O zaman sana ve diğer ilgilenen arkadaşlara faydalı olabilecek bilgileri buradan aktarmış olmayı deneyeceğim...
MALTA HAKKINDA ÇOK ŞEY
Öncelikle dil eğitiminde Malta Akdenizin eğitim üssü olmayı hedeflemiş Ve İngiltere-Amerika gibi ülkelere alternatif olmaya çalışan bir ülke en önemli gelir kaynağının Turizm ve buna şimdide dil turizmini katmaya çalışan bir ülke sanayileri yok denecek kadar az(tersanelerini saymazsak).
Öncelikle benim sonderece memnun döndüğümü belirtmek isterim ama bu demek değilki olumsuzlukları yok biraz bahsediyim burada.
Belki heryerde çokuz ama Malta'da da gerçekten çok türk var ve bu özellikle ilk gittiği günlerde tutunacak bir dal arayan arkadaşların karşılaştığı en büyük problem bazı türk internet kafelerinde kebapcılarında onları görebilirsin.Ben özellikle türklerden kaçmak zorunda kaldım, ne kadarda aramızda İngilizce konuşuruz falan desende herkes aynı değil ve insan zorlanır zorlanmaz anadiline dönüyor bu büyük bir problem dil eğitimi için.Dil seviyenin ne oldugunu bilemiyorum ama tavsiyem ilk gün bir deneme sınavı yapılacagını ve ona göre bir sınıfa atanacagını bılmelısın gitmeden önce burada biraz enazından kendi kendine çalışmanı öneririm oraya gittiğinde ağırlığı pratiğe vermende sana yardımcı olacaktır bu Yani sır hatırlayamadığın için Simple Past-Present perfect Tense'i 3 gün orada öğrenmek zorunda kalma boşuna.
Maltanın gece hayatı ise tek kelime ile mükemmel ve baştan çıkarıcı belki Kocaelinden bile yüzölçüm açısından küçük bir yer ama Paceville denilen ve tüm gençlerin gece 10.00 dan sabahlara kadar eğlendikleri küçük ama çok sayıda barı olan bir eğlence yeri var.Gece hayatına ne kadar düşkünsün bilmem ama sevmesen bile pratik açısından takılmanı öneririm.Nüfusu 400.000 civarında olan Malta yazın Özellikle Avrupa ve Uzakdoğulu turistlerin yoğun talebi ile karşılaşıyor ve nüfus 2.000.000 buluyor.Ben sonbaharda gittiğim için nispeten bu yoğunluğu yaşamadım ama ne demişler nerde hareket orda bereket...
Uyum sorunu kesinlikle yaşayacağını sanmıyorum.İnsanları çok bizden nede olsa Akdeniz kültürü.Malta 1979 yılına kadar İngiliz sömürgesi olarak kalmış sonra egemenliğini ilan etmiş.2003'de Avrupa Birliğine girmişler. Resmi Dilleri Maltaca olsa da hepsi İngilizce konuşbiliyor aksanları ilk günler sana biraz tuhaf gelebilir ama zamanla alışıyorsun. Adada özellikle yakınlığı itibari ile İtalya ve Tunus vb müslüman ağırlıklı ülkeler arasında kaldığından sanırım Arapça-İtalyanca arası bidil konuşuluyor...Ama o kadar çok ada yerlisi olarak yaşayan İngiliz varki hani hava biraz çok yağmurlu olsa Londranın çok göçebe yaşayan bir muhitinde olduğunu düşünebilirsin.İngilizcenin farklı aksanlarıyla tanışacağın kesin.
Okullara gelince 40 kadar okul var demiştim ve bunların içinde çok fazla araştırma yapıp orada da tahlil edebildiğim için rahatlıkla söyleyebilirim ki en iyileri Spraccafee(tam olarak böyle yazılmıyo galiba),EF,İnlingua,Erupean Centre bu demek değilki diğerleri kötü ama adada Okulumdaki öğretmenler ile konuştuğumda birçoğu bu isimleri söylüyordu.Zaten konu ile ilgili çok internet sitesi var oradada okulları sundukları imkanlar ve fiyatlar açısından değerlendirebilirsin ama unutma en pahalı okul en iyi okul demek değil.
Senin şanssızlığın son derece turistin gittiği biryere en hareketli zamanda gidiyor olman birincisi fiyatlar sezon sezon değişir ve sen en pahalı sezonda gideceksin pratik için birsürü insanla iletişim halinde olacağın için şanslısın ama teorik bilgileri öğrenmek için okulun yolunu tuttuğundan sabah sıralarında uyuyan akşamdan kalma gençleri göreceğine şimdiden eminim birçokları yaz sezonunda orayı önce tatil sonra eğitim için seçiyorlar zaten o yüzden eğer gideceksen halledebildiğin kadar teoriyi burada hallet diyorum.
Ben gitmeden biraz özel ders aldım ve orada İntermediate seviyesinden başladım haftada 30 saat tam olarak 10 haftalık bir eğitim programını uygun gördüm kendime ve program sonunda Advance ulaştım birazdaha kalmalıydım belki ama şartlar diyelim.Teoride zehir pratiktede hallice oldum.Nereye gidersen git gittiğin yerde yapman gereken konuşurken Önce özne sonra fiilin ikinci halli yok nesne falan sakın kasma kendini emin ol Birçok ingiliz dahil o kadar da dikkat etmiyor bunlara ilk başlarda kafasını gözünü yarıyorsun belki İngilizce'nin ama bir süre sonra yavaş yavaş düzeldiğinide hissediyorsun
.
Ben bahsettiğin okulu biliyorum önünden çok geçtim ama eğitimi hakkında olumlu yada olumsuz hiçbirfikre sahip değilim.
Şimdi gelelim konaklama şekline seçenekler çok çeşitli ben yemek problemi olmasın rahat olsun falan diye düşünüp aileyanını seçmiştim ve çok şanslıydım halen iletişimde olduğum çok şeker bir ailem vardı ama ailelerinden memnun olmayan insanlarda yok değildi bu aile olayı biraz şans işi bir şekilde ailenle anlaşamazsan okuluna veya acentene talepte bulunup değiştirilmesini isteyebilirsin bu en doğal hakkın aynı şey öğretmenlerin içinde geçerli.Aslında okuldan ziyade iyi bir öğretmenin olması önemli.Bazı öğretmenler(hepsi değil) Malta doğumlu olup İngilizcenin teorisini çok fazla bilmedikleri için derslerde onlardan hoşnut kalamayabilirsin benim başıma gelmişti ve konuşup gerçek bir İngiliz hocayla değiştirtmiştim.Bu aynı şuna benziyor bende Türkçe biliyorum ama bir yabancıya Türkçe dilbigisini çokta iyi öğretemem.
Konaklamaya geri dönersek öğrencilerin 2-3-4 kişilik odalarda beraber kaldığı hostel denilen ortak mutfak paylaşımlı bazı yurtlarda mevcut buralarda kalan çok arkadaşlarım vardı ve genelde memnunlardı.
Ulaşım maltada en az dert etmen gereken şey(yazın aşırı kalabalıkta belki biraz dert etmelisin ama eğer iSTANBULLUYSAN buna alışıksındır zaten)
Sarı çoğu eski ve klasik diyebileceğimiz otobüsleriyle ülkenin heryerine gidebilirsin tl karşılığı yaklaşık 600.000 liraya otobüs şöförleri genelde çok kaba bizim Minübüscüleri aratmazlar sana

)Hayat biraz pahalı denilebilir turistik yer demiştim biliyorsun.Burger veya Macte burada 7-8 yediğin bir menüyü orada Tl olarak 12-13 yersin sinemaya gidicem dersen o daha vahim filmler 16-20 milyon arası.Deniz ve güneşe hiç lafım yok ama emin ol orada doğrudürüst ağaçta yok herşey sarı özel taşlarından yapılmış beton bloklar gibi çok zengin bir tarihleri var ve müzeleri kiliseleri gerçekten hoş sabahtan akşama heryerine gidicem dersen ülke birhaftada biter emin ol.16.yy da Kanuni Sultan Süleyman Malta'yı almak için bir sefer düzenlemiş 3 ay süren savaşlardan sonra Malta şövalyeleri bizimkileri yenmiş(Nasıl olmuş hala anlayabilmiş değilim).Tarihlerinde övünebilecekleri tek şey bu ve her fırsatta bunu anlatan sinevizyon gösterileri,sergi ve müzeler görebilirsin.
Eğitime geri dönecek olursak bazı uyanık öğretmenler ki seninde kulağına gelir bu okul dışında cüzi sayılabilecek ücretlere özel ders veriyorlar saaati 25-30 milyon gibi ki ben bunu ne yazıkki çok geç öğrendim.Böyle bir fırsat yakalarsan bence kaçırma ama bundan okulun haberi olmaması da lazım dikkatli ol yani eğer yaparsanda.
Aile yanında konaklama en pahalı konaklama çeşidi ama rahatlığıda var Au-pair gibi değil sakın karıştırma onların çocuklarına bakmak vb. gibi bir yükümlülüğün yok yemeğini hazırlıyorlar banyonu temizliyorlar sadece biraz iyiniyet ve saygı bekliyorlar ama yok ben dilimi geliştirirken karşı cinsle olan ikili ilişkilerimide geliştirmek istiyorum diyorsanki emin ol çok fırsatın olacak sakın aile yanında kalma birde otele para vermek istemiyorsan

))
Velhasıl ben emin ol daha çok şey yazabilirim ama sanırım birçok sorunun cevabını almışsındır.Yinede merak ettiğin her konuda fikrimi alabilirsin.İyi günler...