View Single Post
Eski 13-03-07, 01:38   #17 (permalink)
hasanagar
Yabancı

Giriş Tarihi: 12-10-2006
Rep Puanı: 2375
hasanagar Rütbe: Artı 11hasanagar Rütbe: Artı 11hasanagar Rütbe: Artı 11hasanagar Rütbe: Artı 11hasanagar Rütbe: Artı 11hasanagar Rütbe: Artı 11hasanagar Rütbe: Artı 11hasanagar Rütbe: Artı 11hasanagar Rütbe: Artı 11hasanagar Rütbe: Artı 11hasanagar Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 0
Varsayılan C: Belcika Hakkinda Merak Ettikleriniz...

valla yazdiklarini okudum sonny,ama bence bunlar kendi goruslerin,bende 1.5 senedir belcikada Gent te yasiyorum.evet dil konusunda haklisin ama diger konularda senin gibi dusunmuyorum,bi kere buraya gelicek arkadaslara sunu soyleyim Belcika Mevlana gibi bi devlet kim olursan gel diyor,bende evlenerek geldim 4 ay bi demir fabrikasinda calistim 1400 euro maasa tr icin cok ama burasi icin normal bi para,yaz primi olarak 4000 euroya yakin para weriolar ama ben 1 seneyi doldurmadan ameliyat oldum ve isten ciktim bu yuzden benim alicagim prim daha dusuk olucak bu yaz,ayrica yilbasinda da 1000 euroya yakin bi prim war,ben 7 aydir calismiorum aylik 900 euro issizlik parasi aliorum burda somac diolar.haziranda biraz dusecek ama ozamana kadar is bulurum kesin,su an dil kursuna gidiorum flamanca almanca ve ingilizcenin karisimi bi dil ben 2 sini de bildigim icin zor degil sadece konusmak biraz zor cunku girtlaktan konusuolar bu da turkceyle cok farkli,cocugun oldugunda cocuk parasi war 1.cocuk 150 euro 2. 250 boyle boyle katlanio 4 cocuktan sora vergi bile odemiosun ozaman maasin nerddeyse 2000 euro ya gelio..ayrica devlet sana her konuda yardimci oluo,bi kere sendikal haklarin inanilmaz,bi devlet kurumuna gittinde memurlar sana yardimci olabilmek icin herseyi yapiolar ,ama antwerp icin ayni seyi soyleyemen cunku antwerp belcikanin en yabanci dusmani sehri,buranin fasist partisi vlaamse blok antwerpte 1.parti.avrupaya gelmek isteyenlere soylecegim sey sosyal acidan en iyi ulke belcika,sokaklari pistir kanal cok oldugu icin yazin kokar,ama insanina inanilmaz deger werir bu ulke,almanya hollanda gibi ulkelerde kesinlikle burda olan haklari bulamazsiniz,ancak gelmek isteyenler elini cabuk tutsun cunku almanya ve hollandanin baskilari nedeniyle belcikadada kanunlar hizla degisio,

belcika hakkinda sorunuz olursa yardimci olmak isterim,son soyleyecegim su ki turkiye cennet bi ulke ama belcikada insanlara verilen degerin 10 da 1 i tr de yok
hasanagar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla