal enerji ile şehirdeki ev ve iş yerlerinin ısıtılması ile Eynal bölgesindeki birçok seranın ısıtılması da yapılmaktadır.
-Ege bölgesinin İç Batı Anadolu bölümünde Simav dağlarının eteğinde kurulu, Kütahya'ya bağlı bir ilçedir. Simav'da belediye teşkilatı 1867yılında kurulmuştur.
· Doğa güzelliği ve kaplıcası ile ünlüdür. İsmini Antik Synaos'tan alır. Yer altı zenginlikleri pek çoktur. Yeşil görünümüyle Bursa'yı hatırlatır. Muntazam şehir içi yolları, binaları, 30 bin nüfusu,okulları ve Devlet hastanesiyle güzel bir şehir manzarası arz eder.
· Doğa güzelliği ve kaplıcası ile ünlüdür. İsmini Antik Synaos'tan alır. Yer altı zenginlikleri pek çoktur. Yeşil görünümüyle Bursa'yı hatırlatır. Muntazam şehir içi yolları, binaları, 30 bin nüfusu,okulları ve Devlet hastanesiyle güzel bir şehir manzarası arz eder.
· Kaplıcamız 700 yatak kapasiteli olup 70 odalı 2 adet otel , 126 Apart motel ve 15 adet hususi aile banyosu , 2 adet termal havuzlu Türk hamamı , kapalı termal yüzme havuzu , aqua park - açık yüzme havuzu , şifalı ayak banyosu , 200 kişilik lokanta , 150 kişilik aile restaurantı ve toplantı salonu , çay kahve salonu ve televizyon izleme salonları , kafeterya , masa tenisi , bilardo , oyun salonu ile çay bahçeleri , mangal yapabileceğiniz piknik alanları , çocuk oyun parkları , gezi alanları , voleybol , basketbol , çim futbol sahası , market , pide fırını , berber ve cami bulunmaktadır
· Kaplıcamızdaki sıcak su kuyularındaki termal suların sıcaklığı 97°C - l62°C olup debisi yaklaşık 270 lt/sn. dir.
Sıcaklığı l60°C dereceyi geçen şifalı sularımızda ;
Katyonlar : Calsiyum - Sodyum
Anyonlar : Bio Carbonat, Sülfat, Metoborikasit, Florür, Bromür bulunmaktadır.
200 kişilik lokanta ve teras ;
Sabah kahvaltınızı yapabileceğiniz bu salon ve terasta birbirinden değişik çorba , et ve sebze yemekleri ile saat 18,00 den itibaren odun kömürüyle pişirilen her türlü ızgaradan canlı müzik eşliğinde istifade etmeniz mümkündür.

Kapalı termal yüzme havuzu ;
7 x 7 metre genişliğinde 1,40cm. derinliğinde termal havuz bölümü , dinlenmek için oturma gurupları , şezlonglar , duş, soyunma ve giyinme bölümleri ile ferah bir mekandır. Gün içinde program dahilinde bayanların ve erkeklerin kullanımına sunulmaktadır.
Tesislerimize yılda 250.000 turist gelmekte yıllık doluluk oranı % 98 civarındadır,
Müşterilerimizin çoğunluğu İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya gibi metropol kentlerimiz ve diğer il ve ilçelerden gelenlerden oluşmaktadır
· Aquapark ve açık yüzme havuzu ;
· 4,000 m 2 alan üzerine kurulu kenarları kafeterya ve soyunma giyinme bölümleri ile kapalı 16 x 35 metre genişliğinde 140 cm. ve 110 cm. derinliği olan düşük ısıda termal sulu yüzme havuzu, 3 adet büyük, 2 adet küçük su kaydırağı, kaydıraklı küçük çocuk oyun havuzu, tost, meşrubat, çay alabileceğiniz kapalı ve açık kafeteryası, çocuk oyun odası, jimnastik salonu, oyun salonu bulunan dönüşümlü olarak bayanlara ve erkeklere hizmet veren bölgede tek olma özelliğini koruyan tedavi, spor ve eğlence merkezidir.
· Tesisimizi kent yaşamının karmaşasından sıyrılmak amacıyla tercih edenler de var. Sağlığına kavuşmak özlemiyle gelenler de var
"YERDEN FIŞKIRAN
SAĞLIK "
· özelliğiyle oteller ve motellerimiz turizm gruplarına en kaliteli hizmeti bünyesinde bulundurduğumuz eğitim seviyesi çeşitli kurslarla artırılan personellerimizle ve sürekli yenilenen ve artan tesis imkanlarıyla sizleri ağırlamaktan gurur duyarız.
Ayrıca Eynal Kaplıcalarındaki 725 mt. derinlikteki 162°C sıcak su ile Simav şehir merkezindeki 2000 konuta eşdeğer jeotermal enerji ile merkezi ısıtma 365 gün 24 saat evlere sıcak su verilmektedir.
Çevre dostu olarak bilinen bu sistemin 8000 konuta tamamlanılması için 2.ana hat Ø 400 çapında 4200 metrelik jeotermal paket boru döşenmesi ve montaj işi yatırımı başlatılmış 2001 Haziran ayında hizmete alınmıştır.
"Dünyada ve Anadolu da birçok kaplıcayı gezdim, gördüm ama; Eynal Kaplıcası gibisini görmedim, böylesi yeryüzünde yoktur"
· EVLİYA ÇELEBİ

· İnsanlara uzun yıllar şifa dağıtan Eynal Kaplıcasında sularımız ;
*Romatizma, Siyatik,
*Kırık, Çıkık, Kireçlenme
*Cilt ve Deri Hastalıkları
*Cinsel rahatsızlıklar
*Ruhen ve bedenen
görülen yorgunluklar
*Nevrit, Nevralji
*Böbrek taşlarının dökülmesi gibi bir çok rahatsızlıklarına şifa dağıtmaktadır.
EYNAL KAPLICALARI

GÖLCÜK YAYLASI

Simav'daki en geniş, en kapsamlı mesire yerlerinden biri 1470 m yükseklikteki Gölcük Yaylası'dır. Gölcük, Simav-Emet karayolu üzerinde yer alır.Küçük bir krater gölünden adını alan Gölcük, ender güzellikte bir yerdir.
Son yıllarda Orman İdaresi ve Simav Belediyesinin çabalarıyla büyük bir dinlenme kompleksi haline getirilmeye çalışılmaktadır.
Gölcük,Simav'a 17 km'lik asfalt bir yolla bağlanmıştır. Belediye'nin Pazar günleri sürekli otobüs seferleri vardır. Burası ideal bir kamp yeridir. Küçük Gölün etrafını kuşatan çok geniş ve yemyeşil çayırlık, genellikle sporcular için bulunmaz bir alan
Çayırlığın etrafını ise tatlı
bir meyille tepelere doğru yükselen çam ağaçları çevirmiştir.Çam ağaçlarının altında piknik masaları, aralıklarla tuvaletler ve devamlı akan çeşmeler vardır.Geniş bir kamp yerinde gerekli olan her türlü tesis burada kurulmuş durumdadır. Her türlü spor alanlarının yanında bir de tenis kortu vardır.
· Gölün etrafı güzel bir yolla fırdolayı çevrilmiştir. Birkaç km'lik bu yolda akşamüzeri bu yolda akşam yürüyüşleri yapılır.
· Gölcük,geleceğin önemli bir dinlenme merkezi olmaya adaydır. Gerekli tesisler kurulduğu takdirde Eynal Kaplıcaları ile birlikte dış turizme açılabilecek niteliktedir.
· İç içe girmiş elips biçiminde büyük daireler düşünün.Orta yerde göl,onun etrafında yemyeşil bir çayır,sonra yol,sonra yine tepelere doğru yükselen geniş çayırlar ve en geride göğe ağdıran çamlar!..Burası bir ressamın tablosundaki betimleme değil, Gölcük'ün biraz yüksekten görünümüdür.

Mesajı son düzenleyen asicocuk1 ( 05-08-06 - 18:45 ) Neden: YAZI RENGİNİ DEĞİŞTİRME
asicocuk1 çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevapla

Bu konunun kısa yolunu aşağıdaki sitelere ekleyebilirsiniz

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smiley Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



Tüm saatler GMT +3. Şuan saat: 02:13
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


(*) www.firmaniz.com Domain, Alan adı tescili sadece 11,95 TL!
Bir başkası almadan hemen alan adınızı tescil ettirin...
(*) SiteBAZ ile Web tasarımı sadece 5,95 TL!
Birkaç dakikada web sitenizi kurup, hemen yeni müşteriler kazanın!
www.ihs.com.tr

ForumTR Servisleri: ForumTR Video - ForumTR Haber - ForumTR Oyun - ForumTR Chat - ForumTR Mail - ForumTR IRC

Vize İşlemi | Haberler | Okul Arkadaşım

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
Bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Yine de sitemizde yasalara aykırı unsurlar bulursanız sikayet@frmtr.com email adresine bildirebilirsiniz.
Dikkat: Bu site şikayet sitesi değildir, arızalı ürünleriniz ve diğer şikayetleriniz için bu email adresini kullanmayınız.
Report Abuse, Harassment, Scamming, Hacking, Warez, Crack, Divx, Mp3 or any Illegal Activity to abuse@frmtr.com


Search Engine Optimization by vBSEO

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562