Ben de 4 sene liseyi baküde bitirdim türk anadolu lisesinde, orda liseyi bitiren türkler için yapılan sınavdan boğaziçini kazandım çok şükür.. Ordaki günlerimi gerçekten bazen arıyorum, her ne kadar insan vatanına döndüğü için sevinse de, baküyü de çok özledim..
Bi arkadaş sormuştu insanları nasıl diye; insanlarının çoğu türklere karşı ilgili ve samimiler ve severlerde. Ama bazı rus zihniyetli olanları türkleri pek sevmez (onlar da azınlıkta aslında). Din konusuna gelince de müslümanlık zayıf..Ama ilk gittiğim senelerden(2002) itibaren özellikle camilerdeki cemaat sayısından halkın yavaş yavaş dine ilgi göstermeye başladığını görebiliriz.. Aslında dinin zayıf olması çok normal çünkü 70 yıl komunist rejimin altında yaşamışlar, insanları dininden, kendi kültüründen soğutmuşlar. İnşallah her konuda Azerbaycan gün geçtikçe daha iyi seviyeye gelir ve gelecektir de...Bu arada güvenlik iyi sayılır, yani öyle tehlikeli bir yer değil diyebilirim..Ama polisleri benim zamanımda halkı sömürmek için bahane ararlardı,(şimdi nasıl pek bilmiyorum ama) rüşvet çok yaygın ve çok normal her alanda

neyse fazla uzattım, şimdilik hoşçakalın..