View Single Post
Eski 24-05-07, 12:56   #4 (permalink)
ѕєαη
ℓσνє ιѕ ƒσяєνєя

Giriş Tarihi: 03-11-2005
Yer: In İstanbul/BakırköY School: In Akçakoca İş:Gez,Eğlen,Oku
Rep Puanı: 17849045
ѕєαη Rütbe: Artı 11ѕєαη Rütbe: Artı 11ѕєαη Rütbe: Artı 11ѕєαη Rütbe: Artı 11ѕєαη Rütbe: Artı 11ѕєαη Rütbe: Artı 11ѕєαη Rütbe: Artı 11ѕєαη Rütbe: Artı 11ѕєαη Rütbe: Artı 11ѕєαη Rütbe: Artı 11ѕєαη Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 178570
Varsayılan C: "Öğrenci Merkez Olmalıdır" Cümlesinin Kanıtlanması

Öğreci merkezli oalrak pasif eğitimi ortadan kaldırı, ezberciliği bitiririz.
Öğretmen gelir konuyu anlatı ve gider. Sorumlu olunan yerler belllidir. Öğrenci ezberler ve girer. Bu öğretmen merkezli durumlarda sıkça rastlanır. Ama eğer konuları öğrenciler araştırırsa sunumlar yapar proje ödevleri hazırlarsa hem aktif bir öğrenim sistemi hem çok daha yapıcı ve gelişitirici bir eğitim sistemi olur. Bunun yanısıra öğrenciler keyif alır. En iyi için rakabet ederler. Birirlerinin konularını iyi dinleyerek tuş etmeye çalşılır. İşte bu rekaber ortamındaki eğitim hiç birşeyden iyi olamaz.
Öğretmen sadece bir denetleyi gözüyle bakılmalıdır. Öğrencilerin eksik ve hatalarını uyarark yapıcı çözümler geliştirmek bu sistemde öğretmenin görevidir. Bunun yanısıra verilecek ödevleri çok iyi araştırmalıdır. Eğer bu sistemde verilen ödevler ve ya çalışmalar bilinçsiz verilirse buda yararlı değil daha sıkıcı hale gelicektir. Unutmayalım ki en iyi öğrenim ve eğitim eğlenceli şekilde kalıcı olabilir. Eğer insanlar sıkılmadan zaman saymadan öğrenirlerse, o bilgi kalıcır. Bu yüzden örenci merkezli sistemde, öğrenciler hem çok daha aktif olacak birşeyleri başarmanın verdiği mutluluk ve hazla kendilerine olan güvenleri artacaktır.
Benden bu kadar
ѕєαη çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla