aynısı bende de vardı kardeşim ama unutman lazım kendini başka şeylere ver..Bu konu ile ilgili bir yazım var isteğin varsa oku..
Kız ile ilgili konu var içinde
yorumunu mutlaka bekliyorum......
Boş İşlere Sıkıntı Yaratmamak Lazım !
YAZI BANA AİTTİR.FORUMTRDEN BAŞKA YERDE YAYIMLANMASI KESİNLİKLE YASAKTIR
Bir kişinin lafını zihninizde sürekli tekrarlayarak veya boş bir keşif için sürekli araştırma yapmak oldukça gereksiz ve zihnimize oldukça zarar vermektedir.Bunun en güzel örneği İslamiyet’te ve diğer dinlerde de var olan tanrı inancıdır.Tanrının asla görülemeyeceğini biliyoruz;ve sürekli tanrıyı düşünen kişilerin ise aklını kaybettiğini görüyoruz.Geçen yıllarda bir haber okudum: “Allah’ın varlığını sürekli düşünen bir çocuk bir süre sonra akli dengesini yitirdi.” Bu haberin açıklamasını bazı hurafeciler ve kocakarılar “Allah’ı ispatlamaya çalışırsa Allah onu çarpar.”şeklinde cahilce yorumlarda bulundu.Zeki biri olarak ben bunu şu şekilde açıklarım: “Allah vardır fakat görülmesi imkansızdır.O ancak isterse görülebilir.Sonuçta var ama gözükmeyen bir ilahi güçtür.O halde bu çocuğun göremediği şeyi zihnini en sonuna kadar zorlayarak düşünmesi yani tüm benliğini bu yolda harcaması akli dengesini yitirmesine sebep olmuştur.Boş işlerle uğraşmayalım
Günümüzde depresyon,sıkıntı,kendini kaybetme gibi durumlarla sıklıkla karşılaşıyoruz. Baş ağrıması,stres,üzüntü bunların etkenleri.Çevremde gözlemlediğim kadarı ile bağ ağrısı,sıkıntısı çok olan insanların hep içine kapanık olduğunu,düşündüklerini dışarıya yansıtmaktan korktuklarını ve ufacık bir şeyi kafalarına taktıklarını görüyorum.Günümüzde popüler bir örneği de mevcuttur.Öss yolunda hazırlanan öğrencilerin deneme sınavları sonrasında stere girdiklerini öss sınavına hazırlandığım sıralarda bolca rastlıyordum.(Bende onlardandım.)Deneme sınavlarından alınması gereken puan 250 olsun 180 aldıysan bunu sıkıntı etmene gerek yok.Çünkü 180 almışsın kafana takarak zihnini köreltmeye gerek yok.Kafana takarak 180 puanın 190 olacağı yok.Öss sınavlarına hazırlanırken şunu çok açıkça gözlemliyordum.Bir zaman diliminde sınavlarımız geç okunuyordu.3 sınav birlikte okundu ve şunu gördüm ki sınav notlarında aşırı düşme meydana gelmedi.Bunun tek sebebi vardır psikoloji.Adam 250 bekliyor 180 alıyor ama aldığını bilmiyor sıkıntı yaratmadan takipteki sınava giriyor ve 190-200 alıyor yine sıkıntı yaratmadan puanını yükseltebiliyor.Dershane zamanımda buna çok güzel örneklerde var ve görüyoruz ki her yerde bu oluyor.Sınavda birinci olan bir kişinin daha sonralarda bir anda düşmesi.Bu bana çok oluyordu mesela ben bunu anladım ki düşmesinin sebebi psikolojidir.Çünkü bir kere birinci olmuşsun millet senden devamını bekliyor ve sen tekrar birinci olmak için stres yaratıyorsun.Ne acayip değimli insan başarsa da başarmasa da hep strese giriyor
Bir şeyi kafaya takmak oldukça boş bir iş.Ben hayatım süresince hiç aşırı sıkıntıya girip başaran biri görmedim.Başarılı insanların bir konuda başarısız olmasının tek sebebi ve açıklaması boş işlere kafa takmaktır.Mesela çok eminim ki Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinde en önemli etken psikolojidir.Güç,araç ve gereç hep ıvır zıvır söylentilerdir.Fatih Sultan Mehmet “Bizans İmparatorluğu’nu yenemeyebilirim” demiş olsaydı kesinlikle İstanbul’u fetih edemezdi.(İstanbul fethinde başka psikolojik durumlarda var bunu ilerleyen konularda çaresizlik psikolojisi bölümünde de değineceğim).Siz kafanıza boş işlere takmayın yapacak bir sürü işiniz var..
Kafaya takmama konusunda yazımı yanlış anlayanlar olacaktır içinizde;bu yüzden bir konuya değinmek istiyorum.Mesela Allah’ı görmek istiyorsun bunun için kafana takarsan sonun kötü olur.Çünkü akli dengeni yitirme noktasına gelme şansın var fakat Allah’ın bize verdiği görevleri yapmadığın için sıkıntı yaratman gerekebilir.Çünkü şöyle bir durum vardır sıkıntılar insanı yapmaya zorlar yani zorla bir şey yaptırılıyorsa sen sıkıntı yaratabilirsin.Hayatta her şeyi ehh diyip geçersen başarılı olman imkansızdır.
Birçok kişide “Kafama takıyorum ama elimde değil” mantığı söz konusudur.Hatta zeki olduğu halde zekasını gösteremeyen kişilerin atasözüdür bu.Mesela adam aşık kafasına takmış,adam arkadaşına kötü söz söylemiş kafasına takmış,adam dersleri kötü kafasına takmış,adamın işleri kötüye gidiyor kafasına takmış,adam hiç namaz kılmıyormuş kafasına takmış…Sonuç olarak adam bir şeyler yapmış hep kafasına takmış.Ne yapıp ta unutmalıyız. poliyanacılık oynamayı bilir misiniz? Bilmiyorsanız kısaca değineyim.Poliyanacılık demek her şeyi pozitif düşünmek işidir.Adam sana küfür bile etse güleceksin.Salak gibi yani her şeye pozitif bakacaksın Salak gibi demem işin esprisidir poliyanacılık oynama insanı başarıya götürür.Bu oyunu başka bölümde anlatacağım.Sevgilinizden ayrıldınız diyelim ve bunu kafanıza takıyorsunuz.Yapmanız gereken şey sevgilinizden nefret etmektir.Onun hoşunuza gitmeyen huylarını bir arada yazarak incelemek he sizi bu kesmiyor her şeyi hoşuma gidiyorsa bu iş olmaz demem ben başka basit yazarlar gibi.Yapmanız gereken bir çok yol var. Mesela sevgilinizi tuvalette atık atarken düşünün veya onu başka biri ile yatarken yani yapmanız gereken şu ondan bir şekilde nefret etmek.Tabi arkadaşlar nefret ederken şu da var aşırı nefret ile gidip kızı öldürürsünüz bide sadece tatlı nefretler ile sıyrılabilirsiniz.Bunu yapamıyorsanız şunu yapın..Kendinizi çok yakışıklı hatta dünyanın en yakışıklı erkeği olarak görün ve o kimmiş diyin ve bu işten sıyrılın hee buda mı olmuyor mu o zaman şunu düşünün dünyada 6 milyar insan var ve 3 milyar kadın diyelim ve 1 milyarı ile çıkabilme ihtimaliniz olsun hadi 800 milyonu hoşunuza gitmiyor o zaman 200 milyon kişi arasından seçim yapacaksınız siz o kadar basit bir insan mısınız ki milyonlarca kişi içinden bir kıza bağlı kalıyorsunuz o sizi kendine bağlamış siz onun köpeği misiniz diye düşünün.Arkadaş bu da olmaz diyorsan çare tükenmez bizde gidin konuşun kızla ve onu biraz kırın ve o size sert tepki verecek ve vereceği tepki aşkınızın alevini söndürebilir.Başka çarelerde var ama bu kadarı yeterli herhalde.Başka konulara değinelim hep aşk aşk.Sınavınız kötü mü geçti kendinizle dalga geçer gibi bu işten sıyrılmak mümkün.Düşünün bunu herkes sizinle dalga geçiyor ve onlara bir ders vermeniz gerekiyor insanın kazanacağı haz ile hep sıkıntıdan kurtulur hem de gaza gelir.Ne tür sorun olursa olsun tersini düşünün.Bu sizi başarıya ulaştırabilir.
Neticede insanoğlu kısıtlı zaman için geldi dünyaya ve bu dünya kafaya takmaya değmez. Ne konuda olursa olsun takma kafana hayatını yaşa..Taki o kadarda asma hayatı sadece seni üzen sıkıntıları boşver.Sonuçta sen sensin ve hayat senin hayatın başka biri gelip hayatının içine etmesine izin verme.Sen en güçlüsün