Alıntı:
|
Gerçek Mesajı Gönderen mechanics
Bir de benim sizlere bir sorum var. Dün akşam babam arabayı çalıştırmış, araba gayet güzel çalışmış. Sonra evin yüz metre ilerisindeki marketin önünde durup bişeyler almış. Marketten çıkınca araba hiç çalışmamış, yani marş basmamış. Servis çağırmış ve adamlar gelip bakınca akü bitmiş deyip aküyü değiştirmişler. Araba 2002 model Corolla, bana ilginç gelen iki şey var. Birincisi 3 senede akünün bitmesi, ikincisi de arabanın önce sorunsuz çalışıp yüz metre gittikten sonra akünün tamamen boşalması. Acaba bir yerlerde kısa devre olabilir mi?
|
Biraz gecikmiş bir yanıt olacak ama konuyu şimdi okuyabildim. Sorun sizin aracınızda değil akünüzdedir. Akünün içerisinde gözler vardır ve o gözlerdeki kurşun plakaları birbirine bağlayan kö
prüler vardır. Biz bunları göremeyiz. Bu kö
prüler kopabilir ve yeni aldığınız bir akü bile kullanılmaz duruma gelebilir. Tabii bu kö
prü koptuğu için aküyü ne kadar şarj ederseniz edin hiçbir zaman şarj olmaz. Muhtemelen sizin aracınızdaki akünün sorunu budur. Nereden mi biliyorum? Aynısı benim de başıma geldi ve hem meraktan hem de mesleğim gereği sorunu bulmak için küçük bir araştırma yaptım.