View Single Post
Eski 21-05-07, 20:02   #1 (permalink)
ταвiτα
UмЯυмĐα ĐэğіŁ...
 
Giriş Tarihi: 08-11-2006
Yer: » 4 Đυvαя Λяαsı «
Mesajlar: 6,640
Rep Puanı: 21013895
ταвiτα Rütbe: Artı 11ταвiτα Rütbe: Artı 11ταвiτα Rütbe: Artı 11ταвiτα Rütbe: Artı 11ταвiτα Rütbe: Artı 11ταвiτα Rütbe: Artı 11ταвiτα Rütbe: Artı 11ταвiτα Rütbe: Artı 11ταвiτα Rütbe: Artı 11ταвiτα Rütbe: Artı 11ταвiτα Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 210227
Varsayılan süt,Çayın Kalbe İyi Olan Etkisini Azaltıyor


Alman araştırmacıların yaptığı bir araştırma, çaya süt eklemenin, çayın kalbe olan yararlı etkisini azalttığını ortaya koydu.

Araştırmacıların farelerde ve bir grup denek üzerinde yaptıkları araştırma, siyah çayın belirgin olarak damarların genişlemesini sağladığını ancak bu etkinin çaya süt eklendiğinde azaldığını gösterdi.
Sağlıklı 16 kadına sıcak su, süt eklenmiş çay, sütsüz çay içirildi ve damara etkileri ultrasonla gözlendi. Doktorlardan Mario Lorenz, “suya oranla çayın kan akışını artırarak damarların rahatlama veya genişleme kapasitesini önemli oranda artırdığını ancak süt eklenmiş çayın bu biyolojik etkiyi engellediğini” söyledi.

Araştırmaya göre bunun nedeni sütteki kazein proteininin çayla karışması durumunda çayda bulunan kateçin maddesinin yoğunluğunun azalması.

Kardiyolog Verena Stangl da bu sonuçların, çaya süt ekleme alışkanlığının olduğu İngiltere’de, çayın kalp hastalıkları üzerindeki olumlu etkilerinin neden az olduğunu gösterebileceğini belirtti.


ntvmsnbc
ταвiτα çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla