View Single Post
Eski 10-03-07, 23:04   #3 (permalink)
Sonny26
Üye

Giriş Tarihi: 09-06-2006
Rep Puanı: 234944
Sonny26 Rütbe: Artı 11Sonny26 Rütbe: Artı 11Sonny26 Rütbe: Artı 11Sonny26 Rütbe: Artı 11Sonny26 Rütbe: Artı 11Sonny26 Rütbe: Artı 11Sonny26 Rütbe: Artı 11Sonny26 Rütbe: Artı 11Sonny26 Rütbe: Artı 11Sonny26 Rütbe: Artı 11Sonny26 Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 2380

Varsayılan C: Belcika Hakkinda Hersey ... !!!

Liv,
Oncelikle actigim konu biraz yararli oldugu icin sevincliyim.
Simdi tabiki arkadasinin kimlerle tanistigini bilmiyorum belkide kendi fabrikalari varsa is verirseler onu bilemem ..ama Belcikada isler oyle tanidiklarla yurumuyor malesef benim eski esimin babasi fabrikada mudur du ama beni ise sokamadi , sinav , dil testi ve diploma cok onemli ama herseyden onemlisi dil !! dusunsene nasil bir is bulabilirsin ki dil olmadan ? Belcika kucuk bir yer ama 3 dil konusuluyor , Flemenkce,Fransizca ve Almanca benim oldugum yer flemenkce bruksel den 20 dakika uzakta brukselde fransizca konusyorlar biraz daha ileriye gidiyorsun ordada almanca konusyorlar ve mesela bi is ilani gorunce en az 2 dil istiyorlar biz daha birini zor konusurken.aslinda burda hicbir yer dandik degil sadece kisilerin yasantilari dandik .... Yani köy dedikleri yerler cok duzenli hicte bizim ordaki koylere falan benzemiyor ....
Arkadasinin belcika vatandasligina basvurmasi icin ya multeci yada evli olmasi gerekiyor ve ancak 3 yil sonra vatandasliga basvurabiliyor bunun disinda ogrenci , turist olarak gelenlerin vatandasliga basvurma haklari yok vursalar bile red cevabi aliyorlar bu konuda bayagi bi deneyime sahibim . Ben buraya evlilik yolu ile geldigim icin vatandasliga basvurma hakkim vardi basvurdum tabi onunda garantisi yok ya verirler ya vermezler 3 seneden once ayrildigimiz icin.
Burdaki diger sorun sosyal yasam gercekten yabancilar sosyal yasamlari cok kisitli malesef her ne kadar aktivitelere katilsanda kendini onlarin arasinda yabanci hissediyorsun ... Ben Kusadasindayken cok hizli bir yasamim vardi gercekten buraya gelince biraz afallastim ...!!
Eger baska sorulariniz varsa cevaplamaya hazirim.
Sonny26 çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla